Ja és tudna valaki egy PP-s jogszabályi helyet erre az elállási lehetőségre mondani?
üdv
baccardi22
Ja és tudna valaki egy PP-s jogszabályi helyet erre az elállási lehetőségre mondani?
üdv
baccardi22
„Ez így jó?”
Nem.
Csak a faktoring céggel állsz jogi kapcsolatban. Egyedül tőle kérheted vissza.
Azt írd meg, hogy miért állsz el, teljesítés miatt, vagy megegyezés miatt, vagy azért mert tévedésből nyújtottad be.
Egyszerűen írd le és pont.
Nem elállnod kell, hanem jogalp nélküli gazdagodásra hivatkozva kell követelned attól, akinek tévesen teljesítettél. De, nem folyamatosan erről beszéltem?
Persze, csak, ha elfogadod a jogi álláspontomat. :)
A jogszabályi hivatkozást ne a PP-ben keresd, már beidéztem: guba # e-mail 2008.09.01. 21:29
„Ha már be van adva egy fizetési meghagyás, ahol a bíróság kiküldte a címzett részére, de még nincs benne jogerősítés, akkor azt a jogerősítés kiadásáig vissz lehet vonni?”
Erre válaszoltam 12.01-kor. Szerintem Baccardi értette.
Tisztelt Cím!
Ezúton kérek segítséget megállapodás iratmintához.
Több millió Ft értékű gépjárművet szeretnénk kiállítani egy rendezvényen. A gépjárművet közúton történő szállítással tudjuk a rendezvény helyszínére juttatni. A rendezvényt szervező cég és a gépjármű tulajdonosa (magánszemély) "felelősség vállalási" megállapodást kíván aláírni, hogy a rendezvény időtartama és a közúti szállítás ideje alatt kit terhel egy esetleges káresemény bekövetkezte esetén a teljes körű kárfelelősség.
Nagy segítségemre lenne egy iratminta,mik azok az adatok, tények, hivatkozások, amiknek feltétlenül szerepelniük kell egy ilyen megállapodásban.
Várom szíves visszajelzését.
Tisztelettel és köszönettel:
F. Lívia
Ha több millió értékű gépjárműről van szó, akkor talán rá kellene áldozni néhány tízezret egy ügyvéd megbízására is.
Tisztelt jogot tanult, ügyvédek, szakértők!
Következő kérdések megválaszolásával szeretném, ha segítségemre lennének.
Ügy jelenlegi leírása.
Ház használati díj nemfizetése miatt kért anyósom, mint haszonélvező fizetési meghagyást.
Lánya és veje, mint kötelezettek ellentmondással éltek, azzal, hogy sokallják a használati díjat. A fizetési meghagyás kibocsátásakor 2havi, azaz hatvanezer forintról volt szó.
Kérdéseim.
Kilehet-e bővíteni a pert?
Az azóta keletkezett használati díj követelésével?
Kamat követelésével?
Lehet-e kérni a kilakoltatásukat ebben a perben?
Mivel anyósom időközben olyan állapotba került, hogy még aláírni sem tud, de én meghatalmazottja vagyok, a fizetési meghagyást én nyújtottam be.
Meghatalmazhatok-e ügyvédet a képviselettel?
Üdvözlettel:Matyi
Világos... Illetve mégse. Válaszolj néhány kérdésre, légy szíves.
U.i.: Azt ugyan most is megmondhatom, hogy meghatalmazottként eljárhatsz az ügyben, és ügyvédet is megbízhatsz a képviselettel, de valójában nem ez itt az érdemi kérdés, hanem az, hogy megalapozott-e a követelés.
A kérdező a kötelezett? Vagy ő a másik veje a haszonélvezőnek?
Egyébként a kérdező kérdéseire a válasz: igen.
Köszönöm, hogy foglalkoznak a kérdéseimmel. Én a másik veje vagyok, akivel öröklési szerződést kötött.
Mi saját házunkban ápoljuk, gondozzuk, ügyeit intézzük, mivel 84 éves.
Az ingatlan fele anyósom, másik fele, három lánya tulajdona.
Haszonélvezet az egész ingatlanra kiterjed.
Azért nem használja, mert azok a lányáék ott laknak és nem mennek ki a házból.
Jogcímet, azt nem tudom, mivel nincs semmilyen szerződés, csak az apai részből örökölt úgy, mint a másik két testvére. Használati díjat azért kérünk, mert semmi nincs ingyen, úgy senki nem használhatja a másét, nem lakhatja le más vagyonát, haszonélvezetét, hogy nem fizet érte.
Matyi
„Az ingatlan fele anyósom, másik fele, három lánya tulajdona.
Haszonélvezet az egész ingatlanra kiterjed.”
Ez ellentmondás. Nem lehet haszonélvezete azon az 1/2 tulajdoni hányadon, amelynek amúgy is ő a jogosultja.
A lánya a tulajdonos jogán használhatja az ingatlant - amennyiben a haszonélvező maga nem él a jogával.
Felszólították már korábban írásban, bizonyítható módon az ingatlant használó tulajdonostársat, hogy bocsássa birtokba a haszonélvezőt? Ha igen, mikor, milyen határidővel?
(Szvsz kicsit elhamarkodtad és elnagyoltad azt az igent, Mohos doktor. Bár igazad van, perelni bármiért lehet és kérni is mindent szabad. Azt meg nem kérdezte matyin, hogy milyen eséllyel.)
Én úgy gondolom, ha valami saját tulajdonom a hasznát is én élvezem. Nem tudom a jog ezt, hogy írja le. Van, egy körtefám nem a szomszédot illeti a termés. Nem tudom, a jog kimondja azt is, hogy egy tízemeletes társasházban megveszek egy lakást, birtokba veszem, az egészet akkora többi tulajdonos az tűrje, hogy én lakom az az egészet, mert tulajdonos vagyok egy morzsának? Fel lett szólítva a ház elhagyására, arra is, hogy fizessen. Anyósom azért hagyta ott a keservesen megszerzett vagyonát, mert ők olyan körülmények közt élnek, hogy lehetetlen volt ott maradni. Nem engedték saját fürdővízben fürödni, nem ápolták nem vitték orvoshoz, nem hívtak orvost, ha beteg volt, stb. Nem azért vállaltuk el a gondozását, mert kellene az ő része, a vele kötött szerződés szerint, sem mi kapjuk a fél házat, csak ezt a lányát zárta ki az öröklésből.
Matyi
A keresetet elő lehet terjeszteni az újonnan lejárt részletekre is. Ügyvédet meghatalmazhat a peres fél.
Nem kellene jogászkodnod, matyin. Én sem szerelek tetőantennát.
Haragudnod is fölösleges rám, inkább köszönd meg szépen, hogy segítettem, amikor megmutattam, milyen kifogásokkal, kérdésekkel találhatod magad szembe az eléggé valószínűsíthető perben.
Nem akartalak megsérteni, de nekem ilyen a stílusom, ha nem tudok ügyvédet fogadni, akkor a bíróságon is ilyen érvekkel felelnék. Köszönöm szépen hogy rámutattál ezekre a feltehető kérdésekre. Már mivel felhívtad a figyelmet arra, hogy lényeges dolog a felszólítás már el is készítettem a felszólító levelem másolatát,és az ajánlott szelvényt, amiben felszólítottam a ház elhagyására. Én úgy gondoltam elég a használati díjra irt felszólító levél. A lényeg az volna, költözzenek el a férj által megörökölt üresen álló házba, ami egészében az övé.
Még egyszer köszönöm.
Matyi
Semmi gond, nem sértettél meg - csak nekem meg ilyen a stílusom. :)
A tulajdonostárs jogi helyzete nem analóg a szomszédéval, és a társasház is különleges esete a közös tulajdonnak. Az osztatlan közös tulajdon kicsit más megítélés alá esik. Plusz a haszonélvezet.
A konkrét ügyben valószínűleg bizonyítani kell tudni, hogy a haszonélvező nem önként hagyott fel a haszonélvezet gyakorlásával.
Április 18-án eltörtem a bokámat egy megyeszékhelyen, egy kidőlt járdaszegély miatt. Mentő vitt kórházba. Mivel rossz helyen volt a törés, 5 hétre gyakorlatilag fekvő gipszet kaptam, amire nem léphettem rá. 3 hétig voltam táppénzen. Egyik ismerősöm szerint perelhetném az önkormányzatot a járdaszegély miatt. Készítettünk fényképet a baleset helyszínéről, amit azóta (nem tudom mikor, de volt rá 6 hetük..) megcsináltak, ha jól láttam. Itthon dolgozom, de sok kellemetlenséget okozott a gipsz. Nagyon nehéz volt dolgoznom. Mi lenne a tanácsa? Tényleg "megállna" a per/ kaphatok kártérítést? Ha perre vihető a dolog, mi a teendő? Az ambuláns lapokon kívül mit kell benyújtani, stb? Válaszát előre is köszönöm! Ui: mivel a 2. emeleten lakunk, 6 hétig nem tudtam kimozdulni a lakásból. Azóta is csak mankóval, féllábon „járok”.
Válaszát előre is köszönöm!
Forduljon ügyvédhez, aki megírja a kereseti kérelmet.
Tanulság: nézni kell...ha nem néz, még a végén megütheti a bokáját. lol
Tisztelt Fórumozók!
Ha én a társasházi közgyűlésre kapott „Meghatalmazás“-színesben lefénymásolom – ami az eredetivel mindenben megegyezik!- akkor azt Meghatalamazásként átadhatom-e a társasházi közgyűlésnek?
Valamilyen jogszabályt megsértek ezzel? Vagy nem?
Az eredeti így nálam marad igazolásul.
Válaszukat köszönöm!
Épp fordítva, az eredetit kell mindig mindenhol átadni, a másolat meg eltehető otthon. (Adott esetben készülhet több másolat is biztonságból.)
Kedves Mindenki!
Azt szeretném tudni, hogy a társasházi törvényben szereplő "rendes gazdálkodást meghaladó kiadás"-nak minősül-e, ha egy kb. 4 milliós költségvetésű társasház 1,7 milliót forintot fordít a pince rendbehozatalára/felújítására.
Ha az IB nem tud vagy nem akar elszámolni ezzel az 1,7 millióval, a kártérítési igény érvényesítésének mi a módja?
Köszönöm a szakszerű válaszokat!
Tisztelt Fórumozók!
Egy Kérdés..
Közig. ügyben adtunk be perújrafelvételei kérvényt a bíróság felé 63 nappal ezelőtt.
Nem jött se elutasító se elfogadó végzés, határozat levél, semmi..
Nincs rendelkezés arra hogy mennyi időn belül kell reagálnia a T. bíróságnak ilyen ügyben?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |