Én ott leszek!
Rokkantnyugdíj
Már régóta olvasom a fórumot és szeretnék én is valamit megkérdezni.Én szoc.járadékos voltam véglegesítve a férjem r.ny.-as volt,szintén végleges.Most mindkettőnket vissza rendeltek.Én nem is vagyok érdekes csak a férjem,mivel jelenleg dolgozik.Most,ha úgy megy felülvizsgálatra,hogy dolgozik akkor gondolom elveszik a járulékát?Már 20 éve szívbeteg pacemakerrel él és most jött hozzá a prosztatarák.Nagyon erős fájdalmakkal,mivel áttétek vannak a csontban,májon,tüdőn,gerincen.Biztonsági őr ezt még most eltudja látni,de várjuk a kemót és nem tudjuk azt majd hogyan viseli.Viszont ha felmond és a vizsgálaton elküldik dolgozni,akkor miből fizetjük a drága gyógyszereket?
Talán mégis van remény...folytatom a csatát .ill lassan vége a küzdelemnek ami köztem és orszi között ment!
Bíróságra vittem a a ügyet , az kirendelt szakértő nekem adott igazat
amit az orszi azonnal megtámadott bele kötött a bíróság által kirendelt szakértő véleményébe ami 52% állapitot meg részemre.Kérte a Bíróságot hogy az 2 szakértő Ett legyen Egézségügyi tudományos tanács..ide félve mentem el
de mivel tudtam igazam van elmentem ma megjött ők is 52%
Talán 2 és fél év után lassan véget ér ügy mindenkinek az tudom ajánlani nem feladni....sziasztok
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek: fellebbezéshez megfelelő ütős indok felsorolásra lenne szükségem.
Mi van itt,teljes káosz..........
nem mükögik régi bejegyzések jönnek elö
Tisztelt Szakértők!
27 éves ismerősöm árvaellátásban részesül, mert II. csoportos rokkant munkaképesség csökkenése 100%-os és nem rehabilitálható (születésekor agyvérzést kapott, örökletesen hemofiliás, és mentálisan visszamaradott, hepatitise van, ezenkívül végtagjai kissé deformáltak). Édesapja 1988-ban halt meg. 18 éves korától - mivel a fogyatékosság apja halála előtt bekövetkezett - folyamatosan árvaellátásban részesül.
Gondnokság alatt nincs, és bizonyos munkák elvégzésére is alkalmas.
Kérdéseim:
Fogyatékossági járadékra jogosult lehet-e és ez érintheti-e az árvaellátását ill. ha esetleg számnára is elvégezhető munkát kap, mi a helyzet (azt már tudom, hogy az árvaellátást mellett dolgozhat)
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelt Fórumozók!
Rokkant nyugdíjas voltam néhány évig, de sikerült olyan jól fizető szellemi munkát kapnom, amit rokkant nyugdíjasként is el tudtam végezni. Emiatt a rokkant nyugdíjamat egy év múlva megszüntették. Azóta főállású közalkalmazottként dolgozom, de egy-két éven belül öregségi nyugdíjas leszek. Azt hallottam, hogy a rokkant nyugdíjas éveim is beleszámítanak a szolgálati időbe. Igaz ez?
Köszönettel
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02