Kedves Mindenki!
Van egy kérdésem, amit eddig senki nem tudott megválaszolni: ha valaki nappali tagozatos főiskola elvégzése után egy hónappal lejár a megállapodás alapján fizetendő nyugdíjjárulék megfizetése (két év) és utána rokkantnyugdíjat kér, a Nyugdíjbiztosító melyik szolgálati időt veszi figyelembe elsőnek? Számomra kedvezőbb, ha a megállapodással megszerzett kétéves szolgálati időmet veszi figyelembe, mint a hároméves főiskolai szolgálati időmet, mert megállapodással egy bizonyos jövedelem után fizeti a járulékot. (pontosan 100.000 Ft után 26.500 Ft járulékot, ezt a diákhitelemből fedeztem, azt adtam neki, aki "fizeti" utánam, remélem, normál nyugdíjat kapok) 21 éves vagyok, 2 év szolgálati idő kell ehhez. A nyugdíjbiztosító nem fogja a főiskolai időmet figyelembe venni elsőnek, emiatt minimálnyugdíjat megállapítani, mert kihagyja a megállapodással szerzett szolgálati időmet? Szerintetek mit fog csinálni a nyugdíjbiztosító, amikor kétféle szolgálati idő között kell választani, amikor azok egy időbe esnek??? Nem találtam olyan paragrafust, hogy ha valakinek kétféle szolgálati ideje van (főiskola és megállapodás), akkor melyik részesül elsőbbségben?
Köszönöm, ha meg tudjátok oldani e "rejtélyt", mert eddig senki nem tudott segíteni nekem, ami nagyon elszomorító, veszélyben érzem biztonságomat.
Aladár