Évfolyamdolgozat (haszonélvezeti jog)

Legislator # 2010.04.01. 12:49

Ameera,

Menjetek el együtt Impiboyjal, mindkettőtöknek jó lesz
:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.01. 12:50

Ha már haszon+ÉLVEZET:-D

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.01. 14:18

Kedves Kacsa,

verselemzés látom, nem volt erősséged. :D

Leg,

Mi (azaz a többiek) abból tanultunk (azaz tanultak), aminek a társszerzője egy 2 méter magas afroamerikai származású ember, a nevét nem tudnám helyesen leírni fejből. Kovács Péter (alkotmánybíró) fordította le franciáról magyarra (elég jól tudhat...). Az volt poén, hogy én abból a könyvből olyan kb. 3-4 oldalnyit olvastam át a wc-n, aztán aki tanult mint güzü, megbukott államvizsgán, én meg jóban voltam a vizsgáztató bácsival, aki a haverjával együtt túlsúlyba kerülve lenyomta az EU-s nőcikét (EU-ból se tudtam túl sokat, mondjuk arra azért tanultam pár napot), így hát átmentem.

Kacsa1111 # 2010.04.01. 14:38

Kedves Impossible,

vagy te nem érted amit írtam...?

Kacsa11

Legislator # 2010.04.01. 14:56

Szerintem Daillier, Patrick:-D. De mintha részleges fordítás lenne, meg valamit írt bele Kovács Péter is, plusz talán egy koreai vagy vietnami ember volt az eredeti mű másik szerzője.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.01. 14:59

A pontos adatok: Droit international public (magyar) (átd. kiad.) Nemzetközi közjog / Nguyen Quoc Dinh, Patrick Daillier, Alain Pellet ; [átd. és ford.] Kovács Péter.
Dátum: 2005, cop. 1997
Megjelenés: Budapest : Osiris, 2005, cop. 1997
Terjedelem: 566 p. ; 25 cm
Megjegyzések: Osiris tankönyvek 1218-9855 Bibliogr.: p. 43-44.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.01. 15:01

Szerző: Nguyen Quoc Dinh
Cím: Droit international public (francia) Droit international public / Nguyen Quoc Dinh, Patrick Daillier et Alain Pellet
Dátum: 1999
Megjelenés: 6e éd. Paris : L.G.D.J., 1999
Terjedelem: 1455 p.

Ez meg a francia mű.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.01. 15:04

Egy egyetemi évfolyamtársam gimnáziumi osztálytársa magyar irodalom érettségi vizsgán a következő öntudatos véleményt fejtette ki a témában: "A verselemzés a poézis kiherélése." Azért vannak, akik jól herélnek (verset)XD.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.01. 15:33

Ja igen, a francia lett lerövidítve, de még így is túl hosszú. Kovács P. azt mondta, hogy aki vizsgán az uti posissidetis elvét egy mondattal elintézi, amikor a könyvben több oldal van róla írva, az ne csodálkozzon. Szerintem a lényege egy mondat, de még az is felesleges, semmi értelme ilyen hosszú könyveket írni, széteszi az ember agyát, nade nem is olvastam, belehülyültem anélkül is a sok baromságba, amit elvileg vissza kellett tudni mondani.

Legislator # 2010.04.02. 14:30

Szia, Imp!

Te már kifelé viharzottál, mikor én még sorban áltam a Ferenciek téri templomban:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.02. 14:58

...álltam...

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.06. 08:49

Leg,

lol

én nem vártam végig az a hosszú sort, bementem, láttam, hogy ez esélytelen lenne, ezért beelőztem szinte mindenkit, senki sem szólt rám. Amúgy meg ministráns vagyok (igaz, máshol), ez előjog. :D Hát bocsánat, rosszul esett beelőzni a sort, de nem volt időm, oda kellett érnem ministrálni a templomba...:P

Amúgy nem is vettelek észre. Viszont tök jó, hogy Te is elmentél gyónni.

Kacsa1111 # 2010.04.06. 09:46

Kedves Impossible,

látod, hogy milyen jó, hogy én nem járok ilyen hitgyülikbe?
visszapofoztalak volna a sor végére...:)))

Kacsa11

Impossible # 2010.04.07. 05:53

Kacsa,

ha a Római Katolikus Anyaszentegyházat hitgyülinek nevezed, az kb. olyan, mintha azt az erős piros kocsit neveznéd traktornak, ami Ferrari. :D

Egyébként ez az egyetlen hely, ahol nincs tülekedés, szép libasor van, példát lehetne róluk venni. Meg rólam is, hiszen erősítettem a szabályt mint kivétel. :D

Legislator # 2010.04.07. 06:45

Kedves Kacsa!

Kikérem a hitgyülit magamnak! Járjon oda Németh Sándor.
http://www.drflash.hu/htm/varsa.htm

Kedves Imp!

Amikor beelőzted a sort, azt én nem láttam, csak azt, amikor kifelé viharzottál. Én is örültem, hogy elmentem gyónni, álltam ott egy órácskát, közben nézegettem a falakon lévő írásokat arról, hogy kik voltak ferencesek. Azért megdöbbentő névsor, ott volt a fél világirodalom és világtörténelem...

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.07. 08:21

Szt. Ferenc is ferences volt? ("A víz nem szomjas, a nép nem demokrata, Isten nem vallásos, a sors nem igazságos." :D )

Kacsa1111 # 2010.04.07. 09:02

Kedves Legislator,

egészen idáig nem tudtam ki az a Németh Sándor...:)
de a hitgyülit egyébként generálisabb értelemben kívántam használni, de pedig a Hitgyülekezetre való utalásként...bár az úgy se rossz:)))

Kedves Impossible,

a megkülönböztetés pusztán az ezer évnyi előnyön alapul?:)

Kacsa11

Legislator # 2010.04.07. 09:49

Kedves Kacs!

Én hiszek Neked. Addig kell örülni, amíg nem tudja az ember...

Kedves Imp!

Ha Szent Ignác jezsuita volt (márpedig az volt, mint a Jézus Társasága-Societas Jesu alapítója), és Szent Ferenc is rendalapító volt-tehát ő is ferences volt. Az már érdekesebb kérdés, hogy Lenin lett volna-e leninista a halála után, vagy Marx marxista (Hofi /és talán a mi Marcink szerint/ marcista:-D). Azaz más kérdés, hogy az alapítók, ha élnének, ma miként szemlélnék művüket, vagy azt, amit abból csináltak...

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.04.07. 11:53

Kedves Legislator,

Azaz más kérdés, hogy az alapítók, ha élnének, ma miként szemlélnék művüket, vagy azt, amit abból csináltak…

ezt a megállapítást a kaotikus egyház és jézus/szent péter relációban is szabad értelmezni?:)

Kacsa11

Legislator # 2010.04.07. 13:36

Ez merőben teoretikus kérdés volt... Mindenesetre kritizálni lehet, de ismeretek nélkül ez úgysem vezet sehová.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.04.07. 15:12

Kedves Legislator,

ha az ismeretek hiánya alatt azt érted, hogy "tudhatatlan"(sic!), hogy az alapítók miként vélekednének, akkor egyetértek abban, hogy a kritika mellőzi az alapot...feltéve, hogy a kritika az alapító vélt vélekedésén alapul...:)))

Kacsa11

Legislator # 2010.04.07. 17:10

Kedves Kacsa1111,

Lassan úgy írsz, mint Imp:-D.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.04.07. 18:34

Kedves Legislator,

ez a legdurvább beszólás, amit fórumos pályafutásom során elszenvedtem...:)))

Kacsa11

hunfrakk # 2010.04.07. 19:43

Jézusnak biztosan nem tetszene teljes mértékben a 2010-es R.Kat.Egyház. Reformálna valószínűleg.

El a simóniával! Nem kérne külön pénzt a harangozásért, áldásért (temetés, házasság), szentségkiszolgáltatásért. Ha én pap lennék, nem lenne pofám temetés esetén külön még 5000 Ft-ot elkérni harangozásért (ld. faliújság a III. kerületben).

A pedofilokat pedig a lehető legkeményebb büntetésben kell részesíteni, nem mentegetni.
Miért nincs már enciklika erre?
Tévedhetetlenül a pápa kijelenthetné ex chatedra, hogy Isten előtt a legnagyobb bűn a gyermekek szexuális és szellemi megrontása (akkor is, ha felszentelt személy az elkövető).

Ószövetség-hívőket, Lucifer-imádókat, szabadkőműveseket (Grand Orient stb.) kirúgni, stb.

Lenne pár feladat.

Legislator # 2010.04.08. 06:58

Kacsa:-DDD, ez azért durva, mert csak megállapításnak szántam...

Hunfrakk: Mely szentség-kiszolgáltatásért kértek Tőled pénzt?

Sunshine after the rain.