Évfolyamdolgozat (haszonélvezeti jog)

Kacsa1111 # 2010.04.13. 08:18

kevesled?:)

a teofl 85-tól már felsőfokúnak honosítható...

Kacsa11

Impossible # 2010.04.13. 07:53

Ennyi CEU-ra a követelmény?

Kacsa1111 # 2010.04.13. 07:46

Kedves Impossible,

TOEFL 120 / 88
IELTS 9 / 6,5

Kacsa11

Impossible # 2010.04.13. 07:24

Leg,

Máltai Lovagrendnél a várban szerinted van félfogadás? Oda fogok menni mostmár, egyszerűen nem válaszolnak a levelemre. Rájuk kell borítani az asztalt. :D

Kacsa,

CEU-n nem IELTS tesztet csináltatnak, aminek majdnem 100%-nak kell lennie? :D Ha ilyen szintig el tudtál jutni tv-nézéssel, olvasással, meg nettel, teljesen egyedül, akkor zseni vagy.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.12. 22:24

Mégse. Szacsvay Nyuszi volt a Disney rajzfilmekben. A hangjáték Fülese talán Mensáros volt.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.12. 22:19

Vagy volt ez filmbe, és abban még Darvas volt Füles?
Nem volt film, csak, hangjáték. És nem vagyok biztos benne, hogy Darvas lett volna a Füles, inkább SZacsvay.

Kacsa1111 # 2010.04.12. 21:16

Kedves hunfrakk,

Nyilván a nemzetközi pénzügyi közösség (magánbankok) kívánalmainak megfelelő tantételek az alapok

számodra sötét területre tévedtél...:)))
előbb olvass utána, mielőtt ennyire mellé találsz:)))

Kacsa11

Legislator # 2010.04.12. 21:11

Kedves Legislator,

épp egy pohár jamesonnal tompítom magam:)

Wow! Ma nagyon gondolkodtam szilvőriumkészleteink apasztásán, de maradt a kamillatea.-D.

Bajszí,

Nem szinkronra gondoltam. Alföldi valami kisfilmszerűséget csinált...

Sunshine after the rain.

bajussz # 2010.04.12. 20:33

Róbert Gidát nem Németh Kristóf szinkronizálta?

hunfrakk # 2010.04.12. 19:38

A CEU nyelvtanulás szempontjából biztos nagyon jó.

Bár kérdés, hogy GEORGE SOROS egyeteme miféle tudományt oktat - az open society kiagyalója...(by K. Popper...)

Nyilván a nemzetközi pénzügyi közösség (magánbankok) kívánalmainak megfelelő tantételek az alapok,
avagy mennyire természetes és evidens az, hogy a kereskedelmi magánbankok a semmiből állítanak elő, fedezet nélküli számlapénzt
(méghogy a jegybanknak kizárólagos emissziós joga van...vissza kellene vennie kormánynak monetáris hatalmat...úgysem meri...)

Kacsa1111 # 2010.04.12. 18:57

Kedves Legislator,

épp egy pohár jamesonnal tompítom magam:)

Kedves Impossible,

pedig de.
életemben kétszer jártam angol nyelvterületen. Írországban nyaraltam egy hetet közvetlenül CEU előtt.
és most novemberben három hetet, amikor whisky és sör túrát szerveztem magamnak Írországban és Skóciában:)
tanulni nem mentem ki.
de tény, hogy a CEU-n tanultam meg a jogi nyelvet.

Kacsa11

Legislator # 2010.04.12. 18:48

Elszállt. Váájjjjj???
Akkor írok másról.

"Micimackó az pl. jöhet, bár ott meg róbert gidával vannak problémáim. :D"

Ha lenne színdarab, R. Gidát csak Alföldi Róbert játszhatná... Vagy volt ez filmbe, és abban még Darvas volt Füles? Ki tudja, le vagyok tompulva...

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.12. 18:30

Az öreg halász és a tengert elkezdtem egyszer olvasni. Az első mondatot nagy megelégedésemre teljesen értettem, aztán abbahagytam. :D

Impossible # 2010.04.12. 18:24

egyébként heréltpottyert azért se olvasnám, mert utálom, ki nem állhatom ezt a tömény mesét tele szörnyekkel meg anyámkeservével, kiráz tőle a hideg, gusztustalan, fárasztó. A gyűrűk ura mégrosszabb, mégundorítóbb. Micimackó az pl. jöhet, bár ott meg róbert gidával vannak problémáim. :D

Legislator # 2010.04.12. 18:18

fazekas (aljas köcsög) harry

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.12. 18:14

Elolvasom harry potytert, aztán megyek én is. lol

Impossible # 2010.04.12. 18:13

Kacsa,

és ezután elmentél felvételizni a CEU-ra, és elvégezted? :D Ezt azért eléggé nehéz elhinni így. Nem hiszem el, hogy nem voltál előtte külföldön, ahol megtanulhattál rendesen, az kizárt.

Legislator # 2010.04.12. 17:57

"Enten ellen et livs-fragment. Ha már dán.-D."

ellen=eller

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.12. 16:44

"a manó szónak kb. tucatnyi angol megfelelőjét ismerheted meg ezáltal:)))"

Pl. rögtön ilyen az Imp:-9.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.04.12. 15:41

Kedves Impossible,

igen, de azért azt ne mondd nekem, hogy ezzel a tévénézős önképzéssel hoztad magad olyan szintre, ahol vagy. Jó-jó, nyilván használ, de azért…na.

akkor meg mivel? sem tanfolyamra, sem tanárhoz nem jártam.
autodidakta módon tanultam meg angolul. (az ismerősöm hasonlóképpen dánul.)
mondjuk, nem is tudom a nyelvtant...:)))

friends és lord of the rings (szigorúan angol felirattal!) valamint zenehallgatás úgy, hogy közben nézed a lyrics-et...valamint számítógépes játékok (fantasy vagy stratégia, nem sima lövöldözős vagy autóversenyzős, mert ott kevés a szöveg - a manó szónak kb. tucatnyi angol megfelelőjét ismerheted meg ezáltal:))) ) és internet...idővel könyvek is jöhetnek. harry potter első kötete tipikusan középhaladó szint.
egy kétnyelvű szótár jól jön eleinte (egynyelvű később), de a sztaki is megteszi...

van még kérdésed? szórakozva tanulj! nézz filmeket, hallgass zenét, játssz számítógéppel, és szörfölj a neten! később olvass eredetiben!
ennyi.

Kacsa11

Impossible # 2010.04.12. 15:28

Na igen, és abból kenyérnél többre nem is futja. :D

Berényi Miki # 2010.04.12. 15:16

De valahol el kell kezdeni... aztán pörög az óra a szakvizsgáig és van mit írni az önéletrajzba. És persze van miből kenyeret venni... :)

Impossible # 2010.04.12. 14:56

Miki,

nem leszek tőle kevesebb, csak kevés maradok, és mehetek olyan helyekre, mint ahol ma is volt szerencsém járni: illetlenség megkérdezni, hogy átvállalja-e az iroda a kamarába való belépés költségeit... Csak mondom, hogy egy valamire való iroda kérdés nélkül átvállalja, nemhogy illetlenségnek tartaná a kérdést.

Kacsa,

igen, de azért azt ne mondd nekem, hogy ezzel a tévénézős önképzéssel hoztad magad olyan szintre, ahol vagy. Jó-jó, nyilván használ, de azért...na.

Berényi Miki # 2010.04.12. 14:34

Igen, a Munkaügyi Központban lehet jelentkezni tanfolyamra ahol fizetnek azért hogy nyelvet tanulsz...

Persze ettől függetlenül le lehet "csökkenteni" az igényeket és olyan munkahelyeket is számításba venni ahol nincs szükség nyelvtudásra.... nem leszel tőle kevesebb :)

Kacsa1111 # 2010.04.12. 13:29

ezer és egy lehetőség van a nyelvtanulásra...csak akarni kell, és tenni érte...
nem pedig isten segedelmére várni, míg felfalnak az oroszlánok...

Kacsa11