mi az h "szvsz"?
Évfolyamdolgozat (haszonélvezeti jog)
Érdekes, a nyilaknál nem látszik (már) a vastagítás sem
p+ +
p + –
p – +
p – –
m + +
m – +
m – –
m + –
ahol p=+, m=-
Sunshine after the rain.
Impiboy: lehet:-)
Kacsa1111: ment egy "final" mail, de már nem kell dolgozni semmit szvsz:-D.
Sunshine after the rain.
Valaki nagyon unatkozott? lol
A vastag nyíl a plusz, a vékony a mínusz.
Sunshine after the rain.
Néha plusznak: ez jól elbaszódott:-(
Sunshine after the rain.
A nyíl mínusznak olvasandó.
Sunshine after the rain.
nem a „ki“ a kérdés, hanem a „miről“…
A következő esetek lehetségesek
Ki Téma Minőség
- + +
- + -
- - +
- - -
- + +
- - +
- - -
- + -
+=jó
- =ultragáz
Sunshine after the rain.
Ja, az az "utóbbi".
Sunshine after the rain.
Kedves Kacs,
Sajnos, maradt a dologban hiba, ezért ment egy új mail...
Sunshine after the rain.
Jó, de azon olyasmi van, hogy UN Kaufrecht Kommentar 800 pp.:-D
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
az olvasottság szakmai cikk esetén természetesen a szakmán belülre vonatkozik.
philipp wood-ot vagy peter schlechtriem-et mindenki olvassa, aki finanszírozással vagy nemzetközi kereskedelemmel foglalkozik.
az előbbinek a publikációs listája mégis ráfér egy A4-es oldalra...bőven.
Kacsa11
Kedves Legislator,
gyorsreagálás már 5 perce megtörtént...:)
Kacsa11
Kacs: mail ment...jól jönne a gyors reagálás...
Sunshine after the rain.
Kedves Kacs,
Ezek általánosságok, amivel én így nem tudok sokat kezdeni. Ezt hatszemközt, sör mellett érdemesebb megvitatni, esetleg a vonatkozó cikkek megmutatása mellett. Egyébként aki arra gyúr, hogy sokan olvassák, az ne joggal, meg közigtudománnyal foglalkozzék. Valaki mondta, hogy a hatkötetes Steint le kéne fordítani (és mintha rám nézett volna, de lehet, hogy csak én akarok így emlékezni.-D), azután azt mondta: Persze azért, hogy tizen elolvassuk, talán nem érdemes:-D.
Sunshine after the rain.
az én főnököm azt olvasta
("Minden intelligens ember a Nyugatot olvassa" - "a többiek pedig írják" /Karinthy F./ )
Kedves Legislator,
nem a "ki" a kérdés, hanem a "miről"...
nekem tökmindegy, hogy hány korábbi publikációja van az adott szerzőnek (ugyanis hiába kilométer hosszú a publikációs lista, ha egyszer a kutya se olvassa a kirgiz jogrendszer fejlődését...) és az is érdektelen, hogy hol jelenik meg...
engem az jobban érdekel, hogy mi a téma.
aztán elolvasás után az iromány alapján eldöntöm, hogy milyen minőségű a munka...nem a szerző neve alapján, nem a publikációs lista hossza alapján, hanem az alapján, hogy számomra mennyire volt hasznos, a műben megfogalmazott gondolatokat mennyiben tudom hasznosítani...
ez kishazánkban sajnos fordítottan arányos a publikációs lista hosszával...
Kacsa11
Kedves Kacs,
Most éppen az általad küldött anyagon dolgozom, így csak később válaszolok.
Kedves Imp,
Pesti Ügyvéd lolz...Ki ír abba?
Sunshine after the rain.
És a Pösti Ügyvéd? :DDD
Kedves Legislator,
az egyetlen lap, ami most hirtelen eszembe jut, ahol néha előfordul hasznos és igényes cikk, az a Gazdaság és Jog...
a jogtudományi közlöny ezzel szemben a közröhej és a közfelháborodás mezsgyéjén tengődik nálunk:)))
Kacsa11
Ha nem írtok, akkor elmegyek a DM-be lolz.
Sunshine after the rain.
"Gyerünk, csináljuk meg! Csináljuk meg!" Az a pálya, hogy az egyik legrégebben működő jogi lapnál azt mondják, hogy max. 6-7 oldalas cikket közölnek, mert kevés a pénz, akkor Ti honnan gondoljátok, hogy nektek lenne? Egyébként most indul a Jogi Esetek Magyarázata című lap, oda is lehet írni (gondolom), úgyhogy hajrá!
Sunshine after the rain.
Kedves Kacs,
Az általam jelzett lap 40 éve foglalkozik jogi fordításokkal. Ami az egyéb, tudományos cikkeket közlő szaklapokat illeti, szerintem a lektorált lapoké a jövő, és azoké, amelyek jó cikkeket vonzanak magukhoz: én ilyennek tartom az Állam-és Jogtudományt, a Közjogi Szemlét, az International Journal of Public Administration in Central and Eastern Europe-ot. Biztos, hogy jobb lenne, ha több, koncepcióra építő lapszám jelenne meg.
Sunshine after the rain.
"egy valóban jó szakmai lapra lenne igény…"
Akkor már csak meg kell csinálni.
Na igen, pont így gondoltam, mint kácsa, csak nem tudtam ilyen szépen kifejteni. Ahhoz keveset olvasok. :D
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02