LOL
Évfolyamdolgozat (haszonélvezeti jog)
Most mi olyan LOL ebben?
Sunshine after the rain.
Csak kicsit vagytok maximalisták. :DDD De persze érthető.
Jaj, Impi, a fordítók sem nagyon kapnak munkát, persze, hogy mindenki kapaszkodik. Van egy kialakult helyzet, én abba nem fogok belenyúlni. Ezek a dolgok nyomtatásban megjelennek, nem közölhetünk akármit.
Sunshine after the rain.
Pedig lehet, hogy akkor többen olvasnák. lol
Ez nem az üzletről szól. Mo.-n minden jogi szakmai lap ráfizetéses. Szerintem.
Sunshine after the rain.
Szóval abba gondolj bele, hogy olyannak sem tudok segíteni, aki két idegen nyelvet tud anyanyelvi szinten, és hasonlóan nincs munkája, mint Neked (de ő 3 évtizeddel idősebb Nálad, és már nem is akarja, hogy legyen).
Sunshine after the rain.
Leg,
épp ezt kellene kihasználni. Szerintem. :D
Már mit?
Sunshine after the rain.
"Szóval abba gondolj bele, hogy olyannak sem tudok segíteni, aki két idegen nyelvet tud anyanyelvi szinten, és hasonlóan nincs munkája, mint Neked (de ő 3 évtizeddel idősebb Nálad, és már nem is akarja, hogy legyen)."
Erre szerintem kácsa azt mondaná, hogy az ilyen meg is érdemli. Persze én nem vagyok kácsa, de tényleg nem értem, hogy lehet, hogy ilyen tudással nincs munkája.
"Már mit?"
Hát hogy minden jogi szakmai lap ráfizetéses. Be lehetne törni a piacra egy leheletnyivel jobb lappal is, mint az átlag.
Az a helyzet, hogy annyi tragédia, betegség érte szegényt, hogy nem csodálom, hogy nyugdíjba akar nmenni. Ha kicsit jobban lesz, tanítgat, fordít stb.
Sunshine after the rain.
Nagyon jó, és nagyon sok tőkével megtámogatott jogi lapok mennek/mentek tönkre a szemünk előtt amiatt, hogy NINCS IGÉNY nincs kereslet. Inkább kávéra költenek, mint szaklapra. Ott is, ahol rengeteg a zsé.
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
hadd kapcsolódjak itt be a beszélgetésbe némi tromfolással.
csak azért, mert épp a minap buktunk ki azon, hogy mennyire használhatatlanok a jogi szakfolyóiratok cikkei...
még az is felmerült, hogy le kéne mondani az előfizetéseket!
szóval a lényeg az, hogy ha a drágalátos szerzők (including myself, szégyenemre:))) ) nem a jogelméleti, jogtörténeti idiótaságokkal vagy pl. a litván társadalombiztosítási rendszer deskripciójával (ha én lennék egy folyóírat szerkesztője, eleve halálra ítélném a pusztán deskriptív irományokat) töltenék meg az oldalakat, hanem gyakorlatban hasznosítható problémafelvetésekkel és megoldásokkal, egy-egy jogi probléma gyakorlatorientált elemzésével, akkor nemhogy többen fizetnének elő, de többszörös árat is hajlandók lennének fizetni érte, mert akkor nemcsak divatmajomkodásból fizetnének elő a jogi tudományos közönyre, hanem hogy bővítsék a know-how-t...
Kacsa11
Na igen, én csak azalapján tudtam nyilatkozni, amennyit elmondtál róla; így már más.
Nade egy jó szakmai lap elindítása milyen ötlet? Túl naiv? :D
Kedves Impossible,
kivételesen nem döngöllek a földbe...
egy valóban jó szakmai lapra lenne igény...
Kacsa11
Na igen, pont így gondoltam, mint kácsa, csak nem tudtam ilyen szépen kifejteni. Ahhoz keveset olvasok. :D
"egy valóban jó szakmai lapra lenne igény…"
Akkor már csak meg kell csinálni.
Kedves Kacs,
Az általam jelzett lap 40 éve foglalkozik jogi fordításokkal. Ami az egyéb, tudományos cikkeket közlő szaklapokat illeti, szerintem a lektorált lapoké a jövő, és azoké, amelyek jó cikkeket vonzanak magukhoz: én ilyennek tartom az Állam-és Jogtudományt, a Közjogi Szemlét, az International Journal of Public Administration in Central and Eastern Europe-ot. Biztos, hogy jobb lenne, ha több, koncepcióra építő lapszám jelenne meg.
Sunshine after the rain.
"Gyerünk, csináljuk meg! Csináljuk meg!" Az a pálya, hogy az egyik legrégebben működő jogi lapnál azt mondják, hogy max. 6-7 oldalas cikket közölnek, mert kevés a pénz, akkor Ti honnan gondoljátok, hogy nektek lenne? Egyébként most indul a Jogi Esetek Magyarázata című lap, oda is lehet írni (gondolom), úgyhogy hajrá!
Sunshine after the rain.
Ha nem írtok, akkor elmegyek a DM-be lolz.
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
az egyetlen lap, ami most hirtelen eszembe jut, ahol néha előfordul hasznos és igényes cikk, az a Gazdaság és Jog...
a jogtudományi közlöny ezzel szemben a közröhej és a közfelháborodás mezsgyéjén tengődik nálunk:)))
Kacsa11
És a Pösti Ügyvéd? :DDD
Kedves Kacs,
Most éppen az általad küldött anyagon dolgozom, így csak később válaszolok.
Kedves Imp,
Pesti Ügyvéd lolz...Ki ír abba?
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
nem a "ki" a kérdés, hanem a "miről"...
nekem tökmindegy, hogy hány korábbi publikációja van az adott szerzőnek (ugyanis hiába kilométer hosszú a publikációs lista, ha egyszer a kutya se olvassa a kirgiz jogrendszer fejlődését...) és az is érdektelen, hogy hol jelenik meg...
engem az jobban érdekel, hogy mi a téma.
aztán elolvasás után az iromány alapján eldöntöm, hogy milyen minőségű a munka...nem a szerző neve alapján, nem a publikációs lista hossza alapján, hanem az alapján, hogy számomra mennyire volt hasznos, a műben megfogalmazott gondolatokat mennyiben tudom hasznosítani...
ez kishazánkban sajnos fordítottan arányos a publikációs lista hosszával...
Kacsa11
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02