A szabadon választható azért szabadon választható, mert nem kötelező felvenni!:) Majd vesztek fel a II. félévben szabadon választható tárgyat!
Az indexeteket a beiratkozáskor már le kellett adni???
DE - ÁJK LEVELEZŐRE JOGHALLGATÓNAK MEGY VKI???
igen le kellett, az órarendet már közben megtaláltam köszi... :)
A tantárgyakat ugy kell keresni, mármint olyan néven, ahogy azt az indexbe beirtuk??Timi, megnyugtatlak...nem vagy egyedül :)
Ne haragudj Ancsi, de ennek most tényleg örülök... :)
Már azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen elesett... :(
Majd belejövünk. A tantárgyak ugyanolyan néven vannak, én már néztem és mellette az ajánlott félév. Hétfő telefonálok szállás ügyben és ide felírom, hogy mire jutottam. Hétfőn majd nézd meg, mert téged is érint, ugye? Ha sikerrel jártam akkor leírom, hogy mit csinálj és kit kell felhívni...
köszi Timi:)
Éééés még egy kérdés, lehet irtó nagy hülyeség megint...Néztem az órarendet és az utolsó óránk sárga.vagy nektek nem?Ha igen az miért van?Római igazgatástörténet.Vagy ez választható lenne?
A sárga a szabadon választható tárgyakat jelöli!
Timi,
ha megnézed a mintatantervet, meg a (szabadon választható) római közigazgatástörténet előfeltételeit, láthatod, hogy Te még nem veheted fel. Ez felsőbbéveseknek van, de a terem miatt ide került "ábrázolásra".
Papiniana
Bocs, Ancsinak szólt a válasz!
Papiniana
"Papinini, hogy vagy?
Ritkán látlak."
Na???:)
köszi :) Akkor rám nem vonatkozik.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni a régebbi hallgató társaimat,milyen technika felszerelést érdemes beszerezni első körben, gondolok itt elsősorban diktafonra, stb. tudom, hogy volt már erre vonatkozóan némi információ, de ha valaki tud többet,szívesen vennénk, ha megosztaná velünk.
üdv
lacirek
Az alapvetően ismert elektronikus eszközök kivételével; toll, füzet és az okos értelmes figyelő tekintet, mögötte a fejben lakozó érdeklődő beltartalommal és kellő szorgalommal. Jó és folyamatos kapcsolat az évfolyamtársakkal, néha a felsőbb évfolyamokban is érdeklődve. Esetleg eljárni az előadásokra és figyelni az arra érdemes információkat. A fél-folyosói pletykák és a szokványos ijesztgetések igazságtartalmát átgondolni, kis kutatással, igazi forrásból eredeztetve megkérdőjelezni...
Kedves lacirek!
Csatlakozom az előttem szólóhoz, akivel teljes mértékben egyetértek! Kiegészíteném azzal, hogy érdemes a nappalis évfolyamtársakkal is megismerkedni, mert ők mindig hamarabb írnak zh-t 1-2 héttel, mint a levelezősök, így hasznos információval tudnak szolgálni. :) Ha nem is pontosan azokat kapjátok, mint ők, azért nagyjából be lehet lőni, hogy mire számíthattok. Ezt tapasztalatból mondom!
Egyébként a diktafonon kívül szerintem nincs más technikai eszközre szükségetek. Statisztika vizsgára azonban el ne menjetek egy jó számológép nélkül! Az nagyon durva! Ismerek olyan joghallgatót, akivel sajnos megesett. Már nem jár velünk....
Technikai felszerelések: körző, vonalzó, technocol rapid lol
Ez tényleg igaz, érdemes néha sörözni a motiváltabb nappalisokkal, mert meglepően sok intelligens is van köztük és általában, ha jól viszonyulsz hozzájuk, mint sorstársak rendkívül segítőkészek.
Marci,
ez igazán hízelgő. :D
Köszönöm az építő jellegű válaszaitokat, bizonyára a kezdeti tanácstalanságunk idővel enyhülni fog.
lacirek
Iustinianus írta, hogy szept. 7én 8-tól lehet próbálkozni a tárgyfelvétellel a Neptunon (hivatalosan 10-től). Azt szeretném megkérdezni, hogy van jelentősége az időpontnak? Tehát nem mindegy, hogy szeptember 18-ig mikor vesszük fel a Neptunon a tárgyakat? Az indexünket már leadtuk és az összes ajánlottat bele is vezettük...
Én az ELTÉ-t ismerem. Én mindig siettem, de talán a főtárgyaknál nincs keretlétszám, de ki tudja, minden hely más.
Sunshine after the rain.
Timi,
nem kell izgulnod a Neptunos bejelentkezés miatt. A levelezőknél ennek nincs jelentősége. Nincs létszámkeret és nem kell senkivel versenyeznetek a helyekért. A hétfői őrület csak a nappalisoknak érdekes, ott is csak a felsőbbéveseknek, mert ők azt hiszik, hogy nem mindegy melyik gyakorlati csoportba kerülnek. Az elsős nappalisoknál ennek sincs jelentősége.
Ti pedig teljesen lazák lehettek a Neptun miatt, puszta (de szükséges) formalitás.
Papiniana
"minden hely más." (Leg)
A hátsókerti budi a legjobb. :D
Papinini,
HOGY VAGY???
RÉG LÁTTALAK.
(Már kérdeztem 3x)
Impi!
Igaz, igaz, de ne feledd, hogy három a magyar igazság... :)
Köszi, jól vagyok. Végeztem, van állásom. És nagyon örülök, hogy végre sok debreceni látogatja a fórumot.
Papiniana
Impiboy:-D... Ha Te oda jártál... (Ez olyan magas labda volt, hogy nem kell Nadalnak lenni, hogy leüsse az ember.)
Sunshine after the rain.
Kedves Timi!
A tantárgyfelvétellel kapcsolatban Papiniana-t kiegészíteném azzal, hogy (bár, mint kiderült benneteket nem érint, majd csak a második félévben) a szabadon választható tárgyaknál viszont hamar be szokott telni a keret, ezért ott érdemes igyekezni a tárgyfelvétellel! De addigra a kisujjatokban lesz már minden ezzel kapcsolatban!:)
Leg,
és még papírom is van róla. :DDD
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02