DE - ÁJK LEVELEZŐRE JOGHALLGATÓNAK MEGY VKI???

bajussz # 2009.09.17. 00:41

májt:D

Iustinianus: te hanyadéves vagy? vagy már végeztél?

zsoleszreg # 2009.09.17. 09:00

iustinianus # e-mail 2009.09.16. 19:27

"Kaptatok e-mailt Balogh Judittól? Elküldte a jogtöri zh anyagát"

Én nem kaptam semmilyen e-mailt! Milyen anyagot küldött el?
Akinek elküldte felrakná a levlistára?
Köszönöm!!!

iustinianus # 2009.09.17. 11:11

Kedves Bajussz,

másodéves vagyok.

Zsoleszreg,
nekem (meg persze mindenkinek) ez az üzenet jött Dr. Balogh Judittól tegnap:

"Tisztelt Hallgatók!

A konzultáción egyeztetettek szerint a Jogtörténet gyakorlat I. c. tárgy vizsga zh-jának
időpontja: 2009. szeptember 25. 13,30 óra (a Magyar alkotmány- és jogtörténet előadás előtt)
helye: TEOK J 0-113 ea. (a konzultáció helyszíne)
anyaga: - a konzultációs előadáson elhangzott tananyag

• a Tripartitum honlapra is felkerült részletei
  • az 1608. k. u. I. tc. (honlapra is felkerült).

Akinek nem felel meg az időpont vagy nem lesz sikeres a dolgozat, a későbbiekben (a TVSZ-nek megfelelően) még két pótlási lehetőség lesz.
Jó felkészülést kívánok:
Balogh Judit "

A Neptunban az üzeneteid között megtalálod.
Mivel a Neptun nem tud különbséget tenni elsős és másod-, harmadéves, stb... között, miden levelezős joghallgatónak megküld minden üzenetet! Érdemes gyakrabban fellátogatni a tanulmányi rendszer üzenetei közé! :)

iustinianus # 2009.09.17. 11:17

Ezzel egyidőben felrakta a kari honlapra (jogtörténeti tanszék/dokumentumok) az "anyagot", amire utaltam: Tripartitum és 1608. k.u. I. tc.

Zsoleszreg,
e-mailt (mint már azt korábban jeleztem) pedig csak akkor kaptok, ha a Neptunban kéritek, hogy automatikusan továbbítson minden üzenetet az e-mail címetekre! Ha nem tudod beállítani majd a TO-n kérd meg D. Vikit, hogy segítsen!

zsoleszreg # 2009.09.17. 11:50

Van e-mail értesítőm, de nekem ez volt az uccsó levél:
Kiss Zoltán Programajánló: Francia Filmklub 2009.09.16. 16:31:21

Ezután és ez előtt sem semmi, amit Balogh Judit írt volna! :(
De most akkor jobban körülnézek, hátha valamerre elkeveredett!

Vinyaard # 2009.09.17. 11:56

Nahát, én nem kaptam ilyen "Tisztelt Hallgatók!
A konzultáción egyeztetettek szerint..." kezdetű neptun-mailt, pedig eddig is kaptam levelet, ráadásul biztos h jól van beállítva.
Ez csak azért aggaszt, nehogy a jövőben is lemaradjak vmiről.

Iustinianus, köszi a segítséget egyébiránt!

PS: nekem is a "Francia Filmklub"-os volt az ucssó üzim.

zsoleszreg # 2009.09.17. 11:56

Nem találom, szerintem kikerültem a szórásból! :(

zsoleszreg # 2009.09.17. 11:58

Vinyaard!

Üdv sorstárs! :D
Akkor, majd ezt a fórumot tekintjük neptun értesítőnek! :D

Vinyaard # 2009.09.17. 12:10

Igen, úgy látszik!

mitzi # 2009.09.17. 12:10

Nem akarok megint beleszólni :-)))), de szerintem ezt a neptun üzenetet tegyétek fel a listára, már közel 50 tagotok van. Így tuti többen fogják látni.

Egyébként a tanárnőtök szerintem be akarta jelölni, hogy csak az 1. évesek kapjanak üzit, de szerintem fordítva csinálta, és pont az elsősök nem kaptak, hanem csak a felsőbb évesek....

zsoleszreg # 2009.09.17. 12:33

mitzi 100%-os 1etértés!!!

iustinianus # 2009.09.17. 12:38

Mitzi,
ezt a tanárok mondták, (hogy nem tud a Neptun különbséget tenni...) bár én sem értem, hogy miért???
Kapom a felsőbb évesek leveleit is...

Dr.Attika # 2009.09.17. 12:47

Ha szsbad így 9 év távlatából tanácsot adni, akkor azt javaslom, hogy levelezőlista és egyéb internetes kapcsolatok építése helyett kezdjetek tanulni egyénileg. Az első év nem csak azért nehéz, mert a jog teljesen meg fogja változtatni eddigi szemléleteket az életről, hanem azért is, mert iszonyú sok ismeret anyagot kell betáplálni az agysejtekbe. Ebben pedig nem fog segíteni a másik által készített jegyzet, puska és egyebek. Ha van "titok" a jogászi oklevél megszerzése tárgyában az az, hogy az első két év előadásait " le kell seggelni" és a tematika szerint elő kell tanulni.

zsoleszreg # 2009.09.17. 12:56

Kedves Dr.Attika!

Amit írsz részben igaz! Nem más jegyzeteit seggeljük be (vagyis én) hanem információkat gyűjtünk be több területről és összevetjük azokat sajátjainkkal! Szerintem egy ismeretanyag megosztása nem bűn és mint az ősi bölcsesség is tartja "Sok lúd, disznót győz!"
Summa summarum, nincs abban sztem semmi rossz, ha valaki segít és mi azokat szelektálva megfogadjuk!

zsoleszreg # 2009.09.17. 13:03

Dr.Attika részben egyetértek veled!

De szerintem nincs abban semmi rossz, ha másoktól kapott "információt" szelektálva beépítjük és majdan tudásunkat képezi. Igen felteheted azt a kérdést, hogy milyen alapon tudunk mi "elsősök" szelektálni?! Összevetjük azzal, melyet előadáson hallottunk, illetve, amit a kötelezőből (és ajánlotból) olvastunk!
Ami ennek a módszernek előnye az nem más, mint az információ kis elemekből való összerakása (pl.: nem kell 5 percenként könyvtárba szaladgálnom, hanem amit megszerzünk, közös helyre tesszük és csemegézünk belőle)
És mint az ősi bölcselet is tartja: "Sok lúd disznót győz!" Ergo, ha összefogunk és segítünk egymáson többre megyünk!
Summa summarum, nem bűn az, ha "kreatívan" oldunk meg dolgokat!
És abban természetesen igazad van, hogy a tanulást nem pótolja ezer oldalról beszerzett jegyzet és puska sem!!!

zsoleszreg # 2009.09.17. 13:04

Közben kétszer ment el és formáltam is a véleményemen időközben!

dori21 # 2009.09.17. 13:17

Sziasztok!Légyszi valaki küldjön egy meghívót a http://www.lev-lista.hu/ra, mert Én sem láttam azt a listát!
dora.krucso@freemail.hu

Dr.Attika # 2009.09.17. 13:22

Kedves zsoleszreg!
Persze, hogy semmi rossz nincs az évfolyamtaársak összetartásában. Az idők változnak, változunk mi is. Én csak azt szerettem volna hangsűlyozni, hogy most az intenzív tanulás ideje van és nem a nem létező tapasztalatok cseréje.

Ancsi18 # 2009.09.17. 15:10

Én sem kaptam emailt, pedig mindig kapok levelet.Filmklub az utolsó.

timi36 # 2009.09.17. 17:20

Dr. Attika! Az lehet , hogy még nincs jogász tapasztalatunk, sem szemléletünk... De abban egészen biztos vagyok, hogy az élet minden területén többre viheti az ember, ha csoport szellemben próbál érvényesülni." Ha jót teszel jót várj..." címszó alatt. Ha Iustinianus például nem segít nekünk ennyit lehet, hogy már egy hete tanulnánk csak nem azt amit kell. Borzasztóan nagy segítség a felsőbb évesek tapasztalata és ez egyáltalán nem tévesztendő össze avval, hogy valaki ettől várja a diplomáját. Természetesen Zsoleszreg, a többiek és a magam nevében is mondhatom, hogy tanulni szeretnénk és fogunk is, nem megúszni a vizsgákat. Embertől függ, hogy kit, mi tesz boldogabbá: "nézni az elsősök kínjait ( mert esetleg mi is így jártunk) vagy segíteni nekik, hogy legalább ők ne essenek abba a hibába amibe esetleg mi estünk..." Aki erre a pályára szánta el magát, az feltételezem, hogy tisztában van azzal is, hogy mennyit kell tanulni (ezzel a tanáccsal nem lettünk okosabbak...)

iustinianus # 2009.09.18. 11:04

Dr. Attika!
Nagyon kedves tőled, hogy időnként megosztod a véleményedet velünk, ebben a topicban.

DE: Te nem ebben a rendszerben tanultál 9 évvel ezelőtt (tudom, mert a párom is akkor járt a jogra, 1999-2004 éveket felölelő 5 évben), ráadásul ő nem Miskolcra, hanem Debrecenbe járt, de még így sem tudott nekem érdemben segíteni semmiben, pedig cum laude minősítés szerepel a diplomájában, nem kegyelem kettessel végzett!

Már a tantárgyak száma is duplája félévenként azóta, és ez a tananyag mennyiségében is meglátszik! Tehát nyugodtan állíthatom, hogy most nekünk többet kell tanulnunk, mint nektek kellett egy félévben!!!

Azok a jegyzetek, amik tulajdonképpen a tankönyvek kivonatai, nagyban hozzájárultak az én 4-es, 5-ös szigorlataimhoz is, és szívesen megosztom azokat, illetve a személyes tapasztalataimat/tapasztalatainkat a mostani elsősökkel!

Senki nem mondta, hogy ne tanuljanak, sőt! Ha figyelmesen végigolvasod a korábbi írásokat, akkor láthatod, hogy nem egyszer jeleztem én is feléjük, hogy már az első perctől kezdve tanuljanak, olvassák el a könyveket, és az órákon is vegyenek részt és szigorúan jegyzeteljenek!!! Mert így áll majd össze mindenkinek egy nagy egésszé.

Nálunk is voltak olyan emberek, akik nem tartottak a többiekkel, maguk próbáltak boldogulni, már egyik sem jár velünk! De a "kemény mag" az egytől-egyig megmaradt! 48-an vagyunk a 150-ből 2 félév után. És ugyanígy össze fogunk tartani továbbra is! Sajnálom, hogy nálatok nem volt ilyen összetartás.

Ha írsz, akkor építő jelleggel írj! Azt mindenki tudja, hogy tanulni kell, hiszen felnőtt emberek már!
És inkább a miskolci hallgatókat kellene ellátnod tanácsokkal, hiszen te is ott szerezted a tapsztalataidat!

iustinianus # 2009.09.18. 11:15

És ez egy kicsit durva:

" és nem a nem létező tapasztalatok cseréje"

Szerinted az én tapsztalataim nem létezőek???

Zsuzsi.B # 2009.09.19. 14:04

Sziasztok!
Most néztem a Neptunt és én sem kaptam üzenetet Dr. Balogh Judit tanárnőtől.:-S
A Tripartitumot elejétől végéig tudni kell?

iustinianus # 2009.09.19. 19:11

Kedves Zsuzsi!

Nem kell az egész Tripartitum! Dr. Balogh Judit a kari honlapra feltette azokat a részeket, amelyeket meg kell tanulni! A lev-listára átküldtem a levelét, hogy mindenki el tudja olvasni!

A zh-hoz a feltöltött anyagot a kari honlapon, a jogtörténeti tanszék/dokumentumok alatt megtalálod!

Pasha Antipov # 2009.09.19. 19:32

Sziasztok

A filozófia vizsga mikor lesz és mi lesz rá a tananyag?
Úgy tudom, hogy az Államelmélet I 157-ig oldalig kell.

A választ előre is köszönöm.