Gyerekek!
Meg van egymás e-mail címe? Ugyanis nem találom a délután felrakott anyagokat a közös címen! Gondolom valaki kitörölte.... Szóval találjatok ki egy új jelszót, majd azt mindenkinek a saját címére el kell küldeni, és itt a fórumon NE közöljétek!
DE - ÁJK LEVELEZŐRE JOGHALLGATÓNAK MEGY VKI???
Mit raktál fel délután? Amit nem találsz?
Sziasztok!
Még nem vagyok hallgató a DE-ÁJK-n, egyelőre csak tervbe van véve. Most végeztem a Corvinus Egyetem Igazgatásszervező szakán másoddiplomás levelezőként(emiatt terv még csak a jogi kar, sem anyagilag, sem agyilag nem bírtam volna a mostani kezdést, majd talán jövőre...:-))), és ezzel kapcsolatosan lenne egy kérdésem.
Azt az információt kaptam, hogy az igazgatásszervezőknek 3,5 év alatt meg lehet csinálni a DE-n a jogot, ugyanis viszonylag sok tárgyat beszámítanak. Erről mit tudtok? Van esetleg köztetek olyan, aki hasonló cipőben jár, mint én? Főként anyagilag nem lenne mindegy, hogy hány félévet kell finanszírozni...
Előre is köszi a választ.
Amihez levelet is írtál az a mellékleteivel most még ott van... Volt más is?
A közös címmel kapcsolatosan pedig van egy jobb ötletem.....
Mi a suliban levelezőrendszert használtunk, lev-listát. Kell egy valaki, aki az adminja lesz a listának, ő az, aki összefogja. Be lehet állítani, hogy csak a listatagok lássák, ne legyen publikus.... Ennek óriási előnye van, hiszen olyan anyagok is felkerülhettek, amik máshová nem. :-)))
A lényege a rendszernek, hogy regisztrálni kell egy e-mail címről, az admin dönti el, hogy elfogadja-e a regisztrációt, ha igen, akkor olyankor a közös címre írva mindenki megkapja a saját privát e-mail címére (amivel regisztrált) az anyagokat, leveleket, persze a lev-lista archívumában is megtalálhatóak az anyagok, melyet csak az admin tud törölni.... Így ha valaki a saját e-mailjéről kitöröl valamit, akkor még az archívumban megtalálható....Lényegében olyan, mint egy e-mailes chat, anyagokkal megtűzdelve.
Igen, de ezek szerint át sem ment! A jelszó megváltoztatása mindenképp indokolt, mert nálunk tavaly 2x törölt ki mindent valaki....
Mitzi!
Jók az értesüléseid, meg lehet 3,5 félév alatt csinálni, de akik tavaly velünk kezdtek ig.szervezők, máris csúsztak, ugyanis ha jól emlékszem 5 szigorlatot kellet volna már első évben teljesíteniük! Nem ment senkinek! De most változtak az előfeltételek, úgyhogy némileg könnyített a dolgotokon! :) Szerintem érdemes megpróbálnod!
Köszi mindenkinek a feltöltött anyagokat. Nagy segítség.Én nem vettem észre, hogy bármi eltünt volna. Vagy mégis?
Mitzi! Sajnos én nem tudok segíteni neked, de van a csoportunkban igazgatásszervező. A DE ÁJK honlapján van szó külön erről az esetről ott nézz utána, minden le van írva erről. A lev-lista meg nekem magas, de jó ötletnek hangzik... :)
Köszi iustinianus, én is úgy gondolom, hogy meg kellene próbálnom, a 3,5 év pedig bíztatóan hangzik....főként a pénztárcámnak tetszik. Szerintem a jövő év lesz az enyém. :-)
A csúszást nagyon szeretném megúszni, eddig sikerült (kopp, kopp, kopp)pedig nem volt egyszerű a munkahelyem mellett tanulni :-(, de átlag 4-sel végigvittem :-)
Itt lehet kreálni listát:
http://www.lev-lista.hu/
Ezzel megakadályozható a törlés, illetve jobban kontrollálható a lista, a tagok és a tartalom is.
Iustinianus! Elkértem az e-mail címeket amit mindenki leírt egy lapra az utolsó órán. Amint meg lesz, akkor megoldjuk az új jelszót. De azért nagyon köszönjük, hogy velünk bajlódsz... Akkor a koronázás utáni az 1000ev.hu-n nem elérhető? Mert írtátok, hogy ott van... Csak mert még mindig nem tudtam elolvasni sehol sem sajna...
Köszi timi36, már nézegettem, csak szerettem volna gyakorlati tapasztalatot is szerezni :-)
A lev-listát pedig én magyaráztam bonyolultan, most láttam, ahogy visszaolvastam, bocsi.
A lényeg egyszerű: van a közös rendszer, ahova csak az admin engedélyével lehet regisztrálni, van egy közös cím, amire a saját e-mailodból (amivel regisztráltál)elküldöd a levelet, anyagot, amit akarsz, és az összes regisztrált tag e-mailjében megjelenik az irományod. Ha meg felmész a lev-listára, akkor ha tag vagy, akkor megtekintheted az archívumot, amennyiben pl. véletlenül töröltél valamit. Így csak az fordulhat elő, hogy mindenki a saját e-mailjéből törli az anyagot, az meg legyen a saját problémája.
Mi ezt használtuk info megosztásra is, valamint ide felkerültek olyan anyagok is, amik, hmmm valahogy az ember kezéhez ragadtak...
Remélem kicsit érthetőbb, nekem tök egyértelmű, ezért írom szerintem ennyire bonyolultan, illetve tanári diplomát még nem szereztem, bár az már szerintem kimarad az életemből....
Mitzi! Megcsináltam a lev-listánkat és két címre küldtem is meghívót (mert egyelőre ennyit tudok). Azután hogyan tovább? Hogy kerülnek rá a csatolmányok?
Akkor küldjem át csak-emailben és mindenki megkapja? Akkor Iustinianus nem nagyon fog örülni a meghívásnak, mert akkor ő is mindig tőlünk is kap levelet...Mert én neki is küldtem... Na akkor mégegyszer át kell gondolni, hogy is legyen, hogy jó legyen mindenkinek. Iustinianus itt vagy?
Most látom, hogy be lehet állítani úgy is , hogy ő tag legyen de ne kapjon levelet, viszont látja az archivumot.. Na ez így jó lesz gondolom, már csak az e-mail.címek kellenek.
timi36
küldj nekem is meghívót a mitzi1978@gmail.com címre
felregisztrálok, és utána tudom mutatni, hogy hogyan tovább
Elküldtem
igen, a "nem kap", vagy valami hasonló beállításával csak küldeni tud, de nem kap leveleket
Elvileg ha feljelentkeztek, akkor a regisztrációs levél alján megtalálható pl. a lejelentkezés, feljelentkezés linkje (de minden levél alján ott lesz, ha valaki megunná), illetve ha a levlista címére küldesz levelet (debrecen.jogasz.levelezo@lev-lista.hu), akkor mindenki látja.
Mivel közben megkaptam a meghívásod, így mutatom, kipróbáljuk
timi 36, kukkantsd meg az e-mail címedet (a citromosat), ha minden jó, akkor kellett tőlem kapnod egy levelet próba tárggyal, illetve elvileg mindenkinek meg kellett kapnia, akit meghívtál a listára, és vissza is igazolt.
és az archivum az hol van? A próba az jó megkaptam.
hát egyelőre csak ketten vagyunk te és én
na már az archívum is megvan, és amit küldél oda az is. Ok köszönjük a segítséget, akkor remélhetőleg jövőre találkozunk?
pénztárca függő, de remélhetőleg találkozunk. Akkor majd nekem lesznek olyan kérdéseim, amik most nektek voltak.
Bár egy év alatt csak nem esek annyira ki ebből a felsőoktatási virtusból... Addig is ha nem baj, figyelgetem a listátokat, és megnézem, mennyire volt gáz az első év.. :-))
Akkor leszünk többen, ha a többiek is visszaigazoltak.
Szerintem célszerű lenne a korábbi közös gmailos címetekre felírni az új listáról infókat, hogy a többieknek se legyen meglepi, ha egyszercsak küldesz meghívót. Ahogy priviben írtam, úgy ki tudod szűrni a nem kívánatos személyeket.
Timi! Az e-mail cimes papir felénk nem járt!itt az én cimem: anita1515@freemail.hu
Szia Ancsi18!
Itt ezen a néven futsz? :D
Mit is mondjak? Minden előadáson mellettem ülsz.
Mitzi! Nézd meg az e-mailed légyszi.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02