A levelezős diploma nem diploma?

Impossible # 2008.09.18. 19:15

kovács béla,

már 7 év előtt is feltételhez kötik egyes egyetemek...na ennyit a törvényről :D

bigdady # 2008.09.18. 12:41

Gondoltam rákérdezek, mert már a TO-nak sem hiszek ha nemadja írásba és közokiratba :)

ksstomi # 2008.09.18. 08:52

hozzászólás törölve

Judit67 # 2008.09.18. 08:22

Két év arra van, hogy az abszolutórium után ennyi idő telhet el az államvizsgáig és/vagy a védésig. Egyébként vicces, hogy a nyelvvizsgánál nincs ilyen határidő, bár valószínűleg nem éri meg várni ennyit.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.18. 08:17

Nincs időkorlát. Ha valaki sikeresen abszolválta a záróvizsgákat, akkor az intézmény kiállítja az igazolást erről a tényről. Ha ezt követően bemutatja a nyelvvizsgabizonyítványt, akkor 30 napon belül kiállítják és kiadják a diplomát.
Még a záróvizsga letételére sincs "jogvesztő" határidő, a törvény csak annyit rögzít, hogy a 7 év után az intézmény feltételhez kötheti.

Kacsa11 # 2008.09.18. 08:02

Kedves bigdady,

ha jól tévedek a felsöoktatàsi tv. ir erröl...de lehet, hogy rosszul tévedek.
TO-n lehet, hogy egyszerübb lenne megkérdezni...vagy pont velük van vitàd?:)

de ha 2004-ben àllamvizsgàztàl, akkor asszem 2006 volt a hatàridö...de ez màr csak egy homàlyos kósza emlékfoszlàny...

Kacsa11 # 2008.09.18. 07:57

Kedves ksstomi,

csatlakozom,
pedig azt hittem csak belém szerelmes.:)))

Kedves kbs,
az emil lehetöségét én is felajànlom neked, ha személyeskedhetnéked tàmad:)

bigdady # 2008.09.18. 07:56

Sziasztok!

engem az érdekelne, hogy ki dönti el, hogy ha leállamvizsgáztam 2004.04 hóban akkor meddig kell leraknom a nyelviizsgát hogy kiadják a diplomámat?

törvény írja valahol vagy iskola?

ksstomi # 2008.09.18. 07:50

hozzászólás törölve

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.18. 07:39

Semmi gond. Ez meg a te véleményed rólam.
De nekem is lehet véleményem rólad. És ha az nem tünet, ha ez a vélemény rossz. (Hiszen a tied sem éppen kedvező rám nézve.)

ksstomi # 2008.09.18. 07:27

hozzászólás törölve

bandeeraz # 2008.09.18. 07:24

Impossible: az első bekezdésed elnyerte az "Év szakmai hozzászólása"-díjat. Gratulálunk!

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.09.18. 07:17

Valóban, a célja provokáció volt. De ez nem azt jelenti, hogy nincs valóságalapja annak, amit írtam.

Anstalt # 2008.09.18. 07:16

Kedves Mohos Gábor,

ugye az előző hozzászólásodat Te se gondolod komolyan? :-)

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.18. 07:01

OFF
Félreértettél, Tamás!
Azon mulattam, hogy felrémlett előttem a kép, amint egy olyan kőművesmester egrecíroztat inasokat, segédeket, aki maga csak szerencsésebb napjain tud egyenes falat húzni.
ON

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.09.18. 06:21

A karok között az tesz különbséget, hogy az ott végzettek milyen irányú jellemzőit erősíti fel. Név nélkül 3 karon végzettek jellemzőit írom le:

• Az egyik kar a hallgatók önbizalmát erősíti, nagyképűnek tűnnek az ott végzettek.
  • Jól tudnak beszélni
  • A jogot tanítják, ezért a jogot tudják.
ksstomi # 2008.09.18. 05:56

hozzászólás törölve

Impossible # 2008.09.18. 00:06

Kacsa,

„akik azt gondoljàk, hogy különbség van nappalis és levelezös magyar jogi diploma között, azok azt akarjàk elmesélni, hogy különbség van a szar és a fos között…pedig szerintem fekàlia mind a kettö.” /by Kacsa/

Hogy a példádnál maradjunk: szerintem igenis van különbség szar és fos között. Ha nem lenne különbség, akkor nem különböztetnénk meg őket. Neked pl. teljesen mindegy, hogy szarsz vagy fosol? :D Hát nem hinném. Igen, valóban a wc-n csinálod mindkettőt, ugyanazzal a műveletsorral (gyatya letol, deszkát lehajt, deszkára esetleg papírt helyez, deszkára ráül, kipufog, töröl, lehúz), mégis van egy lényegi eltérés a két helyzet között: AZ ÉRZÉS.

Az, hogy te egyéni tanrenddel voltál nappalis, mondhatni, egy kuriózum. Általában nem egyéni tanrenddel csinálják. Kivételek mindig voltak, vannak és lesznek szinte minden alól. Nem ezzel foglalkoztam, amikor azt mondtam, hogy a nappalis és a levelezős képzés közé nem tehető egyenlőségjel. Ha ennyire nem tetszik neked a két képzési forma megkülönböztetése, akkor töröltesd el a kettő közül az egyiket. Csakhogy most az a helyzet, hogy mindkettő létezik. Ha az egyetemek tesznek köztük különbséget - kezdve a felvételi ponthatártól, általában az óraszámon és esetleg a követelményen is keresztül -, akkor véleményem szerint igazságtalan lenne azt mondani, hogy e két, egymástól megkülönböztetett képzési forma végeredménye - a diploma - teljességgel egy tekintet alá esik.

Kacsa11 # 2008.09.17. 21:13

én nem arra gondoltam, hanem a "családos" megjegyzésre...:)))

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.17. 20:58

OFF
Jaj, Kacsa, most magyarázzam el, hogy, mit jelent, ha valakinek az emilcímében (gondolom, sajátod) eib.org van a kukac után? Meg azt, hogyan működik a Google?
ON

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.17. 20:55

Te bíztál ügyeket másra?! ROFL

ksstomi # 2008.09.17. 20:50

hozzászólás törölve

Kacsa11 # 2008.09.17. 16:32

nem baj guba...majd elmúlik...vagy talán kinövöd.

kbs lol!:)))
ezt a baromságot honnan szedted???

úgy látom ennek a két diszpintynek lassan a mániája leszek.:)

Legislator # 2008.09.17. 16:03

Én itt most megállok, és leszögezem, hogy a valaha oly' színvonalas SZAKMAI honlap ócska magamutogatók gyülekezetévé silányult öt (hét?) esztendő alatt. (Tisztelet a kivételnek). Mintha vizsgázó jogászokat hallanék hazudozni arról, "hogy csak három napot készültem a Pp. szigorlatra, és milyen jól sikerült."
Ebből nekem elég.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.17. 15:55

kínosan ügyelsz rá, nehogy bárki felismerjen.

De azt sem csinálja túl jól. :)

A személy egyébként kétségkívül létezik, csak talán nem pont olyan, és nem pont az a méret, mint ahogy nekünk bemutatkozik. Ahogy elnézem, az egész család EU-ban utazik. Úgy azért könnyebb bekerülni bizonyos állásokba.