A levelezős diploma nem diploma?

Kacsa11 # 2008.09.25. 07:08

Kedves Impossible,

nem kivànnék érdemben hozzàszólni az ilyen és olyan szellemiségi vitàba...
de olvasvàn Eweol àltal belinkelt oldat, meggyözödésem, hogy pusztàn ilyen cifràn (és elég hülyén) irtàk le, hogy valójàban Pàzmànyon végzetteket vàrnak...

guba # 2008.09.25. 06:29

épp erről beszéltem, hogy nincs különbség a „katolikus szellemiség“ és a „PPKE szellemiség“ között, mivel – mint ahogyan többször írtam – a PPKE (Pázmány Péter KATOLIKUS Egyetem) a katolikus értékek elfogadásán keresztül magáénak vallja a „katolikus szellemiséget“.

Akkor, ha a katolikus szellemiség egyenlő a PPKE szellemiségével, mint ahogy írod, továbbra is aktuális az a korábbi kérdésem, hogy mi az alapja és az értelme a megkülönböztetésnek. Ezért írtam azt, hogy nincsen értelme olyan szellemiségről beszélni, amelynek nem lehet meghatározni, más egyetemes értékektől elhatárolni a tartalmát.
Én nyilván nem azt mondtam, hogy ezt a fogalmat te alkottad, mert ugye a hirdetésben került ez megfogalmazásra, viszont elég hosszasan fejtegetted a tartalmi, elhatárolási kérdéseit.

Hosszan ecseteltem, miért lehet bárki egyformán képes arra, hogy „PPKE szellemiséggel“ rendelkezzen. Ez ugyanis nem azt jelenti, hogy ezen az egyetemen végzett. Aki „PPKE szellemiséget“ kíván el az álláshírdetésre jelentkezőktől, arról ne gondoljuk, hogy PPKE diplomát vár el, mert akkor valóban azt kellet tvolna feltüntetnie az álláshírdetésben.

Egyjogász # 2008.09.25. 03:29

Ebből csak egyet nem értek, egy adminisztratív munkát végző asszisztensnek minek kell "okl. bölcsész"-i diploma?

Eweol # 2008.09.24. 22:24

és álljanak elénk, legalább virtuálisan, a "PPKE-szellemiség" képviselői:

http://www.szabadalmi.hu/ugyvivok.php

Eweol # 2008.09.24. 22:06

gondolom, ez állandó jellegű hírdetés :-)

hunfrakk # 2008.09.24. 19:40

eddig még nem került beidézésre a konkért, ily nagy vitát kiváltó álláshirdetés

http://www.trademark.eu/content.php?…

Impossible # 2008.09.24. 18:44

guba,

épp erről beszéltem, hogy nincs különbség a "katolikus szellemiség" és a "PPKE szellemiség" között, mivel - mint ahogyan többször írtam - a PPKE (Pázmány Péter KATOLIKUS Egyetem) a katolikus értékek elfogadásán keresztül magáénak vallja a "katolikus szellemiséget". Hogy az álláshírdetés feladója mimindent gondolt magában, amikor odaírta, hogy "PPKE szellemiségű" jogászt keres, az nem a mi problémánk. Ha ezt írta oda, akkor ehhez tartsa magát. Ha ő mást ért ezalatt, mint amit ez valójában jelent, akkor fogalmazza át a dolgot, és ő kérjen elnézést. :D

Legislator # 2008.09.24. 16:48

KBS: LOL

Sunshine after the rain.

guba # 2008.09.24. 15:57

Egyébként az a véleményem, ha a társaság néhány sör elfogyasztása közben értekezne, hamar(abb) elsimulnának a vitás pontok.

A sört esetünkben kiterjesztően kell értelmezni, tehát bor, rövidital is értendő rajta:-). Én nem vagyok rasszista, ha úgy adódik, bármelyiket szívesen fogyasztom:-).

Alkoholban sok problémát fel lehet oldani, legalábbis az én tapasztalataim szerint.
Kacsa, te tojáslikőrt hozzál! :)

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.24. 15:52

Ha már mulatás:

• Tud hozni cigánypecsenyét?
  • Igen, de akkor nem lesz zene...
Legislator # 2008.09.24. 15:19

No igen. "Egyszer vertek jogászt agyon, azt is jogász verte agyon."

Sunshine after the rain.

Legislator # 2008.09.24. 15:16

A sört esetünkben kiterjesztően kell értelmezni, tehát bor, rövidital is értendő rajta:-). Én nem vagyok rasszista, ha úgy adódik, bármelyiket szívesen fogyasztom:-).

Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2008.09.24. 13:32

pl. mikor kezdünk el buzizni, meg cigányozni?:(

holnap

Kacsa11 # 2008.09.24. 13:12

igy vagy ugy de vitànak vége lenne...:)))

Egyjogász # 2008.09.24. 13:02

"néhány sör elfogyasztása közben értekezne, hamar(abb) elsimulnának a vitás pontok."

Vagy - néhány hozzászólást elnézve - hamarabb elcsattanna néhány pofon.

Tényleg már csak egy lépés néhány internetes bulvárlap fórumainak stílusától......pl. mikor kezdünk el buzizni, meg cigányozni?:(

Tahózás már van....

Az utóbbi néhány hét kivételével ez azért itt nem így
működött.....

Kacsa11 # 2008.09.24. 11:49

asszem màr megvitattuk, hogy melyikünk szorul rà a diszpécser àllàsra...:)

Kedves Legislator,

a sör sem rossz, de én inkàbb a borra szavazok:)

guba # 2008.09.24. 10:10

én csak beidéztem az inkoherensnek làtszó mondataidat

Kacsa, aki csak a kalapácsot ismeri, az mindent szegnek néz, tudod, ezért hiába is mondanám, hogy akkor töröld meg a szemüvegedet, mert egy diszpécser fejével ez mindig is inkoherensnek fog látszódni.

Legislator # 2008.09.24. 10:08

:-))). Egyébként az a véleményem, ha a társaság néhány sör elfogyasztása közben értekezne, hamar(abb) elsimulnának a vitás pontok.

Sunshine after the rain.

Kacsa11 # 2008.09.24. 10:00

ez legalàbb stilusos és inteligens megszólalàs volt...
tényleg tetszett:)))

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.24. 09:56

Kikérem magamnak! Én a bús képű lovag vagyok, és legyen guba a fegyverhordozó.

Kacsa11 # 2008.09.24. 09:55

tudom, hogy a te korlàtolt szellemiképességeddel ez most nehéz lesz, de azért megpróbàllak ràvezetni:

szerinted a "no comment" mit jelent?

én csak beidéztem az inkoherensnek làtszó mondataidat.
nem forditottam öket se le, se ki. (màs hozzàszólàsàinak kiforgatàsàban úgyis te vagy a mester...) magyaràzatot pedig jól làthatóan nem füztem hozzà.
nem is kellett - önmagukért beszélnek...

Ps:
1)
bàr làtnàm, hogy te irsz valami okosat - bàrmiröl...mondjuk a màkról...

2)
furcsa, hogy éppen Ötahósàga emlegeti a gyerekszobàt...

Legislator # 2008.09.24. 09:54

Az egész dolog engem a kecske gyapja felől való vitatkozásra emlékeztet (vö.: Rotterdami Erasmus: A balgaság dicsérete LI. fejezet a jogászokról).

Sunshine after the rain.

guba # 2008.09.24. 09:47

Kacsa, emlékszel még mit írtam neked a gyerekszoba szabályairól? Tudod, nem illik más mondandóját lefordítani! Bizzál benne, hogy Impossibile megérti. De ha te magyarázod el neki az nem fogja őt segíteni.:)
Írjál inkább valami okosat a baromfiudvarról! :)

Kacsa11 # 2008.09.24. 08:00

a kényszerképzetektöl nem teljesen mentes sancho panza is szinre lépett...

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.24. 07:57

Kacsa, azt eddig is tudtuk, hogy az egyértelmű fogalmazással gondjaid vannak - most igazoltad, hogy a szövegértéssel is. Persze, csak a magyarban. Az inglish pörfikt. Of kúrsz.