Kedves cunami!
Egy ingatlan volt a nevükön, mely a válás után a feleség nevére került. Ez nincs veszélyben?
Kedves cunami!
Egy ingatlan volt a nevükön, mely a válás után a feleség nevére került. Ez nincs veszélyben?
További szép estét kívánok!
Kedves ingatlanok!
Véleményem szerint "NEM" érintheti :
Kedves szabados61 !
A szint felett azt értettem, hogy mekkora összegről van szó. Ha csip-csup ügyekről azokkal nem érdemes foglalkozni de ha már néhányszor 10 millióról van szó ott már nagyon megéri a dolog de még nagyobb össszegnél...
Na nem csigázlak tovább a dolog úgy néz ki, hogy a végrehajtandó vagyont át illene tenni részvényekbe akár több féléből is össze lehet állítani 1 jó portfóliot /de ez részletkérdés/.
Ha ez megvan akkor el kell vele sétálni /átutalni/ egy olyan pénzügyi céghez ahol részvénykereskedelemmel befektetésekkel foglalkoznak és un. letéti szerződést kell kötni akár 1 ügyvéddel is lehet /ő lehet az az ügyvéd is aki esetleg elvesztette neked a peredet amiből ellened a követelés keletkezett :)/ mert itt jön a lényeg hogy a pénzintézetnél neki lesz számlája és nem neked, innentől ő letét őrző lesz ! Figyelem ez nem ügyvédi letét hanem ez egy "értékpapír letéti számla" !!! Ahol a letevő önállóan is teljesíthet a számláról!
Gyakorlatban is működik a dolog ki van próbálva...
T. Szakértők!
Egy kft cégkivonatára rákerült egy végrehajtás. Kiderítettük, hogy nem a mi cégünk ellen indították az eljárást, hanem egy hasonló nevű cég ellen. Megkerestük a cégbíróságot, ahol azt mondták, a végrehajtó tudja törölni, majd megkerestük a végrehajtót, aki azt mondta, a cégbíróság törli. A végrehajtás több hónapja a cégkivonaton van, ami egy hitel esetén problémát okozna. Tudna valaki segíteni, hova lehet fordulni ilyen ügyben?
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
Tisztelt Szakértők!
2004-ben alakult egy bt, mely 2007.07.hóban hitelt vett fel. A hitel 2008.08.hóban lejárt, azonban mivel a bt nem tudta visszafizetni egyösszegben a tartozást, 2009-ben megállapodást kötött a bankkal részletfizetésről. Azonban a bank ezt felmondta, mivel a bt elmaradt a részletekkel. A bt beltagja kezességet vállalt. A felesége nem tulajdonosa a bt-nek. 2005.07.hóban kötöttek házasságot, azonban 2008.09.hóban elváltak, a vagyonközösség megszűnt. Kérdésem az lenne, hogy a volt feleséget érintené-e a végrehajtás? Köszönöm előre is
Szép estét mindenkinek. Kedves cunami, én szívesen olvasnám a tapasztalataidat, mert számomra hihetetlen, hogy egy végrehajtást a végrehajtást kérő ne tudná végigcsinálni. Üdv. szabados 61
Nemrégen regisztráltam mert érdekel a téma és van saját tapasztalatom is!
Először a saját tapasztalatom az, hogy a végrehajtás meghiúsítható!!! Egy szintig tud csak eredményes lenni de a felett már nem lehet végrehajtani. (szívesen kifejtem ha vkit érdekel)
De ne csak adásavételit írjál.Nekem az evidens volt hogy át is iratod.
Köszönöm a segítséget,de Én olyat hallottam,hogy az adásvételi szerződést már nem fogadná el a végrehajtó.Állítólag ha át van íratva az autó és nem az Én nevemen van csak akkor nem veszik el.
Ez valóban így van?
Köszönöm a választ!
Ha sima levélben kaptad akkor nem tudom mikor telik kle a 15 nap.Ha tértisen akkor az átvétel napja nem számít bele .Azonkívül minden nap .Ha a 15.nap vasárnapra esik akkor azt követő nap.
Köszönöm !
Még annyit kérdeznék, hogy a 15 napba beleszámít a hétvége is, vagy csak a munkanapok?
ildocska!
„Eladhatom-e még mindig én mielőtt ki lenne tűzve árverés? Mert jobban járnának a bankok is, talán én többért tudnám valamivel eladni mint egy árverésen és így több pénzhez juthatnának a bankok is, még ha így is maradna tartozásom. Vagy rosszfelé gondolkodom? Működhet így? ”
Még akkor is eladhatod amikor ki van tűzve.Írásban kérd a vh-tól hogy árverésen kívül de árverési vétel hatályával az általad megjelölt vevőnek adja el.
Amennyiben a vételár fedezi a tartozásokat és a költségeket akkor nem kell a végrehejtáskérő(k) hozzájárulása.Ha nem fedezi akkor kell.
„ehhez is 15 napon belül kellene írnom egy levelet, de kinek?”
vh-nak
Üdv Mindenkinek!
Már kaptam itt Tőletek tanácsokat, most újra szeretnék kérdezni.
Kaptam a végrehajtótól levelet, ill. az ingatlanunk becsértékének megállapításáról egy értesítést, amelyben még az szerepel, hogy amennyiben megfizetném a hitel elmaradt részleteit, lenne lehetőség további részletfizetést kérni. Ez előtt kértük a végrehajtás felfüggesztését daganatos beteg gyerekemre hivatkozva, hogy az hogyan alakul nem tudom, illetve hogy engedik-e. Próbáljuk eladni a lakást, csak az a baj, hogy a megállapított érték nem fedezné a saját jelzálog hitelemet, amit rendezni kellene, plusz ami miatt már végrehajtás van, egy más hitel miatt, ahol kezes voltam. Eladhatom-e még mindig én mielőtt ki lenne tűzve árverés? Mert jobban járnának a bankok is, talán én többért tudnám valamivel eladni mint egy árverésen és így több pénzhez juthatnának a bankok is, még ha így is maradna tartozásom. Vagy rosszfelé gondolkodom? Működhet így? Az van még a levélben, gondolom ez későbbre vonatkozik, hogy a kiköltözés elhalasztását 15 napon belül lehet kérni.... Ha most meg szeretném tudni, az elmaradt részletek összegét, hogy mennyit kellene további részletfizetés engedélyezéséhez befizetni, akkor gondolom ehhez is 15 napon belül kellene írnom egy levelet, de kinek? A végrehajtónak, vagy a banknak, és a 15 napba beleszámít-e a hétvége?
Köszönöm ha válaszoltok!
Üdv Ildi
Köszönöm a segítséget utána járok!
Még az is lehetséges hogy a nap leesik az égről.
Elöbb írtam nézz utána ,és a ha van infód akkor kérdezz rá.
Jó reggelt!
Olyan is lehetséges,hogy a tesóm nem csinált ill.nem írta alá apu nevét csak a lízing cég valamilyen úton kijátszotta ezt?Gondolok itt a hamis meghatalmazásra vagy egy ügyvéddel való összejátszásra?
babett1
„Azon gondolkoztam,hogy jobban járok ha írunk egy adásvételiszerződést,hogy az élettársamnak eladtam az autóm.Nem egy nagy érték kb.300.000ft.
Mit tanácsolnak?”
Így van de akkor ne az élettárs nevére.Főleg aggor ne ha bejegyzett élettársi kapcsolatban éltek.
Irány a főldhivatal ott kikéred a tulajdonilapot és a bejegyzés alapját szolgáló iratot.
Ha nem a papa írta alá akkor rendőrségi feljelentést kell tenni.
De bírósághoz is fordulhatsz ez ügyben.
mancsiga
Az összes papírral együtt egy ügyvédet kellene felkeresni, muszáj mert nagyon kusza az ügy.
Lehet hogy a névazonosság okán a tesód a papád "nevében" aláírt valamit (= aláhamisított valamit) és emiatt a vagyoni zárlat.
Szóval lehet hogy édesapádat tisztázni tudod az ügyvéd hathatós közreműködésével, ellenben a testvéredet börtönbe "segítedhetitek" - de hát neki kellett tudnia mit is csínál...
"Lisa"
laikus hozzászóló
babett 1
Pl. ezt a topicot olvasd vissza, valamint még a végrehajtással kapcsolatos tartalmúakat., mások esetéből és a válaszokból sokat lehet tanulni.
Más. Most hogy sajnálatosan nyakig az adósságban, a neveden lévő autót ne add el senkinek mert fedezetelvonást cselekednél az meg büncselekmény!
Az autóért majd megy a végrehajtó éd lefoglalja., 30 nap áll rendelkezésedre hogy a tartozást rendezd vagy pedig az autót bagóért eladja "nevedben" a végrehajtó, miközben a tartozásod alig csökkent + a végrehajtás nem kevés járulékos költsége.
Bírósági végzés alapján simán letiltják a fizetésed 33%-át, ha több adósság is van akkor 50%-át - egálig.
Meg lehet próbálni a behajtócég ügyvédjével beszélni és talán engedélyez is részletfizetést, de arra készülj fel hogy nem "aprópénzt" vár havi törlesztőrészletként.
Ami a szolgálati lakást illeti: ma még csak egyik-másik hitelt nem tudod fizetni, holnap tán már a havi rezsit sem - így veszélybe kerülhet ez a jó kis lakhatás.
"Lisa"
laikus hozzászóló
"Lisa"
laikus hozzászóló
Jó estét!Segítséget szeretnék kérni!!
Édesapám nevén van egy földtulajdon,amit egy lizincég jogosulatlanul leterhelt 1,5millióval.A testvéremet is úgy hívják mint apumat,egy kft nevére vette az autókat,amiben ő tulajdonos volt.A nevén nincs semmi.Erről értesítést egyáltalán nem kapott,csak egy pályázat miatt kellett a tulajdoni lap és ekkor derült ki.Hogy tudták ezt kijátszani,mert apu semmiféle papírt nem írt alá?A cég decemberben vitte el az autókat,de a terhelés már augusztusban történt.Mit lehet ilyen ügyben tenni?Mért pont erre a földtulajdonra rakták rá adósságot?Hogy tudták ezt leterhelni a tudtunk nélkül?
Kihez forduljunk?
Nem értem,hogy milyen "topikokat"olvassak végig,ahhoz,hogy a kérdésemre választ kapjak????????????
Nagyon köszönöm a segítséget MajorDomus.
eszem
Nyujts be egy végrehajtási kifogást az illetékes birósághoz.
Ezzel időt nyersz addig befejeződhet a lakáskiürités.
Keresd meg a társasházkezelőt irj alá egy tartozáselismerő nyilatkozatot, s kérj tőle egy levelet amiben hozzájárul a végrehajtás felfüggesztéséhez. ( Én is meg- szoktam adni a lehetőséget) ezzel menj el a területileg illetékes önálló birósági végrehajtóhoz, akire az ügyet kiszignálták. Ha nem tudod ki az a biróságon megmondják.
A végrehajtó ennek alapján felfüggeszti a vh-t a kért időre.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |