Naptári kettős ünnep több van mint kettős ünnep.
A naptári kettős ünnep nem azonos a kettős ünnep fogalmával.
A most októberi tárgyaláson hívta fel "a felek figyelmét" T. Bíróság, hogy "A naptári kettős ünnep nem azonos a kettős ünnep fogalmával".
Konkrétan azt is kihangsúlyozta a bírónő, hogy okt. 31 - nov. 01 esetében a második napon kapcsolatot tarthatok gyermekemmel. Tegnap kora este telefonon egyeztettem kislányommal a mai kapcsolattartás programját majd ezek után kaptam is egy lehurrogó kioktatást SMS formájában, melyben T.szülőtársam közli, hogy benn járt a gyámhivatalnál és neki azt mondták, hogy a bírónő tudja rüsszul, mert nem kettős ünnepről, hanem egy napos pirosbetűs ünnepről van szó.
A mai nap T szülőtársam nem adta kapcsolattartásra a gyermeket. A nov.5-e szombat akkor azért az jogi szempontból munkanapnak fog számítani vagy hétvégének?
Ki ebben az illetékes hogy ezt eldöntse. Nem mellesleg az iskolai szünet okt.29-től nov.07-ig tart. A kilenc napból csak csütörtök-pénteken illetve vasárnap lehetne velem gyermekem, holott a szombat-vasárnap a rendszeres hétvégi kapcsolattartás ideje lenne.
Ha szombat munkanapnak számít akkor viszont mégis csak NAPTÁRI KETTŐS ÜNNEPRŐL VAN SZÓ, amiből a második nap engem illetne. Jól tudom, hogy exemnek szülői kötelessége lenne a kapcsolattartás segítése. Ehhez képest szerintem minden eszközzel akadályozza. Milyen jogi hivatkozásokkal fordulhatok panasszal a gyámügyhöz ha exem szerint pont a gyámügy mondta azt hogy nem kell figyelembe venni mit mondott a bíróság?
Egyszer már figyelmeztették és 2 kapcsolattartás pótlására szólították fel.