„Ebben az esetben is fizetnem kell a tartásdíjat?”
Van végrehajtható bírósági döntés róla, hogy fizetned kell?
Semmi jogos indokod nincs rá, hogy letétbe teljesítsd a tartási díjat.
„Ebben az esetben is fizetnem kell a tartásdíjat?”
Van végrehajtható bírósági döntés róla, hogy fizetned kell?
Semmi jogos indokod nincs rá, hogy letétbe teljesítsd a tartási díjat.
Tisztelt Jogszakértők!
A lányomnak (23) a múlt év novemberében kellett volna befejeznie a főiskolát, ami 3,5 éves, de nem tette. Egy féléve nem sikerült. Ebben az időben munkát vállalt. Ebben az esetben is fizetnem kell a tartásdíjat?
A másik: hallottam olyan lehetőségről, hogy a tartásdíjat nem a volt feleségem számlájára küldöm, hanem egy letéti számlára helyezem el, aminél a lányom a kedvezményezett. Én sem nyúlhatok hozzá, csak tehetem rá az összeget. Valóban lehetőség van erre?
Válaszukat előre is köszönöm:
"S.Laszlo"
Nem egészen úgy van az leírva. Sőt, tulajdonképpen sehogy sincs leírva.
De természetesen sem a tartási kötelezettség, sem a tartásdíj összege nem független attól, hogy az a gyerek keres-e és mennyit.
Nézd nem akkora baj, ha ennyire nem értesz hozzá. Én sem tudom az autóban az akkumulátort sem kicserélni. De nem is próbálkozom internetes fórumon megtudni, melyik a pozitív pólus, hanem keresek egy szerelőt.
Tisztelt Kovács Béla Sándor!
Még egy kérdés...
Csjt.-ben az van leírva ha jól tudom, hogy gyermektartást az első szakképzés befejezéséig, vagyis az iskola befejezéséig kell fizetni. Függetlenül attól hogy a ,,gyermek" dolgozik-e az iskola mellett vagy nem?
László
Rendben Kovács Béla Sándor!
Ezt fogom tenni, kösz a tanácsot.
Köszönettel:
László
Az úgy könnyen idő előtti pereskedés lesz, akkor pedig idézés kibocsátása nélkül elutasítják a keresetet.
lászló1,
menj be már jövő héten a bíróságra, amikor igyenes panasznap van. Ott segítenek megfogalmazni a keresetlevelet. Írd bele, hogy mikortól kéred a tartás megszüntetését, mivel a fiad munkába áll és kérd egyúttal a végrehajtás fefüggesztését. 2-3 hónap alatt lefut az egész.A pluszban befizetett tartásdíjat nem igazán tudod visszakövetelni, ezért siess a kereset beadásával.
Azt a részt értem ez alatt, ami a fiam munkába állásától számítva nem gyermektartás célját szolgálná, hanem mint a volt feleségem jövedelemkiegészítésként vágná zsebre.
Jó rendben megvárom. Reménykedjünk hogy tényleg gyors lesz a végzés.
Ha viszont mégsem lesz gyors T.Bíróság, akkor a volt feleségemnek továbbra is utalt gyermektartást visszakapom én valaha?
László
De, meg kell várni. Ha kéred a végrehajtás felfüggesztését, az erre kapott végzés jóval gyorsabb lesz.
Elég érdekesen értelmezel.
Ok, ez a tiszta út.
Vagyis nem kell megvárnom a keresetlevél beadása után T.Bíróság válaszlevelét határozatát. Ez ugyanis fél év - 1 év is lehet.
László
Ettől függetlenül sem szüntetheted meg önhatalmúan, mert akkor a másik fél végrehajtást kérhet, az meg drága lesz neked. A keresetlevél benyújtásával egyidejűleg a bíróságtól kérheted a végrehajtás felfüggesztését. Ha ez megvan, utána szüntetheted meg.
T.ObudaFan !
Bírósági döntés szükséges mindenképpen. Ok, megértettem.
Ezt úgy értem, hogy a gyermekem munkába állásával megszüntetem a folyósítást és kérem egyidejűleg a T. Bíróságot a megszüntetésre.
Ugyanis kivitelezhetetlen hogy pontosan akkora szülessen egy jogerős döntés mikor a gyermekem munkába állt!!!
Ez már csak egy formalitás lesz, de a bírósági intézkedés mégis évekig eltart.
László
Van egy 20 éves fiam és egy 17 és fél éves lányom (júliusban lesz 18). Zajlik a válás (még az első tárgyalás nincs kitűzve). Én külön költöztem, a gyerekek az anyjukkal élnek a korábbi közös lakásban.
Kérdéseim:
Amíg nincs bírósági döntés (vagy megegyezés) addig én inkább a gyerekeknek utalnék. Azonban nagyon nem szeretném, hogy esetleg az álljon elő, amikor megszületik a bírósági döntés, hogy akkor ez mégsem számít bele és visszamenőleg nagy összeget követelnének rajtam.
Logikus a korábban utalt és a megítélt összeg különbözete lenne (amennyiben kevesebbet utaltam). De a jog sajnos nem mindig logikus ...
Bírósági döntés szükséges.
Tisztelt Jogi szakértők!
18 év után ha a gyermek saját jövedelemmel rendelkezik akkor automatikusan megszüntetheti az apa a tartásdíj átutalását, vagy mindenképpen Bírósági döntés szükséges a megszüntetésről?
László
Szerintem még utánad is kell.
A bíróságra tartozik a tartásdíj-fizetés módosítása.
Kedves Obudafan!
A korábban általam leírtak fényében mit gondol a fizetésről, kell-e még vagy így már nem?
Illetve olyan kérdésem volna, hogy amennyiben már nem kell fizetni, viszont öcsém után még igen, úgy elég édesapámnak egyszerűen kevesebbet fizetni, vagy be kell adni valami kérvényt a csökkentésre/megszüntetésre?
Köszönöm a segítségét!
Meg lehet próbálni pert indítani a bíróságon a tartásdíj megszüntetése iránt az érdemtelenségre és a tartási képességed hiányára hivatkozva. A keresetlevélben érdemes kérni a végrehajtás felfüggesztését.
Tisztelt Tanácsadó!
Olyan kérdésem lenne hogyVan egy 20 éves lányom akinek az édesanyja 2 éve öngyilkoss lett. Nem tartották velem a kapcsolatot és mikor segíteni akartuk a haláleset után azt mondta h számára én is halott vagyok és kitagadott! A gyerektartást rendesen fizettem míg le nem éretségizett hozzáteszem 2 osztályismétléssel és mikor végzett az iskolában és kommunikálni nem volt hajlandó velem így nem fizetem junius óta! Mai napont irt egy üzenetet hogy feljelentett h nem fizetem a gyerektartást neki! Van lehetőségem arra hogy megtagadjam a fizetést annak ellenére hogy nappali tagozatos iskolába iratkozott! ? Én aki számára halott vagyok és amugy is szerény anyagi körülményekk közt élek nem érzem jogosnak az ő támogatását!
Köszönöm a segítséget!
Szőlő77
A gyerek részére csak akkor utalhatsz, ha az édesanyjával ebben állapodtok meg.
HA hozzád költözik, akkor te követelhetsz tartásdíjat.
Minden, a tartásdíjjal kapcsolatos módosítás a bíróságra tartozik.
Rokontartással kapcsolatban szeretnék felvilágosítást kérni.Feleségemtől 10 éve váltam el, a bíróság megítélte a gyerektartást, melyet 1 gyermek után a munkáltatóm a munkabéremből utalja a feleségem számlájára. Ez az összeg a fizetésem 20%-a 40.000Ft. Lányom a feleségemmel él, és betöltötte a 18. életévét idén érettségizik. Úgy tudom, hogy addig amíg érettségiét meg nem szerzi köteles vagyok a gyermektartást fizetni függetlenül attól, hogy a lányom már 18 éves. Úgy tudom, hogy 18 év betöltése után a gyermektartás már rokontartás. Szeretném a továbbiakban is utaltatni a pénzt havonta a lányomnak csak azzal a változással, hogy az ő számlájára nem pedig a feleségemére. Lányom nappali tagozaton tanul majd egyetemen de továbbra is a feleségemmel fog élni. Van e lehetőség arra, hogy a rokontartás összegét a lányomnak utaljam?Ez az összeg ugyan az mint a gyermektartás díj összege?Bírósághoz kell fordulnom, hogy a pénz a lányomnak a számlájára érkezzen, vagy csak be kell mennem a munkahelyemen a munkaügyre és ott megadnom a lányom bankszámlaszámát?Abban az esetben, ha a lányom hozzám költözne a volt feleségemtől követelhető rokontartás?Ha nem költözik hozzám az anyja követelheti magának továbbra is a pénzt?Mi a rokontartás menete?Hol kell elkezdenem az intézkedést ha ez bíróság bevonása nélkül nem oldható meg?Kérem szíveskedjenek felvilágosítást adni nekem ez ügyben.Köszönettel: Szőlő
Az érettségi után elvégeztem egy két éves okj-s képzést, ami plusz pontokat jelentett az egyetemi felvételihez és mivel gazdaságtudományi karra jelentkeztem, szükségem is volt erre a többletpontra a magas ponthatárok miatt. Mind ezt a képzést, mind az egyetemet eddig végig zökkenőmentesen, kiváló eredményekkel végeztem, nem volt csúszás.
Köszönöm a segítségét!
Az attól függ, hogy miért húzódott el ennyire a diploma megszerzése.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |