Nem nyilatkozatot kell pótolni, hanem közös tulajdon megszüntetése iránti pert kell indítani - ennek egyik módja pont az értékesítés.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Nem nyilatkozatot kell pótolni, hanem közös tulajdon megszüntetése iránti pert kell indítani - ennek egyik módja pont az értékesítés.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Sziasztok kedves Szakértők!
Hagyatéki perben örökölt lakást szeretnénk értékesíteni, de a másik örökös nem nyilatkozik illetve tevőlegesen sem tesz semmit az eladással, kiürítéssel kapcsolatban, viszont nem hajlandó a lakás számláit, terheit sem a rá eső részben téríteni.
Ilyenkor a bíróság perben pótolja a jognyilatkozatát vagy nem is érdemes effelé menni szerintetek?
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon csodálatos.
Nem elég hogy meghatározzák a legkisebb telekszélességet, de ennek ellenére még vehetnek is el belőle. Ez igen, itthon aztán védik a magántulajdont. Persze nem zavarna a ha mondjuk egyszer vinnék az egészet, és ki is fizetnék a piaci árát.
„Ilyenkor mi a helyzet?”
Hát ez.
Nem építkezhetsz rá. És ha kell, még elvesznek egy csíkot belőle.
egyébként a szabályzatban ez van:
A terület építési övezeteit, valamint az azokban betartandó telekalakítási és beépítési előírásokat a következő táblázat tartalmazza . . .
Kialakítható legkisebb területe (m²) 800
Kialakítható legkisebb telekszélessége (m) 14
A valóságban már most is csak 508 m² és 10m széles.
Ilyenkor mi a helyzet?
drbjozsef, Zoltanuss,
ezek miatt akkor inkább nem kérem . . .
Talán kisajátítás !
Ezt általában az állam vagy más közösség /önkormányzat / végzi, némi ellenszolgáltatás fejében.
A rekvirál azt meg a hadseregek csinálják meg csinálták régen általában az ellenséges területeken, néha a sajáton is. Ellenszolgáltatás ?
Örüljön az aki ad, hogy megtarthatja az életét.
Persze még mindig jobb a szervezett rekvirálás mint a szabadrablás !
megjelenik a nacsalnyik vagy bojár oda rendeli a falu /város vezetői : holnapra 150 zsák gabona, 10 db. feldolgozott sertés, 10 liter bor, ráadásnak 10 széplány.
Ha nem teljesítik, felgyújtják a falut.
Mit tehetnek az elöljárók ??
Hát akkor pláne rekvirálhatják simán.
drbjozsef
Még 1x köszönöm.
Ott 800 a legkisebb telekméret.
Úgy vagyok vele, hogy nekem ez így jó lenne de ha már vinni akarják akkor vigyék az egészet és fizessenek.
De az építési szabályzatban meg ez van:
Tamás111,
Nem tudom biztosra, de szerintem, ha a helyi övezeti besorolásnak megfelelő legkisebb telekméret megmarad, akkor nem lehet kötelezni rá, hogy az egészet kisajátítsa.
drbjozsef
Köszönöm a választ.
Természetesen van a teleknek HRSZ-e, csak a szabályozási terven nincs rajta. Az volt a gyanús hogy ennél kisebb területeknek is rajta van a HRSZ-e és az ügyintéző meg egyből tudta mi az és hol van és hogy autók járnak át rajta.
De egy újabb kérdés:
Ha mégis egyszer kisajátítanák lehet e az önkormányzatot kötelezni hogy az egészet sajátítsák akkor ki ne csak egy részét? Amiatt kérdezem, mert így is csak éppen használható a 10 méter szélesség, de ha mondjuk már csak 7 lesz az teljesen használhatatlan lenne.
„perelhet be érte valaki?”
Természetesen perelhet, de a nyerési esélye minimális.
ricochet !
Emelj árat !
Ezzel az ingatlanos is jól jár elviekben .
Ha nincs szerződés, akkor nincs mitől elállni.
Üdvözletem nálam tapasztaltabbak!
Ha az utolsó pillanatban elállok egy ingatlan eladásától, perelhet be érte valaki?
Most lenne a foglaló átadása ügyvédnél.
Ingatlanoson keresztül adom el a házat. :(
Az ügyvéd már gondolom megírta előre a szerződést, vevők készültek a foglalóval, ingatlanos beleélte magát, stb.
Én meg ott vagyok evvel az egész társasággal, hogy kb a hátam közepére kívánom mindegyiket, annyira fárasztóak(vevők, ingatlanos).
Jóval olcsóbban vennék a házat, de legalább jó lassan..
Még ha az ingatlanost is kifizetem(bár ha én adom el a házat, nem jár neki a teljes jutalék) úgy is jobban járnék, mert lenne nekem is egy vevőm.
Köszönöm.
„Hasznos volt Zöldövezeti11 hozzászólása?”
Majd az idő eldönti !!
E Egy Lakos 7
Ajjaj !!
Nincs elég pénzed és a ház sem a legjobb, de azért te foglalót adsz !
„ árának nagyobb részét jelzáloghitelből szeretném fedezni”
„ kiderült hogy a ház nem hitelezhető.”
A kérdésem a következő lenne: elállhatok az adás-vételtől? Semmi akadálya !
„Visszakaphatom a foglalót?”
Hát ez jelenleg még nem eldöntött !!
E Egy Lakos 7,
„Az értékbecsléskor kiderült hogy a ház nem hitelezhető.”
Ez mit jelent? Miért?
Egységes a bírói gyakorlat abban, hogy a hitelkérelem elutasítása a vevő érdekkörében felmerülő meghiúsulási ok, ha a szerződéstől eláll, a foglalóját elveszíti.
Ez az esetek többségében hitelképességi probléma, de olyan esetben is a vevő kellő gondosságának hiánya áll fent, ha az ingatlant érintő, felismerhető ok miatt nem folyósít egy bank sem hitelt. Például ha ártérben van az ingatlan, vagy vályogból van a falazat, és ezt a bank nem hitelezi.
Természetesen, ha a hitel visszautasításának az oka például statikai, vagy olyan, amit a vevő nem ismerhetett fel, de az eladónak tudnia kellett, lényeges körülmény, és nem osztotta meg a vevővel, az lehet kivétel.
Tisztelt Fórumozók!
Szeretnék megvásárolni egy házat. Az árának nagyobb részét jelzáloghitelből szeretném fedezni.Foglalót is adtam. Az értékbecsléskor kiderült hogy a ház nem hitelezhető. A kérdésem a következő lenne: elálhatok az adás-vételtől? Visszakaphatom a foglalót?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Tamás111,
Természetesen igen, egész addig, amíg az önkormányzat ki nem sajátítja. Ha megnehezíted a közlekedést, akkor biztos ott is felgyorsul majd a bürökrácia.
De hogy-hogy nincs helyrajzi száma? Az árverési hirdetményben sincs? A tulajdoni lapon sincs? Akkor nincs is?
Üdvözlet!
Adott egy 50m x 10m telek (belterület, 508 nm, kivett beépítetlen terület, vezetékjoggal terhelten) folyamatos árverés alatt. Az 50m-es oldal mellett jobbra egy utca terül el. Építeni nem lehet rá, de hobbi teleknek jó lenne és mivel folyamatos árverezés alatt van 3 éve, gondoltam majd licitálok rá.
Idáig minden ok lehetne, de megnéztem a városi építési hatóság szabályozási tervén. Na azon minden hrsz rajta volt, az utcáé is, kivéve a kinézett telkem (lehet hogy lelógna róla? ). Mivel ott nem láttam, felhívtam a hatóságot mondjanak valamit miért nincs rajta. A hölgy azt mondta hogy ott majd ki akarják szélesíteni az utat és már a telken járnak az autók nézzem meg a google mapsen. A tulajdoni lapon nem látok semmilyen útlejegyzést, vagy kisajátítási kérelmet sem. Kérdésem ha megnyerem az árverést (kifizetem, birtokba veszem, földhivatalt elintézem) kitűzethetem e a telekhatárt, majd körbe keríthetem e?
T. Forumozók!
Köszönöm az eddigi tanácsokat mindenkinek. Sajnos nem minden közművet tudok lemondani, mert az ingatlan két lakásos és egy rendszeren fut (gáz, víz stb.). Almérőket szereltettem fel, de semmibe veszi.
drbjozsef !
József ! nem fog bíróságra menni - hacsak valami ügyvéd rá nem veszi !
wers,
Tényleg, a 16 év talán ezért szerepel a kérdésben.
Persze, akkor is értelmetlen. Kizártnak tartom.
Meg kell egyezni velük, a tartásért ésvagy a lakás fenntartásáért/felújításáért lehet kedvezményt kérni, és megvenni tőlük. Esetleg perben is, ha nincs megegyezés, de az önkéntes rokontartásért ritkán ítélnek meg bármit is szerintem...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |