Experient Enterteiment Ltd. / ingatlanbazár

katka1977 # 2011.09.20. 05:54

Sziasztok, tegnap kisebb eszmecserét folytattam egy jogász ismerősömmel, és a következőket mondta. A 2009-es törvény amire mostanában hivatkoznak sajnos mert a törvény valóban létezik, sőt!
Egymillió forint alatti követelést először fizetési meghagyásos eljárás útján kell megpróbálni behajtani

Ez azt jelenti, hogy elbattyog egy közjegyzőhöz (vagy ügyvédhez, és az elküldi elektronikusan a közjegyzőnek), BEMUTATJA A KÖVETELÉS ALAPJÁT KÉPEZŐ OKIRATOKAT
egy milla felett nem lehet fmh (fizetési meghagyás), az automatikusan bírósági eljárás
szóval, közjegyző: megvizsgálja a követelés alapját, és kiad egy fizetési meghagyást

elküldi a kötelezettnek (neked), és van 15 napod ellentmondással élni, a közjegyző küldi meg a bíróságra a papírokat, és neki 8 napja van illetéket fizetni, ha nem teszi meg, az ügy automatikusan megszűnik; nem a közjegyző jegyzi ellen
ez egy félautomatikus rendszer.

Ha pl. én tartozok neked, van erről egy papírod, akkor elmész a közjegyzőhöz vagy egy ügyvédhez,. Ha közjegyzőhöz mész, akkor ott elmondod, bemutatod, fizetsz eljárási illetéket és hopp, már küldi is nekem az fmh-t
ha ezt megteszed, mert nem ismered el a tartozást, akkor a közjegyző 8 napon belül erről értesíti a jogosultat (akinek tartozol), ő ezután bírósághoz kell, hogy forduljon, megelőlegezve a teljes perköltséget, ami a pertárgy értékétől függ (mennyit követel, annak valahány %-a)

de ebben az a gáz, hogy ha kijön egy fmh mondjuk most épp neked, és te ellentmondasz neki, akkor a közjegyző automatikusan elküldi a bíróságnak az ügyet és a jogosultnak is

Találtam még valamit: UZSORÁSOK!!!! :napi 1% a kötbér késedelmes teljesítés esetén! És ezt le merik írni!!! Mikor természetes személy esetén az éves jegybanki alapkamatot írja elő a Polgári Törvénykönyv (4-8 % között szokott lenni)
" Fizetési késedelem: A fizetési késedelem esetén a Szolgáltató a díjtáblázatban meghatározott napi késedelmi kötbérre jogosult, mely napi 1% mértékű. A felszólító levelek díja 500 Ft/db.

A Ptk erre vonatkozó része a szerződési feltételekről:

209. § (1) Tisztességtelen az általános szerződési feltétel, illetve a fogyasztói szerződésben egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel, ha a feleknek a szerződésből eredő jogait és kötelezettségeit a jóhiszeműség és tisztesség követelményének megsértésével egyoldalúan és indokolatlanul a szerződési feltétel támasztójával szerződést kötő fél hátrányára állapítja meg.
tehát nem tisztességes az a feltétel, ami a jóhiszemű fél hátrányát írja elő

Kötbér fizetését vállalhatod ÍRÁSBAN, a szerződés során,. hogy ha nem teljesíted a szerződésben foglalt kötelezettségedet, akkor x összeget fizetsz. De ez hangsúlyozom, nem a pénztartozásra vonatkozik. Hanem pl. az építési, szállítási szerződésekre, stb. Tehát aki szolgáltat, az vállalja, hogy kötbért fizet, ha nem megfelelően teljesíti a szolgáltatást

Pénztartozás esetén, ha a követelés jogos, akkor a késedelmes időre kamatot kérhet, ami a jegybanki alapkamattal egyezik meg. csak mivel mindig változik a jegybanki alapkamat, a PTK kiköti, hogy a naptári félévet megelőző utolsó naptári napon érvényes jegybanki alapkamatot kell számítani, azaz 07.01-12.31. közötti követelésnél a június 30-án érvényes, a másik félévben pedig a 12.31-én érvényes jegybanki alapkamatról van szó

A jegybanki alapkamat 2011. január 25-től változatlan, ÉVI 6,00 % azaz hat egész százalék

Hát, egyenlőre ennyit sikerult megtudnom....

Nonika # 2011.09.19. 16:32

Ma átnyálaztam rengeteg oldalt, de sokkal okosabb így sem lettem. Mindenki a maga problémáját adta elő, a pertársasághoz meg hogyan is csatlakozhattam volna, mikor 16.án kaptam meg a levelet.. Szerintem ebből holnap ügyvéd lesz...

katka1977 # 2011.09.19. 13:53

hát ez jó ötlet. Lehet felhívom őket, bár már ingatlanos ügyvéddel, jogásszal is beszéltem, mindketten azt mondták jogtalan a követelésük, ne is fizessek nekik semmit. Ilyen levelet én is nyomtathatnék...

ernata # 2011.09.19. 12:49

Ha valaki bővebben szeretne tudni erről a FANTOM cégről, hívja fel telefonon az "ingatlanbazár.hu"-t. Onnan küldenek olyan eemail leveleket amitől mindenki megnyugszik. Már régóta nyomoz utánuk a rendőrség, de sajnos a Bahamákról irányítja egy elmebeteg, ezért nem tudják lekapcsolni őket. Ha valaki fizet, utána sem szűnik meg a zaklatás!! Ezért ne fizess! És ne félj!!!

Kenderice # 2011.09.19. 11:47

Rendőrségre felesleges menned, mert egy kifizetetlen, jogtalan követelés sem szabálysértés, sem bűncselekmény.
Ne rettegj semmitől, nekem is van tartozásom (szerintük), de nem foglalkozok vele.
Még egyszer: Amíg ezügyben BÁRHONNAN nem kapsz TÉRTIVEVÉNYES levelet, addig ne foglalkozz vele.
Én egyszerűen letagadom, hogy valaha is igénybe vettem az ingatlanbezar.com szolgáltatását.
Aki követel, annak kell bizonyítania, hogy kivel áll szerződésben. Hiteles aláírás nélkül pedig nehéz lesz nekik. A klaviatúrát bárki nyomogathatta. Azzal, hogy szóba állsz velük csak azt éred el, hogy még jobban nyomulni fognak.
Hidd el, ha a követelésük jogos lenne, akkor már régen tértivevényes levelet küldözgetnének mindenkinek, mert az bizonyíték lehet a fizetési meghagyás benyújtásánál. Ezen kívül bármilyen sima levél, e-mail, belső üzenet nem hivatalos felszólítás. Olyan, mint ha nem kaptál volna semmit.

Nonika # 2011.09.19. 10:43

Kenderice!

Igen ezért írtam, hogy előbb kellett volna idejönni.. ma találtam erre az oldalra, és innen a pertárskeresőre.. Egyre erősebben azon gondolkodom, hogy elmegyek a rendőrségre.. Én tényleg nagyon rettegek, hogy ezek valamilyen útonmódon behajtják ezt rajtam...

Kenderice # 2011.09.19. 10:36

Nonika, neked is azt tanácsolom, amit a többieknek alant:
Ne foglalkozz olyan levéllel, amely nem tértivevényesen ment neked. Csak fenyegetnek. Aki megijed és fizet, az főnyeremény. Aki nem fizet, azzal nem tudnak mit csinálni.
És egy fontos dolog: Nem szabad őket keresni sem telefonon, sem személyesen, sem levélben. Semmilyen, nem hivatalos megkeresésre nem szabad reagálni!
De ezt már leírtam lejjebb, csak el kellett volna olvasni...

Nonika # 2011.09.19. 10:16

Sziasztok! Kár, hogy csak ma léptem erre az oldalra... Ha ezt tudom bele sem kezdek a levelezésbe... Mivel főiskolás vagyok, és az egyetlen vagyonom amelyet a nagyszüleimtől örököltem az a lakásom.. Amit szerettem volna egy kisebbre cserélni.. És ekkor jött az ingatlanbazar. Pénteken küldték ki a csekket, és csináltam egy másik címet, amelyre beléptem és írtam nekik, hogy ez marhára nem fer, legalább a részletfizetést biztosíthatnák. Erre kaptam egy választ, hogy így nem tudnak segíteni, adjam meg az azonosítót.... De természetesen lehet szó részletfizuról..
Na most akkor mi legyen? Nekem ez az egyetlen biztos pont az életemben, ha ezt is elveszik akkor végem... Ráadásul ügyvédre sincs pénzem:( és közel félmilliós kötbérrel fenyegetnek...

Kenderice # 2011.09.19. 05:03

Már van pertársaság, több mint 450 fővel...

ugykepviselet # 2011.09.18. 20:34

Károsultak jelentkezését várjuk Pertársaság megalakításához!

Amennyiben az ügyképviseletünkre legalább 100 károsult jelentkezik, ebben az esetben a perköltség arányosan megosztódik. Így a perközösségi díj jóval kedvezőbb, az iroda munkadíja fejenként 25 ezer forint.
Ezért vállaljuk, hogy a perközösséget létrehozzuk, a károkozóval szemben büntető eljárást indítunk, a kilétét felkutatjuk és kártalanítást nyújtunk be az elkövetőkkel szemben.

Jelentkezésüket az alábbi telefonszámon és mail címen várjuk:

Mobil: 06 20 536 43 24
E-mail: ugykepviselet1@gmail.com

Vajda Attila
irodavezető

??SerNoc?? # 2011.09.18. 18:21

Én nem tudom hogy milyen emberek ezek még személyi igazolványom sincs , még csak gyerek vagyok és még ingatlant sem tudtam fel tenni csak regisztrálni az oldalra .

??SerNoc?? # 2011.09.18. 08:25

Egyébként honnan tudták meg mindenki címét , és hogy hol lakik ?

ugykepviselet # 2011.09.16. 21:17

Vajda Attila Nemzeti Polgári Jogvédő vagyok. Több olyan ügyekben jártam el, amelyben a fórumon is szó van, valamint jelenleg is lakásügyi ügyvitelekkel, legfőképpen a jogsértésekkel foglalkozom több sikerrel.
Irodám a Budapest VIII. kerület Baross u. 61. IV. em 415 sz. iroda alatt található, és a 06205364324-es telefon vagyok elérhető.

Egyedüli ügyvitellel rendelkezem, a jogsértőket a nyakuknál megfogom. Rosszabb vagyok, mint ezer ügyvéd, mert az ügyvédek pénzsóvárok, de én náluk olcsóbb vagyok és biztos.
Akinek ilyen fizetési felszólítása van, melyet az Ingatlanbazar.com, ill. az ingatlandepo.com üzemeltetője az Experient Enterteiment Ltd., vagy annak esetleges jogutódjai, illetve Dr. Szabó Lajos jogásztól kapott, az ne fizessen egy árva kanyit se!Illetve, ha szükséges, jómagam ellátom az ügyképviseletet és felderítek minden titokzatos, mocskos, pénzlenyúló, gátlástalan bűnözőt.
Várom jelentkezésüket éjjel nappal.

Kenderice # 2011.09.16. 18:21

Lentebb írtam, hogy mi a megoldás. Csak el kellene olvasni...

??SerNoc?? # 2011.09.16. 17:54

Sziasztok !!!

14 leszek , nekem is jött egy csekk a mai napon 106.800 HUF ,én is nagyon megijedtem pillanatok alatt ki vert a víz vacogni kezdtem , ha anyukám nem lett volna itthon nem is tudom mit csináltam volna , de az én anyukám nem hagyja annyiban . És ki ez a Dr.Szabó Lajos és se telefon szám se semmi mit csinálhatok ilyenkor ??? Kihez tudok fordulni , ilyenkor optimistának kell lenni.

Várom válaszaitokat

kicsilego # 2011.09.16. 16:43

Sziasztok!

Ma én is(vagyis akinek feladtam a hirdetést)Kapott egy levelet!Dr Szabó Lajos Kecskemét!Azt irja : Sajnálatos módon ön többszöri felszólitás ellenére sem rendezte a cég felé hirdetési szolgáltatásból eredő tartozását!(Nem is volt egyetlen egy felszólítás sem) Az ön tőketartzása:106.300 ft Ha nem fizetek 5 napon belől akkor 443271 ft-ot meghaladó kötbértartozás is terhel!Amennyibena csekken szereplő összeget határidőn belül megfizeti úgy a kötbér összegének megfizetésétől a megbízóm eltekint!Ha nem fizeti meg tőketartozását úgy a teljes kötbérrel és további járulékos költségekkel növeli az összeget! Tartozással kapcsolatban a megbízómmal a www.ingatlanbazar.com honlapon elérhető kapcsolattartó falon keresztül tud egyeztetni!

Nahh most,más is ilyet kapott?
Én ettől egy kicsit megilyedtem!Nem is magmnak adtam fel a hirdetést(amit le is akartam törölni és nem tudtam) Most várom a másik ilyen levelet mivel két lakáshirdetés adtam fel!Mit csináljak?????

Kenderice # 2011.09.16. 11:35

Egyet tehetsz csak (amit én is), nem foglalkozol az üzenetekkel. Nekik kell bizonyítaniuk, hogy tartozol, nem neked, hogy nem.
Tagadni kell, hogy Te raktad fel a hirdetést (valaki megszerezte az adataimat egy másik hirdetési oldalról és azzal regisztrált az ő hirdetési oldalukon).
Bizonyítsa, hogy ki volt.
Viszont ami fontos, EGYETLEN E-MAIL ÜZENETRE, NEM TÉRTIVEVÉNYES LEVÉLRE, DÍJBEKÉRŐRE, BELSŐ ÜZENETRE SEM SZABAD SEMMIT REAGÁLNI!!!

Akik még itt panaszkodnak, hogy ilyen-olyan leveleket kaptak, azoknak is a fentieket tanácsolom.

katka1977 # 2011.09.16. 10:45

A helyzetem az alábbiak szerint módosul, tanácsot kérek ilyenkor most mi van. Nagy nehezen sikerült egy régi e-mail cimemen bejelentkeznem. Itt egy halom e-mail várt a kedves cégtől hogy lejár a hirdetésem 3 nap múlva, hosszabbitsam meg, aztán jöttek a fizetési egyenleg közlők. Én már azt sem tudtam hogy ez az emil cimem létezik. Utolag betudtam már lépni az oldalukra (sajna kaptam is tőluk megerősítő emilt a egisztráciomrol meg a hirdetés feladásról). Itt tényleg egy csomó levél várt tőlük, szintén arról hogy fizessek...Most akkor tényleg en vagyok a jogsértő??Ők mondhatják, hogy én értesítettelek, igaz emilben nem pedig hivatalos levélben,stb. Szóval akkor tényleg fizetnem kéne?Ráadsául a társoldalaikon is megtaláltam a hirdetésemet amire nem is jelentkeztem...Akkor most mi van????

vajonmilesz # 2011.09.16. 07:02

ööö..aki levelet kapott ettől a szabótól..
az szerintem nem kapott levelet..sima postai levél, melyet nem kézbesített a postás, melyet kiloptak a postaládából, melyet lefújt a szél a postaláda tetejéről,mert az illető nem is lakik az adott címen, a postás meg kirakta a levelet a postaládák tetejére.
szerintem.

katka1977 # 2011.09.15. 08:54

én is kaptam egy csinos kis levelet...A vicc, hogy nekem aug. 30-val telt volna le a 30 nap ingyenes hirdetés. Többszöri próbálkozás után sem tudtam belépni az oldalra, mert módosítani akartam az adatokat. És erre kapok egy 60 000-es csekket meg valami 100 000-es kötbért. Mire is? Az ÁSZF-ben nem az van hogy 4500 Ft/30 nap/db???? Még egy hónap sem telt volna le!!! Megjegyzem megtaláltam másik 3 oldalukon is a hirdetésemet, ami nem a személyi adatok visszaélése? Nem adtam nekik felhatalmazást hogy másik oldalra is feltegyék!!! A többi észrevételemet nem irnám le, mert hátha kijavítják a feltételeiket....De az tuti en egy kanyivasat nem fizetek nekik!!! Pereljen, de akkor neki kell bizonyítania az igazat. Az meg nem megoldás hogy o hivatkozik a szabályaira. Én meg mondhatom, bocsika, amikor én regisztráltam még mást írtatok!!!
TEhetnek egy sziveséget!!!

kovacska # 2011.09.14. 22:43

Ezt találtam a neten:
http://www.fjsz.hu/…ing_depo.pdf

Pipinéni # 2011.09.14. 19:59

Mi is megkaptuk azt a bizonyos felszólítást dr. Szabó Lajostól, a kecskeméti postafiókcímmel,soproni feladóval stb. Mi sem kaptunk semmilyen előzetes felszólítást, nem írtunk alá szerződést sem. A nevünk, címünk sem jelent meg nyilvánosan sehol. Jelzem, hogy "Experient Enterteiment Ltd" elvileg nem létezhetne, már a helytelen angolság miatt sem (külföldön többet adnak erre, helyesen 'entertainment' lenne, főleg a Seychelle-szigeteken, ahol angol az egyik hivatalos nyelv), úgyhogy kamugyanús a cég.Szerintem sem szabad fizetni és minél hamarább rendőrségi feljelentést kellene tenni. A pertársaság jó ötlet. Azt kellene továbbá megnézni, ki fér hozzá ahhoz a bankszámlához, egyáltalán ki nyitotta, vagy hová utalnak onnan...

pipi és emericus

Princ # 2011.09.14. 19:11

Hát engem is megtaláltak. régi email címeim már nem müködnek, az újra nem küldnek kódot. Nem is tudnék lejelentkezni. Ezek tényleg azt hiszik, hogy egy off shore cég mely valahol a shessell szigeteken van bejegyezve lenyúlhat mindenkit. Milyen hozzáállás az, hogy a "Dr. SZabó Lajos" sem címet (csak postafiókot) közöl és nincs telefonszáma sem. Fél valamitől??? Be van sz.....va? Mert tudja, hogy az amit csinál tisztességtelen, jogszerütlen és.... Üdv.

mutti0710 # 2011.09.12. 10:42

Meg is van a válasz a kérdésemre. Figyelem MINDENKI!

Itt lehet csatlakozni a pertársasághoz szerda (szept 15.) éjfélig:

http://www.pertarskereso.hu/…ai-figyelem/#…

mutti0710 # 2011.09.12. 10:37

Sziasztok, én is megkaptam ma Dr. Szabó Lajos levelét. Nos, itt egy végzés, mi szerint jogtanácsosunk már elveszett egy ilyen pert az ingatlandepo.com-mal.

http://www.fjsz.hu/…ing_depo.pdf

NE FIZESSETEK, pereljenek be, ezt a végzést meg nyújtsuk be precedensként. Esélyük nem lesz.

Azt viszont meg tudná mondani valaki, hol lehet jelentkezni a pertársaságba?

Köszi