eulimen, köszönöm
Szomorú Örökös, Köszönöm, értem... pedig itt is haladni kellene az információs technikával... talán.
eulimen, köszönöm
Szomorú Örökös, Köszönöm, értem... pedig itt is haladni kellene az információs technikával... talán.
Gabi9967
„pedig itt is haladni kellene az információs technikával”
A kilobyte elszáll, az írás megmarad. Fogalmad sincs, hány olyan üzenet nem ér soha és tűnik el a világhálón, amely fontos volt. :-)
Szomorú örökös
ez így van
Szomorú örökös
e papírt kell írnom a gov.hu-ra :D
ott (is) tudom kijelenteni a bérlőimet, ha nem fizetnek, és megszüntetem a bérleti szerződést.
Az ügyintéző tájékoztatott, hogyan nyújtsam be, és kérte, hogy másolatként csatoljak iratot a bérleti szerződés megszűnéséről. Az vajon jó lehet-e, illetve elég-e, hogy én albérleti díj nem fizetés miatt 8 nap után tértivevényes :) levélben felmondom a bérleti szerződést a bérlőkkel. Milyen formai követelményei vannak, vagy csak simán (tértivevényes) levélben közlöm a bérlőkkel, hogy a bérleti szerződés megszünt?
„Milyen formai követelményei vannak, vagy csak simán (tértivevényes) levélben közlöm a bérlőkkel, hogy a bérleti szerződés megszünt?”
Nincs különösebb formai követelménye, már ha nem volt a szerződés közjegyzővel záradékoltatva.
Legyen egyértelmű, világos, hivatkozva a szerződésetek megfelelő pontjára, és indoklásként a fizetés elmaradása. Pár mondat, semmi cikornya.
„ott (is) tudom kijelenteni a bérlőimet, ha nem fizetnek, és megszüntetem a bérleti szerződést.”
Ez tényszerűen NEM igaz. Ott tudod kijelenteni őket, HA MAJD MÁR NEM LAKNAK OTT.
Ha az ügyintéző kimegy, és azt látja, hogy ott laknak, akkor nem fogják fiktiválni a lakcímüket, akkor se, ha felmondatad a szerződést. Hiszen ott laknak.
drbjózsef
Köszönöm a válaszát.
Időközben a másik albérlő családom lelépett, dec 10 óta tartoznak a lakbérrel, rezsivel. Felszólítottam őket, mondtam azt is, hogy más szívesen kivenné a lakrészüket, ha ők nem fizetnek. Erre összepakoltak, és elmentek.
Mivel román állampolgárok, és ők a román személyi igazolványuk bemutatásával kötöttük az albérleti szerződést, hová tudok fordulni a jogos bérleti díj nem fizetés behajtására? (Mo-on dolgozik a férfi - sztem nincs bejelentve - a párja otthon van a Mo-on született kisbabájával)
Köszönöm észrevételüket
@Gabi9967
„hová tudok fordulni a jogos bérleti díj nem fizetés behajtására?”
Lakcím ismerete nélkül csak a nyomának a bottal ütése marad.
Ha tudod, belföldön hová költözött, akkor FMH-t indíthatsz bármelyik közjegyzőnél.
Ha csak a romániai lakcímét ismered, akkor EUfmh-t indíthatsz, szintén (magyar) közjegyzőnél.
https://mokk.hu/…jaras-eufmh/
Személyi adatok ismeretében + érdek igazolása esetén kb 5000 Ft-ért a kormányhivatal megmondja, hova van bejelentve - vagy azt, hogy fogalmuk sincs:
https://www.nyilvantarto.hu/…tas_szemelyi
eulimen, köszönöm a választ
Tudom, hogy egyelőre hová költöztek ( a hölgy anyjához, 2 utcára).
Inkább az lenne érdekes, hogy hol dolgozik, ott tudnám (nem peres eljárásban, talán személyes "tárgyalás" útján) kijárni, hogy fizessen, mert nem érdeke, hogy az adóhatóság megnézegesse, hogy be van-e jelentve a munkaviszonya.
" összepakoltak, és elmentek"
A bérleti szerződésben ez áll:
"A felek a bérleti szerződést bármikor írásban - 21 napos felmondási idővel -felmondhatják."
Ha csak fogják magukat, és kiköltöznek, az már a bérleti szerződés felmondása? Vagy ketyeg tovább a bérleti szerződés? Azaz akár még holnaptól is kérhetem tőlük az albérleti díjat?
Gabi9967,
Nem kötelesek ott lakni. De ha nem mondtak fel írásban, és nem adták át az ingatlant átadás-átvétellel, nem adták át a kulcsokat, akkor a bérleti szerződés érvényes továbbra is.
drbjózsef
Köszönöm, akkor felszólítom őket, hogy fizessék a tartozást, és mondják fel írásban a bérleti szerződést.
Ha nem írnak, akkor majd írok én, miután kiadtam újra a lakrészt, hogy felmondok nekik.
Utána majd bírósághoz fordulok a jogos tartozás kiegyenlítéséért.
Fejlemény:
Megkaptam a tértivevény kézbesítési igazolását, hogy a címzett átvette.
Viszont telefonban a címzett azt mondta, hogy ő nem vett át semmit, nem kapott tőlem semmilyen levelet.
Érdeklődtem a postánál, azt mondták, hogy nem kell nevet írni, hogy ki vette át, csak egy személyi igazolvány szám van feltüntetve. Annyit elárult a posta dolgozója, hogy magyar személyi igazolvány szám van feltüntetve: Közben a kedves lakóm, akinek küldtem a tértivevényes felszólítást, román állampolgár... a bérleti szerződés megkötésekor is román személyi igazolványt mutatott.
A posta azt mondta, hogy forduljak ügyvédhez, ha szeretném kideríteni, hogy mi az igazság.
„A posta azt mondta, hogy forduljak ügyvédhez, ha szeretném kideríteni, hogy mi az igazság.”
Micsoda egy parasztvakítás! Az ügyvédet ugyanúgy hasbaakasztják, mint téged, illetve, ugyanúgy nem adnak neki érdemi információt, ahogyan neked sem.
Ha érdemi igazolást akarsz az címzettől, akkor menj el közjegyzőhöz, kérve, hogy ő kézbesíttesse az iratot a címzettnek. Annak a kézbesítésnek az eredménye nem lesz vitatható, akármilyen igazolványszám is van a tértivevényen.
gerbera317
köszönöm a javaslatot
Akkor most újra küldjem el a felszólítást a bérlők részére, hogy fizessék ki a tartozást?
Vagy már (mivel letelt a 8 nap a felszólítás után) felmondhatom a bérleti szerződést (szerződés szerinti nem fizetés miatt), és magát a bérleti szerződés megszűnését postázzam?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |