„Igen, tudom, de sajnos amíg ő nem vevő arra, hogy kezeltessék én nem tudom hogy kéne elintézni, hogy ez tényleg megtörténjen.”
Te nem tudod sajnos.
„De ilyen esetben hogy bizonyítom, hogy ez megtörtént, azon kívül, hogy elmondom/leírom a történteket?”
Neked nincs mit bizonyítani. Tegyél feljelentést a garázdaság, vagy a rongálás miatt. Majd nyomoznak, és nem találnak semmit, de annyit pont ér ez is, mint egy "bejelentés". Te megpróbltad. Még jól is jöhet akár később...
„Gondoltam rá, hogy amikor legközelebb jön felveszem videóra az eseményeket, de ez ilyenkor használható? Személyiségi jogok és hasonlók miatt.”
Határeset, bizonyos körülmények között használható. Én megmondom őszintén, felvenném, amit csak lehet, videót, ha beszélsz velük, akkor azt mobillal. Bármikor jól jöhet. Lehet, hogy nem fog kelleni. Ki tudja. Igen, személyiségi jogok vannak, nem teljesen legális.
„Nyilván nem korrekt megoldás, de ezek alapján én sem lennék köteles erről tájékoztatni leendő vevőket erről a problémáról? Miről kell és miről nem kell tájékoztatnom törvény szerint a leendő vevőket?”
Az ingatlannal összefüggő adatokat. A társasház dolgait, a kötelezettségeket, az állapotát, olyanokat, amelyek alapján mondjuk a Ptk. hibás teljesítés fejezete alapján követelése lehetne (merthogy amit közölsz, és tud róla, már nem is számít bele, hiszen annak tudatában vásárol). Egy régi lakó néhai zavargása nem tartozik ide.
„Valóban egy opció. Nem tudom, hogy eltántorítaná-e az illetőt, de egy próbát megér.”
Csak ez szabályosan a Tht. szerint egyrészt nem olcsó, szóval a tulajdonostársak nem biztos, hogy támogatni fogják (esetleg ha felhívod a figyelmüket, hogy egy mentálisan labilis embert engednek be a házba állandóan, és ha majd rájuk lesz gyújtva a lakás, akkor már késő lesz), másrészt korlátozva van mit hogyan láthat, úgyhogy nem is biztos, hogy pont megfelelő az. De ha téged nem zavar, hogy a lakásod belső frontját felveszik, akkor "véletlenül" úgy is be lehet állítani...