Köszönöm a gyors reagálásotokat. (Remélem az így kizárásra kerülő cég is így gondolja.)
Lola! Szerintem is küldözgesd továbbra is a tájékoztatókat, mi is azt csináljuk. Főleg miután az e témában megjelent tájékoztató szerint is ezt kell tenni.
Bea
Köszönöm a gyors reagálásotokat. (Remélem az így kizárásra kerülő cég is így gondolja.)
Lola! Szerintem is küldözgesd továbbra is a tájékoztatókat, mi is azt csináljuk. Főleg miután az e témában megjelent tájékoztató szerint is ezt kell tenni.
Bea
Sziasztok!
technikai jellegű kérdés...
Ezt a fórumoldalt nem lehet valahogy kezdőoldalként beállítani, vagy az elérési útvonalát lerövidíteni? alig lehet megtalálni. Vagy csak én vagyok béna?
L.
Sziasztok!
Nyílt eljárásban mindenképpen közjegyző által hitelesített nyilatkozatokra van szükség?Akkor is ha külön nem kérem.
Mert ugye egyszerű eljárásban elegendő az egyszerű nyilatkozat.
Csak a kizáró okokra vonatkozó nyilatkozatokat kell közjegyző által hitelesíteni, vagy az egyéb nyilatkozatokat is? Pl.Kbt.70§ 71.§ -ra vonatkozó,
Köszi
Sziasztok, régen szóltam hozzá.
Vandának: a tv. módosítása óta csak a 66. §(2) és 67. §(4) bek. szerinti szervezetnek (erőforrások pótlásakor) kötelező közj. előtt hitelesített nyilatkozattal igazolni, hogy nem tartozik a kizáró okok alá, no meg ha az ajánlatkérő ezt írja elő. Egyebekben nézd meg a KT. idén febr. 15-én kiadott tájékoztatóját.
Nekem is lenne kérdésem:
A 133. § (2) nem sorolja fel 93. és 98. §-t.
Akkor most EU-s , hird. nélküli, tárgyalásos eljárásban kell-e összegezést, tájékoztatókat készíteni a tárgyalás befejezésekor, vagy utána?
Üdv: Edit
Akkor rosszul értelmeztem ,mert nekem abból az jött le,hogy nyílt eljárásnál kell a közjegyző által hitelesítet nyilatkozat.
Hiszen később írja,hogy egyszerű eljárásnál elegendő az egyszerű nyilatkozat.
Akkor ezek szerint ,ha külön nem kéri az ajánatkérő mindig elegendő az egyszerű nyilatkozat???!(kivéve a külső szervezet esetén)
Köszi:)
Jó lenne valaki ezt megerősítené...
Nekem a Tanács ajánlásából az jön le, hogy nyílt eljárásnál kell a közjegyző által hitelesítet nyilatkozat.
Előre is köszi:)
Sziasztok!
Nyílt eljárásnál nem kötelező a közjegyzős igazolás, csak lehetőség. Alapból egyszerű másolat is elég, de nemzeti vagy közösségi beszerzésnél előírható a hiteles másolat vagy az eredeti is. Egyszerű eljárásban egyáltalán nem lehet előírni közjegyző által hitelesített nyilatkozatokat, igazolásokat.
Üdv:Csaba
Sziasztok!
Közbeszerzési referens tanfolyamot ajánlok figyelmetekbe!
Szeptemberberben kezdődik, februárig tart és rendkívül gyakorlati jellegű képzés!!
Oktatás: szombatonként.
Regisztráció: citromail.hu
Sziasztok!
2006. szeptember 26-án közbeszerzési konferencia ajánlatkerők részére Budapesten, az Aquincum Hotelben!
Fő téma: a döntéshozatali mechanizmus, a döntéshozók felelőssége a közbeszerzésben!
Regisztráció regisztr@citromail.hu címen, legkésőbb 2006. szeptember 15-ig!
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, amiben kiváncsi lennék véleményekre.
1.) Egyszerű hirdetmény nélküli eljárásnál, kiküldtük 3 helyre az ajánlattételi felhívást, de csak egy helyről jött ajánlat.
Bontottunk és eredményt hirdettünk.
Egy bizonyos ellenőrző szerv most mégis kötekdik.
Pedig a Kbt.300.§.(1) bekezdés alapján erre van lehetőség.(mondjuk nem totál egyértelmű az a bekezdés....)
2.) Egy cégnek hosszú távra van szerződése mosodai szolgáltatásra, most a gáz és villanyáramemelés miatt, sűrgős ártágyalást akarnak.
A Kbt. 303.§ -ban foglalatak alapján megállja a helyét egy ilyen szerződésmódosítás?
Tájékoztató a szerződésmódosításáról című hirdetményt közzé kell tennünk?
Köszi:))
Helló!
Vanda24 kérdéseire:
Csaba
Sziasztok!
Több évre kötött szerződés esetén, ugye évenként közzé kell tenni a tájékoztatót a szerződés teljesítéséről!?
2005-ben kötött szerződés esetén még évekig a régi hirdetmény-minta szerinti tájékoztatót kell elküldeni?
mikor célszerű megküldeni?
Mindig amikor egy év teljesül a szerződésből, onnantól számított öt napon belül?
köszi
Vanda24: A 2006 márciusi elnöki tájékoztató szerint a régi hirdetményt kell elküldened. A megküldés határidejét én is úgy értelmezem, ahogy te.
Sziasztok!
egybeszámítási kötelezettséggel kapcsolatban lenne egy felvetésem.
Szerintetek egy kisbuszt és egy speciális ügyeleti gépkocsit egybe kell számítani?
Egy éven belül kerül beszerzésre, még talán egy vállalkozóval is lehetne rá szerződést kötni.
Viszont rendeltetése egyáltalán nem azonos vagy hasonló..
szerintem:)
Sziasztok!
Van egy apró problémám. Nem vagyok benne, hogy jól gondolkodom, illetve érdekelne a véleményetek az alábbiakkal kapcsolatban.
Az ajánlatkérő a megkötendő szerződés teljesítése céljából számos szerződés biztosító mellékkötelezettséget szövegezhet a szerződés tervezetbe. Mi védi azonban az ajánlattevőt? A szerződés teljesítése az ajánlattevő részéről jelentős rizikó- és tehervállalást feltételez. A szállítandó árut pl. esetenként meg kell rendelnie , ki kell fizetnie, készleteznie kell. A régi közbesz. törvényben az ajánlat kérő csak akkor kezdhette el az eljárást, ha a megfelelő források rendelkezésre álltak. Ma ez nem szükséges. A tv. ugyan csak rendkívüli esetben biztosít lehetőséget a szerződéskötés után az attól való elállásra, azonban a pályázó/nyertest nem biztos, hogy vigasztalja, ha a bíróság hónapokkal később megállapítja, hogy az ajánlattevő jogszerűtlenül gyakorolta a szerződéstől való alállás jogát és ezért kártérítést ítél meg, ha a nyertes azóta - mivel pl. a megrendelt árukat ki kellett fizetni, másnak értékesíteni nem tudta - tönkrement. Ami foglalkoztat: a nyertes kihirdetése után a szerződés megkötését megelőzően a pályázat nyeretesének szerződéskötési kötelezettsége van. a szerződés tartalma nem térhet el a dokumentációban foglalt szerződés tervezettől. Jól gondolom, hogy ha a szerződés a tervezetnek megfelelően köttetik, de a nyertes kréi hogy a tervezetben foglaltakon túl egyéb feltételt/feltételeket is szövegezzenek a szerződésbe, amelyek nem érintik a sz.tervezetben foglalt pontokat, azokat nem módosítják, csak kiegészítik a szerződést (pl. ebben az esetben ő is valamiféle biztosítékot kér /?/) akkor nem jogszerűtlenül járnak el, ha ezt megteszik. Véleményem szerint ez nem sérti az alapelveket. Pontos jogsz.hivatkozást nem találok az általam felvetett problémára, a szerződés módosítása /KBT. 303.§/ nem ebbe a körbe atrtozik, mivel itt még nincs szerződés. A sz.tervezet szövege ha nem egyezik meg hajszálra pontosan a megkötött szerződéssel, de a meghirdetett pontokban nem tér el, és olyan módon egészítik ki, amely nem minősül a hirdetményben ill. a dokumentációban foglaltak módosításának, akkor véleményem szerint nem jogsértő az említett megoldás/eljárás. Persze ezt csak a DB dönthetné el bizonyosan, megvizsgálva a részleteket...Nos, mi a véleményetek?
vanda24 // az egybeszámítás kérdése mindig gáz. szerintem, ha egyvalaki tudja szállítani akkor egybe kell. gyakorlati oldalról annál inkább, mivel ha 2 gépjárművet vásárolsz lejjebb viheted az árat, mivel engedményet fognak ajánlani. a becsértéket - arra való hivatkozással, hogy kvázi "flottát" vásárolsz lejjebb nyomhatod, továbbá, ha rendelkezésedre áll az összeg és egyben tudod kifizetni az árut (nem részletfizetős) akkor további kedvezméynt kaphatsz. Ezt járd körül mielőtt kiírjátok és megállapítod a becsértéket. Másrészről ha egybe számítottad abból nem lehet baj.
vanda24 2006.09.12. 09:21:07
Az első (1.) valóban így van szerintem is.
A második (2.) csak akkor megy az áremelés és tárgyalás új eljárás nélkül ha így volt megkötve a szerződés anno. ha ilyen pont nincs benne akkor jogszerűen eljárva - szerintem - ki kell írni új eljárást, mivel a szerződés lényeges eleme - ÁR! - változik. Erre figyelemmel kellett volna lenni a szerződés megkötésekor.
Sziasztok!
Mi védi az ajánlattevőt?
1.) A Kbt-t az ajánlattevők érdekében hozták meg, lásd alapelvek, 1. §. és a többi §.
2.) A DB büntetései az ajánlatkérőket sújtják, én még nem olvastam olyan döntést, ahol az ajánlattevőt elmarasztalták volna.
3.) Ha a szerződéses feltételek nem felelnek meg az ajánlattevőnek, ne adjon ajánlatot.
4.) Az ajánlat tartalmazzon szerződéses feltételek szerinti kiegészítést, bár ez veszélyes, mert érvényteleníthető az ajánlat.
5.) Az eredményhirdetést követően az jánlatkérői dokumentációban megfogalmazott szerződési feltételek és az ajánlat szerint kell megkötni az szerződést (Kbt. 99.§). A lényeges elemek (értékelési szempontok, valamint a kiírt feltételek) nem változtathatók, azonban kölcsönös egyeztetéssel, a szerződéses feltételek kiegészíthetők. Ajánlatkérőként már több alkalommal is kötöttünk - lényeges elemeket nem érintő - kiegészített szerződést.
6.) Ha konkrét teljesítésről (nem keretszerződés) szól a szerződés, ajánlattevő köteles szállítani, ajánlatkérő pedig köteles átvenni az árut.
7.) Késedelmes fizetés esetén a PTK. szerinti késedelmi kamat számlázható, hacsak másban nem állapodtak meg a szerződő felek.
8.) Nem fizetés esetén azonnali inkasszó érvényesíthető.
Hamarjában ennyi.....
Üdv: Editmami
szinko
Sziasztok!
A Kbt. 300.§ (1) bekezdés nem teljesen egyértelmű.
Oké,hogy bonthatok,ha nincs 3 ajánlat, de mi van ,ha csak 1 ajánlat érkezett??
"ajánlatkérő megkezdheti a beérkezett AJÁNLATOK értékelését......."
Szóval ebből lesznek gázok.
Szerintem...
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a véleményeteket, hogy ha a szerződés teljesítése folyamán az ajánlattevő (Konzorcium) tagjaiban változás áll be, akkor eredményezheti-e ez azt, hogy az ajánlatkérő felmondja a szerződést, mert ahogy a Kbt. tanulmányoztam arra jutottam, hogy nem.
Köszönöm:)
dr.minnie -nek:
Furcsának tartom, hogy az "ajánlattevő tagjaiban változás áll be".
Hogyan? Megváltozott a cég neve? Jogutódlás következett be?
Olyan cég lép be a szerződésbe, akinek a közbeszerzési eljárás során nem vizsgáltad az alkalmasságát, illetve azt, hogy nem tartozik-e a kizáró okok valamelyike alá?
Véleményem szerint, egy teljesen új cég nem léphet be ebbe a jogviszonyba [főleg a Kbt. 99.§ (1) bekezdésére és a 304.§-ára szükséges hivatkozni].
A konzorciumi (együttműködési) megállapodásban általában egyetemleges kötelezettséget szoktak (kell) vállalni a szerződés teljesítésére, így azt mondhatnám: a konzorcium belső ügye, hogy abból az egyik cég kiugrott.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: ajánlatkérői (megrendelői) felmondásra nincs szükség. Ha a konzorcium nem tudja teljesíteni a szerződést (újabb tag bevonása nélkül), akkor a szerződésszegés következményeit viselnie kell. A labda a konzorciumnál van.
vanda24-nek:
Szerintem nem lesz gáz.
Azt az egy ajánlatot is ki lehet bontani és meg lehet kezdeni az értékelését.
Arra azonban nem árt figyelemmel lenned, hogy a felbontásról (vagy a fel nem bontásról) az döntsön - lehetőleg írásban rögzítetten (ez lehet a bontási jegyzőkönyv is) - aki a Kbt. 6.§-a alapján készült szabályzat szerint erre jogosult.
Legyetek szívesek! Mit jelentenek itt az A1, A2A, A2B stb. kódok?
II.2) A SZERZÕDÉS SZERINTI MENNYISÉG VAGY ALKALMAZÁSI KÖR
II.2.1) Teljes mennyiség (adott esetben, valamennyi részt és opciót beleértve)
1. rész: személygépkocsik:
2. rész: mikrobuszok, haszonjárművek:
Az ajánlatkérő az eredményhirdetést követően, dönt a pontos mennyiségről, amelyről legkésőbb az eredményhirdetést követő 5. napon, amennyiben az nem munkanap, akkor az azt követő első munkanapon írásban tájékoztatja a nyertes ajánlattevő(ke)t.
Ha ismert, becsült érték áfa nélkül (csak számokkal): -
Pénznem: -
Vagy: - és - között
Pénznem: -
troglodytes-nek:
Szerintem, mire begépelted ezt a sok adatot, magad is rájöttél, hogy mit is jelentenek a "kódok", ugyanis nem valami speciális közbeszerzési ismeret kell hozzá, hanem (nagyon egyszerű) logika.
Hát, a logikára én is rájöttem, de nem tudtam(tudom) hogy ezen kívül van-e más jelentése is, amely pl. egy KSZFen keresztül történő beszerzés esetén a beszerzési tárgy tulajdonságaira engedne következtetni.
Azt azért remélem kitaláltad, hogy ctrl+V-vel raktam be! :o) Te begépelnéd?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |