Tesco lopás

vadász1971 # 2013.10.25. 15:54

Az lenne a kérdésem ,hogy az ügyészség ha tovább küldi a bíróságra az ügyet akkor is értesiti a terheltet levélben vagy csak ha ejti ????

ObudaFan # 2013.10.25. 15:56

Akkor a bíróság küldi ki a vádiratot.

r0li # 2013.10.27. 17:38

Apósom még a nyáron 6.000 Ft értékben lopott élelmiszert az egyik Tescoban. Rendőrség nem volt, semmi sem történt eddig. Most jött egy idézés a szabálysértési tárgyalásra.
75 éves, büntetlen. Nem is értem, miért csinálta, egyáltalán nincs is rászorulva.
Milyen itélet várható?

monalisa1 # 2013.10.27. 18:38

Ha a termékek árát megtérítette akkor az életkorára tekintettel - valamint hogy még soha semmi hasonló -, esélye lehet egy "utolsó figyelmeztetés"-re.

Valószínűleg nem túl sok a nyugdíja (...), valamint még egy Tescoban is széles a kínálat - elcsárbulhat valaki.

Egész biztos a tanulságot levonta.
Nehogy bántsátok.

r0li # 2013.10.28. 10:41

A termék árát nem téríthette meg, mert a tesco nem engedte, hogy megvásárolja.
Nyugdíj mértéke átlagos.

monalisa1 # 2013.10.28. 13:21

Javaslom te is menj el vele a tárgyalásra, egy idős ember már előfordulhat hogy lassabban forognak a "kerekek" ill. nem jót válaszol.

Tehát a cég nem károsult "csak" maga a szabálysértés elkövetése.

Tippem nincs, azonban a történtek beismerése és a bocsánatkérés segíthet.

r0li # 2013.10.28. 15:47

Gondoltam rá, hogy én is elmegyek a tárgyalásra, de én is felszólalhatok?

Pontosan a papa történetével van egy kis gond, ragaszkodik hozzá, hogy azért tette el a szalámikat a táskájába, mert a bevásárló kosárba már nem fértek bele. A szalámik vége jól láthatóan kiállt a táskából. A pénztárhoz érve mindent kitett a kosárból, utánna akarta a szalámit kitenni, de közben bejelzett az áruvédő. Valahogy nem hiszem, hogy a bíró vevő lesz erre.

ius latratus # 2013.10.28. 16:03

"Gondoltam rá, hogy én is elmegyek a tárgyalásra, de én is felszólalhatok?"

Persze. Meg menjen a család is, s kinek mi jut eszébe, aszerint felszólal. A kikandikáló szalámivéges sztori nem rossz, de kevered a bíróságot a haverokkal. A bíró nem hülye...

monalisa1 # 2013.10.28. 16:12

Nem tudom egy pénztárnál hogyan működnek a dolgok - mikor is indul a becsipogó -, azonban hasonló esetben elsőre mindenki a nem a kosárban lévő árut teszi a pultra.

Bár csak mint hozzátartozó leszel jelen - ezt a törvény nem tiltja -, de jelezheted a bírónak szeretnél valamit mondani, aztán vagy megadja a szót vagy nem.

monalisa1 # 2013.10.28. 16:17

ius latratus

Amikor majd te is 75 éves idős ember leszel aki életedben előszőr áll a fekete teléros bíró előtt, tuti hogy helyben összeszarod magad, na.

r0li # 2013.10.28. 17:19

Tisztelt monalisa1!
Köszönöm a segítséged!

Tisztelt ius latratus!

idézem:
magamat: "Valahogy nem hiszem, hogy a bíró vevő lesz erre"
téged: "de kevered a bíróságot a haverokkal"

Szerintem egyről beszélünk. Nem is értem a hsz-od ezen részének a lényegét. megkockáztatom, hogy ez a gondolatodat teljesen feleslegesen írtad.

tanácseszter # 2013.10.29. 10:16

Sziasztok
Már szerepelt a kérdésem , de nem kaptam választ , így megpróbálom mégegyszer , hátha tud valaki segíteni.

Olyan kérdésem lenne , hogy tescoban a párom lopott 3380 ft értékben, az eljárás ugyan az mint a többi kérdezőnél , bizt.őr , rendőrök , bevittek mindkettőnket , majd jegyzőkönyv írás után eljöhettünk , most kaptunk idézést szabálysértés ügyben , s arra lennék kiváncsi mit kaphat a párom , ő büntetlen előéletű , a kárt ki fizette??
S a másik kérdés ami nagyon aggaszt , mit kaphatok én ? nem én követtem el a lopást , nem is láttam mikor eltette a cuccokat , viszont sajna nekem büntetett előéletem van , volt 2 év 2 hónap szabadságvesztésem melyből 1/3 feltétellel szabadultam, a feltételes szabadság lejárt : 2012.12,28.án
kérlek mihamarabb válaszoljatok!!!!

előre is nagyon köszönöm

Véleményem # 2013.11.04. 22:00

tanácseszter

Olvasson vissza. Az első kérdésre található válasz a topicban, hogy ilyen esetben a bíróság mit "ad". Pénz büntetés valószínű vagy figyelmeztetés, legrosszabb eset elzárás de ez nem lesz.

Nem tartom valószínűnek, hogy számítani fog az Ön esete.
Sok minden függ attól mit mond majd a bíró előtt és milyen bizonyíték van arra, hogy mind ketten elkövették. Hasonló szankció várható mint a párjának ( ha a lopásban benne volt ).
( ha vissza eső "lopó" akkor van elzárás ) Amúgy meg a másik két lehetőség játszik amit fentebb írtam.

shame94 # 2013.11.05. 06:49

Szégyellem amit tettem,sosem fordult elő én sem értem magamat..
Tescobol 1000ft értékben elemeltem egy terméket. Biztonságiak bevittek egy helyiségbe,jegyzőkönyvet irtak, kijöttek a rendőrök kifizettem a terméket és 5000 ft helyi birságot szabtak ki. Nem vagyok nyugodt ettől függetlenül. Azt mondták levelet nem küldenek lakcimre (nagykoru vagyok) de ez biztos? Iskolába sem?

Másik kérdésem ha befizetem a büntetést azzal lezárul az ügy?

r0li # 2013.11.05. 11:23

A HB befizetésével lezárul az ügy.

tanácseszter # 2013.11.05. 13:27

Véleményem-nek nagyon köszönöm a válaszát!
további szép napot !!!!!!!

shame94 # 2013.11.05. 15:44

Köszönöm a választ remélem nem kapok semmilyen papirt errol.

A mi nap befizettem a kapott csekket de még most is össze vagyok zavarodva a történtek miatt. Nem lesz gond hogy a csekkre nem a lakcim kártyámon szereplő cimet irtam,hanem a tartózkodási helyemet?

shame94 # 2013.11.06. 11:25

Ha jól értelmezem a visszaolvasottakat, azt akit a rendőrök helyben megbìrságoltak a csekk befizetésével vége az ügynek,nem kerül az ügy bìróságra stb. Aki viszont nem kapta meg helyben a büntetést, megy neki később levél miszerint beidézik tárgyalásra?

r0li # 2013.11.07. 12:58

Cím elírásából nincs gond. A helyszíni bírság nyomtatvány sorozatszáma illetve a közlemény rovatban szereplő adat alapján "írják jóvá" a befizetést.
Aki nem kap HB csekket, azt feljelentik és később lesz vége az ügynek egy bíró előtt.
A HB egyfajta egyszerűsített de még inkább gyorsított "szabálysértési" eljárás.

alen # 2013.11.12. 22:18

Bolti lopás bizonyítására az alábbi eset történt: 72 órán belül műszaki meghibásodás miatt nem tudták a bizt. kamera felvételét menteni a szokásos módon. Ez helyett mobiltelefonnal rögzítették -monitorról a felvételt. Jogilag ez elfogadható eljárás? A felvételt bíróságon, bizonyítási eljárásban kívánják felhasználni.Várom a szíves válaszokat.

ObudaFan # 2013.11.13. 06:20

Ha látható rajta bármi is, ami bizonyító erővel bír, akkor természetesen igen.

barlesz # 2013.12.10. 15:49

Az egyik családtagom a minap lopott a Tesco Áruházból 16.000 Ft értékben. Ez előtt sohasem tett ilyet, most sem tudja mi vezette őt erre. Már nagyon bánja és szégyenli is magát az eset miatt. Az összeget (kárt) kifizette. A biztonsági őrök jegyzőkönyvet vettek fel és kihívták a rendőrséget akik kiállítottak idézést kihallgatásra. Nagyon idegesek vagyunk most a következmények miatt, az egész család. Milyen büntetésre számíthat a családtagom?
Illetve jelenleg álláskereső, mi lesz a helyzet az erkölcsi bizonyítvány tekintetében (ha esetleg találna valahol munkalehetőséget ahol kérnék az iratot)?

paxy # 2013.12.12. 18:55

Mi a büntetés védekezni képtelen személy (kiskorú) sérelmére elkövetett 8 napon túl gyógyuló sérülés okozásáért? (mérgezés)Ittas állapotban elkövetve.

Véleményem # 2013.12.12. 21:10

barlesz

Vegye a fáradtságot és olvasson vissza. Rengetegszer leírták már, hogy mi várható.

paxy

Másik topicot célozzon meg, ez nem hinném hogy tesco lopás, és kicsit bővebben írjon az esetről. Másik topic!

Véleményem # 2013.12.16. 18:20

Valószínű, hogy nem lesz semmi már. Nem létezhetne ilyen formában, de semmi sem lehetetlen...