Tesco lopás

Dr.Attika # 2013.07.10. 05:46

A történet ott hibádzik, hogy 25 évtől életfogytiglan szabható ki a Three Strikes, You’re Out Initiative 593 törvény alapján. tehát 10 év nem lehetett.

vadász1971 # 2013.07.16. 22:16

Üdvözletem!!

A segítségükre lenne szükségem.Szabálysértési érték alatt dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vagyok jelen pillanatban alaposan gyanúsítható. Az érték 39900 ft a kár 3500 ft.Beismerő vallomást nem tettem ,mert tagadom bűnösségem. A rajtam keresett árú nem került elő és a videó felvételeken se látszik annak eltulajdonítása . Csak a hatóság a felvételen látható mozgásból következteti hogy megtörtént a cselekmény. A gyomozó tovább küldte az ügyészségre,ahonnan már harmadszor küldik vissza további nyomozásra -amire persze már nincs lehetőség mert mindent megtettek- ha bebizonyosodik a bűnösségem-ami elég kétséges-Az lenne a kérdésem ilyen esetben mi a gyakorlat ???? Maximum mennyi pénzbüntetést kaphatok, és milyen elmarasztalást???Soha nem voltam büntetve.A választ előre is köszönöm!!!

Agent Cooper # 2013.07.17. 22:15

Kedves vadász1971!

Amennyiben a nyomozóhatóság nem tudja vádképesen bizonyítani a bűncselekményt, úgy az ügyészség az eljárást megszünteti, mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg, hogy a bűncselekményt a gyanúsított követte el. Természetesen ilyenkor büntetés vagy elmarasztalás sincs.

Üdv: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

vadász1971 # 2013.07.18. 09:27

Tisztelt Agent Cooper!!

Először is nagyon köszönöm a választ!A jogi oldalakon már a törvény által kiszabható büntetési tételeket megnéztem,én pesszimista ember vagyok ráadásul életembe először fordul ilyen elő velem.Sajnos megdöbbenve tapasztalom ,hogy a hatóságok mindenek felett állnak se határidőt se szabályokat nem tartanak be.Így az lenne a kérdésem ha mégis valami úton módon kitalálják hogy én vagyok a bűnös akkor a gyakorlat mit mutat milyen elmarasztalást kaphatok??? Büntetlen előélettel.

Clud # 2013.08.08. 16:54

Tegnapi Tesco vásárlás közben egy 150ft os csokit megettem és kitettem a csomagolását az egyik polcra.Mikor a kasszánál jártam agy biztonsági őr kedvesen megkérdezte hogy megettem-e. válaszoltam igen és mondta hogy mennyek vele a raktárba egy biztonsági szobába. Úgy is tettem jegyzőkönyvet csináltak elismertem mindent és ki is fizettem a megevett terméket. közben kijöttek a rendőrök és a kamera felvételt kiírta addig az egyik operátor nekik CD re. Bilincset kaptam bevittek az Őrsre és előállítottak közben elvették mindenem és bezártak egy ketrecbe mint egy állatot.
3 óra raboskodás után elvittek a kapitányhoz és mondta hogy 72 órára is bezárhatna de nem teszi mert nem tűnök neki bűnözőnek.
3 példányban alá kellett írni valamit (amiben elismerem hogy bűnös vagyok és elloptam) és szabadon engedtek. Azt mondták kapni fogok egy bírósági idézést amire el kell mennem.
ui: büntetlen előéletem van.(vagyis volt ezek szerint)
Kérdésem az lenne , hogy most ez hol fog nekem meglátszani? mármint az erkölcsi bizonyítványba?
Az nem lehetséges , hogy egy 150 ft ért bűnözőnek leszek titulálva. Vagy igen?

Agent Cooper # 2013.08.09. 07:30

Kedves vadász1971!

Ha mégis elmarasztalnák, akkor feltehetően pénzbírságot fog kapni.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Agent Cooper # 2013.08.09. 07:36

Kedves Clud!

Várhatóan 5.000 Ft (rosszabb esetben több) pénzbírságot fog kapni, kicsit drága csoki volt ez így...
A priuszában két évig látszani fog a büntetése, viszont ettől még büntetlen előéletűnek számít majd és erkölcsi bizonyítványt is kaphat.

Véleményem # 2013.08.09. 11:47

Clud

Gondolom ezek után nem fogsz enni csokit a tescoban úgy hogy nem fizeted ki.

wers # 2013.08.09. 11:55

Hozzá teszem, hogy egy nagyságrenddel kisebb forgalmú ABC-ben a lopásokból eredő leltárhiány milliós tud lenni, amit sokszor a dolgozókkal fizettetnek meg.

Szilvia0801 # 2013.08.09. 12:01

Clud!

Legközelebb ha ellenállhatatlan vágyat érzel eme kulináris élvezetek kielégítésére javaslom, hogy a tesco önkiszolgáló pénztárához menj. Ott nem kell sorba állni és már majszolhatod is a csokit.

wers # 2013.08.09. 12:08

ismerek egy családot, akik régebben szombatonként "reggelizni" jártak a TESCO-ba

Egyjogász # 2013.08.09. 16:59

A TESCO-ban és a Auchanban szinte bevett dolog, hogy némelyek az újságospultot olvasószobának tekintik, és ott olvassák ki az újságokat. (A napokban voltunk bevásárolni, és egy bácsi akkor is ott olvasgatott, amikor bementünk, meg akkor is amikor kb. 40 perc múlva jöttünk vissza.)

Akkor lehet, hogy majd emiatt is fognak feljelentést tenni?

Ja, és nemzetiségi polgártárs gyerekek az ügyesebben csinálják, felbontják a chips-es zacskókat és belezabálnak, beleisznak a tejbe, beleharapnak a kolbászba.

Egyszer láttam, hogy a szekus csávó el akarta kapni őket, egyszerűen leköpték, és "kapd be a faszt köcsög" (sic.) elrohantak (20 méteren kb. 50 métert vertek a nagy tohonya biztonsági őrre...)

bence199 # 2013.08.28. 01:48

Üdv!
Két hónapja egy barátommal csaltunk a mérlegen egy üzletbe ezzel 1100ft-os kárt okozva. Kifelé menet vártak minket, felkísértek a kis szobába elismertük a csalást és felvették a jegyzőkönyvet, aláírtuk. A probléma hogy a barátom 17 én meg 18 múltam nemrég és említették hogy emiatt kiskorú veszélyeztetésével is büntethetnek. Behívták szüleinket azt mondták nem akarnak ebből problémát csinálni ezért nem fognak feljelenteni mégis félek hogy mi lehet az ügyből. Valaki tudna véleményt mondani?

Véleményem # 2013.08.28. 13:56

Nem vagytok kiskorúak. Esetleg fiatalkorúak. Bármi is lesz első körben figyelmeztetés jár ilyenért...

Agent Cooper # 2013.08.28. 15:01

Kedves bence199!

Tekintettel arra, hogy a barátja még nem töltötte be a 18. életévét, és feltételezem, hogy házasság útján sem szerzett nagykorúságot, így jogi értelemben ő kiskorúnak minősül. Mivel viszont Ön nagykorú, és egy kiskorúval közösen követett el lopást, ezért a hatóságnak kötelessége lenne megvizsgálnia, hogy történt-e kiskorú veszélyeztetése azáltal, hogy Ön „bűnbe vitte” a fiatalkorút.
Leegyszerűsítve a dolgot, ha Ön volt az értelmi szerzője a csalásnak, akkor megvalósulhatott a kiskorú veszélyeztetése, ha a barátja csábította Önt bűnbe, akkor ez kizárható.
Úgy gondolom, hogy nagyon méltányosan, nagyvonalúan és korrekt módon jártak el Önökkel szemben, mert biztos vagyok benne, hogy Ön/Önök számára aránytalanul nagy büntetés lett volna már maga az eljárás lefolytatása is, hogy arról ne is beszéljünk, hogy a kiskorú veszélyeztetése egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűntett.
Tanuljanak az esetből, mert nem biztos, hogy a következőt is ilyen szerencsésen megússzák.

Biciklis1919 # 2013.09.03. 18:02

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy ismerősöm (továbbiakban: Laci), egy Tesco Hipermarketben lopást követett el, ahol elkapták. Az eljárás a szokásos: kamerán, valamint civil ruhások követték, fizettek, a kijáratnál megállította őket az őr, elkísérte blokkellenőrzésre, ahol kiderült a lopás, hívták a rendőrtiszteket, jegyzőkönyv stb. Utána nála 10 ezer Ft. helyszínbírsággal megúszta, amit utána következő munkanapon be is fizetett. Ezek után valamilyen helyen ez nyílvántartják-e még, ha igen, mennyi ideig és ez a névszavazásnál számít-e? Ha jól tudom, büntetett előéletű nem szavazhat (jelenleg 19 éves). Az ilyen kifizetett szabálysértési büntetés után ez érvényes? Most novemberben lesz 1 éve az eset.
Várom a válaszotokat, amiket előre is nagyon szépen köszönök!

További szép estét!
Biciklis19 :)

Agent Cooper # 2013.09.05. 10:35

Kedves Biciklis1919!

Laci szavazhat, szabálysértés esetén nincs is lehetőség a közügyektől eltiltásra!

roflmeow # 2013.09.20. 10:28

Üdvözletem!
19 éves vagyok, büntetlen előéletű (csak egyszer lámpa nem volt kapcsolva a kocsin amire kaptam egy 5000ft-s csekket, nem tudom ez mit számít). A mai napon lopást követtem el egy budapesti tescoban. Nevezetesen egy fülhallgatót tulajdonítottam el, melynek értéke 6690ft volt. Kivettem a csomagolásból a ruha osztályon, majd a csomagolást kitettem az áruk közé. Vettem zsömlét meg felvágottat, kifizettem a kasszánál, de a biztonsági őr már várt rám. Megkért, hogy fáradjak vele a "szobájába". Közölte hogy loptam és hogy elismerem-e. Elismertem, kipakoltatott, a fülest odaadtam, nem ellenkeztem. A jegyzőkönyvben szerepelt hogy ellenállást nem tanúsítottam, együtt működtem, továbbá hogy anyagi kár nem keletkezett, sértetlen állapotban adtam vissza. Ezután elengedtek. Felírták az adataim. Viszont a lakhelyem mellett a tartózkodási helyen is felírták ami egy kollégium. Namost ha kapom az idézést azt a koli címére vagy a lakhelyemre küldik? Nem szeretném ha szüleim értesülnének róla, de azt se szeretném, ha emiatt kicsapnának a koliból. Valamint hogy milyen procedúra vár rám ez ügyben, mi a bevett gyakorlat? Mivel büntetnek, esetlegesen megvonhatják-e emiatt az ösztöndíjam.
Válaszokat előre is köszönöm.

mákvirág1 # 2013.10.12. 18:22

Sziasztok !

Segitséget szeretnék kérni. Tesco lopás - a pénztárnál ellenőriztek, bevittek, jegyzőkönyvet irtak, elismertem, az összeg 2490 ft. Másolatot nem kaptam a jegyzőkönyvből, azt mondták a rendőrségtől kapok majd értesitést.
Budapesti kerületben történt, de Én pestmegyei vagyok.
jelenleg munkanélküli vagyok, de folyamatosan adom be az Önéletrajzomat.
Három kérdésem lenne.

1. Melyik rendőrségre kűldik a jegyzőkönyvet Budapestire, vagy a lakhelyem szerintire ?
  2. ha lenne munkahelyem akkor értesitenék-e, illetve ha felvesznek valahová értesitik-e a munkaadót a rendőrségről ?
  3. milyen büntetésre számithatok ?

Soha semmilyen szabálysértést nem követtem el az életben, .....de hozzám már betörtek, természetesen nem kapták el, Ő több kárt okozott mint Én most,
Várom a válaszokat.
Köszönettel

Sziasztok !
Három kérdésem lenne bolti lopással kapcsolatban. Tesco, jegyz?könyv, együttm?ködtem , az érték 2,490 ft, jegyz?könyv másolatot nem k

Agent Cooper # 2013.10.14. 10:03

Kedves mákvirág1!

Kérdéseire a válasz:

1. A lakhelye szerintire.
  2. Nem, nem.
  3. Pénzbírság vagy közérdekű munka.

Más jogsértő magatartására való hivatkozás senkit sem mentesít a saját jogsértése alól.

elyon # 2013.10.21. 15:48

Nagyon kérlek segítsetek, elkezdtem visszaolvasni de egyik sem az én esetem, csak hasonló. Mai napon bolti lopáson kaptak a Tescoban. 2db szempilla spirál, 5190 ft értékben. A biztonsági őrök hétre kísértek, együtt működtem, beismertem, kifizetem a termékeket. 18 éves vagyok büntetlen előéletű. Nem tudom hogy mi vár rám, ha a szüleim megtudnák hatalmasat csalódnának, szeretném ha nem derülne ki. Nagyon félek a köz munkától vagy elzárástól. Aggódok amiatt is hogy beidéznek a bíróságra, és ott mi fog történni? Iskolában kiderülhet? maradhat nyoma, befolyással lehet a továbbtanulásomra? Megúszhatom Pénz bírsággal? kérlek segítsetek!

Agent Cooper # 2013.10.22. 10:52

Kedves elyon!

Valószínűleg nem lesz bírósági tárgyalás és pénzbírságot fog kapni, továbbtanulását semmiképp nem befolyásolja.

monalisa1 # 2013.10.22. 12:25

Mázli kell ahhoz, hogy a hatóságtól a nevedre érkező hivatalos levelet ne lássa meg valamelyik szülőd a levélszekrényben. Talán megelőzhető ha az önkormányzatra bemennél és a szabálysértési előadónak megadva a telefonszámodat: személyesen vennéd majd át a levelet.

Agent Cooper # 2013.10.24. 09:06

monalisa1, tulajdon elleni szabálysértés esetén már nem jár el az önkormányzat, ugyanis szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértések miatt első fokon a járásbíróság jár el.

tanácseszter # 2013.10.25. 15:11

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne , hogy tescoban a párom lopott 3380 ft értékben, az eljárás ugyan az mint a többi kérdezőnél , bizt.őr , rendőrök , bevittek mindkettőnket , majd jegyzőkönyv írás után eljöhettünk , most kaptunk idézést szabálysértés ügyben , s arra lennék kiváncsi mit kaphat a párom , ő büntetlen előéletű , a kárt ki fizette??
S a másik kérdés ami nagyon aggaszt , mit kaphatok én ? nem én követtem el a lopást , nem is láttam mikor eltette a cuccokat , viszont sajna nekem büntetett előéletem van , volt 2 év 2 hónap szabadságvesztésem melyből 1/3 feltétellel szabadultam, a feltételes szabadság lejárt : 2012.12,28.án
kérlek mihamarabb válaszoljatok!!!!