Én még szeretném megtudni, hogy a videofelvételeket mennyi ideig őrzik meg szabálysértés esetén, megsemmisítik-e egyáltalán, és kinek van engedélye az ill. hatóságokon kívül megnézni?
Tesco lopás
Ha tanuló vagy, és nem dolgozol sehol sem, akkor még a végrehajtó is tehetetlen. A pénzbírságot kérd részletekben [illeték: 2.400,-Ft :( ], hivatkozzál a családi állapotra, kevés jövedelem a szülőknél, betegségre sok gyógyszer kell. Írj méltányt!
köszönöm a gyors választ.Szóval nem kell beírnom az iskola címét? Egyébként nincs ösztöndíjam. A szüleim jövedelme is kell? Jövedelemigazolás, vagy csak bemondás alapján?
Köszönöm.
Nem fogják megtudni, nyugalom, ez csak szabálysértés. A pénzügyi helyzetednél elég, ha annyit, irsz, hogy iskolai tanulmányodat folytatod (max. mennyi az ösztöndijad).
Segítsetek!Én is "tettem valamit" a TESCO-ban.
Az érdekelne,ha kiküldik az adatlapot,akkor a pénzügyi helyzetemet milyen papírokkal kell igazolnom?
Még iskolába járok,bár nagykorú vagyok,a szüleimmel élek. Az ő jövedelmük is számít,mert nekem nincs semmiféle keresetem.
Nem szeretném,ha akárki is látná,főleg ha az iskola megtudná,így is eléggé szégyelem magam."Pillanatnyi elmezavar" volt-319 Ft értékben.
Semmi bajom a bűntetéssel,de nem lenne jó,ha más is megtudná,milyen hülye tudok lenni.
Előre is köszi.
engem nem kifejezetten a tesco lopott meg hanem az a cég aki közvetitett munkára. Salesforce kft a neve országosan müködnek. a fizut nem fizették rendesen. nem is látom már azt a pénzt. a tesco meg se nézi kivel köt szerződést.
így higgyen az ember a legkisebbis számit szlogenben
Részemről semmi gond.:-))
Bocsánat, most olvasom, hogy nem is Egyjogász, hanem Amatőr válaszolt nekem, köszönöm neki a választ. Már megint szétszórt vagyok, sose növöm ki.....
Javaslom ismét olvassad el ObudaFan 11.12. 18:29.-kor írt hozzászólását., ha ő azt írja: nincs félnivalód, akkor fogadd el a jogász véleményét.
Amúgy a TESCO-nak is van felügyeleti szerve - ha annyira "panasszal akarsz fordulni" bárhová is , de egy semmitmondó válasznál többre ne számíts - ha egyáltalán...
Kedves Monalisa1 !!
Ne haragudj,nem neked szántam amit legutóbb írtam ha nem vetted volna észre. Képzeld el nem vagyok hülye, de viszont ha te értelmesen elolvastad volna végig, akkor megértetted volna, hogy miről beszélek.
Csaba!
Vélem ahhoz is csak kellett valami jogi előképzés (...), utcáról nem lehet "csak úgy" beülni végrehajtani.
v.ki aki megbánta!
Ha nincs a neveden semmi, illetve nincs bejelentett munkahely, akkor nem tudják a kirótt pénzbírságot behajtani. De gáz, mert a végrehajtásban ott szerepel az elzárás is. Bár, ha van közmunka, akkor talán ledolgozhatod. Inkább próbáld meg a részletfizetést.
... és a kötelet meg felejtsd el!!! Gondold végig, hogy hány csajszit, és hány sört hagynál ki az életedből! :)
monalisa1!
Bocsáss +, de én 1 eccerű mezei önk.végrehajtó vagyok.
Deazértjólesett! :)
Egyjogász, köszönöm a választ.
de az biztos ha nagy összeget fognak kiállítani biztos felakasztom magam!
ha pénzbirságot szabnak ki akkor én azt miből vizessem?mivel még iskolába járok és anyagilag nem állunk túl jól!hiába adnak részletfizetési lehetőséget nem értem!tudom h hibáztam és bevallottam mindent sőt szerintem 700ft-os lopás esetén nem várhatok 10000-30000ft-os bírságra!mi,lesz????írjatok
Egy élelmiszer áruházlánc boltjaiban ki van írva, hogy a felfedezett lopásokról az érintett munkahelyét, iskoláját is értesítik. (Amit egyébként nem tudom honnan tudnak meg, mert manapság már nincs a szig-be beleírva, esetleg, ha ügy lesz, a hatósági iratokban benne lehet.)
Szerintem ez - bár hathatósabb fenyegetés, mint a feljelentés kilátásba helyzése - nem törvényes, nem tudom, tud-e valaki ilyen tényleges gyakorlatról.
Nem egy életen át lettél megbélyegezve, ami miatt felelősségre fognak vonni, az szabálysértés, nem bűncselekmény. Az elkövetett szabálysértés(ek)re vonatkozó adatokat két évig tartják nyilván.
Monalisa, köszi a választ, egy életre levontam a tanulságot, most már csak az érdekel, hogy a polgármesteri hivatal mennyire kezeli diszkréten az ügyet, és hogy most egy életen át meg lettem jogilag bélyegezve?
pech,
bizonyára te is fogsz kapni majd egy csekket... (Ha szerencséd van, amikor megérkezik a fizetési felhívás a postát te veszed át, így a család esetleg nem értesül a dologról.) Egyszer mindenki megbotolhat, a tanulság egy életre bizonyára levonva.
cicababa,
ObudaFan, Egyjogász, Dr. Attika, SirCsaba2, Rexor, vagyis 5 jogász válaszolt a feltett kérdésedre, ha te ezt "nem tudod értelmezni" akkor sajnálatos...
v.ki aki megbánta,
10-30 ezer forint közötti szabálysértési bírság várható, ha befizeted, a téma lezárul. (Esetleg kérni részletfizetésre lehetőséget.)
Ma voltam a kisgyermekemmel a Tescoban, és lopás miatt jegyzőkönyvet vettek fel velem. Egy körömlakkot akartam vásárolni, le is vettem a polcról, és a kosárba tettem. Majd később, mikor ki akart esni a kosárból a rácsokon keresztül, betettem a táskámba, hogy majd a pénztárnál kiveszem. Ez igen hülye ötlet volt. Mikor a pénztárhoz érkeztem, a kisgyermekem kinyitotta a mellettem lévő zárt pénztár korlátját, az beriasztott, persze kikapcsolták, én meg halál ideges lettem, olyan égő volt, mindenki minket nézett, majd felpakoltam a pultra, persze a körömlakkot totál elfelejtettem, csak akkor ugrott be, mikor a biztonsági őr már oda is lépett. Megjegyzem, a táskám végig nyitva volt, ott a kosárban, tehát akárki beleláthatott, nem akartam én eldugni. Bekísértek, felvették a jegyzőkönyvet, persze hiába mondtam, hogy nem szándékosan tettem, azt mondták, az mindegy, és ha nem működök közre, akkor hívják a rendőrséget. Persze kifizettem, hiszen azért vettem, nem állt szándékomban ellopni. És mikor kértem, hogy a megjegyzésemet azért a nem szándékosságról írják bele, azt mondták nem lehet, ez akkor is lopásnak számít. Aláírtam, eszem ágában sem volt mégjobban csodásítani magam, hogy a rendőrséget hívják, így is a gyermekem kérdezte, anyu, mit akar a bácsi? Hát alig tudtam valamit kitalálni neki. A férjemnek el sem merem mondani, mert ki is akadna a szétszórtságom miatt. Meg azt is mondták, hogy nincs az ügynek folytatása, nyugodtam írjam alá, hogy elismerem a lopást, most meg azt olvasom, hogy a polgármesteri hivatalokba szokták ezeket a jegyzőkönyveket továbbítani. Én annyira kétségbe vagyok most esve, most akkor már nem is tehetek semmit, nem is hisz nekem senki? Itthon meg sem merek szólalni.... Most mi lesz? Még reklamálni sem merek, nehogy itthon elájuljanak. Adna tanácsot valaki?
Kedves Urak!
Örülök,hogy ilyen jól elbeszélgetnek, és egymással elvitatkozgatnak. Nekem nem tudna két ilyen okos ember segíteni, hogy mit tegyek? Voltak kérdéseim az előzőekben de erre már úgy láttszik senki sem válaszol.
De azért köszike
Attika!
Tapasztalatom szerint a TESCO kifejezetten büntetőeljárás (szabálysértési eljárás) megindítása céljából, annak igényével szokta ezeket a jegyzőkönyveket küldözgetni.
Megjegyzem, az új Be. beje,entést már nem szabályoz úgy, mint a régi Be. tette. Az új Be. szövegében bejelenteni a kizárási okot, meg a fellebbezést lehet.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02