Tesco lopás

sgyuri2003 # 2008.02.11. 17:57

Sziasztok!

Ez mind semmi, kofalárma ahhoz képest ami velünk történt. Az említett áruházban vásárolt a nejem és a lányom (kb.15000Ft-ot) hagytak ott. Az ellenörző kapunál megszólalt az érzékelő és mivel a lányom táskája a nejem kezében volt őt vitték be egy helységbe a biztonsági őrök. És valóban találtak a táskában egy doboz OB-t (309 ft). És arra kényszerítették a feleségemet , hogy irja alá a jegyzőkönyvet miközben ő határozottan állította , hogy nem innen való és kérte , hogy nézzék meg a videofelvételt a pultnál illetve kérte , hogy az osztályról menjen oda valaki és nézze meg az árut , hogy innen való-e.
Az osztályon dolgozó nem tudta megmondani , és a biztonsági örre bizta, hoyg ügyet csinál-e vagy nem. Ekkor mivel a feleségemnél nem volt számla aláíratták vele a jegyzőkőnyvet miközben azt hazudták neki, hogy a kis összeg miatt nem is lesz a dolognak folytatása. A jegyzőkönyvbőlő nem kapott másolatot (igaz ezt külön nem is kérte). Most azon gondolkozom, hogy ügyvédet fogadok és beperelem a TESCO-t zaklatásért rágalmazásért.

Főlökött # 2008.02.09. 16:06

Tisztelettel

Tökéletes az én vagyok. A többi gyenge utánzat :-)))))))))

Fellélegeztünk az eljárás végén :-))) Nem csoda ...., Lightosan zárult.....szerencsére.

----------------
  • Löki
Napsugar000 # 2008.02.06. 16:19

Valószínűleg Bigday te tökéletes vagy. Légy rá büszke, mert ritka az olyan ember.

monalisa1 # 2008.02.06. 14:38

Mázlid volt, és remélve máskor nem szarkulsz ismét...

bigdady # 2008.02.06. 13:21

Napsugár000:
Nem, én bízom benne, hogy nem olyan mindenki mint te!!

Napsugar000 # 2008.02.06. 13:20

Sziasztok!
Voltam a 13.00-kor az előadónál. rendkívűl kedves volt. Pénzbírságot sem kaptam, csak egy figyelmeztetést. Végighallgatott, és teljesen meértő volt. Nagyon megnyugodtam, és soha többet nem teszek ilyet. Köszönöm segítségeteket. Ja és az erkölcsibe sem kerül bele, és a rendőrséghez sem jut el a dolog, csak akkor jutott volna oda el, ha rendőröket is belevonják.

szota # 2008.02.05. 16:57

Ha szabálysértés, akkor az eljárás teljes időszaka alatt a szab.sértési törvény alapján jogodban áll megismerni az összes bizonyítékot ami ellened szól! Sőt másolatot is kérhetsz mindenről.
Szerintem mielőtt bemész kérd el az összes, ellened szóló bizonyítékot (fotó, video) mert az is lehet, hogy semmi sem bizonyítja a lopást azon kívül, hogy (kényszer hatására?) bevallottál olyat is amit nem követtél el félelmedben!

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

bimba # 2008.02.05. 16:52

Kíváncsi lennék hogy mi a szösz van akkor ha valaki véletlen szórakozottságból teszi bé a táskájába a cuccot,és miután elkapják tagadja a lopást?
Ilyenkor az áruháznak kell bizonyítani a dolgot?Mi van ha nem ír alá az égvilágon semmit,ezzel nem ismeri el a lopás tényét mondjuk.Kijön a rendörség,...naés?Olyankor mi történik?A rend őre dönt hogy lopás volt vagy nem volt lopás?Én tuti nem írnék alá semmit.
Ebben az esetben mit tehet a tesco?

bigdady # 2008.02.05. 16:38

Erkölcsi bizonyítvány vonzata nincs az ilyeneknek?

monalisa1 # 2008.02.05. 15:27

Vélhetően 20-30 ezer forintról kapsz majd egy csekket -ha befizetted akár el is felejtheted az egészet...

Napsugar000 # 2008.02.05. 13:39

Köszönöm Rexor a bíztató szavakat, jó esett, és egy életre okultam. Jó lecke volt!!!!!

Napsugar000 # 2008.02.05. 13:38

Beszéltem most valakivel akinek elondtam, és ő ismeri az előadót, azt mondta legyek nyugodt, mert nagyon kedves, és nyugodtan mondjam el azt is, hogy az enyémet is elvetté, és csak én leszek bennt meg ő. Mert jegyzőkönyvüket küldték el.

Rexor # 2008.02.05. 13:31

Napsugár, nem fog róla senki sem tudni, hiszen ez hivatali titok. Nem lesz hosszú a tárgyalás, meghallgatnak Téged, meghallgatják a teszkósokat és valószinűleg majd irásban kapod meg a határozatot, szóval semmi attrocitástól nem kell tartanod. Itt elmondhatod a történetet, amit jegyzőkönyve vesznek majd. A Teszkóval szemben nyuogodtan elmondhatod a kifogásodat, ezt is jegyzőkönyvezik majd.

Napsugar000 # 2008.02.05. 13:09

Bigdady köszi a kedvességet. Én csak kérdeztem de bocs,hogy élek. És csak bízom benne, hogy nem olyan mindenki mint te!!

bigdady # 2008.02.05. 10:59

A meghallgatáson még akkor ő kezdene el pampogni a saját tulajdona ellen? Megfingatnám az tuti...

Napsugar000 # 2008.02.05. 09:43

Az érték 8497 ft. De ebbe benne van a saját szempilla spirálom is. A meghallgatón kívúl lesz még ott valaki. És ugye a titoktartás rájuk is vonatkozik? Mert egy 10 ezres város ahol mindenki tud mindent. Hosszú lesz ez a tárgyalás? Kizsigerelnek? Vagy ez az előadótól függ?
Köszönöm a választ!!!!!!!!!!!

Rexor # 2008.02.05. 09:23

A meghallgató valószinűleg egy szabálysértési előadó lesz az önkormányzatnál.

Rexor # 2008.02.05. 09:22

Napsugár. Nyugalom, nem kell ügyvédet vinned, de az nem baj, ha egy hozzátartozó elkisér. Nem tudom mennyibe kerül egy szempillaspirál, de szerintem bőven 10 ezer Ft alatt van, tehát szabálysértésnek számit. Mondd el a meghallgatáson, hogy csak kettőt nyúltál le (de ez nem oszt nem szoroz a büntetésen), és a Teszkó jogtalanul vette el a Te tulajdonodat (ezért akár te is feljelentést tehetsz ellenük). Legyél határozott, pénzbirsággal megúszod az egészet.

Napsugar000 # 2008.02.05. 09:15

Sziasztok!
2008. január 3.-án a Tescoba eltulajdonítottam 2 db szempillaspirált. soha nem loptam de már többször hallottam, hogy ezt loptak azt loptak, és mennyire egyszerű. Elmondani nem tudom mennyire izgultam. Leszedtem a vonalkódot róla, és betettem a táskámba. A kijáratnál megállítottak, és bekísértek az irodába. A táskámat kipakoltatták, és benne volt a két szempillaspirál, meg még egy, ami valóban az enyém volt. Elkezdtem sírni, és mondtam a biztonsági őrnek, hogy vállalom amit tettem, de a harmadikat nem loptam. Erre azt mondta, hogy mutassak róla blokkot. De természetesen nem tudtam mivel kb 2 éve meg van az nekem. Ordítani kezdett amikor sírva mondtam, hogy azt nem vettem el, hogy hívjon-e rendőrt, meg mit ordítok. Pedig szó sem volt kiabálásról. A lényeg, hogy azt is belevette a lopott tárgyak közé, és én aláírtam, mivel rettenetesen féltem és nem akartam, hogy rendőrt hívjanak. Tegnap megkaptam a polgámesteri hivatalba az idézést. Azóta nem eszek, mert ekkora szégyen még nem ért, persze tudom a saját hibábmból és egy életre tanultam belőle. Nem tudom holnap elmondjam-e ,hogy a 3. -et nem lptam, egyáltalán mit mondjak? És szerezzek ügyvédet, vagy én is eltudom mondani a lényeget? Hányan vannak ezen a meghallgatáson bennt? És ki az aki a meghallgató? Köszönöm válaszotokat előre is!

Zewa # 2007.12.12. 09:56

Cicababa!

Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de azért van még mit tisztázni...

1. Mit állítanak a biztonsági őrök? (pl. látták-e kamerán keresztül, hogy te a játékot az áruház vásárlói terében elrejted)
  2. Hány biztonsági őr állítj, hogy loptál?
  3. Van-e felvétel az állítólagos lopásról? (itt arra gondolok, hogy van-e felvétel, hogy a játékot elrejted - ugyanis az még nem tulajdon elleni szabálysértés (nincs kísérlete)
  4. Mennyi idős a gyermeked? (esetleg lehet tanúd)
  5. Végülis hogyan derült ki, hogy az a bizonyos játék nálad van? (hiszen már távoztál a pénztártól)

No egyenlőr ennyi...

maradok tisztelettel: zewa

cicababa # 2007.12.12. 08:51

Sziasztok ! A múltkor már írtam nektek, egy esetet, és most beidéztek a Polg.hiv-ba, a háromezer forintos áru miatt,hogy nem lett kifizetve, ami persze véletlenül volt. A polgármesteri hiv.-ban közölték , hogy bekérik a videofelvételt, és további folytatása lesz a dolognak. Kisvárosban élek, nagyon kellemetlen az ügy, főleg teljesen tévedésből történt, a dolog. Mindehhez joguk van hogy háromezer forintért ráncigálnak, és megszégyenítenek?
Mit tehetek? A háromezres érték mit vonhat maga után még?

bimba # 2007.11.28. 20:39

A tescoban csak olyat szabad lopni,amit ott rögtön megeszel nyom nélkül.Pl túró rudit.Nem is értem miért nem adják a túró rudit ingyen a tescoban vásárlóknak?!

Tóth Marianna # 2007.11.27. 11:27

Ha 18 év alatti vagy és nincs rendszeres jövedelmed, csak figyelmeztetni fognak. Ha büntetnek a büntetés szerintem kb. 10.000,-Ft körül lesz. Ha még nem volt szabálysértésed enyhítő körülményként figyelembe fogják venni.

monalisa1 # 2007.11.27. 11:20

Is - is.

chaosmate # 2007.11.27. 11:11

Sziasztok!

Szerintetek mekkora pénzbűntetésre számíthatok?
Egy szórakozóhelyen leemeltem egy üveg piát. A teli pia eladási ára 13000. Mivel ez 20000ezer alatt van, nem bűncselekmény és a rendőrség átadja az illetékes szervnek az ügyet.(erről kaptam most levelet).
Tanuló vagyok és jövedelmem nincs. Métányosságból előfordulhat a kirótt összeg csökkentése? Vagy csak részletfizetés?