Tesco lopás

monalisa1 # 2008.05.06. 22:47

Lévén "magánügy", a munkahely nem szerez róla tudomást. Az eltulajdonított érték 3-4 szereséről fog majd érkezni csekk, ha azt befizeted, az akta fiókba kerül - a te lelkiismereteden kívül...

Roki # 2008.05.06. 21:31

Sziasztok!

A következő lenne a problémám: 10200Ft értékben loptam (Tesco) arra lennék kiváncsi, hogy pontosan mit von maga után a dolog? Amúgy ez egy egyszeri alkalom volt, bűntetlen előéletű vagyok stb... Érintené-e az ügy a munkahelyemet (kitudódhatna-e...) mennyibe kerülne a bírság vagy mit várhatok, lesz-e ennek nyoma valahol (erkölcsi bizonyítvány stb...) a későbbiekben!

Aki tud az segítsen!Előre is köszi a válaszokat!

Kati87 # 2008.04.24. 07:17

főnök 85!

Köszönöm a segítségedet!

főnök85 # 2008.04.24. 06:09

38. § (1) Az eljárásra az eljárás alá vont személy lakóhelye szerinti szabálysértési hatóság illetékes.

(2) Ha az eljárás gyorsabb és eredményesebb lefolytatása indokolja, szabálysértési ügyben az eljárás alá vont személy tartózkodási helye, munkahelye, szolgálati helye, az elkövetés helye, továbbá a cselekmény felderítésének helye szerint illetékes szabálysértési hatóság is eljárhat

Ez a két lehetséges eset állhat fent, de szerintem az 1. fordulat itt a megoldás. Megküldik a polgármesteri hivatal szabálysértési ügyekért felelős előadójának. Ő dönt a büntetésről. Hogy mi lesz a munkával? Nem lehet előre tudni. De minek kell lopni??????

Kati87 # 2008.04.23. 19:29

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Lehet, hogy egyszerű a válasz, mégsem mindegy a munkahelyemet illetően.
Ha elkövettem egy kisértékű lopást (1500 ft), a jegyzőkönyvet melyik polgármesteri hivatalnak küldik el? Ahol az eset történt, vagy ahol lakom (a kettő nem ugyanaz).
Lehet valamilyen következménye a munkahelyemmel kapcsolatosan? Ugyanis a otthoni polgármesteri hivatal alá tartozom!

Előre is köszönöm a segítségeteket!

AnaS # 2008.04.20. 13:32

értem hát , köszönöm ksstomi

ksstomi # 2008.04.20. 09:35

hozzászólás törölve

AnaS # 2008.04.20. 07:39

heló
sajnos engem is elkaptak kb 5000Ft-nyi cucc volt nálam,jegyzökönyv meg minden , azt mondták küldenek majd egy csekket de az azóta se jött meg , mikor kiengedtek azt mondták többé ilyet ne tegyek,elnézték volna?bár ezt azért erösen kétlem csakhát azóta semmi nem történt , nem tudom mit higgyek kb másfél hónapja történt nagyon fontos lenne hogy ez normális hogy ennyi idö elteltével nincs még semmi

W_Wallace # 2008.04.11. 09:03

Olvasgattam a fórumot, és néhány hozászólással kapcsolatban - vagy inkább csak általánosságban - jegyeznék meg két dolgot.

1. A szabálysértési értékhatár lopásnál már egy ideje 20.000 Ft (volt hozászólás, ahol még mindig 10.000-t írtak).
  2. Fiatalkorúval szemben pénzbírságot csak akkor lehet kiszabni, ha önálló keresete vagy megfelelő vagyona van.

Ez utóbbit az érdeklődő gimis szarkák kedvéért. :)

samycook # 2008.04.11. 07:48

Én ebben az esetben magam kezdeményezném az eljárást. A gyerek nem hülye, ha látja hogy a szülője kiáll mellette, legközelebb egy kicsivel nagyobb dolgot csinál - csak úgy próbaképpen. Ami a szülőnek mégnagyobb szégyen ergo mégjobban próbálná szőnyeg alá söpörni. Gondoljunk az árvízvédelmi gátra, azt mondaná a mérnök: á ez csak egy 40 centis átfolyás, nem lesz gond.

Pjotr # 2008.04.07. 20:22

Olvass vissza egy kicsit többször le lett írva, hogy ilyenkor mi történik.

Monoka01 # 2008.04.07. 09:08

Sziasztok múltkor írtam a félrelépésemről amit nagyon megbántam és egy életre tanulság marad. nem rég volt az önkormányzati megjelenés és a jegyzőkönyvet aláíratták a szüleimmel és azt mondták továbbítják a gyámügyre és majd ott eldöntik mi lesz. mi tehetnek ilyenkor?kérlek segítsetek. előre is köszönöm

Pjotr # 2008.03.30. 11:57

Pszichológus.... két atyai pofon és kész.
Bár akkor meg majd a gyerek jön ide segítséget kérni, hogy hogyan lehet a hágai bírósághoz fordulni...

kaméleon # 2008.03.28. 23:00

Azért, az anyukák helyében én megkérnék egy igazán jó gyermekpszichológust, hogy beszélgessen el a kölkökkel (aztán a szülőkkel). A gyermekkorban előforduló lopások sokszor nem mutatnak túl egy vagány próbálkozáson, de lehet, hogy érdemes mélyebbre ásni, kicsivel több figyelmet fordítani rájuk.
A nagy mellényű ítélkezők talán néha gondolhatnának a szálkára és a gerendára is.

monalisa1 # 2008.03.28. 12:51

Nem csak a gyerekek lopnap, szarkulnak rendesen a felnőttek is. Nemrég olvastam, hogy egy soproni illetőségű rendőr házaspár Bécsbe járt át "bevásárolni", és a ki tudja hányadik beszerzési (...) útjuk alkalmával le is buktak - ugye addig jár a korsó a kútra amíg.. -, szóval ez az állásukba került, és az osztrák hatáság is kiemelt büntetést szabott ki rájuk.

Pjotr # 2008.03.28. 12:10

Nem volt semmi lényeg a hsz-edben... nem kérdeztél semmit.
A gyerköcök sajnos loptak, ez van.
A tesco minden esetben feljelentést tesz, a jegyző a gyk-s elkövetők miatt átadta a gyámhatóságnak, akinek kötelessége eljárni akármennyi is az érték.
A gyerek lopott, a többiek meg tették a dolgukat.
Ez van.
A másik anyuka meg úgy hülye ahogy van, nemhogy meghúzná magát és szégyenlené a dolgot még hőbörög.

Taurus # 2008.03.28. 11:54

A kérdés költői: miért kell egy 12 éves gyereknek a Bacardi...?

vacsa # 2008.03.28. 11:18

2 gyerek - 2 bacardi.
Egy gyerekhez egyet írtak a jegyzőkönyvbe.

Nem én tettem panaszt, hanem a másik anyuka.

A biztonsági őr (csoportvezető) hazudott, mikor a másik anyuka megkérdezte lesz-e következménye a dolognak. Persze szó elszáll...

De azért örülök hogy a LÉNYEGET megtaláltad a hozzászólásomban...

Pjotr # 2008.03.28. 07:48

Két Bacardit 400Ft értékeben???
Már megyek is a tescóba.
Azért ahhoz nagy arc kell, hogy valakinek elkapják lopáson
a gyerekét és még ő tegyen panaszt.
Nem tudom ezt mégis hogyan gondoltátok...
A tesco minden esetben feljelentést tesz, nem válogat, ráadásul joga is van hozzá.
Az alkalmazottak nem tehetnek mást, nem mérlegelhetnek, nem kivételezhetnek, mert akkor ők repülnek.

vacsa # 2008.03.27. 18:46

Tesco, két 12 éves gyerkőc, fiam és barátja eldugott két Bacardit a kocsiban a kabátjuk alá. A többi cuccot kifizették, majd jöttek a biztonságiak. A fiam megadta a számomat, felhívtak, értük mentünk. Felvették a jegyzőkönyvet, 400 ft értékben akartak csórni a gyerekek. A biztonsági őr azt mondta nem lesz semmi következménye az ügynek. Ezután levelet kaptunk a jegyzőtől, hogy a Tesco feljelentést tett, ő megszünteti az eljárást, de értesíti a gyámhatóságot, lévén kiskorúakról van szó. Aztán újabb levél jött, hogy menjünk be a Családsegítőbe, ahol több mint egy órás beszélgetésünk volt a hölggyel. (aki mellesleg azt mondta hogy a gyerkőcök 90 %-a megpróbál csórni, csak a bénák le is buknak. Az ő fia egy kindertojással bukott le 15 éve...) Ja, előtte még valamelyik délután (munkaidőben) nálunk jártak környezettanulmányt végezni, csakhát mi dolgozunk. Így tájékoztatták a velünk nem közös háztartásban élő anyósomat (tudott már az ügyről, de mi lett volna ha nem akarjuk hogy megtudja???). Mindezek után majd mégegyszer behívnak, ekkor majd a Gyámhatóságra, ahol a gyerekemnek újra megbánást kell tanúsítania és akkor talán az utolsó papírok aláírásával vége is lesz az ügynek.

Meg is kérdeztem a Családsegítőben a hölgyet, ha ez van megszüntetett eljáráskor, mi lett volna ha nem szünteti meg a Jegyző? Azt mondta lehet hogy egy sima pénzbírság , környezettanulmány és ide-oda rohangálás nélkül.

Mindez 400,- Ft miatt.

Hozzáteszem mindkét család átlagosan él, mi is és a másik szülők is dolgoznak, a gyerekek okosak, jó tanulók... Nem erre neveljük őket, nem helyeseltük amit tettek, de ez már túlzás.

A másik anyuka bement utólag a Tescoba és írásos panaszt tett. Nem tudom mi lesz a vége, még nem kapott választ.

bigdady # 2008.03.26. 17:32

Remélem igen, sőt a faliújságra is kitenném, meg a városközpontba

Monoka01 # 2008.03.26. 14:27

Monalisa1 köszönöm a segítséged azt még szeretném mekérdezni hogy erről a sulink tudni fog?

monalisa1 # 2008.03.25. 23:13

Szerencsés esetben megúszhatjátok egy írásbeli figyelmeztetéssel, rossz esetben 10-15 ezer forintról szóló csekk érkezik., azt hogy csak egy csekk vagy a barátnődnek külön is, az előre nem tudható. Amenyiben határidőn belül befizetitek - vagy helyettetek a "bolog" szüleitek -, azzal az ügy a hatóság részéről lezárva.

A tanulságot, illetve az okulást egy életre...

Monoka01 # 2008.03.25. 21:31

Sziasztok segítségeteket szeretném kérni:barátnőmmel mi is kísértésbe estünk nem vagyunk rá büszkék sőt ha tehetnénk kitörölnénk azt a napot az életünkből egyszer és le is buktunk kb 4000 ft értékben volt nálunk áru.felvették a jegyzőkönyvet és kaptunk levelet is mivel még kiskorúak vagyunk nem a mi nevünkre jött a levél és a törvényes képviselőnket behívják a polgármesteri hivatalba.mire számíthatunk nem voltunk még büntetve ez az első esetünk és az utolsó is!kérlek segítsetek minél hamarabb!előre is köszönöm

tökfej # 2008.02.15. 06:12

Én is hülye voltam . 2500 forintnyi értéket loptam , ki is töltötték róla a füzetet / jegyzőkönyvet .
A helyiségben kamera volt .
Nem írtam alá semmit , de az adataimat leírták .

Ha hiányzik az aláírásom , akkor is elindítják ? jól olvasom itt , hogy kiküldik a helyi jegyzőnek a papírt , vagy csekket kapok ?
Nem akarok ugrálni , megérdemlem , rettentően szégyenlem magam . Nem lenne jó , ha nem venném át az esetleg a címemre kiküldött levelet , igaz ?

Kíváncsi vagyok , hogy ha az ember nem ír alá valamit , akkor indíthatnak ellene eljárást ? Akár büntetés , akár károkozás miatt , ez általános kérdés . ?

És még egy , bár ez közlekedéssel kapcsolatos : Ha nincs jegyem , vennék az automatából , de kettőből kettő nem működik , a vezetőnek nincs aprója , így nem tudom kifizetni a jegyet , akkor megbüntet az ellenőr , ha pont jön ? Gondolom , igen , hiszen ez a dolga , én meg nem tudom bizonyítani , hogy mindent megpróbáltam , igaz ?

Ja , és még : ha tömött buszra lépve a hozzám közeli jegykezelő gép rossz , köteles vagyok átverekedni magam a többi utas között , a következő gépig ? Ilyen esetben nem úszható meg a bírság azzal , hogy nem működött a gép ?
Köszi előre is a válaszokat .