Tesco lopás

kaméleon # 2013.02.20. 21:51

Kedves Rafina, mi értelme bejelenteni, hogy nem segítesz? Bejelentés nélkül is van rá lehetőséged.

hattyúdal # 2013.02.20. 23:33

"Tegnap is voltam lopni a Tesco-ban."
A többség oda vásárolni jár!
Petike91! Ne attól parázz, hogy más negatívot mond neked, hanem attól amit teszel!

Véleményem # 2013.02.21. 07:24

Petike91

Az életviteled a stílusod és a hozzá állásod alapján a kilátásaid rosszak. Ezt nem lehet pozitívan közölni és elmondani. Amit te művelsz az negatív, rossz, büntetendő.
Tehetnek feljelentést akár...
Meg is találhatnak akár...

Nem lehet 100%-ra mondani egyiket sem. A tescoban annyi kamera van, hogy könnyen lehet, hogy ott van a képed már a rendőrségen...

Van félni valód!

lotti1999 # 2013.02.21. 09:23

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Sikkasztási ügyben van ellenem eljárás,de nagy valószínűséggel abból nem lesz semmi,viszont egy pár napja lopást követtem el a kamera felvett 6000Ft értékben voltam a rendőrségen bevallottam az árut visszaadtam most várom a bírósági idézést. Szerintetek a két ügyet vehetik egybe (ebből lehet így nagydob bajom a rendőrségen azt mondták h semmi köze a 2-nek egymáshoz. Előtte soha nem loptam még és nem is voltam büntetve!
Légyszi valaki segítsen!
köszönöm

Véleményem # 2013.02.21. 12:54

lotti1999

Valóban semmi köze a kettőnek egymáshoz.

lotti1999 # 2013.02.22. 08:18

Így szerintetek mire számíthatok,a rendőrségen azt mondták h valszínű semmire,kérdeztem fogadjak e ügyvédet azt mondták felesleges pénzkidobás. A bíróságon kik előtt kell vallanom? Mennyi idő? Ott meg is mondják h mi lesz a büntetés?
Várom a segítséget!
Köszönöm

lotti1999 # 2013.02.22. 08:41

És mennyi az elévülési idő? Köszönöm

Agent Cooper # 2013.02.22. 09:42

Kedves lotti1999!

A szabálysértés elévülési határideje 6 hónap, az abszolut elévülési idő 2 év. (Az eljárás 2 évnél nem lehet hosszabb és nem lehet 6 hónapnál nagyobb olyan intervallum, amikor a szabálysértési hatóság nem hajt végre eljárási cselekményt.)
A sikkasztási ügy esetén a kár értékétől függ, hogy szabálysértési- vagy büntetőeljárás lefolytatására kerül sor.
Az eljárást lefolytató hatóság érdeke mindig az, hogy minél felkészületlenebb legyen a terhelt, így nem csoda, hogy azt tanácsolták, amit. (Azt meg végképp nem értem, hogy miért mondtak olyat, hogy semmire ne számítson, nem értett valamit félre?)
A bíróságon a bíróság előtt kell „vallania”.
Ha a bíróság érdemben dönt, akkor ítélet hoz. (Azaz a végén megmondja, hogy mi a büntetés.)

Üdv: A. Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

lotti1999 # 2013.02.22. 09:54

Köszönöm a választ!
Arra gondoltam h a bíróságon mennyien lesznek bent?
Akkor 2 év után sehol nem látszik? Mennyi pénzbírságra számíthatok? 6000Ft az érték az árut vissza is adtam,bevallottam mindent és még soha nem voltam büntetve és soha nem is loptam!
A sikkasztásnál büntetőeljárás van,de ott arról van szó h a szüleim rám írattak egy autót,de ugyan úgy ők jártak vele ,majd nem fizették a törlesztőt és az autót el is lopták én a sikkasztást ott követtem el h az autót odaadtam nekik mivel lízinges volt és azt csak a tulaj vezetheti amit én nem tudtam! De ebben az ügyben látja a bíróság h én csak egy gyerek vagyok akire ráíratták az autót!
Várom a választ!
Köszönöm

Véleményem # 2013.02.22. 12:20

Bíró függő hogy mennyi pénz bírságot szab ki, meg a hozzá állásodon is múlik, együttműködés stb. Ha első eset akkor egy figyelmeztetés is lehet...
Rajtad kívül szerintem max. 3 ember lesz még bent.
AZ erkölcsiben nem lesz nyoma, a rendőrségi rendszerekben viszont igen.

Agent Cooper # 2013.02.22. 12:55

A lopás miatt feltehetően pénzbírságot fog kapni (ez a leggyakoribb büntetés), viszont a büntetőeljárást szerintem már nem ússza meg ennyivel. Attól, hogy „gyerek” (bár jogilag korántsem az), még elkövette a bűncselekményt. Az, hogy azt állítja, hogy nem tudott róla, hogy mit szabad és mit nem, nem fogja mentesíteni a felelősség alól. (Meggyőződésem, hogy szerződés kötéskor külön felhívták a figyelmét arra, hogy mit lehet, és mit nem.)
Ráadásul a helyzetét jelentősen súlyosbítja, hogy az autót ellopták.
És mire a sikkasztás tárgyalására kerül sor, addigra a nyilvántartásban már benne lesz, hogy Ön lopásért korábban már büntetést kapott.

lotti1999 # 2013.02.22. 13:12

Köszönöm a válaszokat!
A sikkasztásos ügy már több mint 1,5-2 éve tart. Sajnos nem hívták fel a figyelmemet erre a pontra csak valahol szerepel az általános szerződési feltételekben,az autó megkerült. 28éves vagyok! Be sem kell mennem a kihallgatásokra 1szer meghallgattak és ennyi,kérelmeket szoktunk írni mert 4 hónapos kislányom van és nem tudok mindig bejárni,valószínű h már csak az ítélethirdetésre kell bemenjek! Ami nem mostanában lesz m más ügyek is tartoznak ide,de abban én nem szereplek III.rendű vádlott vagyok! 2008-ban írtam alá a szerződés mert a szüleim apehtartozása volt és rám íratták h ne vegyék el az autót,de ugyan úgy ők használták!
Tisztában vagyok vele ,hogy mit követtem el és amit elkövettem azt el is vállalom!
A bíróságon is elmondok mindent h én tettem a rendőrségen is beismertem a lopást és az biztos soha nem fogok ilyet csinálni !!!!!
A lopásnál a büntetés kiszabása után mennyi az elévülési idő,meddig szerepel a rendszerben?

Agent Cooper # 2013.02.22. 14:10

Kedves lotti1999!

Akkor feltehetően bűnsegédi magatartást rónak fel az Ön terhére. Valamilyen büntetést biztos kap, de feltehetően nem letöltendő szabadságvesztést.
A szabálysértési nyilvántartásban a büntetés kiszabásától számított három évig tartják nyilván az adatait. De ha már a sikkasztásos ügy bírói szakaszban van, nem tartom valószínűnek, hogy a bíróság ismételten lekéri a priuszt.

lotti1999 # 2013.02.22. 14:14

Nagyon szépen köszönöm a választ!!! Sokat segített!
Még egy kérdésem lenne h a "bűnsegédi magatartást rónak fel"-ez mit takar?

lotti1999 # 2013.02.22. 14:21

A szüleim mondták h mit csináljak és mivel az ember hisz a szüleinek nem gondoltam azt hogy azzal bűncselekményt követek el ha az autót továbbra is a szüleim használják,m előtte is az egész család használta! Tehát igazából nekem ennyi a bűnöm az autó az enyém volt és csak is én vezethettem volna,de erről fogalmam sem volt és tényleg nem mondtak semmit a szerződ aláírásakor!!!! De ezt a bíróságon már elmondtam valószínű,h ezért sem kell h bejárjak és mint mondtam III.rendű vádlott vagyok!

Agent Cooper # 2013.02.22. 14:54

Annyit jelent, hogy szándékosan segítséget nyújtott a bűncselekmény elkövetéséhez.

lotti1999 # 2013.02.22. 15:19

Nem volt szándékos!!!!!!

Agent Cooper # 2013.02.22. 15:29

Kedves lotti1999!

Én értem, hogy nem állt szándékában bűncselekményt elkövetni, de a szülei által javasolt megoldást szándékában állt kivitelezni. A jog ezt a szándékot értékeli.

lotti1999 # 2013.02.23. 13:13

A lopási ügyben nézhetik h van már egy büntetőeljárás folyamatban ellenem? Vagy csak megkérdezik h voltam e már büntetve és h csináltam e már ilyet!?
Mire számíthatok? Remélem max pénzbüntetés,rendőrségen mondtam h ki is fizetem ha kell,meg vissza is adtam az árut!

Véleményem # 2013.02.23. 18:40

Még nem ítélték el a büntető eljárásban, ha jól gondolom. Ezzel kár foglalkozni, elmondja vagy sem majd eldönti...
Azt hogy megkérdezik e előre nem lehet tudni, de mit számít ez... Úgyis tudják az előéletet mondhat bármit, átvágni úgy sem tudja a bírót.

Sokadszor hangzik el a mire számíthatok kérdés, de úgy gondolom részben vagy egészben már meg lett válaszolva többször.
Nézzen utána hogy tulajdon elleni szabálysértés esetén milyen büntetési tételeket lehet kiszabni, aztán válogasson kedve szerint.
Az elzárás nem valószínű, a pénzbírság és a figyelmeztetés valószínűbb.

A lopási és a sikkasztási ügyet meg ne mossák egybe, teljesen két külön álló dolog ez most.

Sikkasztási ügyben van másik topic!

lotti1999 # 2013.02.23. 18:47

Oké.Köszönöm a választ!!!

lotti1999 # 2013.03.15. 06:04

Történetem az előző bejegyzésekben.
Próbára bocsájtást kaptam 1 évre (lopás) gyorsított eljárásban,a bírónő azt mondta h a sikkasztásos ügyben ha 1 éven belül ítéletet hoz ez az ügy nem oszt nem szoroz mert ez csak egy intézkedés nem büntetés.
Remélem senki nem fog így járni mint én mert ez a procedúra ami ezzel jár borzasztó,nem éri meg!!!!!! Senki ne lopjon!!!!!!!!!!!

didike999999 # 2013.03.30. 00:23

Tisztelt Ügyvéd Nő/Úr,

Helyi tescoban elkövettem egy kis malőrt, egy áru velejét akartam kivinni a zsebemben, az áru csomagolását visszatettem a polcra a velejét a zsebembe, de lebuktam, bekísértek ahol erőszakosan beszéltek velem, nem engedték,h ügyvédi segítséget hívjak , ill. kabátomat az asztalon átmotozták, az egész áru értéke 800 ft.
Kértem, h hadd nézem meg a kamera felvételt, ezt az operátor-biztonsági őr megtagadta, hogy majd a rendőr megnézi. Nevetséges, hívták a rendőrt, aki megbüntetett 50 ezer ft-ra.
Kérdezném: Hogy a rendőr jogosan fenyegetett, hogy ha nem ismerem el akkor bevisz 72 órára?
2, Van -e joga a biztonsági őrnek engem bezárni ill egy másik őr társával őriztetni, s kabátomat áttapintani, motozni?
3, Tényleg nincs jogom a felvétel megtekintéséhez?

Nagyon szépen köszönöm szakértő válaszát!

Agent Cooper # 2013.04.02. 08:17

Kedves didike999999!

A rendőr valóban szabálysértési őrizetbe vehette volna, manapság vagyon elleni szabálysértések esetén egyre inkább gyakorlat ez.
A vagyonőrök teljesen jogszerűen tartották vissza a rendőrök megérkezéséig, és tettenérés esetén jogosultak az eltulajdonított érték visszavételére.
Írásban kérheti az Info törvény alapján a felvételek rendelkezésére bocsátását. (Bár ez szerintem eléggé "van bőr a képemen" kategória.)

Üdv: Agent Cooper

Rainbow2013 # 2013.04.02. 08:36

Sziasztok! Múlt év nyarán a tescoból 2-3 nap különbséggel lopást követtem el, első alkalommal sikerült meglógnom egy 140 ezer Ft-os értékű műszaki cikkel, azonban másodszor elkaptak. Ez nem volt 50 ezer Ft érték. A helyzetet nehezítette az is, hogy velem volt a nevelt gyermekem, akinek a ruházatából került elő az ellopni kívánt dolog. Viszont ő nem büntethető, a gyámügy is lezárta az ügyét már, az ő ügyét korrekten elintézték az illetékesek, nem került gyámság, vagy egyéb alá. Én kaptam 6 hónap börtönt 2 év felfüggesztettel, tárgyalás megtartása nélkül, azonban 1 hét múlva jött egy levél, hogy a kiszabott büntetést enyhének találták, így tárgyalás megtartását kérik. Büntetve nem voltam soha, a bizonytalanság, lakáshitel, munkanélküliség, sok adósság vitt rá, illetve hogy párom dolgozott, és férfiúi büszkeségem nem tudta elfogadni, hogy egy nő tartson el bennünket a három gyermekünkkel. Korrekt voltam, nem tanúsítottam ellenállást semmilyen esetben sem, és beismerő vallomást tettem. Mire számíthatok ezek után? Remélem, hogy nem kapok börtönbüntetést. Ebben a hónapban lesz a tárgyalás. Köszönöm a választ.