Az elkövetéstől számított 30 napon belül teheti meg a feljelentést a bolt.
Tesco lopás
Sziasztok! Én és barátnőm 2 hónapja loptunk a tescóból én kb 2000 ft értékbe amikor mentünk volna ki már az biztonsági őrök a kijáratnál vártak minket.. Be kellett mennünk velük egy hejségbe ahol felvették a jegyzőkönyvet meg kihalgattak! Persze mi mindent bevallottunk és vissza adtuk amit elvettünk! A vonalkódott lekapartuk róla tehdát megrongáltuk. Mondtuk hogy kifizessük de azt mondták hogy már nem lehet. Kihívták a rendőröket is ők is kihalgattak 2 óra hosszát ott ültünk. Nagyon félek mert azt mondták ha rendőrök hogy az iskolába is küldenek levelet szerintetek??? És körülbelül mikor jön ki a levél?? És mit kaphatok ha csak 16 éves vagyok?? :/ nagyon megbántam már az egészet, soha nem csináltam még ilyent ez volt az első meg az utólsó is! Kérlek segítsetek! :(
csajszi.
Nem hiszem hogy az iskola kapna bármilyen levelet. Kis érték, első eset fiatalon, nem lesz ebből semmi, egy kis figyelmeztetés talán.
csajszi!
Ha nem akarsz több álmatlan éjszakát, menj be a Rendőrségre, beszélj azzal, aki ezt az ügyet intézi! Célszerű lesz hétköznap 9 és délután 3 között menned, akkor talán ott lesz.
Ezeket a dolgokat neki mondd el, vele beszéld meg! Megenni nem fog (valószínűleg ti okozzátok neki a legkevesebb papírmunkát), viszont le tudod vele tisztázni a kérdéseidet.
Egy szívességet tegyél meg nekem: NE TEGYÉL TÖBBET SE ILYET, SE HASONLÓT!
Sziasztok!
Én a múlt héten kaptam egy rendőrségi levelet, hogy lopás szabálysértés miatt be kell mennem.
Ez a mai napon meg is történt, bent voltam. Elmondták mit tettem, én bevallottam, 2000Ft alatti kárt okoztam ezzel a Tesconak.
Azt mondták, hogy majd küldik a levelet a bírósági tárgyalás időpontjáról. Azt szeretném tudni, hogy mire számíthatok a pénz bírságon kívül? Megkérdeztem és azt mondták, hogy szerepelni fog erkölcsimben 2 évre. Ez igaz, vagy csak rám akartak ijeszetni? Mert itt azt olvastam, hogy nem kerül bele, csak az ő nyilvántartásukba.
Ott is megmondtam, hogy ez volt az első és az utolsó és hajlandó vagyok megtéríteni a kárt.
Ami jobban izgat az viszont az, hogy ott volt velem a párom és két gyermekem is... Mondta a hölgy aki meghallgatott, hogy ezért akár kiskorú veszélyeztetése miatt is indíthatnak eljárást. Erről mit érdemes tudni? Vagy az ilyet mennyire veszik komolyan, ha tiszta az elő életem? Nagyon félek, hogy ebből komoly baj is lehet és szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tegyek vagy tehetek még?
Sziasztok! Venture, írtam neked nem válaszoltál:( Tudna segíteni valaki? Az mondta a munkahelyemen egy jogász, hogy a szabálysértés elévülése 2 év de hogy az eljárást fél éven belül meg kell indítani vagyis kell hogy kapjak vagy a rendőrségtől vagy a bíróságtól levelet. A fél év egy hónappal már eltelt. Volt már valaki akinek fél év után jött meg a papír? Ha igen, akkor érveltetek az erre vonatkozó jogszabállyal miszerint fél éven belül meg kell volna történnie az értesítésnek hogy megindult az eljárás? Válaszoljatok kérlek! Valaki!!!!
Sziasztok! Lenne egy kérdésem.. tegnap kaptam levelet hogy beidéztek egy tárgyalásra szabálysértés miatt. Mivel még kiskorú vagyok apukámnak is jött levél hogy ő csak értesítést kapott róla és az van a levélbe hogy: figyelmezteti a bíróság, hogy ha nem jelenik meg a tárgyalás távollétében megtartható. A levélt én vettem fel mivel apukám már nem velünk él, de a levelei még ide jönnek hozzánk, nem is nagyon tartom vele a kapcsolatot, anyukám viszont tud az egészről. Ilyenkor muszály meg jelenni apukámnak vagy én egyedül is elmehetek?? vagy eggyáltalán hoznak ilyenkor döntést hogy mit kapok?
Add át a levelet apukádnak. Majd ő eldönti, elmegy veled, vagy sem.
Hogy mit kaphatsz? Olvasgass vissza kicsit.
csajszii16
Sok mindentől függ hogy mit kaphatsz. Apudnak add át a levelet az a biztos. Anyud is elmehet ha nincs más, ha meg senki se megy akkor lesz egy ügyvéd aki képvisel mint törvényes képviselő ha egyik szülőd se hajlandó ott lenni.
"anyukám viszont tud az egészről"
Gondolom, ez a lényeg ...
köszönöm a válaszokat.. :) és ha nem megy el egyik szülőm se akkor nagyobb büntetést is kiszabhatnak vagy gyermek otthonba rakhatnak vagy ilyesmi is előfordulhat?? még soha nem csináltan ilyet hogy loptam volna és nagyon megbántam. kb 2000 ft értékbe loptam :( a családsegítőba vagy az iskolába küldenek papírt erről??
csajszii16
Ha nem lesz ott egyik szülőd se, attól még nem lesz nagyobb büntetés. Büntetésként számíthatsz figyelmeztetésre.
Én szerintem az iskola erről nem értesül, bár valaki itt a fórumon azt írta hogy igen...
sziasztok!
ma buktam le a sparban.
én sem csináltam korábban. nagykorú vagyok.
2500ft értékben próbáltam kivinni árut. A detektívszobában az ügyintéző felvette és aláiratta a jegyzőkönyvet. Majd azt mondta, hogy nem hív rendőrt, mert nem akar pluszmunkát, de többet meg ne lásson ott. Én megkérdeztem tőle: feljelentést sem tesz? válasz: nem. Levelet sem fogok kapni? válasz: nem, de ha még egyszer meglát ott, akkor számoljak azzal, hogy darabokra fognak szedni.
A kérdésem, hogy véleményetek szerint hihetek-e neki? Tudom, mostantól csak a várakozás van, csak idővel fogom megtudni, mi lesz.
De ott van náluk a jegyzőkönyv (mert nem volt merszem elkérni, ha már ugysem tesznek feljelentést), ott van a rögzített video anyag, hogy bent ültem a detektívszobában és megkereshetik azt is, hogy eltettem az árut.
Olvasgattam a korábbi bejegyzéseket a 60 napról meg a fél évről.
Mit tehetek? Visszamenjek beszélni azzal, aki felvette a jegyzőkönyvet?
Van akinek a véle
Üdvözletem,
Segítséget, tanácsot, útbaigazítást szeretnék kérni/kapni!
2006-ban történt egy bolti lopás, akkor 15 éves voltam. Rávett volt párom édesanyja, aki súlyos kleptomániában szenvedett, hogy lopjunk a lányának:krémeket, egyéb kozmetikumokat. 3-an voltunk, összesen 40.000 ft értékben történt a lopás. Jegyzőkönyv, rendőrség, kihallgatás... Másnap elhunyt az édesanya(öngyilkos lett), a tárgyalás elmaradt, én pártfogót kaptam, "szorgalmasan", rendszeresen eljártam, mindent megbeszéltünk, még utána is jártam egy keveset - az előírt időn kívül-.
Priuszt nem kaptam, de nem vagyok tisztában azzal, hogy az ügyet "megsemmisítették", vagy ennek valahol nyoma maradt-e? Tehát ez szerepelni fog a rendőrség adatbázisában, hogy lopásban részt vettem kiskorúként?
A másik történetben viszont én voltam a hibás. Loptam, összesen 6800 ft értékben - Tesco-ból.
Jegyzőkönyvezték, aláírtam, aztán elengedtek, rendőr nem jött ki.
Azt mondta a biztonságis, hogy 10.000-50.000 ft közötti összegre számítsak, de tárgyalásról, bíróságról nem volt szó.
Ezt a fórumot illetve mást is átolvastam, és ahogy látom az esetek 90%-ban köteles bemenni a tettes és beismerővallomást kell tennie.
Több kérdésem lenne az üggyel kapcsolatban:
A korábbi lopásban való részvételt(még kiskorúként) figyelembe veszik? ilyen esetben súlyosbodik a vád, vagy hogy intézkednek?
Ügyvéd kell ilyen esetben?
Mikkel kell számolnom ezek után?
Visszaesőnek számítok, ha nincs priuszom, kiskorú voltam, és konkrétan rám a bíróság nem akart semmilyen terhet hárítani, mivel beismertem a kihallgatáson, hogy nem önszántamból tettem.
Mire számíthatok?
Köszönöm előre is a válaszokat,
Üdvözlettel
Lilla
Számíthatsz pénzbírságra, figyelmeztetésre, elzárásra. Bíró függő, ügyvéd nem kell.
Tisztelt Fórumozók!
Valaki aki ért hozzá magyarázza már el nekem mert már több dolgot is olvastam itt a fórumon. Tények: Tesco bolti lopás 6700 Ft értékben kettő hete. Elkapás, beismerés, jegyzőkönyv. Ha kijön a rendőrség akkor helyszíni bírsággal el is lett volna intézve a dolog? Így pedig megy a bíróságra az ügy? A boltban azt mondták, hogy rendőrt csak akkor hívnak ha nem tudom igazolni magam, de az ügy lefolyásának a szempontjából nincs jelentősége. Egy másik fórumozó viszont azt írta, hogy helyszíni bírsággal "megúszta" a 12000 Ft-os lopást. Akkor most, hogy is van ez?
Elég régóta lopok, 3-4 éve, eddig egyszer kaptak el. Beismerés, jegyzőkönyv, 10.000 Ft-os bírság, nem volt elrabosítás, elvileg a rendőrségen nincs nyoma ennek.
Tegnap is voltam lopni a Tesco-ban. Elraktam pár dolgot a táskámba a kameráktól takarva, majd elmentem az öltözőbe megnézni, hogy van-e rajta mágnescsík. Nem volt. Ezután a kasszasor felé mentem valami aprósággal, amit megvevé kisétálhatok. Tiszta volt a levegő, egy biztonságit sem láttam a kasszasoron, megnyugodva a kijárat felé mentem, de akkor kintről besétált 2 és elindultak felém. Kint bújhattak el, hogy legyen bátorságom kivinnni a cuccot. Az 1-es kasszánál találkoztunk a kijárattól nem messze, mondták, hogy fáradjak velük a biztonsági szobába. Együttműködést színlelve bólogattam, az egyik elindult a kassza felé mutatva az írányt, én meg hirtelen a kijárat felé rohantam, a másik káromkodott és utánam rohant. Átmentem mindkét mozgóajtón és kirohantam, az őr még az arúházon kívűl is rohant utánam, de köpcös volt és kifáradt, én meg kereket oldottam.
Kamerák rögzítették ahogy kereket oldottam, de a lopásról nem hiszem, hogy készült felvétel, valószínűleg arra figyeltek fel, hogy lapos táskával érkeztem és tömöttel készültem távozni. Esetleg egy alkalmazott láthatott vagy valami vásárló szólt a biztonságiaknak.
Azt szeretném megtudni, hogy az árúház feljelenthet-e ezek után, ha megtudnák a nevem és azonosítani tudnának egyértelműen a felvételről? Ha esetleg odamennék vásárolni megint megállíthatnának-e, hogy menjek velük és ismerjem be, hogy én vagyok a felvételen?
Kedves Petike!
A sorozatlopósokról bizony mappájuk van.
Az össze felvételt egyszerre varrhatják a nyakadba.
Menned sem kell.
Ha egyszer már megfogtak tudják az adataidat (jkv.).
Feljelentést tesznek és kész.
Ehhez te nem is kellesz.
Minden jót!
R
Petike91
Valószínű, hogy fel fognak jelenteni. Ha rendszeresen csinálod ezt, akkor nagy valószínűséggel el fognak kapni. Gondolom ugyan abban a tescoban teszed ezt.
Jó úton haladsz, hogy elzárjanak majd büntetés képen.
Elfelejtettem mondani, hogy ez elkapás nem a Tesco-ban történt, hanem egy másik árúházban. A Tesco-ban nem tudnak arról, hogy esetleg soroztalopós lennék. És nem varrhatnak a nyakamba több felvételt, mert nincs felvétel a lopásokról. Ha korábban gyanítottak volna valamit, akkor már megállítottak volna rég, nem? Lett volna rá alkalmuk sokszor. Az utóbbi volt az egyetlen eset, amikor ilyen helyzetbe kerültem a Tescoban.
Köszönöm a válaszokat, bár nem sok jóval kecsegtettek :(
Nem tudom hogy rendszeres szabálysértőként milyen jóval tudna itt szolgálni neked bárki is. A vállad nem fogják megveregetni, hogy így tovább jól csinálod...
Bízzunk benne hogy egy szép napon lebuksz és koppansz egyet, majd amikor az elzárásodat töltöd ismételten elkövetett lopások miatt.
Nem értem, miért kell rosszat kívánni a másiknak. Rendszeres szabálysértés ide vagy oda, nincs a homlokomra ráírva, hogy az lennék, így nem is tudják rólam. Bízom benne, hogy nem kapnak el, most leállok jó időre és nem megyek a Tesco-ba, de máshova se. A lényeget azonban tudni szeretném: ismeretlen elkövető, nem tisztázott pontosan, hogy mit lopott, elmenekült, rendőrségi nyílvántartásban nem szerepel. Mik a kilátásai? Tesznek-e feljelentést és az esetben megtalálnak-e? Kérlek őszintén válaszolj, ne mondj szándékosan negatívat, hogy beparázzak...
Téliszalámit is loptál már?
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Kedves Petike91!
Nem segítek neked.
Minden jót!
R
„Tesznek-e feljelentést és az esetben megtalálnak-e?”
Szerintem nem fognak ezzel veszkődni. Viszont ez nem sokat segít rajtad, ha azon csodálkozol, miért nem állnak az emberek megértően ahhoz, aki arra rendezkedik be, hogy rendszeresen meglopja őket. Mert attól, hogy talán még, és talán „csak”, boltokban lopsz, ez bűn, és mindenkit érzékenyen érint. Addig állj ezzel le, míg tényleg nem börtönben kell megtapasztalnod, hogy milyen a részvét valódi hiánya.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02