Tesco lopás

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.08.06. 12:51

A kérdező kihangsúlyozta a 10.000,-ft-os határt.

Egyjogász # 2008.08.06. 12:08

KI mondott mást?

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.08.06. 04:55

A szabálysértési értékhatár 20.000,-Ft,több, mint 1 éve.

Egyjogász # 2008.08.05. 21:31

És a biztonsági őrök mit csináltal ezalatt??
Ahová én járok, ott mindíg min. 2 biztonsági őr van, úgy figyelnek, mint a sasok, ott max. úgy lehetne elmenni fizetés nélkül, ha a tolvaj keresztül hajt a
"secuson".

monalisa1 # 2008.08.05. 21:23

Ismeretlen elkövető ellen feljelentést tenni, mert lehet, hogy előbb-utóbb csak belefut egy közúti ellenőrzésbe - vagy vétlen/vétkes részvevője lesz egy balesetnek -, és akkor a személyi adatai + a hatóság sz.gépes rendszeréből az előbukó hamis rendszám alapján, x-dik elkövetett eseményeként akár ez a benzinlopás is felírható lesz bűnlajstromára.

A 10 ezer forint okozott kárt a kútkezelők sajnos (addig is) kénytelenek elkárolni.

A biztonsági kamera videószalagját lemásolni, eltenni.

Egyben szóljanak át a környékbeli kutakhoz - és az ismert rendőröknek -, hogy az autó tipusa és a rendszám alapján próbálják kiszűrni a "trükkös" fiut.

Monalisa
laikus hozzászóló

monnyonle! # 2008.08.05. 21:02

Tesco benzinkút, lehetőleg hajnali órák. Ezerkettes Lada ezerrel be a kútoszlophoz, feltehetőleg külön erre a célra használt lopott rendszámmal. Tankol a 95-ösből 9900 Ft-ért és odébbáll. Nem fizet.
10.000 alatt lopott, mit lehet vele csinálni?

monalisa1 # 2008.08.05. 17:14

tojota

A lopás miatt egész biztosan fogsz kapni pár tízezer forintról csekket, függetlenül attól, hogy a termék árát - ha utólag is... - kifizetted.

Nem az a mérvadó mit mondott az őr vagy mit sem, hanem amit majd dönt az ügyben a szabálysértési előadó.

Monalisa
laikus hozzászóló

rara6 # 2008.08.05. 15:27

Obudafan! merészkedtem írni arra az email címre, amit kitettél! várom mielőbbi válaszod!!

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.07.28. 07:39

Ööööö.....

tojota # 2008.07.28. 00:30

Sziasztok! az Auchan-ban lettem bűnös, mikor is fizetés nélkül kivittem volna termékeket 3864 Ft értékben. A bizt.őrök rögtön ott termettek és bekísértek a kis irodába, ahol előadtam a termékeket (mondták, hogy videóztak). Nagyon korrektek voltak. Jegyzőkönyv felvétele után kifizettem ezt az összeget is, és megkérdeztem az őrt, hogy ez után mi várható?
Azt mondta, hogy valószínűleg semmi..

Szerintetek?

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.07.10. 06:28

Petee1979 gondolatmenetét követve, akkro arról se beszéljünk ugye, hogy a kedves biztonsági őrök az ilyen egy rágógumis és két paradicsomos bizonytalan ügyekből szeretnek hatalmas problémát kreálni, de arról mindenki szépen hallgat, hogy a legnagyobb értékű lopásokban ők maguk vannak benne. Ott dolgozó ismerősöm mesélte, hogy ugyan már, hogyan lehetséges az, hogy senki nem veszi észre, hogy a kitett 5 db számítógépből egszerűen mindent kiszedtek, szó szerint mindent, csak a ház maradt ott, de nagyon szakszerűen, szóval csavarhúzóval meg tudja fene mivel felszerelkezve. Na ő is ugyanezt mondja, hogy ilyen időigényes lopást csak belső ember tud véghez vinni, nem beszélve arról, hogy érdekes módon az ott levő kamera éppen rossz ..... haha ..... Ez az egész ország egy vicc.
Bence

monalisa1 # 2008.07.07. 16:51

Készült-e jegyzőkönyv (?!) vagy csak "megfenyegették" a nénit azzal a valótlan több százezer forintos fizetni valóval - tanulság képpen. (Mindig be kell mutatni ami a szatyorban van és előzőekben másutt le vásárolva.)

Szerintem csak ráijesztettek, de erről megbizonyosodni csak hetek multával lehet: érkezik-e majd befizetendő csekk.

ObudaFan # 2008.07.07. 16:09

20e Ft-os elkövetési érték alatt szabálysértés, legfeljebb néhány tízezer forintos bírsággal.

Gaben007 # 2008.07.04. 08:51

69 éves nagymamám járt így a tescóban tegnap.

Nem lopott semmit,piacon is vásárolt és em mutatta be az őröknek. Kifelé megállították és 1 csomag rágó és néhány paradicsom miatt amiről nem volt blokkja lopással vádolták és több százezer forintos pénzbírsággal járó büntetésekről beszéltek neki, szegényteljesen depresziós.

Mire számíthat, csak nem büntetik meg ezért?

Ha igen akkor váááááááááááááááááá tesco!!!!!!!!!

Petee1979 # 2008.06.04. 08:44

nem azért mert ügyes szarka lennék, nem, hanem mert vagy van nálam pénz vagy nincs…

Sztem nem erről van szó Monalisa. Itt nálunk kicsit speciális értelmet kap az is, hogy egyáltalán mi a lopás és mi nem az. Bevallom töredelmesen, hogy én a tescobol bizony loptam, és micsoda egy galád bűnöző vagyok, ugyanis amikor már többedszerre vettem észre azt, hogy pl. a kimért, előre becsomagolt sajt a ráírt 62 dkg helyett 49 dkg volt, és a top az volt, hogy vettem egy mikrofont a számítógéphez, amiből történetesen hiányzott a vezeték, ez csak otthon derült ki, és nem vették vissza, mondván, azt biztos én vágtam le.

Akkor szerintem jogosan fogalmazódik meg a kérdés, ki is lop kitől? Arról már nem is beszélek, hogy a pénztáros pedig olykor-olykor "véletlenül" kétszer húzza le ugyanazt a tételt és sorolhatnám ...

Mondjátok, hogy nincs igazam. Magyarországon nem Btk-paragrafusnak kellene lennie a lopás fogalmának, hanem egy filozófiai elmélethalmaznak :-)

Petee

Vivi lo que vivi, hice lo que hice.
Petee

Napsugar000 # 2008.05.27. 21:26

Sziasztok!
Én februárban voltam ilyen helyzetben, és nálam nem volt csekk. Semmit nem kellett fizetnem. Csak a polgármesteri hivatalba kellett az előadóval beszélnem pár sort. Rá két hétre mgküldték, hogy ejtve az ügy. Azért nem egy kellemes dolog, és soha többé nem vetemednék rá. Soha. Tanuljatok ti is belőle.

Tristen # 2008.05.25. 22:24

Sziasztok! Az elolvasottak alapján kijelentem, hogy én még sosem loptam el semmit sem, ha hiszitek ha nem. Ezt csak úgy leírom, mert késztetést éreztem rá! Ja igen, kiskoromban egy két cukorkát a tesómtól, de nagyobb értéket sosem! Ideje politikusnak mennem! :))))))))))))))))))))))

Petee1979 # 2008.05.24. 06:52

Monalisa itt kézlevágással riogat :-) Na azért azt valószínűleg megúszod, egyébként egy csekk. Ha nem volt dolog elleni erőszak, csak sima lopás, akkor dehogy erkölcsi és dehogy priusz. Akkor nem igen lenne priusz nélküli ember, ha ilyen szabálysértések is bele számítanának :-)
Elvileg kapsz egy csekket és nem kell bemenned, csak ha veszekedsz velük, mert nem ismered el vagy akármi más ... Ja és szintén elvileg 30 nap (+30), és kapod a formarizsát, hogy ejnye-bejnye, rossz vagy, tartózkodj a jövőben az ilyen cselekményektől.
Végül: Igen, csak úgy jön az a levél, vagyis nemcsak úgy jön, a postás hozza majd, de ne aggódj, mást nem értesítenek. Ha minél csendesebben és gyorsabban akarod letudni, akkor hagyj rájuk mindent, fizesd be és ennyi. Na nem vagyok jogász, de azért vannak ismereteim e téren, remélem segítettem.

Vivi lo que vivi, hice lo que hice.
Petee

annnita # 2008.05.23. 11:23

Sziasztok!
Valaki segitsen! Lenne néhány kérdésem!
A lopás értéke 2190ft-tesco. Megvan a jegyzőkönyv minden beismerve.Szóval mire lehet számitani??? Ez az erkölcsibe beleszámit? Priusz? Mennyi idő alatt évül el? Ez olyan helyen kijön-e minnt pl. válóper? Mennyi idő idő alatt van határozat? Illetve ki van róla értesitve? Be kell-e menni személyesen vagy csak jön a levél?

monalisa1 # 2008.05.15. 15:20

Alapból az eltulajdonított érték lesz benne, és az ahhoz szabott bírság összege.

Nekem még nem volt ilyesmi konflitusom, nem azért mert ügyes szarka lennék, nem, hanem mert vagy van nálam pénz vagy nincs...

Egyes afrikai/ázsiai országokban, ahol a Korán elvei szerint az itélkezés, lehet hogy a jobb kézfej levágását rendelik el a delikvensnél...

Roki # 2008.05.15. 11:08

Sziasztok!

Köszönöm gyors válaszod monalisa1! Már csak az lenne a kérdésem hogy mi kerül bele a határozatba amit kiküldenek nekem....benne lesz-e az is, hogy mennyiért loptam, és mit vagy ilyet nem írnak bele?

Válaszokat előre is köszönöm!

Pjotr # 2008.05.14. 10:07

Kb. 100-szor le lett már írva, vagy csak írni tudsz, olvasni nem?

tikatika # 2008.05.13. 16:18

Sziasztok Tika vagyok

Ma belekeveredtem a Tescoban egy lopásba, 12500.- az érték, mire számithatok? Már bőven nagykorú vagyok.

monalisa1 # 2008.05.10. 17:12

Esetlegesen az öt számjegyű csekkre is készülj fel előre, soha nem lehet tudni...

ecch # 2008.05.10. 15:14

Én egy 1250 forintos tételen hasaltam, tehát akkor kb. 6000 forintos csekk érkezhet kb.? Mindenben együttműködtem, udvariasak voltak, gyorsak.