Tesco lopás

Canidae # 2011.11.20. 23:41

Kedves Whitewolves,
Köszönjük, hogy elmesélted, honnan, mit, és hogyan loptál, és, hogy az aláírásodban megosztottad velünk a nevedet, illetve, hogy az IP címedhez tartozó kávézó fölött laksz.
....

TamasHungarian # 2011.11.21. 08:42

Whitewolves!

Megcseszed, ne írkálj ide ilyen dolgokat ..... meglátod, megszívod!

Figyelj!
A media Marktban olyan kosár-szerűen valóban a 18 ezres kis vacak gépeket szokták kipakolni, és abból valóban nem derülne ki, ahogy te is írtad.
Na de a 180 ezres gépből jó, ha 1-2 db van, és az bizony feltűnik, ha hiányzik, hidd el.

Sorozatszámról meg annyit, hogy az ilyen drágább gépeknek ott van lent a dobozuk, az irataikkal együtt, amit ha megvásárolod, akkor becsomagol neked az eladó meg kitölti a papírokat stb. Azaz már csak az üres doboz is feltűnik nekik, és a papírjain természetesen rajta van az adott gép sorozatszáma. Na meg az ilyen értékeseb cuccokat eleve nem is csak úgy oda viszed a pénztárhoz, hanem az adott részlegnél papírozzák le neked, és azzal mész csak a pénztárhoz.
És még megannyi buktató, na meg megannyi kérdés .... hidd el, most az egyetlen lehetőség, hogy kamerán vissza tudták-e nézni, és akkor a felvétellel együtt esetleg feljelentést tettek-e. Ennyi a lényeg, másképp nem tudnak beazonosítani sztem (a kártya önmagában nem mond semmit).

Huuhhh te, merész vagy hallod, és ez most megint NEM erkölcsi prádikáció, csak úgy simán logikailag írtam le, hogy SZTEM hogy is van ez. De hát legyen szerencséd, elhiheted, hogy nekem aztán mindegy, nem lettem ezért irigy rád :) Csak lényeg, hogy én azért nem lennék nyugodt.

De most komolyan, azt mondod, hogy a 180 ezres gépet egy amolyan ömlesztett kosárból vetted ki és nem a kiállított darabok közül? Szinte hihetetlen számomra.
(+ most olvasom részletesebben és gondolkodok, úgy érted, hogy egy 18 ezres gépnek a DOBOZÁBAN hoztad ki a 180 ezres gépet?? huhhde nem értem :D)

TamasHungarian # 2011.11.21. 08:43

Mellesleg ennyire hülye nem lehetsz, hogy még a nevedet is oda írod a commentedhez, szal nekem kezd olyan benyomásom lenni, hogy te szivatsz minket ....

TamasHungarian # 2011.11.21. 08:57

:)

Ez az átcimkézős akció már ismerős ám az üzleteknek is, szóval egy tescós ruhánál még esetleg elmegy, de azért többnyire feltűnik a pénztárosnak sztem. + a kamera ...

De tényleg azt szokták mondani, hogy Karácsony körül nagyon megugrik a lopások száma XD Ez itt magyarország .... hát valahonnan kell ajándékot szerezni, pénz viszont nincs :)

Bár a napokban olvastam egy cikket, hogy a spanyoloknál a válság óta őrült módon megemelkedett az áruházi szarkulás, és azon nevettem, hogy legjobban a drágább sajtok tűnnek el :DDD

végrehajtó1 # 2011.11.21. 09:03

Olvasva a hozzá szólásokat,azokét akik nem loptak, olyan érzésem van mintha irigykednének azok akik nem loptak.
És próbálják a tolvajban minden áron bűntudatot ébreszteni.

Pedig ez a lopás legegyszerübb módja.

hattyúdal

• 1 ötlet: menj el pénztárosnak a tescóba és ha a rokon megy vásárolni nem kell minden terméket lehúzni, vagy 20 sör helyet csak 10-et.

TamasHungarian # 2011.11.21. 09:14

Végrehajtó1 !

Igen, ez már évek óta jól működő módszer, csak az a helyzet, hogy már erre is rájöttek, és a legtöbb helyen a pénztáros feje fölött is kamera van pont emiatt :)

Mondjuk az más, amikor eleve le van zsírozva a dolog a biztonságiakkal, és %-ért szépen kitolnak nagy értékeket potom pénzért, és akkor "nem néznek oda".

Na de tudod hogy van ez .... a kicsit mindig megfogják, szal nem sportszeletet kell elemelni, mert azonnal lecsapnak rád és még el is zárnak 3 napra, hanem ugye tanulnak az emberek, és szépen, jól megszervezett formában kerülnek ki a nagyobb értékek. De hát ez hol nincs így? Nem hiába tartja a mondás, hogy CSAKIS NAGYBAN !!!!!

TamasHungarian # 2011.11.21. 09:16

Hattyúdal! Na igen-igen, de tudjuk, hogy az a bizonyos becsület meglehetősen relatív fogalom, sőt, eszmerendszer. Nálunk meg főleg!!

vacsi # 2011.11.21. 09:45

A pénztárosokkal a biztiőrök mindig összejátszanak: a pénztáros a rokonnak, ismerősnek elüt egy nagyságrendet, pl. 10 ezer helyett csak ezret üt be. Több esetben láttam ilyet, már direkt figyelem! Hogy miért nem szólok senkinek? Mert inkább a magyar tolvaj, mint a külföldi multi (aki mellesleg kiszipolyozza a saját dolgozóit, beszállítóit, stb)!

Bombi # 2011.11.21. 13:35

"1 ötlet: menj el pénztárosnak a tescóba és ha a rokon megy vásárolni nem kell minden terméket lehúzni, vagy 20 sör helyet csak 10-et."

Már ez sem minden áruházban jön be egy igen fejlett rendszer miatt.

magicsparks # 2011.11.21. 14:28

valaki tudna válaszolni az én kicsit lentebbi kérdésemre is? fontos lenne

Véleményem # 2011.11.21. 15:02

magicsparks

A TULAJDON ELLENI SZABÁLYSÉRTÉSEK

157. § (1) Aki

1. húszezer forintot meg nem haladó értékre lopást, sikkasztást, jogtalan elsajátítást, orgazdaságot,
  2. húszezer forintot meg nem haladó kárt okozva készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélést, csalást, szándékos rongálást,
  3. húszezer forintot meg nem haladó vagyoni hátrányt okozva hűtlen kezelést követ el, úgyszintén, aki e cselekmények elkövetését megkísérli, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A törvényi tényállás ennél hosszabb, utána nézhetsz.
Gondolom lebuktál, jegyzőkönyvezték, a hatóság pedig eljár, feljelent. A bíróság pedig dönt, kiszabja a bírságot!

Véleményem # 2011.11.21. 15:13

A Media Marktos sztori elég érdekes. Az elkövető, továbbra sem titkolja, legközelebb kérlek pontos lakcímet adj meg!
A fényképezőt bármikor le ellenőrizhetik, ha nálad van vagy másnál, egy egyszerű igazoltatás során, elég ha csak az autóban van. Amit tettél az bűncselekmény. Így gondolkodj ezek után is a döntés a tiéd.
A gépet használhatod bátran bárhol bármikor, kockázatos. Vagy vettél egy jó gépet okosan, és dugdoshatod ameddig csak meg van. Akárki bukik le vele, annak nagyon kellemetlen lesz.

A többi hozzászólónak mondom, hogy nem irigykedek, csak a legrosszabb eshetőséget írom le. Mindenki eldöntheti hogy ki mellé áll, mit ír, és mindenkinek más az álláspontja, ez természetes.

Whitewolves # 2011.11.21. 15:57

Mondom, hogy kizárt a nyilvantartott sorozatszam. Ezek a boltok szonte biztosak benne, hogy az erődjük bevehetetlen, pont ezért nem mukodtetnek felugyelhetetlen!!!!! Rendszereket a kulso nyomon kovetesre. Szerintem megtesznek mindent azert, h semmi se keruljon ki, de ha kikerult, az mar megy a dögösbe...

Bombi # 2011.11.22. 12:13

Én már nem is értem minek írtál ide be ha ennyire tudod ,hogy működik az egész.

végrehajtó1 # 2011.11.22. 12:23

Ha van sorozat szám kapard le oszt jó napot!:)

TamasHungarian # 2011.11.22. 14:31

én is azt akartam írni, h lehet h az én magyarom kevés ehhez, de bizony nem értem, amit írtál ... mármint nyelvileg! XD

Bombi # 2011.11.22. 21:38

végrehajtó1: Hozzávetőleg 1 éve még nem ilyen tanácsokkal láttad el az ide tévedőket..mi változott? :-)

TamasHungarian # 2011.11.22. 22:14

Liberális lett :)
Na meg gyakorolja a felebarátunk megértésének és elfogadásának elvét.

Bombi # 2011.11.22. 23:58

Lassan a topicot át lehetne nevezni..hogyan lopj könnyedén.

Agent Cooper # 2011.11.23. 09:11

Tisztességes ember nem irigykedik tolvajra, aki ezt állítja, az csak a piszkos „lelkiismeretét” próbálja mentegetni. Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy ennek a fórumnak nem az a célja, hogy lopási tanácsokat kapjanak megtévedt embertársaink, hanem az, hogy segítsünk azokon, akik bajba kerültek megtévelyedésük miatt.

magicsparks, tekintettel arra, hogy a lopás csekély értékű, fiatal vagy, korábban nem voltál büntetve, bevallottad a cselekményt és megbánást tanúsítottál, elképzelhető, hogy büntetés helyett intézkedést alkalmaznak veled szemben.
Büntetés helyett figyelmeztetés alkalmazható, ha a szabálysértés az elkövetés körülményeire tekintettel csekély súlyú és az eljárás alá vont személy személyi körülményeire is figyelemmel ettől az intézkedéstől kellő visszatartó hatás várható.

Üdv: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

végrehajtó1 # 2011.11.23. 09:46

végrehajtó1: Hozzávetőleg 1 éve még nem ilyen tanácsokkal láttad el az ide tévedőket..mi változott? :-)

Beléptem a fideszbe..:)

parapali # 2011.11.23. 10:53

Már alig várom,hogy valaki ideírja -Kérlek küldd el a gépet az alábbi névre és címre és elintézem neked ingyen hogy ne legyen problémád a későbbiekben:-):-):-)
A feltétel,hogy a lentebb megadott adatokat a személyi igazolványod és lakcím kártyád számának pontos megadásával kérem részemre eljuttatni!
Köszönöm! Lúzerintéző:-):-)

Komolyan kérdezem! : Ti visszavinnétek a boltba egy ekkora értékű valamit ha "véletlenűl" kicserélődött a dobozában??
Én azt hiszem nem vinném vissza bár ismerve magamat én már a boltba bemenetközben megbuktam volna:-):-):-)

Bandino # 2011.11.23. 11:50

Tisztelt fórumozók, a segítségeteket kérném!3 haverom májusban részegen feltört 4 autót.Az autókból pénztárcát,telefont,fényképezőgépet,navigációs eszközöket loptak.Mindannyian voltak büntetve lopás és garázdaság miatt kb.4-5 évvel ezelőtt.Azokban az ügyekben próbára bocsájtást és pénzbüntetést kaptak.Az elkövetők mindannyian 30 év körüliek és munkanélküliek.A lopással okozott kér autóként 38 000 és 170 000 ft közöttiek.A kérdésem az lenne hogy megúszhatják-e pénzbüntetéssel vagy kinéz egy felfüggesztett büntetés?

Dr.Attika # 2011.11.23. 11:56

Itt végrehajtandó, egy év közeli szabadságvesztés büntetés kiszabása prognoztizálható.

Bandino # 2011.11.23. 12:27

Dr.Attika,köszi a választ!Ez nagy baj!Félnek nagyon hogy mi lesz a bíróságon.Két hét múlva lesz a tárgyalás de letöltendőre nem számítanak.Esély sincs felfüggesztettre?