Ami még esetleg lényeges lehet hogy a gépkocsik üvegét egy féltéglával törték be.A 4. autó után lebuktak amikor valaki kihívta a rendőröket és az egyikük hátizsákjából előkerültek az ellopot dolgok,így a lopással okozott kár teljesen megtérült.A rongálással okozott kár a négy autónál összesen 58 000 ft.Bevitték őket a fogdába majd reggel beismerő vallomást tettek.Ezután kimentek házkutatásra de nem találtak semmit.
Tesco lopás
Esély van. Nem az 50-es években élünk. Akkor szokásos mondás volt, hogy "Esélye sincs a kötél elkerülésére, mint Nagy Imrének a főtárgyaláson." Főtárgyalásnak az ítélethirdetést nevezték.
Bandino!
Ha tárgyalási szakban van az ügy, akkor mindannyian kaptak vádiratot. Abban benne van az ügyész indítványa, nézzétek meg, végrehajtandót, vagy felfüggesztettet, vagy mifenét indítványozott a bíróságnak. Ebből lehet következtetni a kiszabandó büntetésre. (legtöbbször)
Gabicsek,Dr.Attika!A vádiratban az áll indítványozzák hogy a bíróság az első és másodrendű vádlottra szabjon ki börtönbüntetést melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel,a harmadrendű vádlottra szabjon ki pénzbüntetést és fizessék meg a bűnügyi költséget.Az indítványban szereplőnél súlyosabb büntetést nem szabhat ki a bíróság?
A bíróság nincs kötve az ügyészi indítványhoz, tehát kiszabhat súlyosabbat, de enyhébbet is, azonban a legtöbbször azt a büntetést szokta kiszabni, amit az ügyész indítványoz. Hogy aztán milyen mértékben, az megint más kérdés. Így az esély megvan a felfüggesztettre.
Üdv mindenkinek!
Sajnos én is elkövettem életem első bolti lopását a.
4300FT értékben tulajdonítottam el 1 kozmetikai terméket, készült jegyzőkönyv is meg minden ami ilyenkor szokott (gondolom)
Beismertem a dolgot, ki is fizettem a terméket ahogy illik ha már ekkora barom voltam.
Az lenne a kérdésem hogy mire számíthatok?
24 éves éves vagyok és soha nem csináltam még ilyet..
.......
„Sajnos én is elkövettem életem első bolti lopását a.
4300FT értékben tulajdonítottam el 1 kozmetikai terméket, készült jegyzőkönyv is meg minden ami ilyenkor szokott (gondolom)”
:)
Ne izgulj a második már jobban fog menni.:(
Pénzbünti.
Akkor az esélytelen hogy elsőre bírság nélkül ússzam meg?
Mennyi idő az átfutása ennek a dolognak?
ÁdámXX: Az olyan kérdés mintha azt kérdezném tőled,holnap megbotlasz vagy sem? 50-50% vagy igen vagy nem.
ÁdámXX!
Ha nem bírság, akkor elzárás. Az jobb?
Sziasztok, kb 2 hónapja a tescoban elfogyasztottam 2 db péksüteményt, kamera persze látta, biztiőr várt kint, jegyzőkönyvbe vettek, mindent beismertem viszont a kb 700 ft-ot nem tudtam kifizetni a helyszínen. Ma jött a beidézés, mire számíthatok? 20 éves vagyok. köszi előre is.
asdasd:
Rendőri eljárás volt ? Kihívták a rendőröket, vagy később kaptál a rendőrségről levelet ?
meravigliosa:
később kaptam levelet
Levelet nemigen küld a rendőrség, legfeljebb idézést. Írta, hogy idézést kapott. Ha nem hívták a rendőrséget, a felvett jegyzőkönyvvel együtt megtették a feljelentést. Pénzbüti valószíű.
asdasd
A tesconak ki kell hívni a rendőrt, mindig meg is teszik, bármekkora az érték, és független az elkövető korától.Hiába fizeted ki utólag, amint a biztonság őr elvisz téged hátra meg jegyzőkönyvezik, onnantól fogva már mindegy, mert elkövetted a szabálysértést. A rendőrség feljelent ha jól tudom, tulajdon elleni szabálysértés.
Most amit kaptál idézést, majd behívnak meghallgatnak újra a rendőrségen jegyzőkönyvben, aztán egy bíró eldönti hogy pénzbüntetés, vagy ha szerencséd van akkor csak figyelmeztetés, ehhez kell némi enyhítő körülmény meg bírótól függ...
Ki kell hívni,csak már nem minden esetben jönnek ki.
Eleinte jöttek és vittek mindenkit,de most már ha nincs minősítő körülmény és tudja igazolni magát az elkövető nem jönnek ki.
Jól teszik! Lehet, hogy megunták már a cirkuszt ők is. Majd csak hivatalosan is belátják, hogy kicsit eltúlozták ezt az egész módosítást, értelme amúgy se sok van, Pintér-féle rendcsinálás 2 hét alatt nem jött össze, szóval most előkerülhet talán a józan ész is :)
Azért enyhe túlzás minden sportszelet-csórás miatt rendőrt hívni meg elzárni stb stb, csak az elején nagyon nagy hévvel ugrottak az esetekre.
Én csak azt nem értem e törvényszigorítás kapcsán, hogy eddig is azért sírt mindenki, hogy zsófolásig tele vannak a börtönök, fogdák stb. különféle bűnözőkkel, akik nyilván súlyosabb tettet követtek el, mint egy kis bolti lopás, és most itt van ez, hogy a bolti lopások is elzárással büntethetők ... kérdem én, ki fog helyet adni ezeknek az embereknek a fogdákban, ki fogja élelmezni őket stb. ? .... Pénzbüntetés vagy figyelmeztetés ( annak aki nem volt még büntetve ) hatásosabb szerintem, max. ha nem tudja megfizetni akkor közmunka, és legvégső esetben elzárás ... ez persze csak az én véleményem, lehet más mást gondol erről, egyelőre még nem szabják meg mit gondoljanak az emberek ...
köszi szépen a válaszokat. Az én esetemben még csak meg se próbálták kihívni a rendőröket... Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mikor láttam, hogy nincs nállam elég pénz megcsörgettem édesanyámat aki csak akkor hívott vissza mikor már a biztiőrrel beszéltem, viszont nem engedte, hogy felvegyem a telefonom. Ezt megteheti?
TamasHungarian: Honnan tudod ,hogy nem volt értelme? Láttál erről valami statisztikát?Megsúgom,iszonyatosan vissza esett akkor az elkövetők száma.
asdasd
Intézkedés alatt nincs telefon! Lehet magyarázni a dolgot, de ha nincs pénzem akkor ott hagyom a pénztárnál!
Azt hogy miért nem hívtak rendőrt azt nem értem, vagy más ott a helyi szokás nem tudom merre csinálják ezt, de ahol én tudom ott 200 Ft-nál is rendőrt hívnak. Lehet hogy a biztonsági őr volt rutintalan. Később még meghallgatnak jegyzőkönyvben, ott elmondhatsz mindent, majd a bírónál újra, ha nem tetszik valami vagy bármi amivel nem értesz egyet. A legenyhébb büntetés a figyelmeztetés, ha nem azt kapod akkor pénz büntetés.
A pénz büntetés be nem fizetése miatt a legtöbb esetben elzárás lesz, ez a leghatékonyabb. A közmunkának kicsi a valószínűsége.
Lehet el van túlozva ez a szigorítás, de ha egyszer ez kell az embereknek hogy ne lopjanak, akkor nincs más csak a szigor. Hely mindig lesz elzárásra!
Ja! napi 8 ezerbe kerül az őrzésük.Ekkora hülyeséget.
Miközben lopott 5000 forint értékben.
„Megsúgom,iszonyatosan vissza esett akkor az elkövetők száma.”
Én csak azt a statisztikát hiszem el amit én készítek.
végrehajtó1: Nekem bőven elég az amit tapasztaltam, a heti 25-35 elfogás vissza esett heti 8-10 főre..biztos nem azért,mert megtértek az emberek.
Itt a legtöbben kérdeznek... még márciusban én is azt akartam... de észrevettem, hogy válaszok nem igen vannak. Akkor megfogadtam, hogy ha lezáródott az ügyem, visszajövök és megírom a sztorim. Ez sok embernek ad majd választ.
Március 5.-én elkövettem életem első (és egyben utolsó) lopását a Camponában levő Tescoban. Egy 2255Ft értékű szempillaspirált tettem a táskámba. Pénztár után két őr várt rám, és megkértek, hogy fáradjak velük. Természetesen nem ellenkeztem. Egy szobába vittek, ahol felvették a jegyzőkönyvet. A terméket végül megvettem. Egyébként a biztonságiak korrektek voltak.
Ezek után nem mondhatnám, hogy türelmesen... de vártam a fejleményeket.
Május 11.-én kaptam egy idézést szabálysértési ügyben, mely szerint behívnak egy meghallgatásra Dunaújvárosba május 31.-ére. Szerintem a lakhelyem miatt kellett Dunaújvárosba mennem. Itt a hölgy felolvasta a jegyzőkönyvet és a CD-t is megnézhettem volna, amin a Tesco videokamerájának felvétele volt, de én erre nem voltam kíváncsi. Majd elmondhattam bármit, amit szerettem volna, amivel védhettem magam. Minden egyes szót, amit mondtam, felírtak.
Június 29.-én jött a következő levél. Amiben egy értesítés és a Tesco feljelentésének másolata volt. Az értesítésben közölték, hogy jelenjek meg szeptember 12.-én Budapesten a II. kerületi bíróságon, a tárgyalásomon.
Szeptember 12.-én a tárgyaláson felolvastak mindent, amit egészen addig jegyzőkönyv alá vettek (a Tescoban, és Dunaújvárosban). Még itt elmondhattam bármit, amit szerettem volna. És, ha szerettem volna, megnézhettem volna a felvételt is. Elmondtam nekik, hogy nagyon megbántam, amit őszíntén is gondoltam. Aztán feltettek jó pár kérdést. Hol lakok, hova vagyok bejelentve, mi a beosztásom, mennyit keresek, melyik cégnél dolgozok, stb. Azt, hogy hol dolgozok, nem mondtam el, mert nem szerettem volna, hogy a munkahelyem értesüljön a dologról. Itt is minden elhangzott szó rögzítésre került. Aztán ki kellett mennem a teremből, amíg meghozták a döntést. Amikor visszamentem összefoglalták a dolgokat és tájékoztattak a büntetésemről. 10.000Ft pénzbírságot kaptam. Majd elmondák, hogy miért döntöttek így. Enyhítő körülmény volt, hogy ez az első lopásom, hogy annyi a fizetésem amennyi, hogy kifizettem a terméket, hogy olcsó volt a termék, amit loptam és hogy a tárgyaláson megbánó magatartást tanúsítottam. Súlyosító körülmény is volt: a hasonló jellegű cselekmények gyakoriságát rám terhelték.
Október 28.-án kaptam egy levelet, amibe le volt írva minden, ami a tárgyaláson elhangzott. Valamint ezzel egyidejűleg a helyi önkormányzattól is kaptam egy levelet, amiben volt egy csekk és egy levél, miszerint be kell fizetnem a 10.000Ft-ot 15 napon belül.
A következő munkanapon már adtam is fel a pénzt, hogy minél hamarabb végetérjen ez a rémálom.
Számomra az igazi büntetés az eljárás volt. Mivel nagyon szégyellem magam a történtek miatt, nem szívesen gondolok a tettemre. Erre többször is felolvasták nekem a történteket. Az egész idei évemet végigkísérte. Most, hogy ide leírtam mindent, kidobom az összes levelet, amit kaptam, és megpróbálom elfelejteni a dolgokat. És az biztos, hogy többet nem fogok lopni. Semmilyen termék nem éri meg ezt az egész herce-hurcát.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02