lánchinta: Te egy normális ember vagy aki megbotlott..szerintem nem érdemelted meg a pénz büntetést.
Tesco lopás
Lánchinta!
Ne dobj ki mindent! Főleg a feladási bizonylatot!!
Én örülök annak hogy valaki leírta végig,hogy mi is történt vele!
Sokan csak "beugranak" egy kérdésre és talán a válasz se érdekli őket!
Na ebből a leírásból lehet tanulni is ha valaki jól olvassa!!
lánchita
Ez 100%-ig így van! Ez az összes eljárás menete.
Ezek után nem lehet kérdése senkinek.
Véleményem!
Én is remélem, hogy sokan megkapták/megkapják a kérdésükre a választ...
Bombi!
Nagyon köszönöm, jól esett, amit írtál! :)
parapali!
Persze, a bizonylatot biztonsági okból megtartom.
Üdv!
A segítségüket szeretném kérni:
Tegnap kis értékű tárgyat (800 ft) próbáltam meg fizetés nélkül kivinni a Tesco egyik áruházából. A kapu becsipogott jött az őr bekísért egy szobába, ahol nem láttam értelmét ellenállni így önként előálltam a tárggyal, elismertem a lopás tényét, együttműködtem mindenben. jegyzőkönyvet irtak, rendőrők jöttek ahogy láttam ők is felírták az adataim, majd hazaengedtek. ez kicsit meglepett
mi fog most történni? mindenképpen fel fognak jelenteni? ha igen akkor mi várható? fogok kapni erkölcsi bizonyítványt a későbbiekben? érettségizhetek így? És úgy egyáltalán milyen szankció várható ezért?
A válaszokat előre is köszönöm
" lánchinta " felhasználó bejegyzését pár bejegyzéssel lejjebb olvasd el, abban megtalálod a választ az eljárás menetére.
Azért attól függetlenül, hogy lánchinta megérdemelte-e a pénzbüntetést (ami gyakorlatilag az alsó határ volt), azt elmondhatjuk, hogy a büntetés elérte a célját, miszerint megakadályozza, hogy a terhelt újabb bűncselekményt kövessen el...
Persze nyilván az eljárás volt az igazi "büntetés".
krisz00
"lánchinta" bejegyzését olvasd el, minden úgy lesz veled is.
Felfognak jelenteni, az hogy mi várható azt olvashatod lánchinta bejegyzésében, hatósági bizonyítványt (erkölcsit) fogsz kapni, érettségizhetsz is ugyan úgy.
hy
Volna egy olyan problémám hogy pár napja történt 1 nagyon nagy hülyeség velem... elkövettem egy 3500 forintos lopást... mivel olvastam lánchinta bejegyzését igy az volna a kérdésem hogy ez rám is vonatkozhat vagy esettleg van-e olyan hogy meguszom egy sima figyelmeztetéssel?? a story ugyanaz.elsö lopás, ki lett fizetve , jegyzökönyv meg elméletileg feljelentettek de eggyik azt mondta hogy semmi nem lesz a másik meg a birosággal fenyegetözött igy nem tudom hogy most mi van. ja és hogy most jöttek ezek az uj törvények... erösitsetek meg hogy ez a 3500 forint még mindig kisértékü. mert én már nem tudom hogy most már egy rágot is büntetnek vagy akár 1 ropi darabot... :S :S amit tettem nagyon megbántam megöl a szégyen mindenki elött... jaa és még 1 kérdés ez tegnap elött történt.. mikor számithatok a papirra?
( most multam 18 nyáron ) ha ez változtat valamit még erre is kérek választ töletek
elöre is köszönöm...
hello..
Üdv!
Velem 2 hete történt 1100 ft értékű eset,sajnálom,ami történt!
Elmúltam 18 már
Bevittek jegyzőkönyvet felvenni,majd jöttek a rendőrök is,akik szintén felvették ugyan azt!
A kárt kifizettem a vevőszolgálaton,amit szintén leírtak.
Az ügy baján történt,de nem ott lakok(Elmúltam 18 már).
Annyi lenne a kérdésem,hogy Munkaügyis tanfolyamra járok 3 hónapja és még nincs vége,hogy ott e kell hagynom e miatt a tanfolyamot?
Illetve,hogy hová kell bíróságra mennem bajára vagy kecskemétre?
Kérem segítsen valaki,mert nem volt még ilyen ügyem!
Válaszokat megköszönném!
péter93: Ugyan az vonatkozik rád mint lánchintánál,de nem lehet előre megjósolni milyen büntetést fog kiszabni rád a bíróság.
Nagyon sok határozatot láttam ,és sokszor nem értettem ,hogy egy azonos termék kategóriába tartozó ,de értékben nagyban eltérő,két külön álló lopásnál milyen szisztematika szerint büntetnek..pl: 3500ft vs 19900ft-os lopásnál az első kapott 20.000büntetést a második meg figyelmeztetést.
Mindkét elkövetőnek ez volt az első esete...
Ha tescoban fogtak meg akkor teljesen biztos ,hogy feljelentenek és az is biztos ,hogy úgy fog végig menni az egész ahogy lánchinta leírta.
Ha jól tudom 30 nap és 30nappal meghosszabbítható az ügy rendőrségi vizsgálata.
Az ,hogy 18 éves lettél annyit változtat a helyzeten ,hogy FELNŐTT vagy..büntethető.
péter93
Nyilatkoztattak arról hogy hol dolgozol, van e jövedelmed meg egyebek, vagy eltartott gyereked stb. ilyenkor figyelembe veszik az életkörülményeket, azt is hogy elsőre fordult elő, volt e más ügyed, beismerted, értéket is nézik, és ez alapján dönt a bíró "kedve" szerint...
véleményem....
kérdezték a rendörök mikor kijöttek h tanulok-e még valamit mivel elmultam 18.. és mivel még tanulok igy semmiféle jövedelmem nincs... gyerekem sincs... :D életkörülményeim pedig teljesen jok. tehát igazábol nem is szorultam rá erre h én ilyet tegyek és soha ne mis tettem... van egy éve jogsim még csak a piros láámpán sem hajtottam át.. mondhatni télleg teljesen jo gyerek vagyok... de háát sajnos mindenki megbotlik egyszer az életben... :S :S
bombi : auchanba fogtak el.. és 3500 forint soha nem voltam büntetve soha nem volt problémám a rendörséggel még csak igazoltatni is talán 1x igazoltattak le.. tehát ennyire semmi nem volt velem még... hallotam olyat hogy nélkülem is megtarthatják a tárgyalást és csak 1 papirt küldenek ki amiben irják h figyelmeztettek.. ilyen még létezik vagy ez a világ már elmult? és mindenkit meg hurcolnak és járkálhat kb félévig vagy tovább mint lánchinta esetében?
:S:S
válaszotokat köszönöm...
ja meg még annyi hogy ugye ezek alapján elmondva semmi olyan baj nem lehet h pl 30 feletti birság.. vagy esettleg elzárás..
Tesco lopás!
A mai napon először és mondhatom utoljára iszonyúan szégyenlem magam, tudom ez nem mentség lopást követtem e 5290Ft értékben. Behívtak az őrszobába kihallgattak, megnézték mindenem, rendőrséget nme hívtak. Beismerő vallomást tettem, hogy igen lopást követtem el, és mikor megkérdezték kifizetem e az árát az eltulajdonított terméknek, azt mondtam igen, ha ez enyhítő dolgonak számít természetesen kifizetem. Jegyzőkönyvet vettek fel az egészről és azt mondták az önkormányzatnak küldenek levelet, és ők fogják mjad a bírságot meghatározni.Szeretném megkérdezni hogy akkor a bíróság tényleg kimarad -e ebből az ügyből, és hogy körübelül mekkora összegű büntetésre számíthatok?
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat........
üdv!
Valaki adhatna valami segítséget,mit tegyek majd,mert ebből bírósági ügy lessz érzem!
Legjobban a tanfolyam miatt aggódok,ha kiraknak 1,5 millliót fognak követelni rajtam!
Akkor felkötöm magam ez már biztos!
tévedett egyén
Mit tegyél? Majd a bíró meghallgat, ott előadod: megbántad. Pénzbírság, persze.
A tanfolyamot nem értem.
A felkötöd magad-sztori már jobban tetszik, a bajás-kecskemétes után javasolnám is...
péter93: Az auchan nem tudom ,hogy feljelent vagy sem ,de a tesco mindent az 100%.A távollétedben is hozhat a bíróság határozatot,de kár már ezen agyalnod,lesz ahogy lesz ezen változtatni már nem tudsz.
idikooo: Nem az önkormányzathoz küldik hanem a rendőrségre ,és a bíróság fog ítéletet hozni.
A többi kérdésedre találsz választ,pár hozzászólással előbb írtam.
tévedett egyén: A tanfolyamodhoz semmi köze ennek az egésznek a lakhely szerint illetékes bíróság fogja tárgyalni.
De ügye nme jönnek ki ide a házhoz rendőrök? És ugye a borítékon amit küldenek azon sem lesz látható hogy mit tartalmaz ugye?
Tegnap este bementem egy TESCO áruházba. Vettem egy pár apróságot. Kenyér, tej, szalámi.
Nem loptam semmit. Lehet ebből bajom?
Maximum egy kis hasmenés vagy hányás, ha lejárt már a szavatossága valamelyiknek és esetleg átragasztották a címkét...
Rexor: Az nem csak a tescora jellemző :-)
Dr.Attika: Jól átvizsgáltad magad? Egész biztos,hogy nem tettél el semmit? :-)
Ha majd jön a rendőrségtől levél ugye nme úgy írják bele hogy mivel eltulajdonította áruházunkból a terméket ezért behívjuk , beidézzük Önt, vagy hogy szokták ezt írni.Ugye csak azt írják hogy kedves xy, ebben az időpontban y helyen jelenjen meg szabálysértési eljárás ügyében. Nme szeretném ha itthon valaki felbontaná helyettem és megtudná, szóval ha konkrétan benne lenne.Ugye bizalmasan kezeli ezt a rendőrség?
Bombi!
Most, hogy mondod.Levegőt beszívtam a tüdőmbe. Lehet, hogy ez "tescoslevegő" volt? Ezért kellett volna fizetnem?
tévedett egyén!
honnan tudnák a tanfolyamon, hogy mit csináltál, ha te nem mondod meg?
Gabicsek,írta : 2011.12.13. 20:25
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02