Szép estét!
Átolvastam az előttem írtakat.
Még pedig azért mert az én alig 17 évet betöltött lányom a nyáron a barátnőjével butaságot csinált.:-(
Ugyan nem a tescoban, de szerintem a hely nem is lényeges, de elemeltek egy 1200 Ft értékű terméket.
Barátnője tette el, de Ő emelte le a polcról. Kijáratnál már a biztonsági őr várta Őket. Nem ellenkeztek, a termék sértetlenül előkerült, de rendőri jegyzőkönyv készült.
Távozáskor én megvettem a kasszánál a terméket, blokkra a biztonsági őr ráírta, hogy lopásból eredő vásárlás, ezt a blokkot jól megőriztem és vártuk a fejleményeket.
2 hónappal később a barátnő kapott egy idézést a lakhely szerinti szabálysértési osztály beidézte, de csak őt. Mivel mi nem kaptunk semmit, abban volt, hogy mi megúsztuk. Mesélte, hogy újból mindent el kellett mondania és főleg a lányomról faggatták, körülményeiről, családi hátteréről. Ami számomra kissé furcsa volt már akkor is.
Azóta megint eltelt 2 hónap.
Most egy napon megérkezett hozzá is és hozzánk is egy idézés, de már a Fővárosi Bíróság szabálysértési osztályáról, hogy tárgyalást tűztek ki.
Nem értem.:-(((
Akkor most minket nem is hallgatnak meg, már is tárgyalás és ítélet lesz?
A kis lány azóta pánikol, mert vélhetőleg az első kihallgatásán kissé ferdített a vallomásban és azóta kérleli a lányomat, hogy mondja azt, hogy nála is volt eltulajdonított tárgy. De ez nem igaz, úgyhogy ilyet nem is fogok engedni a lányomnak, hogy mondjon.
Egyébként meg teljesen ki volt akkor is és azóta is rosszul van, hogy milyen baromságot csinált, főleg, hogy pénz is volt nála, és soha még meg nem fordult a fejébe, hogy lopjon...annak ellenére, hogy egyedül nevelem mindig próbálom megadni neki, amit szeretne, így erre nincs szüksége.
Véleményeteket szeretném kérni....
Lehetséges, hogy minket már nem is hallgatnak meg, csak a tárgyaláson kapunk egy ítéletet?
Szándékomban áll felhívni a Bíróságot és betekintést kérni az anyagba...szerintetek ez rossz ötlet?
Válaszokat előre is köszönöm.