Ádee!
A feljelentést ettől függetlenül kötelesek lettek volna felvenni. Más kérdés, hogy a feljelentést utána elutasították volna, mivel a gyermekkorú személy nem büntethető.
Rakéta esetében is az lesz, hogy a gyerekeket nem fogják megbüntetni, a törvény kizárja. Amit Sherlock írt, arra viszont számítani lehet.
Tesco lopás
Üdvözlet mindekinek!
kaptam egy levet a szabálysértési osztálytól, hogy jelenjek meg egy meghallgatásra februárban.
pár kérdésem lenne: mindenkit behívnak ilyen meghallgatásra, vagy ez már valami magasabb fokozat
illetve, azt írták a levélben hogy vigyem magammal bizonyítékaim és okmányaim. miféle bizonyítékot kéne vinnem? amit megpróbáltam elcsenni azt visszaadtam mit kéne magammal vinnem? vagy ez csak egy szöveg amit minden ilyen levélben leírnak?
hogy zajlik egy ilyen meghallgatás? el kell mondanom mi történt jegyzőkönyvbe veszik és utána elmondják mi lesz velem?
illetve itt nekem kamera felvételeket fognak mutatni? és még egy utolsó: abbol a jegyzőkönyvből amit a tescoban irtak és elolvastam illetve alá kellett írnom, abbol nekem semmilyen példányom nincs. ez probléma?
elnézést a sok kérdésért, csak kicsit ideges vagyok emiatt
előre is köszönök minden választ
Köszönöm szépen!
T.Fórumozók!
Elkövettem egy újabb hibát, két különböző áruházban.Az egyiket tavaly, a másikat ebben az évben...Az első alkalomnál is kifizettem ez elcsent terméket, a másodiknál is.Az első alkalomnál kaptam egy levelet, felkerestem a hivatalt telefonon, mondták mire számíthatok, és kérdezték mit tulajdonítottam el.Válaszoltam, hogy óvszert, azonnal ejtette az ügyet, nem lett belőle semmi. A következő ügyem egy autóillatosító lap miatt történt, kifizetésre került.Mire számíthatok, második ügy miatt?
üdv!
sziasztok
Ugyanezek a kérdéseim vannak nagyábol mint krisz00-nak
én ma kaptam meg a papiromat és nekem is ez áll benne h bizonyitékot és az irataimat.. hááát miféle bizonyitékot? a tárgy amit megprobáltam kihozni az nálam van mert én miután bevittek az irodába kifizettem a dolgot. De akkor arra céloznak hogy azt kell magammal vinnem??
viszont volna 1 olyan kérdésem még hogy most igy hogy én elsöre tettem ilyet soha semmi gondom nem volt a hatosággal és télleg megbántam amit tettem igy van esélyem arra hogy figyelmeztetéssel megusszam?
válaszotokat köszönöm
öcskös89
A második ügy miatt, vagy pénzbírság, vagy csak figyelmeztetés, majd eldönti az illetékes.
péter93
A bizonyíték az egy általános szöveg, ha van bármi olyan bizonyítékod hogy te ezt nem követted el, szerintem arra értik. Van esélyed a figyelmeztetésre, de könnyen lehet a pénzbírság is.
öcskös89
mond azt az illatosító a korábban eltulajdonított dolog felhasználásakor keletkezett illat eltüntetéséhez kellett, hátha megint ejti az ügyet -:))
ha , esetleg mégis babakelengye lopáson kapnak az biztosan nem úszod meg..
És még azt szeretném kérdezni hogy most idézést kaptam. ott lezárhatják az ügyet?
és ha nem zárják le hanem lesz belöle tárgyalás akkor télleg benne lesz az erkölcsibe? mert én azt nem igazán szeretném... válaszokat köszönöm..
Ott helyben azonnal, nem zárják le, nem fogod megtudni. Majd levélben értesítenek hogy mi lesz. Az erkölcsit nem tudom, de azt hiszem hogy szabálysértési ügyek nem kerülnek abba bele.
Utólag ugye ne mjelenthetik fel az embert, ha például visszanézik a kamerák felvételeit és meglátnak, amint lopok? Tegyük fel, hogy tudják a nevem, hogy hol lakom, de ha nem írattak jegyzőkönyvet, akkor a Tesco nem tehet feljelentést, ugye?
Nem-é?
Ismeretlen tettes ellen lehet tesznek feljelentést. Ha lop valaki megint és lebukik, akkor lehet ezt is rá tudják húzni például. Vagy felismerhető vagy a felvételen és beidéznek. Sosem lehet tudni.
Benzinkutaknál szoktak kamera felvétel alapján feljelentést tenni utólag. A felvételt megküldik a rendőrségre, az meg eljár, nyomoz.
És ha nem buktam még le előtte sohasem és az előéletem is teljesen makulátlan?
Nem vagyok benne a rendőrség rendszerében, így nem tehet feljelentést a Tesco, csak ha be tudják bizonyítnai, hogy én voltam. Ehhez kell az én aláírásom, amint beismerem, ha pedig kekeckedem, akkor hívhatják a rendőröket, akiknek megmutatva a felvételt rám tudják bizonyítani. De úgy tudom utólag ne mlehet rám bizonyatni még ha tisztán látszik is hogy én votlam, ha egyszer nem szereplek sem a rendőrség sem a Tesco adatbázisában.
Nincs a tesconak semmilyen adatbázisa.
Tegyük fel, lopsz, a kamera látja felveszi kivehető az arcod. Az operátor ezt észre veszi és szól a főnökének majd eldöntik hogy tesznek e ismeretlen tettes ellen feljelentést.
Nem vagyok tescos, de ha azonnal nem szúrják ki és nem fognak meg, akkor mázlid volt.
Nem tudom hogy utólag szoktak e felvételeket nézni.
De ha mondjuk megteszik a felvétel alapján a feljelentést, mert látható ismertető jegyek vannak, és utólag akár egy tescos, akár egy rendőr lát téged az utcán felismer. Annak következményei lehetnek. Ha még be is hívnak meghallgatni később, te még ott is tagadhatod. Bíróság lesz úgy is, és ha egyértelmű hogy te voltál, akkor a bírót nehéz lesz hülyének nézni.
Ezek feltételezések meg lehetőségek meg variációk. Van még több variáció is, mert ahány tesco annyi féle szokás.
A legegyszerűbb az, hogy nem lopsz!
Nocsak, még Petike "kekeckedik".
Hogy mennyi hülyeséget összehordasz itt Petike...
„Nem vagyok benne a rendőrség rendszerében, így nem tehet feljelentést a Tesco, csak ha be tudják bizonyítnai, hogy én voltam. Ehhez kell az én aláírásom, amint beismerem”
Na, ekkora baromságot is rég olvastam:) Ha kéne aláírás és beismerő, nem gondolod, hogy üresek lennének a börtönök?
A bizonyítás nem a feljelentő, hanem a nyomozóhatóság és vádhatóság dolga, vagy erről még nem hallottál?
egy órával ezelött irtam de nem tudom bekerült-e a rendszerbe a forumba tescos téma egy ismerösömröl....hohy lehet megtudni köszönöm
Nem találom a beirásomat még egyszer leirom,szeretném ha tudna valaki segiteni, a válaszával. Egy ismerösöm a Tescoban talált egy 1/2 fülbevalot. Megnézte az ékszereknél nem talált olyat eltette illetve széttörte mert valami més gyöngyöt is ráakart tenni ami az övé volt és nála volt .Fizetés után a biztonságiak hátra kisérték bizonyithatoan 1 és 1/2 óráig bent tartották. még valamit kerestek nála majd az egyik biztosnsági őr kiment behezott egy nyakláncot és azt is beirták a lopott dolog közé. Nem fizette ki csak a fülbevalot igaz nem lopta de azt mondta nem az övé volt. Kérdésünk vajon börtönnel büntethetik-e az uj jogszabály szerint mivel megrongálta a talált. de elismert fülbevalot.Ja és közben ketten is kipakoltatták de nem találtak nála semmit. Elöre is köszönöm ha valaki válaszolna.
elég zavarosan hangzik ez. börtön nem hiszem hogy járna ezért.
Köszönjük a választ igen valoban zavarosnak tünik,mert biztos látszik a monitoron hogy eltett valamit de azok a gyöngy darabok vltak amit leszedett a karikárol és amit sajnos el is dobott amit megtaláltak,de ezenki vül semmit nem találtak viszont be vittek egy hasonlo gyöngyböl levö nyakláncot és azt is felirták. Azért furcsa és félünk hogy végül is bár mit be vihetnek és nincs egy személy aki kontroálja igaz ketten voltak + valaki a fülbe adta hogy mit kell tenni. Nem bizalom gerjesztö . megnyugtato lenne a tárgyalásig is ha tudnánk hogy a raktárba lévö dolgokat is rögzitik.Köszi a választ hátha erre is lenne valami választ . Kösz szépen
kláraancsa
Igen rosszul tetted, hogy a rendőrségen sem mondtál semmit.
Majd a bíró eldönti, hogy mit hoz ki ebből.
Azok alapján amit leírsz, kb. naponta próbálnak meg ezzel a szöveggel védekezni olyanok akik lopnak. Vannak a szívós fajták akik csak a bíró előtt jönnek rá hogy hoppá bajban vagyok. Van aki a büntetés kiszabása után jön rá hogy az első perctől fogva együtt kellett volna működni és az igazat kellett volna mondani.
Lehet hogy ártatlan vagy, majd a bírót győzd meg erről. Ha nem sikerült akkor kapsz egy pénzbírságot. Attól is függ milyen volt az elő életed, vagy volt e már hasonló eset.
A bíró előtt azt mondasz amit csak akarsz, ami a te javadra van azt mind mondhatod.
Lehet elzárás.
A bíró előtt, olyat mondj ami a javadat szolgálja. Döntsd el hogy mit akarsz mondani neki, ő is fog kérdezni majd.
Szerintem nem fogja érdekelni a bírót a sztorinak az a része hogy valaki árul ilyeneket nem túl legálisan. Bíró függő hogy foglalkozik vele vagy sem.
Szerintem pénzbírság lesz. De a bíró dönti el...
A te javadat, az igazság szolgálja! A teljes beismerés!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02