Tesco lopás

monalisa1 # 2008.10.11. 18:44

Fog érkezni egy szabálysértési csekk úgy 10-30 ezer forint körül, valamint a barátnődnek úgyszintén. Be kell fizetni, különben a szülő keresetéből letiltják. (Azt hogy végül is ki fizeti be, a hatóságot nem érdekli.)

Nem valószínű, hogy a sajnálatos botlásnak további "hullámai" lesznek - első elkövetés, egyben remélve az utolsó is.

A rendőrök "nagy fiuk" voltak.
Egy bolti szakrulásért senkit sem "rabosítanak": ujjlenyomat vétel stb.

alice1 # 2008.10.11. 17:53

segítséget szeretnék kérni
16 éves leszek áprilisban, szólav még bőven kiskorú vagyok, tegnap 3 szintén kiskorú barátnőmmel elkövettünk egy nagy hülyeséget, összesen 8000 forint körül loptunk kozmetikai szereket és élelmiszert, be is vittek a "kisszobába" jöttek a rendőrök. mind a 4en benne voltunk, de csak 1ik barátnőm és az én táskámban voltak a cuccok, így a másik kettő letagadta, mi ketten bevallottuk, kifizetni nem tudtuk a dolgokat, a jegyzőkönyvet aláírtuk mind a négyen.
kérdéseim:

• kapunk-e valamilyen büntetést, vagy a szüleinknek ki kell fizetni?
  • mi lehet az egyéb következménye?
  • lesz-e priuszunk, vagy be kerül-e ez az erkölcsibe? mert 1ik bnőm megnézte a btk-ban és abban az van, hogy nem lesz priuszunk
  • közgazdaságiba járok, onnan ezért jogosan kirúghatnak-e vagy azt az igazgató dönti el?
  • tényleg kap-e az osztályfőnök és az igazgaó is levelet erről?

mert a rendőrök ezeket mondták akik egyébként ordítoztak és flegmán viselkedtek velünk, az egyik azt is mondta hogy be is visznek minket, ujjlenyomatot venni, meg ilyenek, de aztán nem kellett bemennünk, szóval nme tudom hogy a többi igaz volt-e?

monalisa1 # 2008.10.10. 13:38

A negativ reklám is reklám - sőt ingyen reklám.

Egyjogász # 2008.10.10. 12:33

justizmord, nekem is pont ez jutott eszembe a topic címet látva:)

Mi az hogy "Tesco lopás"? (Először azt hittem ez azt jelenti, a Tesco lop:) )

A lopás az lopás, akár a Tesco-ban lop a delikvens, akár a villamoson, akár a szomszédtól.

Vagy talán azt gonodolja valaki, hogy a "Tesco lopás" a lopás egy enyhébb válfaja?

kadaj01 # 2008.10.10. 07:00

Minden második tolvaj, csaló, gyorshajtó, részegen vezető nőnek az a védekezése, hogy terhes... komolyan mondom, ez már vicc.

monalisa1 # 2008.10.10. 06:17

Jó a kérdés.
Bizony szarkulnak az emberek máshol is.

justizmord # 2008.10.10. 00:57

De miért mindenki a TESCO-ban? Miért csak ilyen topic van? Ez nem burkolt reklám a TESCO-nak?

A lopás nem lehet kizárólagos le-szerzői-jogvédett-joga a TESCO áruházláncnak...

Vagy igen?

Iniuria non excusat iniuriam

falatka84 # 2008.10.09. 22:29

Kedves Sorstársak és Segítők!

Nagy szükségem lenne a tanácsotokra. Sajnos tegnap elkövettem én is egy banális hibát a Tescoban. 30000 ft értékben volt a táskámban kozmetikai áru. Megjegyzem a sajátomat is beleszámolva. De ezt is jegyzőkönyvbe vették, rettentő bunkók, arrogánsak voltak velem, fenyegetőztek hogy bent tartanak éjszakára a rendőrségen. Annyi hozzátartozik a dologhoz hogy nekem 12 éve pánikbetegségem, kényszerbetegségem, depresszióm van. Gyógyszeresen kezelik. A kényszerbetegségem végett fordult elő életemben először hogy lopnom "kellett". Aki tudja mi ez a betegség, érti miért írtam így. Aláírtam a jegyzőkönyvet, bevittek a rendőrségre, ott egy nyomozó felvette újra az adataimat, és én ott jeleztem hogy van ez az egészségügyi gondom. Azt kérte hogy az orvosom írjon papírt erről. Mameg is írta és bevittem. Azt mondta hogy az ügyésznek odaadja és ha elfogadja akkor nem kell igazságügyi orvosszakértőhöz mennem. Mire számítsak? Mindent aláírtam, nem ellenkeztem. 3 hónapos terhes kismama vagyok, nem notoriánus lopó mint ahogy ők beállítottak. A betegségem végett kaphatok enyhítést? Egyáltalán mit fogok kapni? Pénzbüntetést? Így büntetett előéletű leszek vagy nem? Megjelenik ez valahol az életrajzomban? És a jegyzőhöz biztos kikerül ez az egész? Valakit kérek nagyon, segítsen, mert ez az egész idegeskedés félek a babára is hat. Mennyi ideig tart? Segítsetek kerlek!!

bigdady # 2008.10.09. 07:58

Szép kis köztitsztségviselő leszel...

-edina- # 2008.10.08. 01:22

Köszönöm a segítséget.
És ha pl. köztisztviselői állást szeretnék elvállalni, ahhoz erkölcsi kell.
Akkor elvileg elvállalhatnám, mert nincs benne semmi az erkölcsiben?!

-edina- # 2008.10.07. 13:09

Sziasztok!

Szeretnék tőletek segítséget kérni.
2004 áprilisában barátnőmmel loptunk a Tescóból. 24000 Ft értékben. A helyszínen mindent visszakaptak.2004 júniusban kaptunk végzést. Egy év próbaidőre lettünk bocsájtva. Júliusban jogerőre emelkedett.
Most 2008 - ban benne lenne az erkölcsi bizonyítványban?
Mit jelent ez rám nézve, még büntetett előéletű vagyok, és törlődik ez valaha teljesen?

Segítségeteket előre is köszönöm.

karen # 2008.10.04. 18:51

En meg nem kaptam semmilyen papirt de biztosan kapok majd.szerintetek ha nem irok be semmit a munkahelyhez akkor mi van?lehet uresen hagyni?vagy ha mast irok be?mennyire fontos ez?
igazabol a csekket varom ,azonnal befizetem es kesz,a tanulsagot levontam es el akarom felejteni ezt az egeszet...

kadaj01 # 2008.10.04. 17:07

Cs.Richárd, te aztán nagyon bölcs ember vagy!

monalisa1 # 2008.10.04. 16:16

Tölsed ki, egyuttal írd hozzá: kiskorú vagy, tanulsz, önálló jövedelemmel nem rendelkezel. Lehet hogy 5-10 ezer forint szabálysértési bírság - amit nevedben majd a szülőd kifizet... Szerencsés esetben írásbeli figyelmeztetéssel megúszod a dolgot.

Egyrészt részedről a tanulság..., másrészt amit a biztonsági őr mond nem kell szentírásnak venni, vagyis fizettetlenül soha nem gyere el sehonnan. És a fizetést (= kárrendezést) a jegyzőkönyvbe mindig bele kell írni.

krissz0 # 2008.10.04. 15:33

sziasztok!

harminc munkanappal ezelött, augusztus végén, elkövettem egy lopást,(10000.-forintot nem haladta meg,615ft értékben rongáltam) mert az egyik csomagolását megsértettem és annak "nem térült meg az ára" úgy olvastm, hogy ha azt ott kifizettem volna, akkor semmi nem lenne. De mivel, ott azt mondták, hogy semmivel nem lesz jobb, hagytam a fenébe. Most kaptam egy papírt a polgármesteri hivataltól...
Abban az áll, hogy rongálással elkövetett tulajdon jog elleni SZABÁLYSÉRTÉSSEL "vádolnak".
Kitöltöm, de nincs munkahelyem...tanulo vagyok 18 éves leszek. Mire számitsak? Mennyit kell majd fizetnem?

valaki00 # 2008.10.02. 09:43

köszi majd meglátjuk mi lesz.

meggondolatlan lány # 2008.10.01. 16:16

Ha tudok ezzel segíteni valamit akkor leírom h mi volt velem. Én is elkövettem egy lopást(sajnos) és elkaptak. Egy 889 FT értékű kozmetikumot raktam el és elkaptak. Volt jegyzőkönyv meg minden, aláíratták, behívták apámat ő is aláírta mert a gyámom és utána mehettünk.kb 35 napra rá kaptam a polgármesteri hivataltól a papírt, de hála Istennek egy figyelmeztetéssek megúsztam. semmi pénzbírság, semmi elbeszélgetés a gyámüggyel, semmi.indoklásként a bűntetlen előéletemet és a kiskorúságomat fogalmaazták meg, meg persze az alacsony értékű lopottt tárgyat... remélem tudtam segíteni

kadaj01 # 2008.10.01. 15:37

valaki00

Már ezerszer leírák, hogy majd küldenek egy csekket a jegyzőtök(pár ezer forint), azt befizeted, és kész. Persze aztán lehet pereli a tescot, hogy a te gyereked nem csinált semmit, meg milyen angyal, tündibündi, meg alkoholista biztonsági őrök, stb... értelme?

valaki00 # 2008.10.01. 13:30

sziasztok kellene egy kis segítség.
kaptam egy levelet a polg.hivataltól hogy jelenjek meg a kiskorú 15 éves gyermekem lopási ügye miatt .Elövettem a gyereket nagy nehezen kibökte,hogy augusztus végén elloptak pár tanszert tolltartó ceruza stb. a barátnöjével Ö 5100huf a barátnöje 3800huf értékben plusz még vásároltak is 3000huf körül ugye lebuktak és mindent beismertek megkérdezték mit tudnak kifizetni a "hülyegyerekem" a nála lévő 10000 forintból kifizette a barátnöje cuccait igy csak ö ellene lett feljelentés holott a nála lévö pénzen simán kitudta volna fizetni amitt vett. Szóval a kérdések

1: Ilyen esetben nem kell értesiteni a szülőket ?

2: jegyzökönyvet aláírta persze ,mert beijedt ,de nagyon.Neki nem adtak a jegyzökönyvböl!.Az nem derült ki volt e felvétel és azon látszik e valami.Eltudom képzelni,hogy ö csak a balek volt mivel nem tolvajnak nevelem !tehát tudom bizonyitani,hogy nem tolvaj csak áldozat?

3:Mivel elég szigorú Gimibe jár értesülnek erröl az iskolában?

4:Esetleg valami tanács ötlet ?

És végül azért nem járok személy szerint a tescoba,mert utálom a sok alkoholista biztonsági ört aki a kissebséghez nem mer szólni inkább rászáll a "hülyegyerekre" aki vagány akar lenni a barinök elött.

egynagyhülye # 2008.09.27. 18:01

Hát remélem nem lesz belőle semmi nagy ügy és még rendőr is lehetek! Köszönöm szépen a segítséget Impossible és monalisa! Ha valaki még tud öteleteket adni az írjon! Köszi mindenkinek!
Köszönöm: Zsolt

Impossible # 2008.09.26. 21:04

Kedves egynagyhülye,

ne idegeskedj ezen, felejtsd el, ezen max mindenki jót röhög, senkit se fog izgatni soha, téged se kell, hogy izgasson, hagyd a farancba az egészet. :D

monalisa1 # 2008.09.26. 17:59

100 forint érték/fő elnassolásáért fenékbe billentés járt volna - leginkább, ezzel szemben majd jön egy pár ezer forintos csekk., fizesd be, és spongya kerül a történtekre.

Az hogy lesz-e belőled rendőr vagy sem, az sok egyéb mástól függ. (Ha a jelentkezéskor egy kérdőíven netán képezik az "előéletet", mondjad azt: éretlen kölyök korodban csokit ettél egyszer a boltban...)

Monalisa
laikus hozászóló

egynagyhülye # 2008.09.26. 15:59

Sziasztok!
Egy 17 éves srác vagyok! Nagy hülyeséget csináltam a Tescoban! Haverokkal hülyülésből megedtünk 4 csokit összesen 400 Ft értékben! Ez volt az első ilyen esetem! Nem is volt semmi baj míg a cassatól ki nem értünk! A biztonságiak bevittek a kisszobába! Elkészült a jegyzőkönyv is meg minden és a csokit még ki is fizettük! A rendőrség nem volt az ügyben! Azt szeretném kérdezni hogy most februárba szeretném beadni a jelentkezésimet rendőrnek és ezzel a nagy hülyeséggemmel felvesznek-e? Milyen büntetésre számíthatok? Mennyi pénzbírság? Egyáltalán kapok érte valamit? A biztonsági azt mondta a végén hogy ne csináljunk ilyet többet! Nagyon várom a választ mert nem tudok aludni az eset óta! :( Nagyon szégyelem magam! Kérem valaki segítsen!
Köszönöm előre is! Zsolt

ksstomi # 2008.09.24. 17:06

hozzászólás törölve

karen # 2008.09.22. 18:31

Hello Becen!
de honnan tudod hogy visszanezik?elotted neztek vissza ott vagy kesobb mondtak?te is lattad?es 40nap ota semmi hir?
azt nem ertem ha elismerted es alairtad a lopast akkor minek nezik vissza...