Üdvözlettel!
Sajnos én is elkövettem egy nagy hibát! Ennek már több mint egy hónapja (kb 40 napja). Sajnos egy négybetűs francia tulajdonú hipermarketből fizetés nélkül akartam kivinni egy napszemcsit. Becsipogott, bevittek a kisszobába. Aláírtam, kiderült, hogy 13.000,-Ft a szemüveg. Ez engem is meglepett, de nem változtat a tényen. Kérdezték viszem-e. Nem vittem, náluk hagytam. Tényleg visszanézik a kamerát, mert akkor azt is láthatják, hogy én vettem le róla az árcédulát. Én azt mondtam Nekik, hogy nem volt rajta.
Tisztában vagyok vele, hogy ez büntetéssel jár, amit meg is érdemlek. Kis városban lakom. Mennyire megy híre az ilyeneknek a hivatalból, vagy egyáltalán minek köszönhető ez a "csend" a felelősségre vonás oldaláról?
Tesco lopás
egyebkent ezek a felvetelek osszefuggo kepek,tehat mondjuk vegig lehet kiserni rajta az egesz idot amit a vasarlo a boltban volt?vagy csak egy egy reszlet van meg?es milyen jo minoseguek ezek?minden esetben csatoljak a felvetelt ha megkuldik a jegyzonek?
ez 2 hete tortent es meg semmit se kaptam.olvastam olyat is itt a hozzaszolasok kozott h volt akit behivott a szab.sertesi eloado.masok meg kaptak azonnal a csekket meghallgatas nelkul.ez hogy van?vagy elobb a formanyomtatvany jon minden esetben?
amugy eszem agaban sincs fellebezni,inkabb mar tul akarok lenni rajta.az biztos h tanultam belole...
hozzászólás törölve
nem Tesco volt de hasonlo.szoval naponta odajarok vasarolni es elofordult neha h nalam "maradt"olyan dolog is amit nem fizettem ki...most az volt h egyszeruen eszrevettek,elkaptak en alairtam a jegyzokonyvet es ennyi.700 ft erteku illatszer volt.egy ismerosom szerint a felvetelt csak buncselekmeny eseten nezik meg.igazabol a korabbiak miatt aggodok mert mi van ha megis megnezik azokat...akkor milyen buntetes lehet?amugy nem tudom h most mit rogzitettek mert nem azon keresztul kapcsoltak le
hozzászólás törölve
700ft erteku volt es sztem nem figyeltek.
de az viszont tenyleg erdekelne h a korabbit is megnezik ilyenkor?es ha talalnak olyan felvetelt akkor azt felhozhatjak ellenem?ha igen akkor milyen buntetesre szamithatok?minden esetben megnezik a videokat?
hozzászólás törölve
Monalisnal olvastam korabban h utolag nem lehet felelosegre vonni vkit ha korabban szarkult...tehat ha vki mar szarkult korabban is ezt utolag egy kesobbi rajtakapasnal megtudhatjak vhogyan?vagy csak az aktualis rajtakapas szamit a buntetesnel?esetleg visszanezik a korabbi felveteleket?elofordult szarkulas korabban is akkor szerencsem volt,most nem...de a korabbiakat rogzithettek esetleg csak epp nem tunt fel akkor senkinek...igy utolag a korabbiert lehet bajom?vagy csak az aktualisert?
hozzászólás törölve
Nekem is van egy Tesco-s sztorim;
2005 februárban történt, egy doboz vodkás cukorkát tulajdonítottam el, lekapcsoltak és kb. 2 órán keresztül ott tartottak, mire végülis elengedtek.
Persze hetek múltán jött a jegyzői levél, hogy 10.000 Ft-ra büntettek, én ezt ki is fizettem. Igaz, ott már nem vodkás cukor szerepelt, hanem egy üveg vodka!!! 8 általános itt is erősen dominál!!! Gondoltam, hogy ezellen teszek vmit, de aztán úgy voltam vele, hogy lopás az lopás, mind a cukor, mind a vodka egy kalap alatt volt.
Ez volt2005. februárjában.
Ma 2008. szeptembert írunk, tűzoltó szeretnék lenni. Ott azt mondták bűntetlen előélet a feltétel többek között. Azt tudom, hogy a szabálysértés két év után elérvül. Azonban ezt hogyan kell érteni??? Teljesen törlődöm a nyilvántartásból (központi irattár) vagy sem? Aláírtam egy olyan papírt a tűzoltóságon, hogy lekérhetik az adataimat a BM adatfeldolgozó rendszeréből. (nem emlékszem pontosan, de azt gondolom, hogy ezt volt odaírva)
Tehát, akkor ez is ott lesz, ha lekérik az adataimat? Vagy teljesen tiszta vagyok, mivel két év eltelt???
Nagyon fontos lenne, mert ez aggaszt nagyon! :(
Akkor hülye voltam, egy semmi cukorért most lehet nagy árat kell fizetnem.
heat
Mellesleg kár hogy ez a lopás dolog csak egyoldalról működik. Voltam vagy 11 éves amikor nagy nehezen összekapartam a pénzem arra a progira amit annyira szerettem volna. Elmentem a tescoba, megvettem, boldogan hazamentem, amikor kinyitottam nem volt a dobozban semmi. Felhívtam őket, elmondtam mi a helyzet, és mondták egy 3 napon belül vigyem vissza és kicsrélik. Persze hogy másnap visszamentem hiszen nem volt egy olcsó dolog volt. Az információs pultos nő persze bedobta a "te is kivehetted belőle" szöveget, de nagy nehezen elhitte hogy én ezt így vettem. Telefonált egyet, majd közölte hogy az ügyintéző nem ér rá most ilyenekre.
Felháborító volt ez az egész, meg hogy csak akkor foglalkoznak ilyennel ha őket éri kár, amibe egyébként bele se rokkannának...
Az előzőhöz még annyit, hogy télleg minimum 30 nap múlva küldnenek "szerelmes" levelet?
Mi határozza meg a bírság nagyságát?
Előre is köszönöm.
Üdv!
Nem rég szerettem volna eltulajdonítani egy 2300 forint értékű dolgot. Elkaptak és bevittek a "titokszobába". Megértem hogy a munkájukak végzik a biztonsági őrök, meg határozottan szeretnének fellépni, de szerintem van egy határ amit nem kéne átlépni. A biztonsági őr teljesen normális volt, amíg úton voltunk. Elejtettem egy "valami probléma van?" kérdéset, erre ő "nem tudom". De miután bementünk, hangnemet váltott. Hiába ismertem be a dolgot, mondta h vegyem elő a többit is (ami nem volt), meg h rendőrt fog hívni aki majd megmotoz. Rosszul lettem és ideges voltam de nem ülhettem le, ráadásul jót röhögött a "van valami probléma" mondatom miatt rajtam, egyszóval kigúnyolt. Állítása szerint el fog kerülni az iskolához a rendőrségen keresztül, és hogy be fogják mondani az iskolarádióba is....:D Nem mondott persze semmi információt, az egészről, elkezdett azzal ilyesztgeni hogy büntettek már meg 80 forintos túrórudiért 12000 forintra. Ezekután aláíratott vele egy nyilatkozatot, hogy a tesco rendelkezni fog az adataimmal, stbstb.
Igaz hogy én voltam a bűnös, de nem hiszem hogy ennyire éreztetnie kell hogy ő van fölényben....
Lehetséges az hogy egy túrórudiért 12000forintos büntetés járjon? Mert ha igen akkor számíthatok akár egy 40000-es büntetésre.
hozzászólás törölve
hozzászólás törölve
hozzászólás törölve
hát mondjuk az tény és való hogy a biztonsági őrök az áruházban igen bunkók tudnak lenni! én a "hátsó szobába" rosszul lettem, sokkot kaptam , de nem igazán foglalkoztak vele, hogy nem kapok levegőt, nem tudok felállni a földről, sápadt vok és zsibbad mindenem.mikor már látták hogy tényleg vmi gond van h má alig vagyok magamnál nagynehezen mentőt hívtak , de addig nem ám h egy széket adnának alám h szegény bolond ne a földön üljön má, á dehogy ,üljön csak ott tovább. nagynehezen akkor voltak képesek adni alám mielőtt a mentő 5 percel azelőtt meg nem érkezett és míg apám be nem jött! beállítottak egy piros vonal mögé, nem válaszoltak, vagy ha mondtak vmit rólam a kis adóvevőjükbe akkor mint vmi börtöntöltelék, úgy beszéltek rólam!ennyit róluk! ezt sztem normálisan is el lehet intézni h legalább normális hangnemben válaszolni, és teljeskörű információt adni az elkövetkező dolgokról!hisz ők is voltak tizenévesek, mindenki követ el hibákat és csak tanul belőlük, ők is voltak fiatalok és gondolom ők is voltak meggondolatlanok!
A másik meg az, hogy, ha már ennyien szidják a biztonsági őröket én is beszállok. :)
Amikor elkövettem a lopást, (tudom bűnös voltam) úgy bántak velünk mint a kutyákkal. Megaláztak minket az összes vásárló előtt, még azokat is, akik semmit nem raktak zsebre csak velünk voltak.
- Flegmák is voltak
- kérdeztem Őket és semmit nem mondtak, hogy mi lesz
- vágták a fapofát azzal az 50kg-jukkal.
Akárhány bevásárlóközpontban jártam én még nem láttam normális őrt. Mind nádszálvékony volt, szerintem lány léttemre odarúgnék neki és kidőlne, na de mindegy is... :)
Monalisa1
Köszönöm a segítséged, remélem, hogy igazad lesz, csak azért írtam, hogy egyik szeméy ezt írja a másik meg azt, mert olvastam 3 hetet is meg ilyenek...
Nah mindegy, majd csak jön valamikor, de az lenne a legjobb, ha nem is jönne soha! :) mert már ilyet is írtak, hogy nem biztos, hogy jön levél. Egyépként a rendőr azt mondta nem is lesz belőle semmi sem, de meg sem említette a pénzbüntetést.
ksstomi és kikker
Egy bolt vagy be van-e kamerázva vagy sem - ezen kívül az éppen működik-e -, de bárki szólhat a biztonsági őrnek: mintha valakit "szarkulni" látott volna.
A biztonsági őr bárkit behívhat a pénztártól és ellenőrizheti - többek közt ez a dolga -, mivelhogy ma már önkiszolgálás (...) van a pultoknál.
Az teljesen más dolog, hogy illene és főleg kellene a behívott személyt visszakisérni és mások által is érthetően elnézést kérni tőle - ha minden rendben volt.
Na ez az amire a honi biztonsági őrök "odefigyelése" már nemigen terjed ki...
A magam részéről ennyi.
Mimóza1988
30 nap egy hivatalos levél elkészülte, de akár 60 nap is lehet, valamint még néhány nap a posta. És nem már "másnaptól" kell számítani az időt, mivelhogy a jegyzőkönyvnek be is kell érkeznie a szabálysértési ügyintézőhöz - akinek hasonló ügye van éppen elég...
Már el telt 2,5 hét, de még semmilyen levelet nem kaptam a lopás miatt (700 Ft)...
Annyi féle válasz van, hogy már nem is lehet tudni, hogy kinek hihetek...
1.ha a biztonsági őr olyan jól végezné a dolgát, akkor nem csak odaszolna, hanem odajönne, hogy légyszives álljunk meg mert becsipogott a kapu(mivan ha suket vagyok és nem hallottam pl)
2.szerintem megalázó, hogy egy vad idegen embrnek, becsületes ember létemre kikell pakolni a táskámat, 1 lánynak szerintem meg kétszer olyan megalázó
3.azt is megalázónak tartom , hogy két biztonsági őr kiséretében bevisznek, az emberek szeme láttára 1 szobába
4.utánajártam, és svájcban valóban kártérités jár egy ilyen helyzet esetén
és arrol a háromnegyed óráról nem is beszélek amit elvettek az életemből
hozzászólás törölve
hozzászólás törölve
Üdcözlök mindenkit!
monalisa1! Én már 20 éves vagyok. És ennyi idősen már felnőttnek számítok. Be bana, ha ennyi idősen is a gyámhivatallal kellene elbeszélgetnem a szüleimmel együtt. Ez gondolom csak 18 éven aluliakra vonatkozik esetleg! Legalább is merem remélni, mert ha nem akkor nagy bajban vagyok! :) A pénz büntetést, amit (esetleg) kapok, azt majd én kiperkálom a szüleim tudta nélkül, remélem nem lesz sok!
De az biztos!: SOHA NEM LOPK TÖBBSZÖR!!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02