Tesco lopás

Véleményem # 2012.03.08. 14:41

Az a 4 óra nem is volt sok, ahhoz képest hogy tovább is bent tarthattak volna.
A rendőrség csak jegyzőkönyvez és tovább küldi a feljelentést a bíróságra, ott döntenek.

A bírót győzd meg, mond el neki az igazat.
Itt hiába keresel partnert, nem fog elkísérni senki a tárgyalásra. Én elhiszem hogy ártatlan vagy, mond el ezt a bírónak is, az egész történetet.
Az is lehet hogy figyelmeztetést kapsz, ha a bíró úgy dönt. De könnyen dönthet máshogy is.

Dr.Attika # 2012.03.08. 18:46

Mit válaszoljon bárki is? Lopni tetszett és magyarázkodni. Ismeri ezt a helyzetet a kriminálpszichológia.

Gabicsek # 2012.03.08. 21:06

Csak tudod kicsit furcsa, hogy pont két olyan dolog volt nálad, amilyen két üres dobozt találtál véletlen. No, ezt nem fogod senkinek bebeszélni. Jobban jársz, ha szánom-bánom, sírás-rívás van, mert ezt a maszlagot senki nem veszi be, magyarul azt hiszi majd a bíró is, hogy hülyének nézed. És ezt nagyon nem szeretik.

guba" # 2012.03.09. 09:33

Jól átvágtak az utcán,szinte annyit fizettem,mint amennyi az ára lett volna.

Az üres dobozokat megvetted az utcán, és ki akartad cserélni teli dobozokra, nem erről van szó?

Sherlock # 2012.03.09. 10:08

Ha én követtem volna el,nem stresszelnék,hogy mit mondjak a bíróságon.

El sem hinnéd, hogy micsoda kamukat találnak ki az elkövetők miközben készülnek a tárgyalásra...

Valamint azt is ,hogy senki nem hisz nekem,csak aki jól ismer!
A bíró pedig nem ismer!!!

Létezett valamikor az ún. akkuzatórius eljárás, ahol a vádlott 2-51 tanúval bizonyíthatta szavahihetőségét :) - ilyesmi kéne most neked

Gabicsek # 2012.03.09. 11:27

Nem véletlenűl vettem le azt a két dobozt,venni akartam

Ha - állításod szerint - a dobozok üresek voltak és ezért tetted vissza, miért nem vettél akkor két teli dobozt? Mert ugye nem vettél?

Gabicsek # 2012.03.09. 11:41

Feltehetően a bíróság is ugyanúgy kamunak fogja találni.

Gabicsek # 2012.03.09. 11:56

Azt mondasz a bíróságon, amit akarsz. De jobban szokták tolerálni az őszinteséget. Te is érzed, hogy ez a magyarázat sántít. Ha pénzbüntetést szabnak ki, gondolom nem mindegy, mennyit. És azt be kell majd fizetned, különben átváltoztatják elzárásra.

Goodwitch # 2012.03.09. 12:10

Háát, már megbocsáss, de a sztori egyre érdekesebb.

Adott egy nehéz sorsú hölgy (veszélyeztett terhes, majd elvetél, plusz munkanélküli), aki gyakorlatilag december óta nem kapott se fizetést se táppénzt, de az a legfontosabb problémája, hogy 1. ruhát vegyen a TESCO-ban, 2. a barátnőinek több ezer forintért kozmetikai termékeket vegyen, miután éppen 10 perccel azelőtt vett magának is ilyeneket. Ja...

De ha már tanácsért jelentkeztél:
szvsz a bíróság előtt hagyd ki azt a részt, hogy „Akiktől vettem,már régóta ismerem őket látásból,parfümöt,mosóport,krémeket árulnak.
Néha elejtenek pár szót,hogy nehezen szerzik,a biztonsági őr,dolgozó,meg kell őket is fizetni.
”, mert esetleg lopás mellé még megáll egy orgazdaság szabálysértés is.

Goodwitch

Goodwitch # 2012.03.09. 13:04

kláraancsa,

ha valakivel az általad írt dolgok megtörténnek rövid idő alatt, az nehéz sorsú, akár így írtad, akár nem.

Reménykedj, hogy az alábbi mondatod nem teljesen igaz:
A kamera annyit látott,hogy beviszek a kosaramban a próbafülkébe két dolgot,majd visszateszem a polcra.

A sztorinak része volt ugyanis, hogy elővetted a pénztárcádat, és észrevetted, hogy nincs már nálad annyi pénz, azért tetted vissza a dobozokat. Na már most akkor ennek látszania kell a felvételen. Ha látszik, akkor elő jöhetsz a sztorival, ha nem, akkor jobb a mély hallgatás.

Nem mellesleg, ha bemegy az ember lánya egy áruházba olyan dolgokkal a táskájában, amelyeket ott is lehet kapni, akkor a biztonsági őrrel jelöltet a hasonló eset elkerülése végett... Kereskedőként ezt nyilván te is pontosan tudod, még csak nem is a mindennapi életből, hanem a foglalkozásodnál fogva. Így a 2. pontot sem nagyon reklámoznám, mert nem lesz enyhítő körülmény.

A bíróság azokat is elítéli, akik az éhség miatt lopnak...

Goodwitch

Gabicsek # 2012.03.09. 21:04

kláraancsa!
Készülj fel egy pénzbüntetésre, feltehetőleg megállapítják a lopás szabálysértését.

boriska0101 # 2012.03.10. 08:16

Ha biróság elé kerűl, 2300ft-os lopás, akkor már bűntetett elöéletű lettem, Mondjuk pénzbirság esetén, vagy figyelmeztetés esetén, soha nem volt dolgom a rendörséggel ilyen űgyböl kifolyolag
Köszönöm válaszotokat Gabicsek, kimélj meg , ha csak kritizálni tudsz

boriska0101 # 2012.03.10. 08:18

Természetesen kérdésnek szántam, hogy birósági eljárás esetén, ha péznzbirság, akkor az bűntetett elöéletet jelent ezután?

végrehajtó1 # 2012.03.10. 08:51

Olvasgasd a fórumot vissza és választ kapsz a kérdésedre.

Gabicsek # 2012.03.10. 12:20

Oké, boriska, megkíméllek, habár nem én loptam és nem kritizáltalak. Beírhatod a problémád akár öt topicba is, mindenhol ugyanazt a választ fogod kapni. A szabálysértés - ha megállapítják - nem számít büntetett előéletnek. Megkíméllek a visszaolvasástól.

jános91 # 2012.03.13. 18:56

Sziasztok!
Bocsánat, hogy nem olvasok vissza. 3499 Ft értékben loptam a Hervis-ből, elkaptam, együttműködő voltam, beismertem, aláírtam a jegyzőkönyvet. Ez volt az első ilyen esetem, amúgy tiszta vagyok, mitn a hó. Az a gond, hogy felbontottam a terméket, és a tartalmát próbáltam elvinni, ezért "lopás és rongálás"-nak számít az eset. Lopásgátló eszköz ne mvolt rajta. Ez most bűncselekmény vagy szabálysértés? A biztonsági őr azt mondta bűncselekmény, de szeritnem nem. Kihívták a rendőröket, mert nem volt nálam a lakcímkártyám. Megkérdeztem a rendőröket, hogy mire számítsak, azt mondták az árúház feljenet engem és kb 15-30ezer pénzbírságra számíthatok. Megkérdeztem, az iskolámban tudni fognak-e erről? Azt mondták nem, ennek semmi nyoma nem lesz az iskolában, az egyik vicceskedve modnta hogy ha akarom, betelfonálhatnak. A kérdéseim:

• ez most szabálysértés, vagy bűncslekmény?
  • milyen bűntetésre számítsak?
  • fognak-e küldeni levelet az iskolámba?
drakula78 # 2012.03.13. 22:09

Kíváncsiságból szeretném kérdezni,hogy olyankor mit csinál a Tesco,hogyha nem kapnak tetten valakit,de megtörtént a lopás és gond nélkül távozik, nyomozhatnak utána vagy tehetnek ismeretlen tettes elleni feljelentést? A lopás értéke 2.000 Ft alatt van.

Gabicsek # 2012.03.14. 09:49

jános91!
Szabálysértés lesz az szerintem. Hogy mire számíthatsz, olvasgass kicsit vissza.

Véleményem # 2012.03.14. 13:19

jános91

Pénzbírságra vagy figyelmeztetésre számíthatsz. Az iskolát nem értesítik.

drakula78

Tehetnek feljelentést, de nem valószínű...

drakula78 # 2012.03.14. 14:10

Nem volt se tettenérés és senki nem tud az esetről. Videó kamerákat vissza szokták nézni ,hogy lecsekkolják az esetleges büntetlen eltulajdonításokat?

jános91 # 2012.03.16. 14:10

Értem, köszönöm.
Ha megint tettenérnének, akkor mennyivel lenne súlyosabb a büntetés, akkor már bírósági ügy lenne belőle? Az elévülési idő 2 év ha jól tudom, akkor ez azt jelenti, hogy ha 2 év múlva lopnék megint és elkapnánka, úgy kezelnék az ügyet, mintha az lenne az elős eset, ugye?

tévedett egyén # 2012.03.16. 18:55

jános91!

• Szabálysértésnek minősül,de a jegyzőkönyvbe rongálás is van,akkor csalással is vádolnak majd és így halmozott a dolog(szabálysértésnek minősül és nem bűncselekmény)!

A csalás viszont már 3-220ezer közötti összeg!

• A büntetésed 5-20 ezer között lesz valószinüleg,ha megbánod és együttműködsz velük!
  • Nem fognak levelet küldeni!

Ja és tesznek feljelentést!!!

Dr.Attika # 2012.03.16. 19:14

János 91!
A Btk. 316.§ (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés d) pontja szerint minősülő lopás vétségének minősülhet a cselekmény, melynek büntetési felső határa 2 év fogház. Csalás szóba sem jöhet.

Véleményem # 2012.03.16. 20:07

drakula78

Visszanézhetik a kamerákat.

jános91

Szabálysértés még mindig.

Dr.Attika # 2012.03.17. 12:58

János 91!
Nem szabálysértés.
Egyébként legyen nyugodt. A TESCO-t a sok visszaélés miatt hamarosan "kiírják" a magyar piacról. Ettől függetlenül lopni nem szabad. Tudja van egy mondás: Aki lop az csal is, aki csal az minden ember által elkövethető gazemberségre képes.