Tesco lopás

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.11.24. 14:21

ööööö...

akairsoft # 2008.11.24. 14:14

üdv.

4900 ft értékben tulajdonítottam el ebből az áruházból egy bizonyos terméket, mely bejelzett a kijáratnál. a következményeket nagyjából ismerem, szabálysértés...azonban...így, hogy ez megtörtént, elhelyezkedhetek később a rendőrségnél, hadseregben? (2 éven belül)

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.23. 19:15

És nem azért mert annyira romlott vagyok, hanem azért mert ha vissza gondolok, hogy engem az X áruház eddig hányszor és milyen értékben károsított meg pl, akkor max készítenék magamnak egy egyenleget otthon, hogy is állunk :-)

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.23. 19:13

na azért amit itt leírtunk, annak van alapja, és különben se rágalmazás, hanem TÉNY (amit speckó én írtam).
Na másfelöl, hogy ha felteszem, elteszek a zsebembe valamit a TESCO-ban pl, hát nem tudom, én nem hiszem, hogy ez annyira megviselne, hogy mindenféle elméleteket kellene kitalálnom ahhoz, hogy aludni tudjak ... na mindegy.
Szerintem úgyis befejeztük...

meggondolatlan lány # 2008.11.23. 16:01

Már ne haragudjatok de szánalmas ami itt folyik!! már mindenki rágalmaz mindenkit!!!szerintem ez az önbecsapásos story ez nem abból fakad , h magukat akarják jónak titulálni, a becsületest(már aki) pedig leócsárolni, hanema saját dolgaimból tapasztalva (én is követtem el egy lopást és olyan mértékben megbántam, hogy életembe nem jutna eszembe többet és ezt halálosan komolyan mondom )olyan mértékben bűntudatm volt és állandóan ezen járt az eszem , már fizikailag is az egészségemre ment rá és valahogy ezzel próbáltam elfogadtatni magammal h loptam!!!de sztem ezezel nem csak én vagyok így!! sztem nagyrészt az emberek így próbálják saját önemésztésüket nemlelkileg összeroncsoló szintre vinni!

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.22. 21:28

Ezek után én csak annyit tennék hozzá, hogy legyetek szívesek ne ferdítsétek el amit írok, mert én nagyon nem erről írtam. Vzoli! Ez az önbecsapásos teória nem rossz, csak az a helyzet, hogy már megint ferdítés, itt speckó nem erről van szó! És álljon meg a menet! Azt már csak remélni merem, hogy nem nekem szántad, mert éppen én nem is loptam. Egyébként pedig nagyjából felesleges is erről beszélni, mert ez az egész ország sajnos erről szól, bármennyire is nem értek vele egyet. Aztán lehet filozófálgatni, hogy ki a bűnös és ki nem ... egyszemélyben nem tudod megváltani a világot (ezt az országot).

Na IQ-kértdésekbe pedig ne is menjünk bele, mert annak nem lenne vége.

justizmord # 2008.11.22. 21:10

Még ő az erkölcsi bajnok, mert bár lop, jobban ír helyesen, és a másik nagyobbat lop...

Végülis a gyilkos is jó ember, mert van tömeggyilkos is...

Végülis a tömeggyilkos is jó ember, mert Saddam Hussein, Sztálin és Hitler többet ölt...

Iniuria non excusat iniuriam

vzoli # 2008.11.22. 21:06

Jó, ha az ember a 'LOPTAM'-alapszituációból kiindulva röpke egy nap alatt pajzsként fel tud maga köré építeni egy szemellenzős ábrándot a velejéig romlott világról. Mert legalább az illető talán rájön, hogy a fürge ujjakon túl még meg van áldva a tökéletes önbecsapás képességének adományával is.

justizmord # 2008.11.22. 21:01

Azért kicsit vicces, amikor a tolvaj szarházizza a másik tolvajt...

Legyünk konzekvensek. Ha az egyik tolvaj az, akkor a másik is...

IQ bajnok tolvajnak meg üzenem, hogy a vígasztal az nem vÍgasztal, hanem vigasztal...

julcsika # 2008.11.22. 20:04

Kicsit félreértetted,de nem baj,nem erről szólt az irományom,hanem a "Nagyotlopó bűntetlenül megúszó szarháziakról" -már bocs.

luck66 # 2008.11.22. 19:58

nehogy csak azért legyenek becsületesek az emberek,mert nincs pénzük ügyvédre,ez kicsit vicces

Pontos választ talán csak a jogvégzettek adhatnak,de az Ó véleményük is sokszor különbözik!

julcsika # 2008.11.22. 19:51

Pl. az Apeh-ban az utóbbi egy-két évben kétszer annyian dolgoznak,rámásznak mindenkire,mindenedről,mindenkidről tudnak mindent,ott vannak mindenhol,és azt is tudják,mikor,mennyit vásárolsz stb... Én személy szerint már csak nagyon ritkán vásárolok kártyával... Egyszóval: tudják,hogy a leghatékonyabban,és legkönnyebben kin lehet elverni a port

julcsika # 2008.11.22. 19:39

Megmondom én,ki a becsületes Mo.-on! Az,aki milliárdokat sikkaszt a közpénzből,aztán vagy kiderül,vagy nem.Ha esetleg kiderül,akkor mivel van pénze a legjobb ügyvédre,szinte semmi következménye nem lesz a tetteinek és tovább lopja a pénzünket,ameddig csak a lelkiismerete engedi,ha egyáltalán van az ilyeneknek. A kisember pedig inkább be-és megfizet mindent,mert tudja,hogy mivel nincs pénze jó ügyvédre,úgyis ő fogja húzni a rövidebbet.

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.22. 09:45

A nem kéne fikázni a becsületeseket, akik a becsteleneket kapkodják el…

Hűhajajajajajjjjjj, na látod, ez a mai Magyarországon nem működik. Merthogy nem igen lehet meghatározni ki a becsületes és ki a nem becsületes. Mindössze nézőpont kérdése. De ha vállalkozol rá, meghallgatlak ....

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.22. 09:36

Leegyszerűsítem, mert hosszúra sikerült:
A jelenség a következő (bocsánat a szóhasunálatért, de így hallottam):

"Rendnek kell lennie - mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá :-) Kb erről van szó ...

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.22. 09:32

Justizmord!
Na szerintem inkább ne nyissam ki a számat ....

Persze evidens, a sportszeletet lopkodó srácokat el kell kapni, és jaj de példát kell mutatni, na aztán az más kérdés, hogy maguk a biztonsági őrök azok, akik szervezett módon negyed kamionnyi nyomtatótól, számítógéptől és stb fosztják meg az adott áruházat (legutóbb olyanról hallottam, hogy egy rakomány mikrohullámú egy részét "intézték el"- persze tudom, csak pletyka + még én is képzelgek, azaz nem igaz, ilyen nincs .... ugyhogy ne hidd el!).
Nem azzal van a bajom amit írsz, hanem azzal, hogy itt is az megy, hogy a kicsin kell elverni a port, de az nem érdekes, hogy "hátul" meg milliós tételekben tűnnek el a dolgok.
A helyzet az, hogy nem akarok rágalmazásokba bele menni, csak én is voltam egy multinál két évet, ott tanítottam, ez alatt eléggé bele láttam a dolgokba, na most egy az egyben ez ment ott is. Eljátszották a hatalmas fegyelmet, ellenőrzés kilképsékor, biztonsági kapu, anyámtyúkja, de az meg "belefért", hogy havonta pl. egy egész szállítmány nyomtató eltűnt ott is. Csak szerencséjük volt, megúszták, mert a cég nem akart feljelentést tenni, de lényeg, hogy kartonszámra mentek ki a winchesterek és stb, és a kigyúrt gorilláknak valami rejtélyes módon két hónap alatt 7-es BMW-jük lett. Na ez volt az ami miatt gyanúsak lettek egyébként, és ami miatt lebuktatták saját magukat, mert ez a főnökségnek is feltűnt, de megoldották annyival, hogy lecserélték a biztonsági céget, nem lett rendőrségi ügy, nem akartak botrányt, ennyi. Egy multicég másképpen gondolkodik ám, és esze ágában nincs a rendőrségre szaladgálni ilyen miatt. Az ok egyszerű: nekem a vezérigazgató mondta erre azt, hogy nem hiányzik az neki, hogy mindenféle törzsörmesterek túrkáljanak itt a komoly céges papírok között is netán. Ilyen egyszerű. Na persze abból látványos botrányt csaptak volna, ha valakinél netán egy ceruzaelem miatt becsipog a kapu.

Tehát nem azt mondom, hogy lopni kell, hanem azt, hogy jellemzően itt is mindig az "egyszerű kisember" szívja meg, akik meg szervezetten nyúlják le nagy tételben a dolgokat, azok persze mindent megúsznak.
Nemtom mennyire voltam érthető .... de nem képzelgek, hanem egészen pontos információim vannak erről (az említett multicég ahol tanítottam .... de máshonnan is jönnek közvetlen infók).

Julcsika, aranyos vagy, de ne mondj ilyet, hogy bírsz, mert aztán Rád is kitalálják, hogy Te is bizonyára én vagyok (mostanában ez megy a fórumon, már vagy 10 emberre kitalálták, hogy én vagyok, általában olyanokra, akiknek a véleménye nagyjából egyezett az enyémmel vagy legalábbis közel állt ....)

És Julcsika! Ugyan .. ilyet nem szabad mondani .. :-) A biztonsági őrök egytől egyig becsületesek mindaddig, amig látja őket a kamera :-) Aztán ha felszól rádión a haverjának, hogy "Józsi, a 6-ost most kapcsold ki", akkor meg megy a számítógépekhez csavarhúzóval és visz belőle mindent :-)

Na ez az ellentmondás az, ami miatt én UTÁLOM a nagy becsületest megjátszó biztonsági őrök zömét, mert tudom, a színfalak mögött meg mi zajlik, csak hát a látszatot fenn kell tartani tudod. Aztán nyilván van kivétel is ... (tudok kivételre is példát, mert a multi aki lecserélte a biztonsági céget, na ott már oda figyelt nagyon, hogy ne kelljen már havi sokmilliós vesztteségeket benyelnie, és a biztonsági céget is ellenőrzi folyamatosan. Azóta nincsenek ilyen eltűnések kamionszámra. Tehát ők megelégelték, és szereztek egy valóban becsületes őrökből álló bandát ... íme a kivétel). Csak tudod mi van, ha a biztonsági cég meg az adott áruház/cég vezetősége is össze játszik, azaz senkinek nem érdeke lebuktatni őket, akkor ez megy ám így szépen évekig ....

Na jó, tudom képzelgek, majd meg fogom kapni, már lelkiekben készülök is fel rá :-)

Lehet, hogy egy teljesen kívülállónak ez meredek, de tudod amikor 2 éven át érdekes módon csakis a raktárkijáratra néző kamerát nem sikerült az istennek se megjavítani, az valamiért mindig rossz volt szerencsétlen .... na .... most erre is mit mondjak? Nyilván senkinek se állt érdekében, hogy az a kamera működjön.

julcsika # 2008.11.22. 06:43

Ja ! Azt elfelejtettem leírni,hogy nem is biztos,hogy a bizt.őrök többsége olyan nagyon becsületes lenne...Ez saját többszöri tapasztalatom.Ebben gondolom egyetértünk,vagy ha nem,akkor hidd el,ez valóban így van!

julcsika # 2008.11.22. 06:38

Ne haragudj,ha esetleg megbántottalak személy szerint téged,vagy bárki mást,nem állt szándékomban! Csak tudod aki egy kicsit tud helyesen írni,az rosszul van,ha olyan valamit olvas,ami telis-tele van hely.írási hibával. Az én 8 éves fiam különbül ír helyesen. Ez nem lenézés,távol áll tőlem az ilyesmi.Igen,én egy mocsok,piti kis tolvaj vagyok,zoknikat loptam,elkaptak,meg fogok érte fizetni,de a lelkiismeretem már bőven megfizette,ezzel kelek,ezzel fekszem.KrisztiánBp. pedig egy nagyon jó fej,ő az én vígasztalóm,és ahogy olvasgatom a topikokat,nem csk az enyém.Köszike érte!

justizmord # 2008.11.22. 04:40

két pont között a legrövidebb út az egyenes

justizmord # 2008.11.22. 04:32

Én többre tartom a lefikázott, akár hány általánossal rendelkező, de BECSÜLETES, NEM TOLVAJ biztonsági őrt, mint az akár 100 Ft-ot is ellopó professzort...

A nem kéne fikázni a becsületeseket, akik a becsteleneket kapkodják el...

Nehogy mán a becsületes legyen lenézve, és a becstelenek legyenek a májerek...

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.21. 22:57

Szerintem nem passzolgatják azok sehova, rutinszerűen iktatják, valami összeget kitalálnak aztán csekk, nem lesz ott semmi más, én úgy gondolom.
(
Na írni tudó biztonsági őrt még én se láttam, én nem tudom, hogy valami alap, legalább általános 4 osztály lenne kötelező nekik, mert láttam pár irományt amit készítettek, és olyan alapvető szavakat nem tudtak leírni, hogy nem akartam elhinni, hogy ilyen létezik ... az írásmódról már nem is beszélek, kb egy 6-7 éves gyerek ír úgy szerintem, na mindegy, hát már párszor kitárgyalták, hogy ezek általában igen túlképzettek)

julcsika # 2008.11.19. 13:57

nem,dehogy,eszem ágában sincs bonyolítani főleg rontani a helyzetemet,így is elég nagy ..arban vagyok. A jegyzőkönyvet aláírtam,de mint már említettem,annyira bepánikoltam,hogy az abban foglaltakat nem ismertem el (a helyesírásra képtelen bizt.őr aláhúzta a megfelelő helyen ezt a tényt) ,amit már bánok. De már szabadulni akartam,és attól féltem,ha elismerem,akkor még tovább ott nyúznak. Szóval attól félek,hogy mivel nem ismertem el,a rendőrségnek passzolják át az ügyet. Hát most egyenlőre marad a várakozás. Persze mindent el fogok ismerni,csak nem tudom,hogy nem lesz-e már késő.

KrisztiánBp (törölt felhasználó) # 2008.11.19. 06:22

Egy sima ragadós mágnescsík leszedése én nem akarom elhinni, hogy dolog elleni erőszak lenne. Azon ne csodálkozz, hogy ennek ellenére besípoltál, mert valószínűleg ez úgy történhetett, hogy észre vettek téged, aztán a bizt. őrök pedig szándékosan becsipogtatták (ott a kezükben a távirányító, a gyanúsabb alakoknál úgymond direkt becsipogtatják), mert ettől a vásárlók többsége hagyja magát, hogy átnézzék a táskáját ... Valaki írt már azt hiszem ebben a topicban erről a szándékos becsipogtatásról.

Amit felvetsz az egy jó kérdés, nézd, ők írkálhatnak, aztán az egy dolog, hogy te meg szépen nem írod alá, mert úgy, abban a formában nem ismered el. És zerintem miért ne lenne jogod neked is megjegyzést fűzni hozzá? Én így látom, de ha már van jogász ismerősöd, akkor kérdezd meg tőle, na meg a későbbiek során (most) is írhatsz egy kiegészítő, helyesbítő levelet a szabálysértési osztálynak szerintem, mert ez így elég egyoldalú akkor.

Persze ha minél hamarabb túl akarsz lenni rajta, és csak szabsértésnek minősítik mindenképpen, akkor személyes véleményem, hogy hagyd a francba, aztán zárják már le, küldjék a csekküket, te meg felejtsd el. Mert különben meg hónapokig tartó idézgetések, meghallgatások lesznek belőle, szerintem, azt te se szeretnéd. Ha pedig rendőrségre kerülne valamiért, akkor azért már tedd meg az észrevételeidet és ezt a mágnescsík eltávolítást ne akarják már a nyakadba varrni dolog elleni erőszakként. Szerintem ők is kénytelenek lesznek áttenni az ügyet szabálysértésbe.

Üzletszerűség akkor lehetne bizonyítható, ha érkezne ellened 20 ugyanilyen vagy hasonló szabsértési feljelentés, de ha nem, akkor nincs szó róla.
Hát ez az én meglátásom ....

julcsika # 2008.11.18. 20:59

Ja! KrisztiánBp-nek: Nem én vagyok ám ilyen ügyes keresgélő,egy ügyvédtől kértem tájékoztatást az ügyben,aki nagyon rendes volt,mert hamar válaszolt.

julcsika # 2008.11.18. 20:50

Őszintén szólva számomra sem egyértelmű a mágnescsíkos dolog,és az "üzletszerű" sem.Már csak azért sem,mert például azon a dolgon amit én elraktam,nem volt mágnescsík,és mégis besípoltam .Hát persze,hogy direkt módon történt mindez! Ráadásul amikor kísértek hátra, a szélső pénztár mellett elmentünk egy kapu mellett,ami csodák-csodájára meg sem szólalt! Ha ilyen esetben azt írják a jegyzőkönyvbe,hogy az elkövető levette az áruról a csíkot,akkor mi van? Nem írod alá a jegyzőkönyvet ,és hívják a rendőröket? A jegyzőkönyvbe csak a károsult tehet észrevételt,és megállapítást ,az elkövető nem.Az üzletszerűség meg szerintem bizonyíthatatlan.