Jogi tanács kérése

ali81 # 2019.01.12. 17:22

Üdvözlöm!

Szolnokon egy önkormányzati lakásban lakunk immár 4 éve. Egy lakóval már több afférunk volt. Egy bejelentés alapján egyszer elmarasztalt az önkormányzat, mert ittas állapotban mondtam el véleményemet a fent említett lakónak, szerencsétlen módon a lépcsőház előtt minden lakó hallatára.
Ebbe a döntésbe beletörődtem.
A közelmúltban idézést kaptunk az önkormányzattól és megjelentünk a megadott időpontok egyikén. Meglepetésünkre elmondták, hogy ismét bejelentés érkezett, miszerint mi fenyegetjük a lakókat, állandóan csapdossuk az ajtót, hajnalban kiabálunk és éjjel nappal bulizunk. Erről az ügyünket intéző hölgy jegyzőkönyvet írt, melyben megfogalmaztuk a mi álláspontunkat.
Kérdésünkre elmondta, hogy ismét elmarasztal bennünket. Megkapjuk a 2. figyelmeztetést az együttélés szabályai megszegése miatt, és figyelmeztetett, hogy a 3. figyelmeztetés követően bírósági végzéssel kilakoltatnak bennünket.
Következő kérdésünk az volt, hogy milyen módon védhetjük meg magunkat az ellenünk felhozott vádak ellen, ki vagy milyen szervezet fogja vizsgálni a bejelentés valódiságát. Erre azt felelte, hogy senki nem vizsgálja, ezt el kell fogadjuk, ebben ő hozhat döntést.
Igazságtalannak tartjuk azt, hogy meghallgatásunk és a felvett jegyzőkönyv ellenére, elmarasztalnak bennünket, és senki nem vizsgálja a kérdéses esetek valódiságát, semmilyen jogorvoslati lehetőség nincs.
Duka Aladár

drbjozsef # 2019.01.05. 08:58

Annamari,

Ha csak neki küldöd el, akkor nem.
Ha nyilvánossá teszed, vagy másnak is elküldüd, akkor igen.

(A becsület csorbítására a valós tények is alkalmasak.)

Luca1234 # 2019.01.04. 19:39

Tisztelt Szakértők!

Amennyiben egy kitűzött tárgyalás időpontját a bíróság hivatalból elhalasztja egy későbbi időpontra, akkor ez azt jelenti, hogy a bíróság kezdeményezte a halasztást, nem az al- vagy a felperes?
Köszönöm!

Annamari2018 # 2019.01.04. 16:48

Üdv.
Érdeklődnék hogy ha az alábbi levelet elküldöm az illető hölgynek illetve a munkatársainak,vagy kiteszem a facebook oldalára,akkor azzal elkövetek-e becsületsértést vagy rágalmazást?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves xy!

Tudomásomra jutott,miszerint Ön 2018.áprilisában meglehetősen erkölcstelen módon tett tönkre egy jól működő párkapcsolatot. Az eljárás kifejezetten visszataszító volt.
Miközben kapcsolatban élt,egy másik,konkurens cégnél dolgozó férfival kezdett randizgatni,akinek élettársa volt,de ez a tény cseppet sem zavarta Önt.
És még ez sem elégítette ki. Közben a facebookon két másik férfival is randevút próbált egyeztetni.(igencsak nagy lehet az étvagya..)
29-én illetve 30-án még az első számú D'Artagnan-al hempergett szombathelyen egy eldugott kis panzióban,(a szüleit is hazudozásra kényszerítve) május 1-én elváltak egymástól,és még aznap ismét a párjával aludt egy ágyban.
Azt hiszem ez a történet önmagáért beszél,mégis azért annyit hozzátennék (legszívesebben obszcén szavakat használnék,amire rászolgált,de Önnel ellentétben bennem van tartás)megdöbbentő hogy az elegáns külső mennyire megtévesztő,és egy ilyen vezető beosztásban dolgozó nő ezt megengedi magának. Ön helyett szégyellem magam

1ügyfél # 2019.01.04. 15:24

Kedves Segítők!

Elszámolási vitában vagyok a társasházzal, közös képviselővel, bíróságon. Kizárt több szolgáltatásból ez idő alatt /fűtés, meleg víz/. Viszont most legutóbb úgy döntött, hogy a hideg víz szolgáltatást is megszünteti teljes mértékben és "elvágta" a vezetéket, majd ledugózta.
Kérdéseim:
A hideg víz csapot elzárhatja, úgy, hogy nem jutok egy csepp vízhez sem?
Mit tehetek? (a per még nem fejeződött be)

Kovács_Béla_Sándor # 2019.01.04. 12:09

Persze, szabálytalanul. Legfeljebb lebonttatják.

PnéGabi # 2019.01.04. 12:00

Tisztelt Fórum!
Osztatlan közös tulajdonon álló kétlakásos lakó épületünkhöz kötöttünk társas-házi alapító okiratot. Ebben az iratban lerögzítettük többek közt a garázs építésére kijelölt helyet. Történt mindez 2005 augusztusába. Az idei évben (2019) garázst szerettünk volna építeni a megadott helyen. Ekkor szembesültünk vele, hogy az építési törvény szerint a teleknek ezen részére nem építhetünk garázst. Ahova viszont, az építési törvény engedné a szomszéd nem járul hozzá az alapító okiratra hivatkozva. Az alapító okiratot jóvá hagyta az önkormányzat a földhivatal is!
Van-e arra lehetőség, hogy az alapító okiratban meghatározott helyre építsünk garázst?

Kovács_Béla_Sándor # 2019.01.04. 10:59

Ha arra gondolsz, akkor meghatározott tárgyú (pl. ingatlan közös tulajdonának megszüntetése iránti) perekben továbbra is be kell nyújtani a tulajdoni lapot a bírósághoz. (Annyi engedményt tesz az 1/2017. PK. vélemény, hogy ha nem vitás a tartalma, akkor elég elég az ügyfélkapuval letöltött, nem hiteles kivonat is.)

Tiberis # 2019.01.04. 10:14

Tisztelt Fórum!

Van-e jelentősége a polgári perrendtartás 112.§-ának a perben a tulajdoni lap benyújtásának szükségessége szempontjából?

lewho # 2018.12.17. 09:07

Tht 42. § (1) bek. + a megsértett rendelkezés megjelölése

Tiberis # 2018.12.17. 08:20

Tisztelt Fórum!

Társasház közgyűlési határozatainak pere esetén mi a polgári perrendtartás definíciója szerint a jogalap?

ObudaFan # 2018.12.16. 13:12

Az IP címből általában meg lehet tudni a pontos címet.
Hogy mivel járnál jobban, annak az eldöntéséhez azért ezt az ügyet behatóbban kellene ismerni.

Vadsuhanc # 2018.12.15. 16:11

" Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér ! ”"

Nagyon szép és bölcs mondás. Csak az a kérdés még alszol és levágják a takaród felét ki a hibás? Te aki abban a hiszemben feküdtél le, hogy a takaród végig ér vagy az aki ellopta a takaród felét?

bery ary # 2018.12.15. 15:13

Vaer!
Sokadjára dőlsz saját kardodba de hagy segítsek- a devizahitelesek nem amolyan sajnálni való kis állatok!!!-
Tovább,ha már minden ismerősöd elláttad jó tanáccsal és még szüleid anekdotai és szólás kapcsolásai sem ösztökéltek arra,hogy te is kockáztass kívánom,szemelgess még itt az oldalon hátha valaki fülét farkát behúzva elkullog majd innen mert valaki erkölcsi pettingben részesítette!!! De ebből az erkölcsi pettingből én is kaptam ezért válaszolok is rá,az én gyermekeim kiváló nevelést kaptak és nyilván azért lettek mindjárt hárman mert már nem volt takarónk,hiszen kinőttük de ha egyszer abba hagyod az észosztást és nem Sinka Istvánt olvasol hanem Márait és megszűnsz majd apa és anya kicsike kis lánya lenni! Egyszóval önálló életet kezdesz majd élni valakivel aki honosít,mert ekkora öntudattal téged csak úgy ELVENNI nem lehet,ugyebár,nos majd akkor okíthatsz embereket aranyom! Mert ugyebár"MI"lányok vagyunk!!!?
....és ez ennyit is ér,nem többet!
....ugye Verácska?????

vaer # 2018.12.15. 14:23

bery ary!
Szép lassan kibújik a szög a zsákból! Remekül tudod, hogy hogy vágd majd át a jövőben az embereket! Remélem a gyerekeidnek nem ezt tanítod, bár ezek után nincsenek kétségeim!
Tudod én a szüleimtől azt tanultam, hogy addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér! Igy is tettem és ezidáig nem bántam meg!
Én ezután nem kívánok egyetlen szót sem rád pazarolni, nem érdemled meg! Nem vagy az a sajnálni való deviza hiteles!

bery ary # 2018.12.15. 13:55

O.K VAER.......
Most már látom,fiatal vagy élettapasztalat,nulla!
A lényeget nem érted!!!
Ez az oldal nem arról szól,hogy rávilágítasz arra ki és hol hibázott,nem a te feladatod ez!
2004 és 2010-között egy takarékszövetkezetnél dolgoztam és a megyén belül keletkezett hátralékokat szedtem be 11-fiók megbízásából!
Nos kis barátom a fiókvezetők sőt továbbmegyek a nekik tartott tréningeken oktatók és azon versenyeztek ki tud a legjobb feltételekkel Yen vagy Chf hitelt felvenni,fullra hitelezték magukat!
Azt állítani,hogy ezt lehetett sejteni minimum nagy ostobaság és pökhendiség de téged felment az,hogy fiatal vagy és Győzős!!! Senki érted senki nem tudta ezt még akkor sem mikor beütött,még 2009-ben is azt hitték,hogy minket elkerült a válság vagy csak kicsit érint! A válságról pedig csak annyit azt is a hozzád hasonlóan előrelátó alkuszok,matematikusok és kockázatelemzők nem utolsó sorban KÖVETELÉSKEZELŐK okozták akik az összes s.ar jelzálog hitelt/szibióka/pakettekbe rendezték így kötve rájuk hitelfedezeti biztosításokat ezzel buborékokat gyártva a tőzsdén.........
Szóval ha előre látó csecsemő lettél volna.....
Üdv.
Ui: Több megfontoltság mint palacsinta!!!

bery ary # 2018.12.15. 13:36

Kedves drbJózsef!
Hitelt nem kaphatunk,ne feledd BARon vagyunk!!!
A nagyobbik gyermek a műszaki egyetemre a középső közép isk.ba készül!
Havi 95-ret fizettem de most vége! Ezt a letiltásos gyerektartásos dolgot a legkisebb gyereknél míg nappali tanulmányokat folytat,tehát legalább 13-évig fent tudom tartani és utána majd lesz valahogy!
Nagyon bízunk abban,hogy addig ezek a szemét végrehajtási sikerdíjak de úgy unblock maga a végrehajtás is mint olyan,különböző törvényi szabályozásoknak köszönhetően konszolidálódnak és nem ezt a balkáni ordas gyilkos minimalista szemléletű behajtási rendszert képviselik majd! Látok rá esélyt! Ha pedig mégsem akkor egy dohánybolt koncesszió és egy egyéni vállalkozói státusz no és persze egy bizalmas egy stróman nevén lévő folyószámla segíthet! Azután a jól megérdemelt nyugdíj.......csak addig,jaj istenem nehogy tartozzak valakinek aki kéri majd a helyi végrehajtót,hogy tiltassa le a nyugdíjam! Azután a jól megérdemelt halál és persze az életbiztosításom ami nem kerül közjegyző elé és nem tiltható és azután a feltámadás.............

drbjozsef # 2018.12.15. 13:14

bery ari,

ha ténylegesen elváltok, akkor lehet, hogy működik a dolog.

De hogy ezzel tönkreteszitek a jövőtöket is, az biztos. Valami más megoldást kellene keresnetek.

Ugyanis az, hogy 5 év törlesztés után még alig csökken a hitelkártya-bevásárlókártya tartozás, sőt, ha nem tudnak eleget levonni, még nőhet is a tartozás, nos az teljesen rendben van. Ezeknek nem fizetés és felmondás esetén 30-40%-os kamata van, plusz a behajtási költségek, úgyhogy ezzel elképesztő módon megszívattátok magatokat.

Ezek a tartozások most még tovább fognak kamatozni és nőni, még sokkal jobban, mintha fizetve lenne. Eltűnni nem fog, ezt is ki kell fizetni, előbb, vagy utóbb.

Miért nem kerestek valami kiváltó hitelt, töredék kamattal? Azért is sokat kell fizetni, értem én, de összességében milliókat spórolhattok, vagy még többet is, ha sokáig tart ez a gyerektartás dolog...

vaer # 2018.12.15. 12:02

bery ary!
Sajnos sok ilyet láttam a környezetemben! Ne hidd azt, hogy én egy megmondó ember vagyok, de bizony a pénzügyi kultúránk nagyon hiányos! Igen ezt látni lehetett már az elején, hogy baj lesz a devizahitelekkel. Mindenki nyakra-főre vette fel a hitelt, még erőn felül is. Nem fogták vissza magukat, egyből jóval nagyon lakás, autó kellett, stb. stb. Akkor nagyon örültek az ügyfelek, hogy olcsón kapnak hitelt. (A Ft hitel drágább volt) Amikor azonban baj lett, mindenki panaszkodik. Nem gondolták, hogy elveszíthetik az állásukat, lebetegedhetnek, bármi történhet!
Személy szerint sajnállak, de elsősorban a 3 gyereket. De hidd el Te is tehetsz róla. Lehet, hogy nem azonnal tudtad volna megvenni az áhított lakást, talán csak évek-évtizedek múlva, de nem jutottatok volna ilyen helyzetbe. Mi 20 éven át újítottuk fel a szülői házat, nemrég költöztünk össze a szülőkkel, mert már öregek. Mindig csak kicsit tudtunk spórolni, ezért tartott ilyen soká.A jövedelmünk pedig a töredéke volt a Tiédnek. Hitelt pedig nem vettünk fel mert tudtam, hogy nem fogjuk tudni visszafizetni!

A környezetemben most veszített el valaki egy lakást, annyi hitelt halmazott fel (ő nagyon meggondolatlanul költekezett) hogy semmi nem maradt az egyedüli szerencsétlen unokájára. Földönfutóvá tette!!!!
A másik ismerősömnél hiába mondtam, hogy ne vegyenek fel 26 millió forint értékü kölcsönt, nem hallgattak rám. Egy fillér nélkül kezdtek építkezni a kölcsönből, persze mindjárt kandalló, nagy terasz - a jövendőbeli vendégeknek, bulikra - és minden extra. Kívánom nekik, hogy ne jussanak bajba, de ez sajnos kódolva van.

Egyébként most is állítom, hogy ha valaki felvesz hitelt, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy azt sajnos vissza kell fizetni. Más kérdés, hogy mennyire jogos a kamatos kamat kamatja, de a bíróság most már másképpen mérlegeli a deviza adósok problémáit.

bery ary # 2018.12.15. 11:03

.......és igen kedves Vaer a gyermektartás miatt válunk mert a gyermektartásdíj létiltása primer helyen áll a többivel szemben!!!
Direkt írtam így külön emailben,így könnyebb kimásolnod!

bery ary # 2018.12.15. 10:55

Kedves Vaer!

Ez egy jogi fórum!
Itt bajba jutott emberek szeretnének támaszt,segítséget,megerősítést kapni! Én 47-éves három gyermekes családapa vagyok! Nem fogyasztok alkoholt,nem dohányzom és nem kávézom!!! Ingatlanunk Chf-es hitele miatt 2012-ben nagyon nagy bajba kerültünk! Az ingatlant azóta el is vesztettük!Mivel túl kellett élnünk ezért apróbb hiteleket és bevásárló kártyákat vettünk igénybe 100-200.000-forint így 7db kisebb tartozásunk keletkezett amire a végrehajtóhoz került a 7db=1.175.000-ből közel 3.000.000-forint lett! Jelzem akkoriban/2012-ben/egyik mocskos bank sem akart törlesztőrészletekről hallani legalább is az általunk vállalhatóakról! Öt éve törlesztgetünk a végrehajtónak és októberben közölte velünk,hogy még 1.615.000-forinttal tartozunk! Na most,itt volt az a pont ahol elszakadt a cérna és mivel jó neveltetést kaptam,tudom,végrehajtót nem verünk,bármennyire is szeretnénk ezért tegnap a nejemmel beadtuk 16-év házasság után a válást azt is az ügyfélsegítő napon,mert erre tellett!!! Mikor kijöttünk nejem elsírta magát én pedig rettentően szégyelltem magam!
Ezért drága barátom,ne másolj ki más bajbajutott ember leveléből és ne biggyeszd a végére,hogy-Amikor felvetted a kölcsönt, nem gondoltad, hogy azt valamikor vissza is kell fizetni?-Mert ezzel csak a saját butaságod villantod meg!
Nem kérem,hogy szégyelld magad mert a névtelenség mögött te egy komoly megmondóember hova tovább egy akcióhős lehetsz!
Csak azt kérem,ne csinálj ilyet,mintha anyád lennék.....a legszelídebben és a legalázatosabban kérlek kedves VAER ne csinál!
KÖSZÖNÖM!!!

adam2013 # 2018.12.15. 02:35

Sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy , adott egy szerződés, melynek határideje szept 10.foglalórol beszélünk az eladó ingatlana kiderül ,nem hitelképes, értékbecslés során hogy nem hitelképes ingatlan átminősitését kértük az eladótól volt kb: 1,5 hónapja, lejárt szerződés után tudta csak bemutatni ezen papírt de, foglalót ö megtartja neki , ez jár,még egy pont van a szerződésben ami nem hagy nyugodni , sem bérbeadást sem elöfoglalást. Megtette bérbeadást kérdezem mit tehetek?

vaer # 2018.12.14. 22:19

"Még egy kérdésem lenne négy hiteltörlesztőt von tőlem a végrehajtó így hiába kérjük a váláskor,hogy tiltsák le a jövedelmem mert gyerektartásra mi marad így is viszik a jövedelmem felét!!!???"

"Ha nekem van már letiltásom és elválunk és nejem azt kéri,hogy tiltsák le a jövedelmemből a gyermektartást a faktoráló cégek nem fognak csalásra gyanakodni"

ÉN GYANAKODNÉK, HOGY EGY ÁL VÁLÁSSAL AKARSZ KIBÚJNI A 4 FELVETT HITEL TÖRLESZTÉSÉBŐL.

Mivel a gyermek tartásdíj az első a levonások sorrendjében ezért ál vásással próbálkoznak, a család továbbra is együtt él, megmarad a "tartásdíj"!

"Ha fontosabb a gyermektartás mint a többi letiltás az jó!!!!!!"

Amikor felvetted a kölcsönt, nem gondoltad, hogy azt valamikor vissza is kell fizetni?

drbjozsef # 2018.12.14. 08:49

Azt gondolnám, KBS utolsó hozzáaszólásából ez több mint teljesen egyértelmű.

Ha elváltok, és megítéli a bíróság, akkor jár a gyerektartás, lehet letiltatni, ebben egészen biztosan nincs semmi "csalás" vagy joggal való visszaélés.

bery ary # 2018.12.14. 08:31

Kedves Kovács Béla Sándor!

Ha nekem van már letiltásom és elválunk és nejem azt kéri,hogy tiltsák le a jövedelmemből a gyermektartást a faktoráló cégek nem fognak csalásra gyanakodni és ha igen beperelhetnek engem,tehát lehet abból bajom ha elválok és letiltással kéri nejem a gyerektartást,hiszen másként nem tudnék fizetni,hiszen nem marad egy fillérem sem!??
Előre is köszönöm a válaszod!!!