Utólagos reklamáció!

drbjozsef # 2025.02.12. 06:12

Sanya,

Nincs alapja.
Ha a számlát a vásárlásnál átadtad neki, amin egyértelműen van leírva, akkor te ezt hatályosan közölted vele, szavatossági igénye nem lehet emiatt. Még akkor sem, ha te magad sem vetted ezt észre, és nem jelezted neki külön. Ha a Ptk. szerinti kellő gondossággal jár el a vásárláskor, akkor észre kellett vennie a szöveget a számlán, nem volt elrejtve. Így járt.

Sanya # 2025.02.11. 19:05

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Február 4.-én eladtam hirdetés útján a 2024 júniusában vásárolt , egy túrára használt motorom. Sajnos egészségügyi okokból kellett megválnom tőle. Szimpatikus vevő megnézte, kipróbálta és máris megvásárolta. A korábbi eladótól kapott számla és törzskönyv, forgalmi… szerződéskötéskor átadásra került. Mai napon felhívott a vevő, hogy a szerződéskor átadott számlára rá van írva, hogy nem az évjáratnak megfelelő első futóműve van a motornak. Őszintén ezt én észre sem vettem, így vásároltam tavaly. Ezért az új vevő kompenzációt szeretne tőlem. Én ugyanebben az állapotában vettem a motort, fogalmam sem volt erről , kitűnően működik, az előző tulajdonos sem közölte ezt velem és nem is vagyok motor szakértő.
Van jogalapja a követelésnek? Köszönöm válaszát