Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


vbartamonika@citromail.hu # 2011.03.31. 08:38

Szia keke 1 !

Leírom a történetemet te nem ismered még:

Rokkantnyugdíj 2 évig kaptam

1 fok 2009.07.17. 40% Tatabányán 2010.novemberig adta meg az orvos
2 fok 2009.10.05 42% Fehérvár Ahol elrendelik a hematológiai vizsgálatot ami vashiányosságot mutat ki szednem kell a vasat folyamatosan .Az evvel járó mellékhatások fáradság ...Itt embertelen bánásmódban volt részem az orvostól szóban. 2010 novemberig adta meg ismét az orvos ez a jogerős eddig.

Felebezünk a Munkaügyi Bíróságon .

Betegségeim.Két gerinc műtét sérv utána hegoldás és utána a mellékhatás jobb oldalra rongálja az idegszálat az evvel káró fájdalmak akinek van az tudja milyen.Nyaki gerinc kopás meg ízület .

Magas vérnyomás szivritmusszabályzot is kell szednem.
Vérzsír koleszterin gyógyszeres kezelés .Túlsúly
Utólag bebizonyítva diabétesz gyógyszeres kezelés.
=metabolikus szindróma

Nyelőcső egyharmada gyulladt rajta fekélyek

Por allergia

Csipökopás jobb oldalt folyadék szaporulat a csípőben majd lúdtalp

Emlőben jobb mál csecsemő tenyér nagyságú nyirok megnagyobbodás.Évente ellenőrzés.

Utólag neurologus m koponyában kisebb aneurizma fejlődési rendeleneség évente ellen.Visszatérő mély depreszíó fájdalom szindrómai gyógyszereket kapok erre is.

Fel a munkaügyi Bíróságon

1 tárgyalás 2010.08.25.Nyári szabadságolás miatt csuszát a behívás .

Ott elrendelik az első szakértőt .Aki nekem ad igazat visszaadja az 50 % és leírja nem vették előzőekben figyelembe az idegsebészeti leleteket.Ő mellém alva leirt mindent ,de nem alkalmazza a százalék számi mivel embertelennek tartsa.Irat pótlás mist csúszik az ügy öt hónapot mert elrendelte a bíró hogy százalékokra bontsa le a betegségeket.

2 tárgyalás 2011.01.16.Beleköt a bíró abba ,hogy nem hitelesen van számolva mert lehet az a számolás 55% is ,így elrendeli az újabb szakértőt .Mivel Átalakult a rendszer így megszűnt az akit pereltünk eddig az lett Kormányhivatali...így őket kellet perbe hívnom .Erre meg kellet várni a válaszukat és a fel időt is így most jelenleg az újabb szakértőt várom hogy kirendeljék.

Utólag bírónak benyitva cukorul az igazolás reumatológustól,neurologustól és a megaláztatásról való leírásról.

keke1 # 2011.03.31. 13:01

Monika.

Igy már értem,a 22 csapdájában vagy.
Sok sikert,remélem megnyered a pert.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.03.31. 13:32

Szia keke 1 !

Igen jól kifacsarták az én helyzetemet is ,de nem adom fel csak lesz valahogy .

vbartamonika@citromail.hu # 2011.03.31. 17:02

Szia Ferife !

Igen sajna ez egy elég furán elsülős dolog azért is írtam le a betegséget is ,hogy aki új jobban lássa miről beszélünk mivel van aki esetleg másra gondol Ha betegségekről is van szó.

Hát reméljük ebben az évben már csak rendeződik a dolog.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.03.31. 17:12

Szia Ferife !

Lett volna felülvizsgálat tavaj novemberben csak nem kaphatom a szociális járadékot mivel amikor történ az egészségkárosodás beadása akkor nem kaptam semmit sem se ellátás se munka nem volt.Így nem kellet ,hogy behívjanak felülvizsgálatra.Ez is a 2008 új rendelet miatt lett így sajnos.

gattaga # 2011.04.01. 05:29

tian

Hallottam, hogy létezik rehabilitációs minősítés (vagy valami hasonló), vagy Komplex rehabilitációs javaslat, ami alapján meghatározzák, hogy milyen munkára tudnak kiközvetíteni.Ezt miből lehet tudni, küldenek majd olyat amiben az orvosi bizottság beikszelte, hogy mit végezhetek és mit nem?


By
gattaga

gattaga # 2011.04.01. 05:29

tian

Hallottam, hogy létezik rehabilitációs minősítés (vagy valami hasonló), vagy Komplex rehabilitációs javaslat, ami alapján meghatározzák, hogy milyen munkára tudnak kiközvetíteni.Ezt miből lehet tudni, küldenek majd olyat amiben az orvosi bizottság beikszelte, hogy mit végezhetek és mit nem?


By
gattaga

gattaga # 2011.04.01. 05:41

tian

Idegességre semmi ok! :-)

Hallottam, hogy létezik rehabilitációs minősítés (vagy valami hasonló), vagy Komplex rehabilitációs javaslat, ami alapján meghatározzák, hogy milyen munkára tudnak kiközvetíteni.Ezt miből lehet tudni, küldenek majd olyat amiben az orvosi bizottság beikszelte, hogy mit végezhetek és mit nem?

A határozattal együtt kaptál "A rehabilitálhatóság minősítése" szakvéleményt? (igen a kis négyzetekben van iXelve )

A munkaügyi témát minnél hamarabb ejtsd meg!
Normálisan elmagyarázzák, a hogyant és miértet.
A 64 % igen magas érték,valószínűleg a korod miatt tettek rehabra,esetleg valamiféle tanfolyamra kötelezhetnek.
Nekm is ajánlottak föl "álláslehetőséget",amit természeténél fogva azonnal elutasítottam felháborodva.Tudomásul vette az ügyintéző akihez tartozom és passz.
A lényeg az,hogy a betegséget,állapotot karban kell tartani,tehát orvos,szakorvos,intézményi kezelés,gyógyszerkiváltás menete NE szakadozzon a rehab alatt!!!!

Előző hsz véletlenűl ment,mivel értelme egyenlő a nullával így storno.


By
gattaga

gattaga # 2011.04.01. 06:18

Na itt van a kutya elásva:

Az albizottság elnöke hangsúlyozta: a 21 védett szervezet körülbelül 2,5-3-szor nagyobb állami támogatást kapott a többi akkreditált céggel összehasonlítva, ennek ellenére veszteséget termeltek, elsősorban a rossz gazdálkodás miatt. Példaként említette a Főkefét, amely 2009-ben 5,5 milliárd forintos támogatás mellett több mint 300 millió forintos deficittel zárta az évet. Hozzáfűzte: a munkavállalókat minimálbéren foglalkoztatják, miközben a vezetők ennek nyilvánvalóan a többszörösét, kilencszázezer-egymillió forintos fizetéseket kapnak.

Herman István Ervin beszélt arról is, hogy a vizsgált időszakban mintegy 80 milliárd forint állami forrás állt rendelkezésre a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek támogatására, ennek az összegnek a 81 százalékát a 21 védett cég kapta meg, ezen belül is a legtöbbet az állami tulajdonú cégek. A képviselő szerint közel kétszer annyi, körülbelül 72.000 munkavállalót tudtak volna foglalkoztatni ezek a cégek, ha nemcsak ilyen kevés szervezet között oszlik el a támogatás.

Igazoló link:

http://profitline.hu/…-szervezetek

És a rehabbiznisz a hiénákkal az élen folyik tovább ....


By
gattaga

limma # 2011.04.01. 08:10

Sziasztok!

Ne haragudjatok, nincs időm visszaolvasgatni, azért kérdem 30%-os egészségkárosodásra mi jár(hat)?

Csak a szájam??

Dánesz # 2011.04.01. 12:23

Szép napot!
Ma volta m a bizottság előtt az első fokon! Azt mondták, hogy marad minden a régiben (67%-os voltam),csak most rehabjáradékos leszek! A kérdésem az lenne hogy ha dolgozok és a keresetem 63 ezer forint, akkor megadják-e a rehab járadékot, vagy van valamilyen határa a legigazolt keresetnek. Melyik az az összeg amit maximum kereshetek ahhoz, hogy megkapjam a rehab járadékot! Ha tud segíteni valaki, kérem írjon! Köszönöm!!!

ujpesti # 2011.04.01. 16:23

limma !
jól írod,csak az . szoc.járadék is csak 40%-tól van

tian # 2011.04.01. 17:00

gattaga, köszönöm szépen
A határozattal együtt nem kaptam ilyet:„A rehabilitál­hatóság minősítése“ szakvéleményt.
Ezért is szeretném tudni, hogy mit X-elhettek, mert nagyon sok betegségem van (szívműtétem volt,policytemia vera - a vörösvértestek túlburjánzása, gyomorfekély,magasvérnyomás,gerincbetegség és vállizületi rendellenesség), ezért is a 64 %, de azért a rokkantsági nyugdíjamat csak elvették. Ha nincs ilyenem, akkor hogyan tudhatom meg, hogy ez mit tartalmaz? A munkaügyi központban esetleg tudnak ebből adni, vagy legalább ott tudnak adni róla felvilágosítást?

keke1 # 2011.04.01. 18:23

Dánesz!

ha jól emlékszem nem haladhatja meg a kereseted 6 honapos időtávon a minimálbér 80%-át,vagy a nyugdijad kétszeresét.
Természetesen mindig a kissebbet veszik figyelembe.

Ez azt jelenti hogy egyes hónapokban többet is kereshetsz a minimálbérnél...

muci17 # 2011.04.01. 18:59

Tian. Nézd meg jól a papírt és ha valami nem stimmel hívd fel az ügyedet intézőt mert előfordulhat,hogy ki maradt .Sajnos sok dolguk van és még egy csomó jog szabályt is be kel tartani.Nekem az orvosi idő pont maradt ki a levélből,és a mai világban van telefon,és gyorsan lehet fel világosítást kérni csak azt kel tudnod ki intézte .

muci17 # 2011.04.01. 19:08

Dánesz! Te mivel lettél le %-va ha szabad érdeklődni,vagy az már nem tartozik ide. Bocs de engem érdekel? Mer Én sajnos alig tudok itthon valamit meg csinálni úgy elfáradok,és még talán az is kérdéses mennyi a nyugdíjad ,hogy dolgozni mennél?Mert olyan átvágosnak tűnik nekem ez amit itt kérdeztél.

regina35 # 2011.04.02. 12:49

"A Rehabilitációs járadékra az jogosult, aki

  • 50-79 százalékos egészségkárosodást szenvedett és ezzel összefüggésben a jelenlegi vagy az egészségkárosodását megelőző munkakörében, illetve a képzettségének megfelelő más munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas, és
  • kereső tevékenységet nem folytat, vagy
  • a keresete, jövedelme legalább 30 százalékkal alacsonyabb az egészségkárosodást megelőző négy naptári hónapra vonatkozó keresete jövedelme havi átlagánál, továbbá
  • rehabilitálható, és
  • az életkora szerint, a rokkantsági nyugdíj megállapításához szükséges szolgálati időt megszerezte."
fagyongy55 # 2011.04.02. 15:31

http://hetivalasz.hu/…znisz-36585/
AKIT ÉRDEKEL OLVASSA EL, SZERINTEM FELHÁBORÍTÓ

keke1 # 2011.04.02. 17:14

Regina35!

"a keresete, jövedelme legalább 30 százalékkal alacsonyabb az egészségkárosodást megelőző négy naptári hónapra vonatkozó keresete jövedelme havi átlagánál,"

Biztos úgy van ahogy irod,mégis nekem furcsán jön ki hogy rehabilitálás nélkül nem munkaképes(csak rehabilitációval) emberek dolgozhatnak a rehabilitáció mellett.
Netán valamit félreértek?

keke1 # 2011.04.02. 17:38

Fagyongy55!

Olvastam,és azt szűrtem le belőle,hogy a mostani kormány ugyanúgy alkalmazza ezeket a szedett vedett szakértőket,mint az előző,sőt még újakat is átképez,hogy győzzék a munkát!

A céljuk azonos.

regina35 # 2011.04.02. 20:57

Keke1!
Tulajdonképpen mit jelent az, hogy rehabilitáció?
Ha valaki rehabilitálható, akkor mi vár rá?
Nekem is ezt írták. De azóta sem tudom, sem én, se az üzemorvosom, sem a háziorvosom, hogy ez mit jelent. Mivel semmiféle rehabilitációban nem részesülök.
6 órában dolgozom a régi munkahelyemen /talán a csökkentett munkaidőt nevezhetjük rehabilitációnak, de ezt én kértem/ ugyanazt a munkakört töltöm be, mint betegségem előtt.
Én 9 hónap táppénz után lettem rehab.járadékos, az volt a lényeg, hogy amelyik hónapban megigényeltem a rehab.járadékot a jövedelmem nem lehetett a betegség előtti 4 hónapra eső jövedelmem 30%-ánál több. Igy 27-ig voltam táppénzen, 28-ától szabadságon és 28-ától tudtam megigényelni a rehab.járadékot, munkabért 3 napra számoltak /a 3 nap szabadságra/, tehát kevesebb volt a jövedelmem, mint a betegség előtti 4 hónap 30%-ánál.
Ami levelet kaptam a nyugdíjfolyósítóból, abban az volt, hogy komplex rehabilitációs terv mellékelve, de azóta sem tudom mi az, mert nem találtam ilyen mellékletet.
Mivel rehab.járadékra tettek / 8 műtét után, most is daganatokkal a szervezetemben/ inkább dolgozom a régi munkahelyemen, mint a munkaügyi központ által felajánlott munkahelyeken vagy a felkínált tanfolyamokra járjak.
Mivel dolgozom, ez állítólag sikeres rehabilitációt jelent. De gyógyult az nem vagyok, meg nem is leszek soha, csupán betegen dolgozom és fizetem a rehab.járadékból és a keresetemből is a 10% nyugdíjjárulékot és az egyéb levonásokat/adó,stb./. Ugyhogy örülök, hogy hasznos tagja vagyok a társadalomnak.

jácintka # 2011.04.03. 08:25

Regina35!
Én csak mások el mondásából vagyok informálva mit is jelent szerintük a rehabilitáció!
Ne , hogy azt hidd , hogy egy szuper modern rehabilitációs intézetbe beutalnak és több hétig vagy hónapig fognak kezelni.Ez itt nem működik , leglábbis magyar átlag polgárral szembe.Európa nyugati részén ott jól meg van ez szervezve , ott érték az ember és nem fogyó eszköz.
Itt rehabilitáció munkahely keresésből áll.
Mondjuk van egy négy órás munkhely ahova felvesznek.
De! Nem négy órát dolgozól hanem nyolcat mert támogatott cégnek nem éri meg négy órás! Egy idő után nem birod és még jobban le robbansz!
Ez magyar rehbilitáció.
De ha valakinek más tapasztalta ugy is le írja.

fagyongy55 # 2011.04.03. 15:19

Ezeket az információkat találtam hátha valakinek segít a problémája megoldásában
http://civilhirek.aspnet.hu/index.php?…
A jogtalan visszaminősítésekről egy ügyvédet kérdeztek
.
http://www.petrassydr.hu/…nyugdij.html
Társadalalombiztosítási eljárások. Rokkantsági nyugdíj igény, rokkantnyugdíj megszűntetése elleni jogorvoslat. Az NRSZH szakvéleménnyel szembeni fellépés alapvetően orvosi szakkérdés.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.04.04. 05:54

Szia Regina 35!

A rehabilitáció egyben nem csak orvosi jelentése is lehet hanem mivel a munkaügyi központtal kell együtt működni így az átképzés meg az ilyenek a jelenlegi állapotodhoz való felkészítés az is ennek a jelentés

ezt találtam hozzá :

http://www.szmm.gov.hu/main.php?…

jácintka # 2011.04.05. 06:24

Tegnap hallgattam az egyik rádió adón, létezik olyan , hogy "Emberi méltóság tanácsa".
Úgy gondolom sokak esete sérti az emberi méltóságot.