Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


aperten # 2013.11.26. 01:05
aperten # 2013.11.25. 05:46

Kedves Bajtársak!
Nem tudom rájöttetek-e, hogy ez az egész törvénymódosításnak a valódi célja, hogy a megrokkanásért (egészségkárosodásért)felelősök megtérítési kötelezettségét minimalizálják. Az 5.§-6.§ a lényege.

Nem értettem eddig, hogy miért hívják olyan hamar vissza újra a felülvizsgáltakat, amikor egyébként is túlterhelt a népirtó mengele-futószalag rendszer.
Most már értem. Egy összegű kifizetéssel kiválthatja a egészségkárosodásért felelős, ami eddig is volt, de most nagyon akciós áron. Le volt ez már előre focizva.

Eddig egyösszegű megtérítést az öregségi nyugdíjig kellett kifizetni, de minimum 4 év. Most akár egy 1 évvel is kiváltható lesz. Ragyogó korrupciós lehetőséget nyújtanak a mengele-orszakértőknek. Minél rövidebb időre adják meg a minősítést, annál jobban jár az egészségkárosodásért multi, felelősségbiztosító, és egyéb rokkantgyártó kis-és nagyiparosok. A biztosítók eddig is beépítették a nekik (is) dolgozó orvszakértőiket a mengelebizottságokba, most ez még nagyobb üzlet lessz a népirtó mengele férgeknek.

Köszönjük Fidesz, ebben is jobban teljesítetek!


# aperten

segal001 # 2013.11.24. 12:34

Loptam, a facebookról.Lassan Zoltán
A rokkantakra vonatkozó törvénycsomag,és annak végrehajtási utasításai teljes mértékben megsértik a nemzetközi jogot,/ENSZ Emberi jogok nyilatkozata,amelyet Magyarország 1948.-ban ratifikált,továbbá a jelenleg hatályos alaptörvényt,és egy védekezésre képtelen kisebbséget/rokkantak kisebbségét/a jogalkotó hivatali hatalmával visszaélve olyan életkörülmények közé kényszerít,mely körülmények e kisebbségnek tartós egészségkárosodást,vagy halált okozhat.Személyesen érintett vagyok a dologban,jelenleg az ügyem munkaügyi bíróság előtt van.Amint kiírják a tárgyalást tájékoztatlak benneteket!Megteszek mindent,hogy ezen emberi jogok sárbatiprói a Hágai Nemzetközi Bíróság előtt feleljenek tetteikért,a kisebbségek és az emberiség /emberiesség/elleni bűnükért!Kérlek segítsetek abban,hogy végig tudjam vinni az ügyemet,és erkölcsileg támogassatok,hogy mi rokkantak ne legyünk a társadalom perifériájának állandó lakói!Támogatásotokat előre is köszönöm!
Megosztom · Tegnap, 9:00

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2013.11.24. 10:50
sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2013.11.24. 10:43
sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2013.11.24. 10:22

http://www.parlament.hu/…napirend.pdf
A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és
egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI.
törvény módosításáról

  1. T/12971.

http://www.parlament.hu/…71/12971.pdf

nico56 # 2013.11.22. 21:17
aperten # 2013.11.21. 23:54
tiga19 # 2013.11.21. 21:10

Kedves Madonna

Lehet érdeklődni a megyei hivatal rehabilitációs szakigazgatási szervénél telefonon vagy személyesen. Én a felülvizsgálat után 4 héttel személyesen érdeklődtem és már akkor meg tudta mondani az ügyintéző, hogy mire számíthatok. A határozatot 5 hétre kaptam a felülvizsgálathoz képest.

aperten # 2013.11.21. 19:27

A Magyar Nemzet megtévesztő elnevezésű napilap internetes oldaláról ma is törölték szorgalmas cenzorok a hozzászólásom.

FIDESZ METAMORFÓZIS

„„A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy MINDENKI,
AKI MA NYUGDÍJAT KAP, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját. Meg kell akadályoznunk a
nyugdíjpénztárak privatizációját, és minden körülmények között meg kell őriznünk a nyugdíjak
értékét. Szeretném Önt is tájékoztatni, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, kormányra
kerülése esetén, mindezeket garantálja a nyugdíjasok számára.
””

http://m.cdn.blog.hu/…rancia_2.jpg

Tehát garanciát vállaltak arra, "...MINDENKI, AKI MA NYUGDÍJAT KAP, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját."
Mi választók (én is) ezen garancialevél ismeretében adtunk felhatalmazást a fidesz országgyűlési képviselőinek, hogy érdekeinket, akaratunkat a parlamentben képviseljék. Azonban nem ezt tették, hanem ennek éppen az ellenkezőjét! Több százezer saját jogú nyugdíjast „törvényekkel” megfosztottak nyugdíjától.

Először az alkotmányt módosították:

"3)„ Az ellátáshoz való jog a nyugellátás tekintetében az általános öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött, a nyugellátás törvényi feltételeinek megfelelő személyre terjed ki. Törvény az e korhatárt be nem töltött személynek is nyugellátást állapíthat meg. Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető.”"
(Alkotmánymódosítás)

A megszüntethetőség feltételének a munkavégző képességet szabták, annak minimumának meghatározása nélkül. Ezzel a korábban 67%-os munkaképesség-csökkenésre, ill. a fennmaradó töredék munkaképességre tekintettel „alkotmányos” lehetőségét biztosították a III. csoportos rokkantak kifosztásának, akik éppen azért III. csoportos rokkantak, és nem II. vagy I. csoportosak, mert valamennyi töredék munkaképességük megmaradt, 33% vagy kevesebb.
Lényegében "alkotmányos" lehetőségét biztosították annak, hogy a III. csoportos rokkantak nyugdíjait elrabolhassák "törvényesen".
Vagyis a korábban társadalombiztosítási alapon megszerzett, alkotmányos tulajdoni védelmet élvező saját jogú nyugdíjakból való kifosztás lehetőségét alkotmányba iktatták. Magyarországon korábban kizárólag a Rákosi korszakban a kulákokat, a Horty korszakban pedig a zsidókat fosztották meg tömegesen „törvénnyel” a tulajdontól. Azonban az alapvető megélhetés biztosítására szolgáló nyugdíjakból való kifosztásra, tudomásom szerint sem a kommunista,
sem a fasiszta önkényuralmi rendszerek nem vetemedtek.

Ezt a bűncselekményt megvalósító alkotmánymodósítást úgy szavaztatták meg, hogy 2006-os rendőrterror miatti közfelhábozodás utóhullámait lovagolták meg.

"A„zt gondolom, hogy Magyarországon ezekre a munkavállalókra igenis az országnak szüksége van. Magyarul, a mi javaslatunk a rendőrökre vonatkozik, de nem vonatkozik a bányászokra.”" (Lázár János)

http://www.parlament.hu/…_fadat_aktus?…

Aztán kiderült, hogy bányászokra is vonatkozik....

"Mmtv./ 33.§ /1/ bekezdése 2012. január 1. napjával MEGSZÜNTETTE a korábbi baleseti rokkantsági nyugdíjat...”"

http://ddrnyi.hu/kollar_ap.pdf


# aperten

terika23 # 2013.11.21. 09:04

Tisztelt Fórumozók!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy mit tegyek?
A felülvizsgálat óta eltelt több mint egy hónap,de
semmiféle határozatot nem kaptam,ott azt mondták 2-3
hét múlva értesítenek.A türelmem sajnos elfogyott,
mivel a felülvizsgálatra is 8 hónapot vártam.Azóta
ellátatlan vagyok,és még azt sem tudom visszamenőleg
hány hónapot számolnak el.

Kedves madonna!

A rehabilitációs szakigazgatási szerv komplex minősítés esetén az eljárásra irányadó ügyintézési határidő 60 nap.
Tapasztalataim szerint ezt a 60 napot bőven be is tartják.
Az ellátással kapcsolatban azonban azt tudom mondani, hogy amíg a határozat jogerőre nem emelkedik addig nem maradhat az ügyfél ellátás nélkül - HA jogosult rá.
Ha tényleg nem kapott ellátást esetleg kérdezzen rá telefonon erre, mert ez azt is jelentheti, hogy az egészségi állapot mértéke a 60%-ot meghaladja és így nem jogosult ellátásra.

szafika # 2013.11.20. 11:59

WWallace , igazad van , tényleg abban az időpontban kértem a fiamét , én már akkor nyögdíjas voltam , a sajátomat postán keresztül intéztem , az övénél viszont bementem mikor hiánypótlást kértek .

madonna # 2013.11.20. 10:07

Tisztelt Fórumozók!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy mit tegyek?
A felülvizsgálat óta eltelt több mint egy hónap,de
semmiféle határozatot nem kaptam,ott azt mondták 2-3
hét múlva értesítenek.A türelmem sajnos elfogyott,
mivel a felülvizsgálatra is 8 hónapot vártam.Azóta
ellátatlan vagyok,és még azt sem tudom visszamenőleg
hány hónapot számolnak el.

WWallace # 2013.11.20. 09:18

A Tny. 2010. december 31. napjáig hatályos rendelkezései szerint:

68. § (1) A biztosított (volt biztosított) a nyugdíj-megállapító szervtől kérheti

  1. az öregségi nyugdíjra jogosító életkort megelőző tíz éven belül a figyelembe vehető szolgálati idejének, valamint
  2. életkortól függetlenül a korkedvezményre jogosító idejének

megállapítását.

Ezt követően volt egy rövid időszak - 2011.01.01-jétől 2012.12.31-ig -, amikor nem volt korhatár szerinti korlátja a szolgálati idő számítás kérésének. Szafika, a fiadét is ekkor intézhetted (vagy ha korábban, akkor volt KK-ja).

Sitimaci,

a lényegi tartalma valóban ugyanaz a két kategóriának, azonban én mégse tennék egyenlőségjelet közéjük. Legfőképpen azért, mert az emberekben nem fog tudatosulni így a változás (lásd, ahogyan a mai napig rengetegen úgy gondolják, hogy rokkantsági nyugdíjban részesülnek, az ellátórendszer átalakítására ellenére).

sitimaci # 2013.11.20. 07:27
    • "Adategyeztetés" = Szolgálati idő!--Ua.---
sitimaci # 2013.11.20. 07:25
    • Lehet kérni most is a Szolgálati Idő lekérést,csak ELEKTRONIKUS ÚTON!!!---Na persze ha van számítógépe és tudja is kezelni!!!---
szafika # 2013.11.20. 02:25

WWallace , biztos , h nem csak 5-10 évvel nyd előtt lehetett kérni , én 2 v 3 éve kértem le a fiamét , akkor még 40 se volt , kár , h megszüntették , mert volt akinek még időbe sikerült utánajárni dolgoknak .

WWallace # 2013.11.19. 20:19

Fjudit,

szolgálati idő elismerési kérelem már nincs. Adategyeztetési eljárást lehet kezdeményezni elektronikusan Ügyfélkapun keresztül. Amikor volt még szolgálati idő elismerési kérelem, az se tartozott soha a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság hatáskörébe, hanem a nyugdíjbiztosítási igazgatóság döntött benne. Továbbá szintén amikor még volt ez a jogintézmény, akkor sem 5, hanem 10 évvel a nyugdíjkorhatár betöltése előtt lehetett kérni.

A részmunkaidő a jogosultság megítélése szempontjából teljesen mindegy. Ahogyan azt már többször leírtam ebben és más topicokban is, ennek csak az ellátás összege meghatározása során van jelentősége (de ott is csak akkor, ha nem éri el részmunkaidőben a keresete a minimálbért - ekkor arányosítani kell). Egyébként a jogosultság elbírálása során 1 nap részmunkaidős munkavégzés 1 nap szolgálati időnek számít, függetlenül attól, hogy 8 vagy 1 órát dolgozik-e az illető.

Boribori kérdéséhez pedig annyit, hogy azt írja 1956-ban született. Akkor ha a legkorábbi időpontot veszem, 1970-ben kezdhetett el dolgozni. A jelen évig folyamatos munkavégzés mellett 43 éve lehet. De azt írja 10 éve rehabilitációs járadékos (mondjuk ez kizárt dolog, mert ezt az ellátást legkorábban 2008-tól lehet megállapítani,de feltételezem, hogy rokkantsági nyugdíjas volt). 2003-2011. között ha ez alatt dolgozott, szolgálati időt nem szerezhetett. Tehát ezt a 8 évet kivonva, maximum 35 éve lehet.

nico56 # 2013.11.19. 11:14

Tudjátok,Ő is rokkant,megtámadták!

fjudit # 2013.11.16. 19:26

boribori
Sajnos rá kell dolgoznod, hogy meglegyen a 40 éves. 8 órás munkaidő,heti 40 a törvényes, ezzel szemben neked heti 30 óra van. Kérjél a nyugdíjfolyósítónál Szolgálati idő elismerési kérelmet! Ezt nyugdíj előtt 5 évvel lehet kérni, és akkor tudni fogod, hogy még mennyit kell dolgoznod a 40 évhez! Üdv.

Lépesméz # 2013.11.15. 07:30

Rokkant nyugdíjasként dolgozom egy nagy multinál, pultban másfél éve.Az első perctől nehéz volt a beilleszkedés, kivételezések spicliskedések, hada vett körül.
Vásárlóként szőlőt szerettem volna venni, egy pici szemet megkóstoltam, és most ezzel az indokkal akarnak "közös megegyezéssel"elküldeni, loptam és megkárosítottam a .......És persze ezt követően a rágalmazások , hazugságok sokaságával vádolnak, csak hogy el távolítsanak a munkahelyről. A munkámmal teljesen meg vannak elégedve, amit kifogásolnak, hogy szóvá tettem, nem tetszik a vezetők kivételezése egyes kollégákkal, nem beszélve a beosztásokról.Tudom, hogy "védett" helyzetben vagyok, de oly annyira szét tiporták az önbecsülésem és a lelkem, hogy pszichológushoz járok és jelenleg beteg állományban vagyok.Egyébként Januártól nagy létszámcsökkentést terveznek, HGV írt róla. Hát már elkezdték, ugyan is nem én vagyok az első akivel ezt meg tették.
Tud valaki nekem ebben jogi tanácsot adni? mit tehetek, tényleg elküldhetnek?
Köszönettel.

WWallace # 2013.11.14. 17:37

Szívesen; remélem sikerrel jársz!

hope08 # 2013.11.14. 17:14

WWallace!

Nagyon is érthető! nagyon köszönöm!Meg is írtam a fellebbezést!

r tom # 2013.11.14. 14:13

Köszönöm szépen az elméleti rokkant nyudgíjat!A nyakamhoz tartották a kést, kérem-e a komlex felülvizsgálatot vagy...Úgyogy ne beszéljen senki arról hogy 2,6 tized százalákkal emelik a nemlétező rokkantnyugdíjat!

aperten # 2013.11.13. 19:35

Egyik forumtársunk ügyét már tárgyalják, van rá esély, hogy még idén december 5.-e után döntés szülessen. A panasz megírásában én segítettem a fórumtársunknak, azt befogadta a bíróság, és kiegészítő kérdések megválaszolását kérte, javasolva ügyvédi közreműködést. Ez megtörtént, egy pesti sztárügyvéd viszi a képviseletet, aki már nyert az állam ellen korábban egy híressé vált ügyben. Neveket nem a akarok mondani, nincs rá felhatalmazásom, kicsit még így is necces lehet, de forumtársammal jó barátságban vagyunk, szerintem nem fog ezért megorrolni.


# aperten