Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


tian # 2012.12.31. 11:11

Békés és Boldog Új Évet kívánok valamennyi fórumosnak!

55evelin # 2012.12.31. 10:50

Békés, Boldog Új évet kívánok minden sorstársnak!

éhes # 2012.12.31. 09:51

Reménykedve BUÉK mindenkinek!!!Vigyázzatok Magatokra,és a meglévő egészségetekre!!!!!!!

vaer # 2012.12.31. 09:10

"Ember, küzdve küzdj, és bízva bízzál"!

2013 remélem jobb évet hoz mindannyiunknak!
Boldog, békés Új Esztendőt kívánok mindenkinek!

sitimaci # 2012.12.31. 09:00
    • Versem 2013.---' Új év új remény,visszatér e még,akit szerettél,érezheted e még forró ölelését,szemének csillogó fényét,látod e még?--Aki beteg mit érezhet még,van e remény,ha nincs késztetés,hogy éljünk még,vagy tűrjünk,bírjunk amíg van késztetés!--Lesz e erőnk,bírjuk e még,ha nincs munka,kenyér,forró meleg ölelés,ha nem pihenhetünk le meleg otthonban és nincs már remény,hogy lesz élhető életünk még!--Meddig bírja szívünk a sok késztetést,hogy éljünk még,mert a jövő,igenis hozhat új reményt,szerelmet,boldogságot,egészséget,jólétet,szerető családot és nem csak Tündér Meséket!!! '---/ MINDEN KEDVES ROKONOMNAK,ISMERŐSÖMNEK,AZOKNAK AKIK SZERETNEK ÉS AZOKNAK IS,AKIK NEM SZERETNEK,KÍVÁNOK,---BOLDOG ÚJ ÉVET---A 2013.-AS ÉVRE !!!---
sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.31. 07:59

B U É K !

fagyongy55 # 2012.12.30. 13:54

Egy kis olvasni való, lehet hogy valami jóra változik?
http://www.napi.hu/….541030.html

fagyongy55 # 2012.12.30. 13:21

BOcs Regina.h konkrétan erre gondoltam és aki keresőtevékenységet nem végez, illetve rendszeres pénzellátásban nem részesül, valamint a kérelem benyújtását megelőző öt évben legalább három éven át biztosított volt. (Ez utóbbi feltétel nem vonatkozik azokra, akik 2011. december 31-én a korábbi ellátások valamelyikében részesültek.)

csicseró # 2012.12.30. 13:20

http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Jácintka! a % táblázat.

fagyongy55 # 2012.12.30. 13:18

4.1. E felhatalmazó rendelkezés alapján fogadta el az Országgyűlés az Mmtv.-t, amely 2012. január elsejétől a megváltozott munkaképességű személyek számára nem nyugellátást, hanem egészségbiztosítási ellátást biztosít. Egyfelől pénzbeli (rehabilitációs vagy rokkantsági) ellátást, másfelől rehabilitációs szolgáltatásokat. A pénzbeli ellátások jövedelempótló jellegűek, ezért azokat csak akkor állapítják meg, ha a kedvezményezett az egészségi állapota miatt nem tud dolgozni.2012. január elseje óta rehabilitációs ellátásra jogosult, akinek az egészségi állapota a komplex felülvizsgálat során adott minősítés alapján 60 százalékos vagy kisebb mértékű, és aki keresőtevékenységet nem végez, illetve rendszeres pénzellátásban nem részesül, valamint a kérelem benyújtását megelőző öt évben legalább három éven át biztosított volt. (Ez utóbbi feltétel nem vonatkozik azokra, akik 2011. december 31-én a korábbi ellátások valamelyikében részesültek.) A rehabilitációs ellátásra való jogosultság feltétele továbbá, hogy a kérelmező rehabilitálható legyen: vagy tartós foglalkoztatási rehabilitáció útján vagy oly módon, hogy foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható legyen. A rehabilitációs ellátás maximum 3 évi időtartamra állapítható meg. Ezt követően az érintett, ha állapotajavulásának köszönhetően ismét keresőképes, és megfelel az álláskeresési ellátáshoz szükséges jogosultsági feltételeknek, akkor álláskeresési ellátás iránti kérelmet nyújthat be. Ha erre nem jogosult, akkor a munkaügyi központtal történő háromhavi együttműködést követően kérheti az aktív korúak ellátását. Állapotrosszabbodása esetén az érintett rokkantsági ellátást igényelhet.2012. január elseje óta rokkantsági ellátásra jogosult az a megváltozott munkaképességű személy, akinek rehabilitációja nem javasolt, illetve akinek a foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, vagy aki tartós foglalkozási rehabilitációt igényel, és a kérelem benyújtásakor az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az öt évet nem haladja meg. Rokkantsági ellátásra jogosult továbbá az, akinek esetében a kérelem benyújtásakor az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az öt évet nem haladja meg."

fagyongy55 # 2012.12.30. 12:53

Reginah Jól látod a dolgot amit én sem értettem amikor az Ab dec .ben tárgyalta a z ombucman beadványát és meglett a végzés melynek a 10. oldalán azt hiszem az elsö bekezdésében le van írva, hogy az 1095 nap nem vonatkozik azokra akik valamilyen ellátásban/fel van sorolva/ részesültek 2011. dec 31.-én Hiába írtam ide mindenki csak félre magyarázta ,és a 20 órával volt elfoglalva. Pedig ha ez igaz akkor milyen alapon csökkentik az érintettek ellátását?

vaer # 2012.12.30. 10:59

sitimaci!

"Gondolom,hogy a baloldalnak erre is,remélhetőleg ,már meg van a programja-intézkedési terve,ha ők nyernek 2014-ben!!!-
  • Remélhetőleg,nem csak gondolatba és ígérgetésekben!"

Ezt én is nagyon remélem! Bár én kicsit pesszimistább vagyok.

jácintka # 2012.12.30. 10:01

Kérdésem lenne.Ki tudja hova tüntették el az NRSZI honlapjáról az új százalék számításokat? Még párhónapja megtalálható volt.
Amúgy tényleg az egymásra köpködésnek nincs értelme.Talán érdemes egy mondáson elgondolkodni - oszd meg és uralkodj- ezt orbán megtette.Itt az egészségesnek a beteg mellé kéne állni . A munkába lévőnek a munka nélküli mellé, a nyugdijasnak a diák mellé.

sitimaci # 2012.12.30. 09:06
    • Elolvastam a cikket!-Ebből is az tűnik ki,amit itt e fórumon, már többször lehetett olvasni!-Egymás elleni hergelés-uszítás-gyűlöletkeltés-stb.-!!!---Idézet:--Az öregségi nyugdíjak fenntartásának ára a legszerencsétlenebbek lelökése a lejtőn. Ez méltánytalanság a korhatár alatti rokkantakkal szemben."--Azt gondolom,hogy nem így kéne megközelíteni ezt a kérdést,igaz hogy sok olyan nagyon fiatalon "nyugdíjba ment" ember van,akiknek még nem kéne ott lenni!-Ez viszont gond és probléma!Meg a sok más olyan "NYUGDÍJBA MENETELI KEDVEZMÉNY",amit VEZETŐ beosztású emberek, /politikusok és államigazgatásban dolgozók/,"CSAK ÚGY KAPNAK MERT AZ JÁR NEKIK /mint a sok PÓTSZABADSÁG IS!/!!!---DE az biztos,hogy a "rokkant" kérdést sem így kéne kezelni és megoldani!!!-Gondolom,hogy a baloldalnak erre is,remélhetőleg ,már meg van a programja-intézkedési terve,ha ők nyernek 2014-ben!!!---Remélhetőleg,nem csak gondolatba és ígérgetésekben!---Üdv. és --BÚÉK MINDENKINEK--maci
tyukanyó55 # 2012.12.30. 07:41

Szép jó reggelt Mindenkinek itt a fórumon. Találtam egy megdöbbentő cikket a neten, talán másoknak is az lesz.

Nem akarom az egészet bemásolni, mert hosszú, de talán működni fog a linkje, ha rákattintotok .

http://www.mszfszk.hu/index.php?…

kitakat # 2012.12.30. 07:17

Szép napot!Megint elszálltak az indulatok.?Tudjuk jól,a csoport besorolások(I-II-III)nem mindig a valós állapotot tükrözik.Végre én is megkaptam dec.20. a komplex minősítési határozatot.( C 1.)3 éven keresztül csak orvosilag voltam rehabilitálható,most központilag is azzá váltam.Májustól nem kapok ellátást,még is június 26-tól ítélte meg a bizottság.2 hónapot gyógyult voltam?Ez 82000 Ft megtakarítás Nekik.(sok kicsi sokra megy)A 2010-ig vissza menőlegesről még szó nincs.A most megítélt ellátást sem kaptam meg,még előleget sem.Szép karácsonyunk volt.(Bár melegben voltam és nem éheztem,mert kórházban kellett töltenem az ünnepeket.)Nem baj,mert reményt ad,hogy rehabilitálható vagyok,s van esélyem a gyógyulásra,munkára.Már alig várom,hogy eljöjjön az a nap!! ha addig nem tudnék géphez jönni,:Mindenkinek Szebb jövőt és Áldott,Boldogabb Új Esztendőt kívánok

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.30. 07:15

Csak egy a sok közül ahol feketén-fehéren leíródik a dolog.

http://kgk.uni-obuda.hu/…ltozasok.pdf

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.30. 07:13

Jó reggelt!

Több helyen olvasom, mindig ugyanazok a személyek írják, hogy mekkora tragédia lesz, ha majd letelnek a rehabos és rokkantsági ellátások.., merthogy nem lesz meg az 1095 nap kötelező biztosítási idő.

Én ezt nem értem!
Bárhol olvasom, minden hivatalos oldal azt írja, a megváltozott munkaképességűek ellátmányai, illetve az ebben a státuszban eltöltött időszak, biztosítási időnek számít.

Kedves szakértő csoport!
Kérnék szépen ezzel kapcsolatos korrekt tájékoztatást, mivel nem én vagyok az egyetlen aki ezeket a cikkeket elolvasta, és marhára nem érti...miről irkáltok?!

Köszi!

oz-oz # 2012.12.29. 21:13

Támogatás új rendszerben működik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához:
http://www.penzcentrum.hu/…1035014.html?…

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.29. 20:08

Prüsszögi, nem szükséges a szívemre tenni a kezemet, e nélkül is őszinte vagyok.
Mint mondottam a III. csoportú rokkantak és rokkantak között lehetnek óriási különbségek.
Lehet, hogy te nem tudod, mi a testi fájdalom, mert nem ez játssza nálad a főszerepet.
Ezzel nem szeretném kisebbíteni a problémádat, csak jelzem nem hasonlítható össze a két állapot.
Még egyszer mondom...: egy beteg ember nem tud órákat állni. Van aki egy órát sem.
És vonattal vagy busszal utazni se éppen leányálom. Nem beszélve a költségekről.
Net meg van?!
Van.
Tudod én pl demók helyett ezt a lehetőséget használom ki arra, hogy ne tudjanak elfelejteni bizonyos helyeken.
Nem szeretném most leírni, pontosan mire gondolok...
Legyen elég annyi, hogy a salgótarjániak fellélegezhettek két okból is. Az egyik...már nem Miskolcra kell menniük II.fokra hanem Buapestre.:)
És itt helyben is lecserélték az egyik doktornak nevezett vagy csúfolt akárkit.

Na de visszatérve a témára.
Nem biztos, hogy csak a demók a jó megoldások.
Van más lehetőség is, hogy hallassuk a hangunkat.

Abból pedig nagyon elegem van, hogy minden oldalról bűntudatot akarnak a rokkant, beteg emberekbe beleültetni.
Megkérlek, te legalább ne tedd.
Aki tud utazzon, aki bír..az menjen.
Aki pedig nem tud, az küzdjön úgy ahogy neki lehetősége van rá.

tiszavirág69 # 2012.12.29. 19:29

http://www.stop.hu/…ant/1110943/

Belehalt súlyos szívbetegségébe az a családapa, akit egészségessé nyilvánítottak az "új komplex felülvizsgálati rendszer" keretében, és visszaküldték a nyílt munkaerőpiacra

szuicid # 2012.12.29. 18:24

Egy választásunk maradt:
vagy megyünk az elszigetelt "Leprások"völgyébe mind annyian, vagy össze szedjük maradék erőnket, és harcolunk az életünkért!!


a Beteg ember nem selejtes árú

szuicid # 2012.12.29. 18:09

Könyörgök Drága Sors Társaim!!
ne egy mást bántsuk , hisz mindannyiunknak ugyan az a problémája.el vették tőlünk a maradék jogunkat, az Élet-hez való jogott, mi szám űzöttek legalább tartsunk össze


a Beteg ember nem selejtes árú

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.29. 18:02

Kedves Debra, bocsánat...te köpködsz itt a fórumon?
Én nem láttalak.
Nagyon sajnálom, ha magadra értetted.

Igazad van. Nem így kellett volna elmondanom.
Ne haragudj.

szuicid # 2012.12.29. 17:55

Debora Drága!
könyörgöm nyugodj le, te amit márt értünk tettél, nagyon köszönjük!!
bár csak mindenki így fogná fel, és nem a "süteményre" várva az asztalnál tátaná a száját!!!
Mi "leprások" a Magyar Törvény szerint ki tiltottak!!
fogjunk össze márt könyörgöm....:(


a Beteg ember nem selejtes árú