EU - SPAR - Kormány

Majordomus # 2024.09.28. 17:35

Szócséplés

entropia # 2024.09.28. 17:03

Jézus Mária, mi folyik itt?

efi99 # 2024.09.27. 21:45

Nálunk is többen voltak ma!

efi99 # 2024.09.18. 16:16

kbs
Ne erőlködj. 2008-ban mindenhol gond volt, az egész világon. Nem csak az EU-ban, pláne nem csak nálunk. De te ezt nagyon jól tudod, csak ugye hátha nem figyelünk.
Inkább arra reagálj, hogy hogyan benézted ezt a GVH-s dolgot.

Szomorú örökös # 2024.09.18. 15:09

efi99

Ne úgy tüntesd fel, mintha a hozzászólásod 2.felében azt a marhaságot én írtam volna.
Eszem ágában se volt úgy feltünteni, szimplán idéztem, de nem marhaság, nagyon is igaz.
Főleg a 2010 óta eltelt időszakra, de ezt nem az EU-nak köszönhetjük, hanem drága kurmányunknak. :-)

Boldogsag # 2024.09.18. 14:27

KBS,
Ne vigyorogjál, mert 2008 krach babapiskóta volt a jelenhez képest :D Kis tudatlan vagy, ügyvédke létedre, gratula büszke lehetsz magadra :D De látom jól vagy tartva te is a rendszerben. Borzalom

Kovács_Béla_Sándor # 2024.09.18. 13:11

sőt nagyon nagyon szépen haladtak a dolgok előre!

2008? Megvan? :D

Rexor # 2024.09.18. 08:35

Még egy gondolat:az EU-ból való kilépés teljesen abszurd gondolat, senki sem gondolja komolyan. Ha négis bekövetkezne,az egy második Mohácsot jelentene ennek az országnak...

Rexor # 2024.09.18. 08:28

Alapvetően a probléma az szerintem, hogy itt egy árnyékboxolás zajlik és nem tiszta a kommunikáció. Amikor bevezették a hatósági árakat bizonyos élelmiszereknél, a kormányzat is nagyon jól tudta,hogy ez EU jogszabályba ütközik. Mindenki tudja,aki egy kicsit tud számolni, hogy a 27% Áfa, 2% iparűzési adó/4,1% kiskereskedlmi adó kombót,ami a forgalmat terheli a multi átterheli a fogyasztóra, többek között ezért következett be az irgalmatlan élelmiszeráremelkedés (és persze az EU rekorder magyr infláció). Erre ragasztottak egy szépségtapaszt a hatósági árral.

Boldogsag # 2024.09.18. 08:27

Szomorú örökössel értek egyet, amíg olyan kormányzás volt itt, hogy valóban egy hajóban evezve közösen működtek a dolgok eu-val, semmi baj se volt, sőt nagyon nagyon szépen haladtak a dolgok előre! Amióta ez a kormány átvette a hatalmat szépen szembe pisilnek a széllel és ott tesznek keresztbe eu-s döntéseknek ahol csak tudnak. Már régen elveszett minden bizalom és úton útfélen külföldön nyilvánosan is utálják a magyarokat és lettünk balkán legalja! Ami a leges legrosszab, hogy mindenki menekül ebből az országból és a mostani fiatalok 70%-a már nem is itt képzeli el a jövőjét, szépen lépnek le. Tudnék cifrákat írni milyen sz.-ba kerültünk és szégyenkeznünk kell mindenütt. Légkör a belföldön egyenesen katasztrofális, köszönjük szépen a rendszernek.

efi99 # 2024.09.17. 17:58

kbs
Téged is informált a GVH erről, csak nem olvastad el:
https://www.gvh.hu/…-gvh-a-spart
Még el sem kezdték, de már nem mulasztották el a vége felé megemlíteni a közleményben, hogy könnyen nagy dá-dá is lehet belőle.
Szóval lukra futottál, ami engem is mélységes csalódással tölt el.

drbjozsef # 2024.09.17. 14:32

Tudtommal Norvégia vagy Svájc sem tag.
Hol írtam én tagot? Én szuverént írtam.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.09.17. 13:24

A többin meg fetrengve röhögök. Megbocsáss, de többre becsültelek annál, hogy az ilyen zahar, demagóg duma ne lepjen meg tőled.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.09.17. 13:22

Hát, persze, efi. Téged pedig első kézből informál a GVH. Vagy a Spar. Nyilván.

efi99 # 2024.09.17. 13:21

@KitEredekelAzEU
Hát pedig az állam ne pofázzon bele, hogy mennyi a tej literje, megfejelve azzal is, hogy kötelező is árulni. Én nem akarok újra cuclista tervgazdaságban élni, ha te igen, el lehet tolni a biciklit innen.
Az EU pénzek nélkül itt szar se épült volna az elmúlt 20 évben. (Abból a maradékból persze, ami az elvtársak lopása után maradt nekünk) Még csak 1 éve nem jön a pénz, de már ég a ház.

efi99 # 2024.09.17. 13:15

GVH-ban meg is csörrent a piros telefon, hogy vegzálni kéne megint a Spart, nehogy már túl jól érezzék magukat. Mivel ilyen gyorsan nem lehet hibát találni, de a parancs az parancs, elővettek egy már lezárt ügyet, hogy felülvizsgálják. Szerinten találnak benne olyant, ami korábban elkerülte a figyelmüket...
Szóval mégiscsak inkább É-Korea a minta.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.09.17. 13:07

Egy jogi szakportáltól elvárható, hogy szakszerűen fogalmazzon, adjon hírt. Az EU bírósága az úgynevezett előzetes döntéshozatali eljárásban soha nem állapítja meg konkrét jogszabály közösségi jogba ütközését.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.09.17. 13:02

olyan szuverének szeretnénk lenne mint Észak-Korea
Közelebbi példát nem találtál? Tudtommal Norvégia vagy Svájc sem tag. Nagy-Britannia meg egyenesen kilépett.

drbjozsef # 2024.09.17. 12:01

Hogyne.

drbjozsef # 2024.09.17. 10:12

KitEredekelAzEU,

Nem, itt még a törvényeket sem a kormány hozza.
A kormány úgynevezett végrehajtó hatalom, a törvényeket az országgyűlés hozza.
Ugyanakkor az EU tagjaként bizonyos jogkörökről lemondott az állam, és elfogadja az EU szabályzását, ezért azzal ellentétes jogszabályt alkotni nem lehet. (Helyesebben, mint a példa is mutatja, lehet, csak értelme nincs, mert büntetnek érte).
Ha ez nem tetszik, és olyan szuverének szeretnénk lenne mint Észak-Korea, akkor ki lehet lépni az EU-ból, és akkor tényleg olyan törvényt alkot az országgyűlés, amilyet akar.