Szócséplés
EU - SPAR - Kormány
Jézus Mária, mi folyik itt?
Nálunk is többen voltak ma!
kbs
Ne erőlködj. 2008-ban mindenhol gond volt, az egész világon. Nem csak az EU-ban, pláne nem csak nálunk. De te ezt nagyon jól tudod, csak ugye hátha nem figyelünk.
Inkább arra reagálj, hogy hogyan benézted ezt a GVH-s dolgot.
efi99
„Ne úgy tüntesd fel, mintha a hozzászólásod 2.felében azt a marhaságot én írtam volna.”
Eszem ágában se volt úgy feltünteni, szimplán idéztem, de nem marhaság, nagyon is igaz.
Főleg a 2010 óta eltelt időszakra, de ezt nem az EU-nak köszönhetjük, hanem drága kurmányunknak. :-)
KBS,
Ne vigyorogjál, mert 2008 krach babapiskóta volt a jelenhez képest :D Kis tudatlan vagy, ügyvédke létedre, gratula büszke lehetsz magadra :D De látom jól vagy tartva te is a rendszerben. Borzalom
„sőt nagyon nagyon szépen haladtak a dolgok előre!”
2008? Megvan? :D
Még egy gondolat:az EU-ból való kilépés teljesen abszurd gondolat, senki sem gondolja komolyan. Ha négis bekövetkezne,az egy második Mohácsot jelentene ennek az országnak...
Alapvetően a probléma az szerintem, hogy itt egy árnyékboxolás zajlik és nem tiszta a kommunikáció. Amikor bevezették a hatósági árakat bizonyos élelmiszereknél, a kormányzat is nagyon jól tudta,hogy ez EU jogszabályba ütközik. Mindenki tudja,aki egy kicsit tud számolni, hogy a 27% Áfa, 2% iparűzési adó/4,1% kiskereskedlmi adó kombót,ami a forgalmat terheli a multi átterheli a fogyasztóra, többek között ezért következett be az irgalmatlan élelmiszeráremelkedés (és persze az EU rekorder magyr infláció). Erre ragasztottak egy szépségtapaszt a hatósági árral.
Szomorú örökössel értek egyet, amíg olyan kormányzás volt itt, hogy valóban egy hajóban evezve közösen működtek a dolgok eu-val, semmi baj se volt, sőt nagyon nagyon szépen haladtak a dolgok előre! Amióta ez a kormány átvette a hatalmat szépen szembe pisilnek a széllel és ott tesznek keresztbe eu-s döntéseknek ahol csak tudnak. Már régen elveszett minden bizalom és úton útfélen külföldön nyilvánosan is utálják a magyarokat és lettünk balkán legalja! Ami a leges legrosszab, hogy mindenki menekül ebből az országból és a mostani fiatalok 70%-a már nem is itt képzeli el a jövőjét, szépen lépnek le. Tudnék cifrákat írni milyen sz.-ba kerültünk és szégyenkeznünk kell mindenütt. Légkör a belföldön egyenesen katasztrofális, köszönjük szépen a rendszernek.
kbs
Téged is informált a GVH erről, csak nem olvastad el:
https://www.gvh.hu/…-gvh-a-spart
Még el sem kezdték, de már nem mulasztották el a vége felé megemlíteni a közleményben, hogy könnyen nagy dá-dá is lehet belőle.
Szóval lukra futottál, ami engem is mélységes csalódással tölt el.
„ Tudtommal Norvégia vagy Svájc sem tag.”
Hol írtam én tagot? Én szuverént írtam.
A többin meg fetrengve röhögök. Megbocsáss, de többre becsültelek annál, hogy az ilyen zahar, demagóg duma ne lepjen meg tőled.
Hát, persze, efi. Téged pedig első kézből informál a GVH. Vagy a Spar. Nyilván.
@KitEredekelAzEU
Hát pedig az állam ne pofázzon bele, hogy mennyi a tej literje, megfejelve azzal is, hogy kötelező is árulni. Én nem akarok újra cuclista tervgazdaságban élni, ha te igen, el lehet tolni a biciklit innen.
Az EU pénzek nélkül itt szar se épült volna az elmúlt 20 évben. (Abból a maradékból persze, ami az elvtársak lopása után maradt nekünk) Még csak 1 éve nem jön a pénz, de már ég a ház.
GVH-ban meg is csörrent a piros telefon, hogy vegzálni kéne megint a Spart, nehogy már túl jól érezzék magukat. Mivel ilyen gyorsan nem lehet hibát találni, de a parancs az parancs, elővettek egy már lezárt ügyet, hogy felülvizsgálják. Szerinten találnak benne olyant, ami korábban elkerülte a figyelmüket...
Szóval mégiscsak inkább É-Korea a minta.
Egy jogi szakportáltól elvárható, hogy szakszerűen fogalmazzon, adjon hírt. Az EU bírósága az úgynevezett előzetes döntéshozatali eljárásban soha nem állapítja meg konkrét jogszabály közösségi jogba ütközését.
„olyan szuverének szeretnénk lenne mint Észak-Korea”
Közelebbi példát nem találtál? Tudtommal Norvégia vagy Svájc sem tag. Nagy-Britannia meg egyenesen kilépett.
Hogyne.
KitEredekelAzEU,
Nem, itt még a törvényeket sem a kormány hozza.
A kormány úgynevezett végrehajtó hatalom, a törvényeket az országgyűlés hozza.
Ugyanakkor az EU tagjaként bizonyos jogkörökről lemondott az állam, és elfogadja az EU szabályzását, ezért azzal ellentétes jogszabályt alkotni nem lehet. (Helyesebben, mint a példa is mutatja, lehet, csak értelme nincs, mert büntetnek érte).
Ha ez nem tetszik, és olyan szuverének szeretnénk lenne mint Észak-Korea, akkor ki lehet lépni az EU-ból, és akkor tényleg olyan törvényt alkot az országgyűlés, amilyet akar.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02