Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


oz-oz # 2013.01.06. 07:16

Prüsszögi:

A szociális ellátórendszerhez szerintem hozzátartozik az állampolgároktól való törvényi követelés. A segítő családtagi státusznál is meg kellett volna követelni a tb mellett a nyugdíjjárulék megfizetését is. Ha ezt nem tudják kitermelni, akkor ne csinálják segítő családtag státuszban, hanem valami másban.

klarissa # 2013.01.05. 19:02

tyúkanyó55! Ha segítene az újságíró ismerősöd: követelni kéne, hozzák nyilvánosságra, konkrétan hány csalót találtak eddig, melyik megyében, hány orvost büntettek meg, és mennyire!

mazsi-drazsika # 2013.01.05. 16:32

Bezzeg ezt nem lájkoljál ojan szorgalmasann !!


volt rokkant nyugdijas

mazsi-drazsika # 2013.01.05. 16:17

Üdv megosztottam énis had olvassák !!


volt rokkant nyugdijas

muci58 # 2013.01.05. 15:14

Áprilisba leszek soros, jelentkezni kell, vagy majd hívnak?

tyukanyó55 # 2013.01.05. 14:15

Minden fórumozónak a figyelmébe ajánlanám.
Én már kitettem a facebook-on, és terjeszteni fogom mindenfelé.
Van egy újságíró ismerősöm, azzal megpróbálok ez ügyben lépni, hátha meg tudok valamit mozdítani a környékünkön.

"Találtam egy megdöbbentő - felháborító cikket!
Kérek minden jóérzésű embert, akinek van a családjában, baráti körében érintett, OSSZA MEG MINDENKI , hadd terjedjen a híre ennek a mocsok intézkedésnek, és hadd égjen a képük a megválasztott képviselőinknek és kormányunk tagjainak is emiatt ! Ne engedjék , hogy a családtagjaikkal ezt tegyék !!!!

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/…-rokkantakat

A Soltész riport egy részét hallgattam , és nekem az ütötte meg a fülemet, hogy a rokkant ellátásban részesülőknek nem változik az ellátásuk.
Nem tudom jól értettem-e, ma megpróbálom visszahallgatni.

megrokkant # 2013.01.05. 12:51

Én szeretem a soltészt. Már mint jó nagyot köpni utána. Hiába. Olyan ugat akinek biztos van egy milliós fizetése semmiért. De ez vonatkozik a többi bársony székesre is. Egyszer egy nyomorult lefokozott rokkantat kellene szembe állitani soltészkával. De olyat akinek nagy a pofája és le is tudja ugatni a riportba ha hazudni mer megint. És a levezető riporter nem folytsa a másikba a szót. Arról is beszélhetnénk mit keres egy épitész az államtitkári tárcán??? Mert a sok hülye beszavazta ezeket képviselőnek. Pedig egy jól szakmáját értő épitész a verseny szérába sokkal többet keresne mint itt. Persze azért dolgozni is kellene. És nem lehetne hazudgálni aki alkalmazza.

Ednut # 2013.01.05. 12:44

Köszi Nico56, erre az adásra gondoltam. Azért érdemes belekukkantani, annyira tele van a tököm azzal, hogy minden felvetett problémára van egy jól begyakorolt sablon szövege, amit ha olyan ember hallgat, aki nem érintett valamely ügyben, még el is hiszi. Mikor mondja már valaki azt, hogy pl. igaz, nagyon alacsonyak az ellátások összege, fogalmam sincs, hogy az érintettek hogyan tudnak megélni belőle.
Illetve az ilyen riportoknál még az zavar, hogy miért nem hívnak meg egy érintettet is, aki érdemi kérdéseket tudna feltenni Soltésznak, mert ugye a riporterek nincsenek felkészülve rendesen és nem tudnak és nem is akarnak (főleg a Hírtévében nem) érdemben reagálni a válaszokra.
Megrokkant, ez a műsor nem az Echón volt, hanem a Hírtévében, de egykutya mindkettő. Nekem megvan az a rossz szokásom, főleg késő este, hogy zongorázom a TV távirányítójával, ezeken a csatornákon gyorsan átpörgetem a tv-t, de pont a "rokkantak" szónál értem oda és gondoltam megnézem mi van velünk. Lehet, hogy nem kellett volna, mert akkor esetleg altató nélkül el tudtam volna aludni.

tanárúr # 2013.01.05. 12:05

Kedves oz-oz .
Ez a 2013.01.04.22.35-kor feltett hír anyag tökéletes.
Minden Társam számára a valóságot tükrözheti, politikai hova tartozástól függetlenül.
Köszönöm

nico56 # 2013.01.05. 11:07
Átvágott1 # 2013.01.05. 10:56

A Lenti Rendőrkapitányság munkatársai pénteken, az esti órákban tetten értek egy helyi nőt, aki Lentiben, a Templom téri garázssoron tűzifát lopott. Egy kerítésen éppen átnyúlt és a nála lévő táskákba pakolta a fát, amikor észrevették a járőrök. A középkorú nőt előállították, majd szabálysértési eljárást indítottak vele szemben.
Undorító !
Nemhogy segítettek volna Neki pakolni,de ha megfagy ezek a szemetek sajnálkoznának a legjobban.Mivel középkorú,lehet hogy gyerekei is vannak.Én már lassan szégyellem,hogy magyar vagyok,persze lehet,hogy már nem is vagyok az.Végülis nem tudok azonosulni az embertelen aljasságaikkal.

megrokkant # 2013.01.05. 10:47

Ednut. Nem láttam tegnap ezt a műsort. Az Echó TV-ét eleve azért nem nézem, mert orbán és bandájának a szócsöve. Ne huzd magadat fel valami soltészon. Államtitkári rangba van a szakminisztériumába. Végzetsége teljesen más. ÉPITÉSZ MÉRNŐK. Nem orvosi, nem szociális szakon végzett. Igaz mondása? Túl jut minden pofátlanságba. Undoritó ez az ember. Hányingerem van már akkor, ha csak a TV-be már kinyitja a pofáját. És akkor nagyon finom voltam most.

Ednut # 2013.01.05. 09:57

Tegnap este jó szokásom szerint kapcsolgattam a TV-t. Megakadt a szemem a Hírtévé Péntek 8 című adásán, ahol Soltész államtitkár úr volt a vendég és nézői levelekre válaszolt szociális témákban.
Az egyik kérdés az volt, hogy a megalázóan alacsony rokkantsági, stb. ellátásban várható-e valamilyen változás?
Soltész elkezdte a kályhától, miszerint muszáj volt átalakítani a rendszert, mert sok volt a jogosulatlan igénybevevő (magyarul csaló, de ezt a szót óvatosan kikerülte). Nagyon beszédes a számok, hiszen 6000 fő nem kérte a felülvizsgálatot és tavaly 10000 fővel csökkent az új igénylők száma.
A rokkantaknak, akiknek nem javult az állapota, maradt a pénze, a rehabosok pedig most már 4 órában dolgozhatnak, stb.
Az eredeti kérdésre pedig az volt a válasza, hogy igen változik az összeg, januártól rámegy az emelés és dolgozhat mellette a tisztelt levélíró. Hurrá!!!!!
Meg az egyik kérdés a nyugdíj mellett nem lehet dolgozni a közszférában, stb. Itt meg a felülvizsgáló orvosok hiányára hívta fel a figyelmet, mekkora szaktudást igényel, félnek az orvosok attól, hogy csalóknak nevezik őket a korábbi leszázalékolási botrányok miatt.
Érdemes megnézni, szó volt még a nyugdíj előtt álló állástalanokról, hol találnak munkát, a közmunkáról is. Hangsúlyozom, ezek nézői levelek alapján választott témák voltak.
Nagyon szépen elmondta Soltész úr a kormány intézkedéseit ezekben a témákban, de a végső konklúziója az volt, hogy nem tudunk minden egyes emberen személy szerint segíteni.
Én nem értek hozzá, de aki igen kérem linkelje be ide ezt az adást, hogyha valakit érdekel megnézhesse és bosszankodhasson rajta egy picit.

opty # 2013.01.05. 09:44

taffyka

érdekesség: megváltoztak a kategóriák.

Milyen kategóriák változtak meg?

oz-oz # 2013.01.05. 08:57

Prüsszögi:

Segítő családtagként dolgozott két ismerősöm, egyik 15, másik 11 évig. Most, amikor eljött a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazás ideje, ekkor tudták meg, hogy a segítő családtagság ideje nem számít szolgálati időnek, (erről anno annak idején nem tájékoztatták őket)tovább dolgozhatnak az öregségi nyugdíjkorhatárig. És viszonylag kevés nyugdíjra számítanak.

BÉLA 55 # 2013.01.04. 21:51

Miért nem adják oda az "új"oszszi papírt miért csak határozatot küldik meg!!!!!!!!!!!!!!!

oz-oz # 2013.01.04. 21:35
oz-oz # 2013.01.04. 21:25

Pl EU környezetvédelem értelmezése néha gyerekcipőben jár.Munkahelyen van egy műanyagból készült komposztáló, ami pl OBI-ban kapható. Mert csak többek között ennek a meglétével lehet pályázatokat benyújtani.Ebbe a komposztálóba növényhulladékokon kívül tesznek bele ételmaradékokat is. Emiatt ...elnézést, de muszáj leírnom...egerek, meg legyek is vannak.

Már most ideges a pénzpiac, mert nem tudni, ki lesz jövő márciustól a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Ha a kormányunk továbbra is "szabadságharc"-ban áll, akkor talán túl sok jóra nem számíthatunk ezen a téren.

Katalin59 (törölt felhasználó) # 2013.01.04. 18:10

Figyelem! Állás! Osszátok!
Bp Monika
Üllőre csomagoló munkakörbe 20 embert keresek. S.O.S! Önéletrajzokat a szolifet@gmail.com címre vasárnap estig! A megbízóval hétfőn találkozom, ha ezt tudjuk teljesíteni, lesz még 35 hely, amit rajtunk keresztül töltenének be. Szóljatok az ismerőseiteknek, kifejezetten megváltozott munkaképességű embereket szeretnének foglalkoztatni.

nico56 # 2013.01.04. 18:07

Állás!
Bp Monika
Üllőre csomagoló munkakörbe 20 embert keresek. S.O.S! Önéletrajzokat a szolifet@gmail.com címre vasárnap estig! A megbízóval hétfőn találkozom, ha ezt tudjuk teljesíteni, lesz még 35 hely, amit rajtunk keresztül töltenének be. Szóljatok az ismerőseiteknek, kifejezetten megváltozott munkaképességű embereket szeretnének foglalkoztatni.

Ednut # 2013.01.04. 15:59

Shimano!
Sajnos az, hogy 28 évet dolgoztál korábban, az "senkit sem érdekel" jelen esetben. Ha a megelőző évben, (jelen esetben amikor lejár a rehabod) nem dolgoztál legalább 180 napot, akkor tök mindegy, hogy mennyi volt korábban az ellátásod, a számítás alapja a minimálbér.
Én is emiatt szívok, mert hiába lett állapotrosszabbodásom és nem lettem rehabilitálható, jelenleg rokkantsági ellátást kapok, de mivel nem dolgoztam közvetlenül előtte, így a minimálbér 60%-át kapom, ami több mint felével kevesebb a megelőző ellátásomnál. Szóval a volt rehabosoknak mindenképpen szívás van az új belépő státusz miatt!

vaer # 2013.01.04. 15:26

Azért ha lassan is, de alakulnak a dolgok!

http://www.origo.hu/…traciot.html

Most kéne a mi ügyünket is kicsit feleleveníteni!

klarissa # 2013.01.04. 14:55

Prüsszögi! Én csak azt nem értem, hogy a malacok táplálékát előírták, a visszamenőleges hatáyú törvénykezéssel kapcsolatban pedig megfogalmazták az álláspontjukat. Fordítva kívánatosabb lenne, nem?
Dajcstomival kérlek ne sértegess!

Shimano # 2013.01.04. 14:23

Ednut!

Mit jelent az hogy ha megfelelő időt dolgoztál?Nekem is most jár le februárban a rehabom a két év most adom be a papírokat.Előtte voltam 67%-os.Előtte dolgoztam 28 évet.

Ednut # 2013.01.04. 13:46

Én is rehailitációs járadékos voltam tavaly előtt. Nem kellet beadni márciusig a felülvizsgálati kérelmet. Meg kellett várni, azt az időpontot, ami a papíron lejáratként szerepelt. Ekkor adtam be a kérelmet a felülvizsgálatra, ami sajnos új igénylőnek minősült. És ekkor állapították meg az új ellátásom nevét (rokkant ellátás vagy rehabilitációs ellátás, vagy semmi).
Szóval jelentkezni kell!!!!!!
Hiába jelentkeztem két hónappal a lejárat előtt, kb. még két hónap volt mire behívtak és újabb két hónap volt, mire pénzt láttam belőle.
A régi rehab. járadékosoknál az egyik legnagyobb szívás, hogy új igénylőnek minősülünk és akár milyen mértékű az egészségkárosodás, akkor is a minimálébér a számítás alapja, kivéve, ha dolgozott megfelelő időt.