Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Debra01 # 2013.01.07. 11:42

symon!
Vannak független orvosszakértők, akiket nem az állam pénzel. Kérhetsz olyat is.
Az életkorodat azért kérdik, mert bizonyos életkorban még meggyógyulhatnak olyan betegségből, ami idősebb korban már szinte lehetetlen. A szociális szakértő munkáját én sem értem, mert a munkaképesség változásnak nem sok köze van a szociális helyzetnek. Ha van is, azt nem vizsgálhatja, hiszen ezzel magánügybe avatkozik, és diszkriminál.

Nagyon sok mindent én sem értek. Pl. mi a rehabilitáció?
Hiszen ha beteg szervezetet terhelésnek tesznek ki az nem fog meggyógyulni. A rehabilitáció kizárólag egészségjavításnak kellene legyen!Minden már mellébeszélés. Mert foglalkoztatási rehabilitációt adni, úgy, hogy egészségügyit nem adnak mellé, az finoman szólva is testi sértés.

kitakat # 2013.01.07. 11:41

Katalin59. Minden képen fellebezél,ha nincs más jövedelmed,az önkormányzatnál igényeld meg az aktív korúak ellátását!Tudom nagyon kevés,de a semminél több.

kitakat # 2013.01.07. 11:34

Az igazságügyi orvosszakértők személyes tapasztalatom alapján azért valóban reálisan mérik fel a betegségek súlyosságát s alkotnak véleményt.(privát is lehet szakvéleményt kérni,nem a kijelölt orvost elfogadva,de ....)Nálam pont a RNYSZH nem fogadta el a szakvéleményt,újat kért,majd a hosszú idő elteltére hivatkozva azt sem fogadta el reálisnak.De a Bíróság igen.A többire a válasz:csak.(Vicc volt)

Katalin59 (törölt felhasználó) # 2013.01.07. 11:30

symoon....
Lehet hogy nemsokára 27.000-red sem lesz.ELVESZIK

ildi63 # 2013.01.07. 11:27

Jó kérdések,de ez itt nem a demokráciáról szól,hanem a kirekesztésről. A jog ott van ahol az államkassza..... ahonnan még a tisztességes orvosi ellátást is megtudják akadályozni...

symoon # 2013.01.07. 11:20

Sziasztok! Felvetődött bennem néhány kérdés a III. fokon elrendelt igazságügyi orvosszakértői vizsgálattal kapcsolatosan; valaki tudna segíteni? Hogy lehet független egy állami intézmény ellen (nyugdíjbiztosító) indított perben egy állam által fizetett szakorvos? Miért nem a betegségem érdekli elsősorban, hanem az életkorom alapján közli, hogy munkaképes vagyok? Miért a szociális háttér számít jobban, mint az egészségi állapot? Ha nem tartom megfelelőnek a munkaügyi bíróság fentebb említett szakértőjének véleménye alapján hozott ítéletét, hova tudok még fordulni? Bulvársajtó? 27ezerből nem nagyon tudok másfelé ugrálni...

Katalin59 (törölt felhasználó) # 2013.01.07. 11:04

Van de kérek újakat.Kardiológiára félévente járok ortopédiára is ha gond van de felkeresem megint

ildi63 # 2013.01.07. 10:53

Sziasztok! Visszaolvasgattam ,de igazából nem értem,hogy ez a fórum: mitől jogi? Van e köztetek olyan aki segíteni tud ,mert nekem lennének kérdéseim amikre nem kapok egyértelmű választ,ill. nem tudom ,hogy jogilag mik a lehetőségeim.

Katalin59 (törölt felhasználó) # 2013.01.07. 10:43

Ezt fogom tenni taffika. És befekszem kórházba ,bárelőbb kellett volna de gyülölöm a kórházat :( most rákényszerítenek

Katalin59 (törölt felhasználó) # 2013.01.07. 10:35

Muci. Magasvérnyomás,asztma ,anginapectoris
gerincsérv ,porckopás a bokámban

Katalin59 (törölt felhasználó) # 2013.01.07. 10:30

Debra felebezni fogok mert ez már disznóság.gerincsérvem van magas vérnyomás,asztmás vagyok

oz-oz # 2013.01.07. 10:14

kitakat:
Prüsszögi nem rád célzott.

Debra01 # 2013.01.07. 09:57

Jogi fórum, és csak jogi válaszokat várnak itt egyesek! Akkor most, és itt szólok, hogy nincsenek jogaink, tehát ilyen válaszokat sem kaphat igazán senki.
Tehát mindenki méltóztasson tenni a közös ügyért. Prüsszögi. Spicli nem volt képes kinyomozni semmi, hiszen még közel sem tudta belőni a lekóhelyemet. :) De bármikor állok rendelkezésére!
Amúgy valóban jobban tenné, ha befogná, mert amit csinált, az nem válik díszére.

Katalin 69. Neked nem jár semmi a határozat alapján. Nem tudom mi a betegséged, de egyetlen lehetőséged a fellebezés.

szuicid # 2013.01.07. 09:35

http://ujszo.com/…tnyugdijakat


a Beteg ember nem selejtes árú

muci58 # 2013.01.07. 09:31

Katalin! Megkérdezhetem milyen betegségeid vannak?

Katalin59 (törölt felhasználó) # 2013.01.07. 08:43

Sziasztok!
Ma kaptam a levelet 36%-ban vagyok
egészség károsodott. Ez azt jelenti,hogy nem fogok kapni semmilyen ellátást?Eddig 27.000 kaptam
Köszönöm a választ!

kitakat # 2013.01.07. 07:37

Ha rám,közlöm veled,nem iszom alkoholt,nem fenyegetőzöm még véletlenül sem,nincs Fórumom,nem vagyok szociális szakember!(Csak szociális gondozó voltam)Erről beszélek,az ilyen megnyilvánulások nem igazán erre az oldalra valók.Ezt a véleményedet privátban közölhetted volna az illetővel és nem lenne félre érthető

kitakat # 2013.01.07. 07:30

prüsszögi,ezt kire érted??

kitakat # 2013.01.07. 05:07

Bocsi,bocsi!Én csak azt szerettem volna,ha nem keverednek a dolgok.Bár ez itt Fórum,de Jogi Fórum!Tehát aki ide be lép,jogi kérdésére szeretne jogtanácsot,megoldást.Ügyei intézéséhez tanácsot,segítséget.De ha az oldal tele lesz magán sérelmekkel,ezt vagy azt hallottammokkal,nem igazán látja értelmét feltenni kérdését.Hagyatkozzunk,személyes tapasztalatokra,tényekre.Egy-egy félre értelmezett jogszabály szerinti megoldás ajánlás többet árt mint használ.Ne arra hivatkozzon senki,hogy 27000 Ft kevés gyógyszerre,mert kaphat közgyógy támogatást!De rezsire,megélhetésre bizony már nem elég!!Akinek közeledik a soros felülvizsgálata,adja be újra kérését,mert 2-3 hónap,mire kap vizsgálati időpontot.A komplex vizsgálat eredményét kb. 22 nap után továbbítják a NRSZ-hez.Ott 22 nap alatt határozatot hoznak a besorolásról,majd továbbítják a Nyugfihoz.Ott 22 nap alatt eldöntik menyi jár,talán ezután,ha nem kell sehol hiány pótlás,folyósítják az ellátást.Tehet 2 és 1/2-3 hónap!(Közben nem árt érdeklődni,hol tart az ügy )Aki nem ért egyet a vizsgálat eredményével,fellebbezzen.Bár hosszadalmas,de nem mindegy,hogy 20-30000 Ft-tal többet kap-e.Még az sem sok,de több!

Debra01 # 2013.01.06. 20:40

Üdv mindenkinek!

Javasolnám, hogy szépen ülljön le mindenki az alfelére, és ne tegyen semmit! Hallgasson!
Most had válogassam szét az információt, és legyek teljesen objektív!

lehet haragudni, mert az a hozsannázás sajnos igaz, és a hatalmi mámor is. Az is igaz, hogy rengeteg a csúsztatás (fogalmazzunk finoman) De az érdemeket el kell ismerni!
Mert a sajtót az összefogás csoport lármázta fel. Ők gyűjtötték ö9ssze az eseteket. Ők szedték össze a statisztikákat. A munkájuk igen is, dicséretre méltó.

Az viszont nem, hogy önjelölt vezérkérnek kiáltja ki magát bármelyikük.
Csúnya, hogy név szerint aláztak embereket.
Csúnya, hogy olyan érdemeket tulajdonítottak maguknak amik nem az ő érdemük.

De ideje végre mindenkinek magába szállnia, és elgondolkodni, hogy mi a francot akar!

Bajban vagyunk mindannyian. Össze kellene tartani! Erre az a legfontosabb, hogy ki a vezető?

Azt viszont elhinni, és elhitetni, hogy hamisak a hírek, vagy állítások...az dőreség!
Sajnos igazak! (bár ne lennének)

Tegye mindenki a dolgát, amihez ért!
Hírek, esetek, statisztikák, és elemzések az legyen a szakmai tim munkája, és verje ki a fejéből, hogy népvezér.
A sértettséget igyekezzen mindenki félre tenni! Most annak nincs itt az ideje!
Vagy tesszük amihez értünk, és ami kutya kötelességünk, mert beledöglünk, és bizony nem egyedül, hanem úgy durván 200 000-en.

Mivel ez itt egy jogi fórum, ki kell állnunk a jogainkért!

regina.h (törölt felhasználó) # 2013.01.06. 18:32

Éppen passzolni fog kitakat írásához az enyém....

Szóval....óvatosan a tanácskéréssel és hasonlókkal.
Mint tudjuk van egy összefogás nevű csoport aki állítólag rokkant érdekvédelemmel foglalkozik.
Nos tegnap kiderült, nem annyira érdekvédelem ez, mint inkább önös érdek arra, hogy a csoport vezetője Megváltónak érezhesse magát. A tagok pedig hozsánnázzák ezt a tevékenységét.
Az egy dolog, hogy mindenféle rémhírekkel szemetelik tele az internetet, szándékosan riogatva az amúgy is elég rémült embereket. De közben rossz, félrevezető információkkal sokkal többet ártanak az ügyünknek, mintsem azt gondolnánk.
Ez az általános része a dolognak.
És most következik a személyes.
Egy ideje elképedve olvasom a nekem írt olvasói leveleket, többen kérdezték, valóban igaz-e hogy nekem ez a bizonyos csoport segített az ügyemben, ők húztak ki a slamasztikából, általuk van gázom, és C1 kategóriás ellátásom?
Honnan a fészkes fenéből szedik ezeket a hülyeségeket az emberek?
Hát ez is kiderült.
Maga a csoport terjesztette különböző helyeken.
Mikor aztán PRIVÁT kérdőre vontam őket , lapítottak mint sz@r a fűben.
Éppen ezért tegnap nyilvánosságra került, és szemrebbenés nélkül a képembe hazudtak. Sőt egyikük előkotort egy általam írt levelet, amit valóban én írtam, de ebben semmi más nem volt mint még akkoriban sorstársi kérdés...szerintük hová írjak, mert nem tudom lenyelni ezt a békát.
Nekik ez elég volt ahhoz, hogy innentől saját érdemként tüntessék fel azt amihez közük nem volt.
magam küszködtem egy éven keresztül.
De ők nem átallották azt mondani, ők írták a leveleket helyettem, mivel én olyan primitív vagyok hogy két mondatot sem tudok önállóan megfogalmazni.

Szóval, hogy a végére érjek.
Azt javaslom minden sorstársnak, betegnek...forduljanak bátran az összefogás csoporthoz.
Ők elintéznek mindent. Lesz víz, lesz gáz...és a leveleket is megírják helyettetek.

kitakat # 2013.01.06. 18:08

Hú!Nagyon össze lett keveredve a Fórum a facebookal!Már messze nem a segítség nyújtás,tanács adásról szól.Áskálódásoknak,feltételezéseknek nem itt van a helye.Ezt meglehet beszélni privátban!!

oz-oz # 2013.01.06. 11:00

És sok "őstermelő" külföldi, olcsóbb portékát árusít magyar termékként.

Debra01 # 2013.01.06. 10:51

Prüsszögi! Voltam őstermelő...igaz, csak másod állásban, de abból csak felkopott az állam. Abból megélni nem igazán lehetett. Aki húst, és tejet termelt, azt hidd el, piszokul lehúzták. Azok az "őstermelők" akikről te beszélsz, sokszor semmit nem csináltak, csak kereskedtek. Ők jól jártak, a termelő nem.

muci58 # 2013.01.06. 08:41

Tudja-e valaki, hogy a rehabillitácios ellátáson lévőknek jelentkezni kell a felülvizsgálatra, vagy hívják , ahogy sorra kerül?