Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Nero49 # 2011.10.03. 06:32

mari55!
Örülök a válaszának, csak remélem, hogy így lesz.
A járulékot csökkenthetik, elvehetik, a nyugdíj összegét a törvény biztosítja.
Nem tartottam kotnyeleskedésnek, mindenkitől szívesen várom a véleményét!

Nero49 # 2011.10.03. 06:46

Tudom, itt csak a törvényhozók nem tartják be!!!
Nekünk senki nem parancsol, szembe megyünk a világgal!

szafika # 2011.10.03. 07:35

Doctor !
Se a tarlós ,se a balsai, se az éger, nem igazán néz Olga szemébe a beszélgetés közben ! Miért várnánk attól, aki , ha akarna se tudna a szemedbe nézni !

Nero49 # 2011.10.03. 07:58

szaffi49!
Ugyanebben a cipőben vagyok.
Nézz vissza, én is ezt tudakolom lejjebb!

Nero49 # 2011.10.03. 08:15

szaffi49!
Logikus lenne, de mivel tervezet, mit tudnának mondani?
Ők alkalmazzák a hatályos törvényt.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.03. 08:36

Kedves Nero!

Köszönöm, hogy megkeresett a kérdésével!
Önre nem vonatkoznak az új tervezet szabályai!
Aki betöltötte 57 életévet és r.nyugdíjas, maradnak ebben a statusban! Rétvári Bence úrral történt levélváltás során, biztosított arról, hogy a szabályváltoztatások 57 év alattiakra fog vonatkozni! Szerintem kár aggódnia, de van egy régi mondás...az ördög sosem alszik...

Nero49 # 2011.10.03. 08:50

Tisztelt Doctor!
Köszönöm a válaszát!

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.03. 09:01

Kedves Vadliba!
Rokkantnyugdíj status csak egy féle van. Ha valaki rendőrként, Mávosként, Bkvként ment el rokkant statusba, teljesen mindegy, hogy honnan jött, betegsége szerint és az előírt megsszerzett évek alapján kapja, vagy kapta meg a rokkant statust. Természetesen ha 57 év felett van, akkor önre em fognak vonatkozni az új tervezet lépések.

Kegyed szokta rázogatni a tollait? Szellemes és tetszik a névválsztás vadliba.

Debra01 # 2011.10.03. 09:48

Most beszéltem a Nyugdíj folyósítóval.
Nem tudnak nekem r nyugdíjat megállapítani. Hiányosak az irataim. A munkáltatóm nem adta ki a TB könyvecskémet, sem a munkabér igazolásomat. Most szépen ülök a nagy semmin.

szafika # 2011.10.03. 09:57

Debra01, és milyen indokkal nem adta ki az irataidat ?! ezt megteheti egy munkáltató ? hacsak nem sántít náluk valami , a fiamat egy sima A4-es papírral léptették ki 6 éve, és a Mil lapon se egészen stimmelt minden, kértek is pótlást az új munkahelyén / 2 év múlva /, de azóta se rendeződött semmi . Ezért aztán érdemes volt a munkakönyvet megszüntetni, hadd legyen minden még macerásabb !

keke1 # 2011.10.03. 10:01

Néró49!

Irod most Augusztusban töltötted be a nyugdij korhatárt, van 46 éved,és 2 éve százalékoltak le.
Simán kérheted a rendes nyugdijat,ha el akarod kerülni a rokkantsággal kapcsolatos bizonytalanságokat,de előbb meg kell szüntetni a rokkantnyugdijat.Ki tudja,az is lehet hogy minden 3, fokú járadékos lesz élete végéig,amit kényük kedvük szerint csökkenthetnek,megvonhatnak....én megvárnám a törvényt azután lépnék.

keke1 # 2011.10.03. 10:17

Kedves Debra01,részvétem,és az eseted kapcsán mutatkozik meg a vezetés semmittevése.
Szerintem az emberek pontosan az ilyen esetek,(mint amibe most Te is kerültél)viszaszoritása érdekében adták meg a 2/3-ot.

És akkor most neked kéne bizonyitani a munkaviszonyod?
Ez abszurd!

buboka # 2011.10.03. 10:36

Kedves doctor!

2011.10.03. 10:36 kelt válaszával kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy akkor esetleg sem rám, sem a páromra nem vonatkozna az új törvényjavaslat?
A párom szeptemberben töltötte be az 58-ik életévét, bár harmadfokú rokkant (láb amputálása miatt), de végleges, nem kell felülvizsgálatra mennie, csak állapotrosszabbodás esetén. Én májusban töltöttem be az 57. életévemet, én szintén harmadfokú csoportban vagyok, de nekem sem kell, csak állapotrosszabbodás esetén felülvizsgáltra mennem, az orvosszakértői megállapítás alapján. Két szívműtét, négy gerincsérv, vesebetegség miatt százalékoltak le. Amit ön a fentebb említett válaszában írt, akkor ezek szerint ránk már vonatkozik, vonatkozhat? Mindettől függetlenül maximálisa támogatom amiben tudom azokat a sorstársaimat, akik még ebből a körből is kiesnek, bármiben tudok segíteni szívesen segítek. Doctor! Önnek a válaszát előre is köszönöm.

Debra01 # 2011.10.03. 12:34

Az én történetem roppant szövevényes. Járadéskos voltam. Köztudottan ebből megélni nem lehet. Egyedül álló vagyok, tehát mindenképpen vállalnom kellett valamit. Kaptam munkát. 4 évet dolgoztam, míg munkaidőben, munkahelyen baleset ért, ami állapot rosszabbodást okozott. Nem tudtam, hogy amíg kórházban vagyok , a munkáltatóm visszamenőlegesen kirúgott. Nem ismerte el a balesetiséget. Kidobta a táppénzes papírjaimat. Munkaügyi per (egy éve zajlik.) A munkaügyi felügyelet..hm kétes határozatot hozott. Oep áll Munkavédelem vár...stb. A nyugdíjfolyósítóhoz fordultam a baleseti nyugdíj miatt. Elutasítottak, mert nincs jogerős ítélet. Közben jött a soros felülvizsgálat...elutasítottak, mert a munkáltatóm nem adta ki a papírjaimat. A per folyik, és úgy néz ki, hogy még 1 év, mire jogerős határozat születhet.
Kapom a járadékot...és slussz.
Nem vígasztal, hogy a munkáltatómat meg fogják büntetni.
Most vagyok bajban!

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.03. 13:07

Kedves buboka!

Igen, valóban önökre sem vonatkozik az új tervezet. Retvari politikussal egyeztetett levélváltás soran kaptam az információt. Egyértelműen közölte, kész tényként, hogy 57 év alattiakra fog vonatkozni a módosítás. Említette azt is, hogy lehet, hogy a véglegesítettek is maradnak a szerzett statusban, ezért ők is kimaradnak a változás alól, mint rokkantnyugdíjas.

Szerény véleményem szerint, azért ne vegyük készpénznek amit írt a Kdnp politikus, mert már tapasztaltuk itt egy páran, hogy szavahihetőségből, hogyan állnak, álltak eddig is. Várjuk ki a végét. Mindenesetre kértem a kedves politikust, hogy vessen pár pillantást erre az oldalra, mert itt emberi sorsokról van szó.
Válaszában megjegyezte, hogy ismeri az oldalt és az oldalnak köszönhetően is lassították le a folyamatot, mert valóban érzékeny réteget érint a változtatás igénye. jeleztem a válaszomban, hogy nem csak érzékeny, hanem védtelenek is, mert nincs hatásos érdekvédelem, képviselet. Jeleztem, hogy itt nincsenek csalók, mert a számok is ezt mutatják! Szívesen bemásoltam volna az ő válaszát, de megkért, hogy maradjon inkognitóban a párbeszéd. Remélem, hogy amit eddig elmondtam, abból még nem lesz baj!

ókút # 2011.10.03. 13:24

kicsit későn kapcsolódom a fórumhoz,engem mindenesetre meglepett az a társadalmi közöny ami a rokkantak járadékra lökését kíséri,bár tudom csaló bandának tartanak minket.érdeke,hogy óhajtják ezt végrehajtani?kortól,ledolgozott időtől függően,vagy fűnyíróelv szerint.gondolom erről még senki nem tud semmit.az már csak hab a tortán,hogy mint tudjuk rokkant nyugdíjat járulék fizetés alapján lehetett kapni.

kiszolgáltatott # 2011.10.03. 13:31

Én örülök,és köszönöm doctornak,hogy Rétvári figyelmét felhívta.Pár hónapja én is írtam neki,akkor egy sablonszöveggel válaszolt,hogy semmi sem indokolja,hogy Mo-n ennyi rokkantnyugdíjjas legyen stb.(700 ezer,stb)
Remélem sűrűn olvasgatják ezt az oldalt,és az itt megjelenő tragédiákat.A járadékká alakítást is felháborítónak tartom.És hogy aztán semmikor sem lehet már "rendes nyugdíjjas"az meg diszkrimináció.

Sztg55 # 2011.10.03. 13:41

II. csoportú, levéglegesített 86 %-osan munkaképességcsökkent vagyok. Idén töltöm be az 56. életévemet... Lelkileg készüljek a legrosszabbakra?
Köszönöm a választ.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.03. 13:58

Kedvesz Sztg55!

Na erre a témakörre mondták nekem azt, hogy semmi sem lehetetlen. I-II csporttal is szeretnének valamit kezdeni, mert vannak a pártban kétkedők, akik szerint lehetnek kakuktojások. Diszkrimináció lenne, ha csak a III. csoportot szórnák ki a rendszerből, amikor a status ugyanaz, statusok mélysége viszont változó. Ebben a témakörben semmit nem tudok mondani, mert nekem is csak ennyit írtak, hogy felülvizsgálják ezt a témakört is. Ha hallok valami fejleményt én leszek az első, hogy kiírom ide a fórumra! Azt írtam már, hogy elkezdték az adminisztrációs ellenőrzéseket? Javában tart már a nyálazás a papírok között. Rengeteg olyan rokkantnyugdíjas van, aki nincs felvíve az adatbázisba, hanem csak papíron létezik, mert még 2000 évek előtt lettek véglegesítettek. Irattárból veszegetik elő a mappákat, hogy ki mivel lett leszázalékolva, stb. stb...

buboka # 2011.10.03. 14:17

Kedves Doctor!

Köszönöm gyors és részletes válaszát, valamint a képviseletünket az Ön részéről.
Azt valóban csak remélhetjük, hogy kivételesen "szavahihetők" maradnak, de valóban csak akkor lehet fellélegezni, ha már szavaztak is a javaslatról. Ha Rétvári Úr látogatja az oldalt, akkor valóban tapasztalhatja, hogy emberi sorsok, tragédiák olvashatóak, amit nem mi - rokkantnyugdíjasok - okoztunk magunknak, de ha már a betegséggel együtt még számos egyéb problémával is meg kell küzdenünk, legalább a létbiztonságot mint szerzett jogot ne vegyék el sem tőlünk, sem más érintettől. Ahogy Ön is említette a tetejébe még a legjobban kiszolgáltatott réteg vagyunk, akik egyéb védelemre nem is számíthatunk.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.03. 15:02

KEDVES ICIKE!

KÉREM, HOGY A KEDVES FIÁRA VALÓ TEKINTETTEL NE TEGYEN BUTASÁGOT, MERT NAGYON NAGY SZÜKSÉGE VAN ÖNRE!!! Mindig értékeltem hozzászólásait, hogy segíti a fórumot. Ne adja fel, mert minden erőre szüksége lesz, hogy ha nehezen is, de kibekkeljük ezt a pár évet. Mélységesen együttérzek őnnel és őszíntén sajnálom, hogy a politika ezt teszi önnel, önökkel! Ez a fórum pont azért is jó, mert látja, van valaki, aki meghallgatja önt és mindennap azon vagyok, hogy segítsek. Ha ér a szavam valamit, akkor kérem, hogy maradjon velünk és továbbra is segítse a fórumot hasznos hozzászólásaival!!! Nem ér annyit ez a rendszer, hogy pont azért, amiért csinálják, ön egy rossz pillanatban, tegyen visszafordíthatatlant! Pont azért csinálják az időhúzást, mert tudják, hogy ezek a betegek kikészülnek idegileg.

Kérek mindenkit, hogy legyenek erősek és mindnyájan mutassuk meg a világnak, hogy nem lehet egy tollvonással lehúzni magukat, mert ha betegen is, de nagyon fontosak a társadalom számára!!! Önnek is nagyon fontos küldetése van, kedves Icike!!! Gondoljon a kedves fiára, csak elég ha rá néz, mert a fiúnak szüksége van egy anyára, ha rosszat tesz, akkor a fiának lesz a legrosszabb!!!

kiszolgáltatott # 2011.10.03. 15:15

Kedves Icike!
Kérlek én is ne add fel.Én is többször eljutottam a végpontra,vannak napok,amikor én is azt érzem :nem érdemes tovább küzködni.Nekem is van egy lányom 17 éves,akiért még ki kell tartanom.Sokszor Ő a bölcsebb,mint én,és még pislákol bennem a remény,hogy egyszer győz az igazság,és volt értelme a szenvedésnek,és ennek az "életnek"Éva

ókút # 2011.10.03. 15:57

és remélem mindenki tartja magát,igaza van a doktornak erre is játszanak!tudom az ab.szerint a rokkant nyugdíj nem szerzett jog,de nemzetközi bíróságon a járulék fizetéssel szerzett jog az JOG alap.meg kell várnunk
amíg kibontják a törvényt,és akkor kell megtennünk a szükséges lépéseket.

fjudit # 2011.10.03. 16:33

Kedves Debra 01

Én azt tanácsolom Neked, hogy ami létezik papirod a volt munkahelyedről: adóigazolás, bérpapir, stb. azt mind vedd elő. Fel lehet őket jelenteni az APEH-nél is, stb. Sajnos volt a férjem valamikor hasonló helyzetben, és egyetlen egy papir volt amit fel tudtunk mutatni. És visszamenőleg megfizettették a céggel az adót, járulékokat, megcsinálta az OEP a baleseti jegyzőkönyvet, amit a munkáltató megtagadott, és megnyerte a pert. Nehéz volt, de sikerült! Ne add fel! Sajnos ő már nincs velem, most egyedül kell vívnom a harcomat a rokkant nyugdíjam megmentése végett, nincs aki támogasson.......

ókút # 2011.10.03. 16:49

jake
egyetértek veled,én nem vagyok egyébként ügyvéd!azt hiszem a fidesz jéghideg könyörtelenséggel próbál végezni azokkal,akik vagy már nem tudnak dolgozni(nyugdíjasok,rokkantak)a szegényekkel,akik nem tudnak magas hozzáadott értéket termelni a munkájukkal(heim péter.sajnos komoly hatással van a társadalomra,ezért írtam jó előbb,hogy meglepett a társadalmi közöny amivel ezt a közlést fogadták.talán még némi kárörömmel is?