Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Mimóka # 2011.10.02. 14:32

Mari55!

Talán a képviselőknek írandó emailbe bele lehetne írni,hogy:

  • nem ezt igérték a népnek,lehetne idézni "viktorunk"

    idősekről szóló szavait

  • a nyugdíjasok a szavazópolgárok igen nagy százalékát

    adják,nem valószinű,hogy ezek után közülünk valaki

    mégegyszer rossz helyre ikszelne

  • és pardon,bocsánat,nem miattunk van ekkora állam-

    adósság,magyarul nem mi loptuk szét az országot!

  • micsoda ember az aki a koldustól vesz el?

Kb.ilyeneket gondolok,persze joghoz értő emberek ezt szépen meg tudnák fogalmazni,az aláíráshoz pedig csatlakoznánk!

kiszolgáltatott # 2011.10.02. 14:44

Ha lenne egy jól megfogalmazott irás a képviselőknek,kormányzatnak én is aláírnám névvel,címmel.

buboka # 2011.10.02. 15:59

Már pusztán egy kérdésem maradt. Szeretném megkérdezni, hogy ha 36 év szolgálati idővel rendelkezem és szültem, felneveltem három gyermeket, akkor kérhetem a nőknek járó 40 év alapján, hogy rokkantnyugdíjasból tényleges nyugdíjas legyek? Van értelme még beadni a kérelmet?
A választ előre is köszönöm.

fjudit # 2011.10.02. 16:48

F anatikus I dióták D emagóg E lvtársainak Sz övetsége és K eresztény D iktátorok N épnyúzó P arazitái
Magyarország (köztársaság elvetve)
Tárgy: Nyílt levél.
Dr. Orbán Viktor Nemzetvezető!

Önt szólítom meg levelem elején, mert a nyomógomb terminátorok - akikkel 2010. tavasza óta az ország tönkretételén dolgozik - véleményem szerint önálló gondolkodásra képtelenek. Viszont megvan bennük minden képesség az aljasságra és a hazudozásra. Mester és tanítványai (elnézést kérek az igazitól). Ön a centrális hatalom híve, aki a kezében tartva a gyeplőt, egyéni képviselői indítványok és egyéb aljas trükkök bevetésével mélyszegénységbe viszi az ország majd kétharmadát, miközben nemzetérdekekről papol és puritánságával (16 éves többször talpalt cipő..ha-ha-ha., valamint stoppolt zokni, ugyanakkor a feleség nevén annyi ingatlan van már most is, hogy fejből fel sem tudná sorolni) próbálja meg tovább hülyíteni azokat, akik hittek Önben/Önökben.

Azonban mára azt látom, hogy az emberek kezdenek ébredezni. Ébredezik a bohóccá tett társadalom. Az a társadalom, akiknek 8 év ellenzékiség alatt játszottak cirkuszt, ígértek Kánaánt, és akiket sikerült annyira megkavarni, hogy még ma sem látják mindazt, amit mi nyitott szeműek. Azt, hogy a FIDESZ-KDNP (értelmezése a címzésben) miként igyekszik minden társadalmi réteget mélyszegénységbe nyomni, egy szűk gazdasági érdekcsoport miatt ebben az országban.

Németország jut eszembe az 1930-as évekkel. Ott sem vették észre, hogy mi készül, csak akkor kezdtek sikoltozni a környező országok és a német értelmiségiek, amikor már késő volt. Ön, dr. Orbán Viktor ma szerzett jogokat vesz el. Visszamenőleges törvényeket hoz. Korlátozza az alkotmánybírák jogkörét, ha nem tudja átvinni az akaratát. Most, miután alkotmányt módosítottak a szerzett jogok elvételéhez, alkotmánybírát csinálnak abból, aki majd a saját indítványát fogja vizsgálni. Gratula! Nem is lóg ki nagyon a ló lába. A lóvá tett országé. Akik elhitték, hogy csak a rendészeti dolgozókat akarják 2006-ért kollektíven megbüntetni, ráadásul családostól! A "Kádár huszárokat". ahogyan az a Répássy Róbert minősített minket, akinek tutira van csillag a diplomáján! Én 1984-ben kezdtem bűnügyi nyomozóként a Magyar Rendőrségen, majd 1991-ben diplomáztam. Nekem nincs csillag a diplomámon! Mégis én vagyok a Kádár huszár. Meg hazug (Semmiségi Törvény).

Érdekes dolog jutott a fülembe. A négy ciklust letöltött országgyűlési képviselők korkedvezménye is ugrik állítólag. S közben azzal ámítják az embereket, hogy másokat nem érint a korkedvezmények elvétele. Hazudoznak, vallja be! Hazudoznak reggel, délben és este. De minek is sorolom, amikor sosem mondanak igazat?! Mit ígértek, hogy mit védenek meg? Mire kaptak felhatalmazást? Mert amit itt csinálnak egy éve, arra bizony nem kaptak egy voksot sem! De Ön tudja, hiszen dörzsölt régi hazudozó, hogy a memóriája egy átlagembernek kb.: 3 nap. Ebbinghaus felejtési görbéjét látom, bebiflázta. Én is. Csak én Önnel szemben nem hazudok az embereknek!

Tényleg: tudja, hogy a rendészeti szervek nyugdíjasai miért kapták a korkedvezményes nyugdíjukat? Vagy tudja mit? Hagyjuk a rendészetieket! Beszéljünk arról, hogy mi különbség van egy mozdonyvezető, Ön és a nyomógomb terminátorai között! Na? Szabad a gazda? Akkor írom.

A mozdonyvezető nem öl szándékosan és nem nyomorít meg direkt embereket. Azok balesetek, és mint ilyenek, tragikus események az áldozatok családjainak és tragikus esemény a mozdonyvezetőknek is. Röviden fogalmazok. A mozdonyvezetőket ezek a tragédiák mentálisan nagyon megrázzák. Feldolgozni képtelenség még akkor is, ha a pszichológusok évekig tornáznak az agytekervényeiken.

Aztán itt van Ön és a lelketlen kiszolgálói. Nagyon megsértem, ha azt írom, hogy Önök hóhérok? Mert Önnek/Önöknek a szerzett jogok elvétele, a visszamenőleges törvénykezés, a munkavállalói érdekek csorbítása, a nyugdíj-megtakarítások, az özvegyi nyugdíjak elvétele/mérséklése, a munkanélküli segélyek folyósításának rövidítése és ne soroljam tovább az ámokfutásának listáját, tömeges öngyilkosságokat eredményezhet. Rosszabb esetben csak éhezni fognak, és hajléktalanokká válnak majd emberek tízezrei.

Ön állítólag a nemzeti hagyományok, a nemzeti szokások, a nemzeti érdekek védelmezője. A nemzetvezető, aki büszke történelmünkre, törvényeinkre, zászlónkra, és a Himnuszunkra. Közben már könnyítik a Himnuszt. A nemzet hivatásosait, több évtizedes védelmezőit lebohócozza. Megosztja a társadalmi csoportokat. Üldöz mindenkit, aki nem áll be a sorba. A külhoni magyarok szavazataira aspirál, hogy bebetonozhassa magát a hatalomba. Milyen átlátszó trükk. A Klub Rádió frekvenciáját a Fidesz médiahatósága versenyezteti. Az nyeri a hullámsávot, aki körzeti rádiót működtet sok-sok zenével. Befogja az ellenzék száját. Kis huncut hazudozó...

Azt már felfogtam, hogy jogász létére (Balsai, Lázár és Répássy különleges ügynökei is ide tartoznak) nem ismeri a visszamenőleges törvénykezés tilalmát. De mint a magyar történelmet tisztelő és hirdető nemzetvezetőtől elvárnám, hogy a saját történelmi alkotmányunkat ismerje, és tartsa be! Miről írok? Hát erről: "Amely birtokot valaki méltó szolgálatjával megszerzett, attól soha meg ne fosztassék!" (Aranybulla 1222). És nem gondolnám, hogy II. András királyunk az MKP, az MSZMP, vagy az MSZP tagja lett volna, így nincs szerintem hivatkozási alapja a kommunistázásra!

Államalapító István királyunk szent jobbját minden évben elviszik egy körmenetre. Ő egy erős Magyarországért munkálkodott. Kérem, ne gondolja azt, hogy az Ön kezét valaha is körbe fogják hordozni! Az Ön keze szerintem István idejében azért került volna lecsonkolásra, mert a tolvajok kezét abban az időben levágták. Ön ellopta egy ország nyugdíjmegtakarítását. Most ellopni készül a korkedvezményes nyugdíjakat. Ellopni készül a rokkantsági nyugdíjakat. Ellopni készül az emberek jövőjét, a munkavállalói jogokat. Ön ellopta a magyar hivatásos állomány önbecsülését és tisztességét. Ön ellopta a munkában meghajlott és megbetegedett nyugdíjasok megbecsülését. Ön ellopta a leendő munkavállalóktól a jövő biztonságát. És végezetül Ön/Önök lopták el az emberektől az állami garanciákba vetett hitet, és ezzel mindent, ami hitelt adott volna az Önök szavának! Így ne csodálkozzanak azon, hogy itt már senki nem hisz Önnek/Önöknek! A dezertőrök így éppen Önök, akik elhagyták az ország zászlaját, akik állami megbízatásukkal visszaélve társadalmunk ellenségeivé váltak!

Hortobágyi István nyugalmazott rendőr őrnagy

buboka # 2011.10.02. 16:53

Bocs, hogy újra leírom a kérdésemet, de nagyon fontos lenne tudni, hogy lehet-e még valamit kezdeni a röpke 3 hónap alatt.

Már pusztán egy kérdésem maradt. Szeretném megkérdezni, hogy ha 36 év szolgálati idővel rendelkezem és szültem, felneveltem három gyermeket, akkor kérhetem a nőknek járó 40 év alapján, hogy rokkantnyugdíjasból tényleges nyugdíjas legyek? Van értelme még beadni a kérelmet?
A választ előre is köszönöm.

fjudit # 2011.10.02. 16:55

buboka

40 év szolgálati idő kell jelenleg a nyugdíjhoz nőknek .Sajnos a 3 gyermek nem számit plusz szolgálati időnek.

mucogi # 2011.10.02. 17:13

Jano55!

Köszönöm válaszod!
Most tipikus szőke nő leszek:)
Ha én holnap bemegyek a nyugdíjfolyósítóhoz,nem fognak elküldeni?Ott adnak nyomtatványt?itt van tőlem 5percre,nem intézném neten:)
Gondolom azt nem tudod visszamenőleg is megadják vagy csak a beadás napjától?
ne hari,hogy ennyit kérdezek,de új vagyok ebben és nem tudom mi hogy van.
Köszönöm!

mucogi # 2011.10.02. 17:13

Jano55!

Köszönöm válaszod!
Most tipikus szőke nő leszek:)
Ha én holnap bemegyek a nyugdíjfolyósítóhoz,nem fognak elküldeni?Ott adnak nyomtatványt?itt van tőlem 5percre,nem intézném neten:)
Gondolom azt nem tudod visszamenőleg is megadják vagy csak a beadás napjától?
ne hari,hogy ennyit kérdezek,de új vagyok ebben és nem tudom mi hogy van.
Köszönöm!

lina49 # 2011.10.02. 17:17

Én úgy tudom max 8 év bele számít dehogy gyerekenként mennyit adnak azt nem tudom.. Nem számít bele a munkanélküli időszak, a fizetetlen szabadság és azt hiszem a betegállomány de ebben nem vagyok biztos. De írd be a keresőbe mi számít bele 40 év munka viszonyba..

Korall54 # 2011.10.02. 17:17

buboka
Kérjél szolgálati idő és jogosultsági idő kiszámítást és akkor tudni fogod, csak az a biztos. A nők 40 éves jogosultsági idejébe csak a konkrét munkaviszony, legkevesebb 32 év és a gyermekekkel töltött idő, max 8 év számít.(A kettő megoszlása változó lehet:32+8, 33+7, 34+6, stb.)Nem számít be a passzív táppénz, ápolási, munkanélküli.Ha neked megvan a jogosultsági időd 40 év, akkor a nyd-at már az össz szolg-i idő után fogják számítani.
A kérelemhez nyomtatványt az ONYF oldaláról is tudsz letölteni, K01-es kell. Mielőbb add be a Nyugd.biztosító Igazgatósághoz, ami a lakhelyedhez legközelebb van.
Üdv: Korall


Üdv: Korall (53-as nö)

fjudit # 2011.10.02. 17:49

buboka

A nők számára - életkortól függetlenül - igénybe vehető öregségi teljes nyugdíj feltétele főszabályként, hogy a keresőtevékenységgel szerzett szolgálati idő elérje a 32 évet, a gyermekneveléssel összefüggő időszakok (terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, gyermeggondozási segély, stb.) beszámítható időtartama legfeljebb 8 év lehet, a meghatározott legalább 40 év jogosultsági időböl.

fjudit # 2011.10.02. 18:00

buboka

A 40 éveshez viszont nem szolgálati idő, hanem jogosultsági idő számítás kell. A kettő között jócskán van eltérés. A 40 éveshez csak a munkaviszony,és a GYES, GYED (max 8 év) számíthat bele. Te 2010-ben csak szolgálati idő számítást kaphattál, mert akkor még nem volt a 40 éves. Valószínű, hogy jó lenne a Nyufigtól jogosultsági idő számítást kérned.

buboka # 2011.10.02. 18:05

Kedves Válaszadók!

Köszönöm mindenkink a gyors és részletes választ, mindenképpen utánamegyek a dolognak és megírom, hogy mit mondtak, hátha ezzel én is tudok egy fórumozó társamnak segíteni.

mucogi # 2011.10.02. 18:05

Janó55!
Köszönöm a segítséget!
Szép estét!:)

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.02. 18:42

Üdv, szép estét!

Tapolczai már régen is egy különc volt, mert egy ismerősöm diákjaként doktorált! Ő az az ember aki sajnálat útján jutott el, ahova jutott. Tudás mögötte nem nagyon van, csak sajnálat és csak menjen szinonimával doktorált, lám tessék doktorként itt van a parlamentben. Komolytalan politikusról ne ejtsünk egy szót sem, mert szánalom a nyilatkozata is! Nem tudok mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy ennyire ellehetetlenítik rokkantak helyzetét és nyilvánosan hangoztatva rokkantak, púp a társadalom hátán. Borzalom!
Demonstráció során volt alkalmam sokat beszélgetni az emberekkel, mert mit mondjak ez a három nap, nagyon fáradságos volt! Pázmány Péter katolikus egyetemen tanít egy tanár és ő is jelen volt a demonstráción, következőt mesélte el... Vidéki emberek mindig minden rendszer alatt, külön világot alkottak, messze a fővárostól élték a saját önellátó életüket. Fővárosiak állandóan lenézték a vidékieket és okkal, ok nélkül éreztetve, hogy a fővárosiak az okosak, az értelmiségiek, ti vidékiek maradtok "parasztok"! Sajnos ez az ideológia működött több évtizeden keresztül, sőt hallom még a mai napig is! Soha nem lesz egy rangban a fővárosi, egy vidéki városival!
Következő történt, Orbán úr átvette a hatalmat, aki vidéki elnyomott volt, futballban tehetségtelen volt, apja keményen fogta őt, és láss csodát, most bebizonyítja ország-világ előtt, hogy okosabb egy született fővárosinál és leiskoláz mindenkit, akit csak lehet! Sajnos a belerögződött parasztsággal vívja a harcot, mert aki a földeken nevelkedett az tudja csak igazán, hogy ki az atya úristen!
Döbbenet lett úrrá rajtam, mert egy tanárember mondja el ezt, akkor hova tart ez a világ? Köpni-nyelni nem tudtam, de ha jól belegondolok, akkor van valami mögötte, csak hát, a rokkantaknak ez sovány vigasz! Sajnos a parlament 2/3 többséget, többnyire a vidék alkotja és ezek összefogva, bizonyítják be, hogy ők jobbak akárkinél, akár a fővárosban élt több generációs, tanult embernél is!

Ha majd újra fővárosiak lesznek többségben, akkor majd gondolkozzanak el azon, hogy megéri e átadni a hatalmat egy vidéki felfogásban nevelkedett ember kezébe, mert ahogyan látjuk most is, súlyos csapást mérnek diplomásokra, nyugdíjasokra, szóval mindenkire!

Nekem erről egy kicsit más a véleményem a vidéki kontra fővárosi ideológiát illetően, de azért van benne némi igazság. Egy fővárosi soha nem lesz olyan jó gazda a földeken, mint aki beleszületett ebbe a világba.

Debra01 # 2011.10.02. 18:45

Értetlenkedem ezen a nőknek kijáró nyugdíj 40 éves munkaidő után. Nos! Nekem erről az a véleményem, hogy diszkrimináció. Mert az a nő, aki több gyereket nevelt fel annak, ha megfeszül, sem lesz 40 éve ledolgozva, mert ugye a gyes, és ha netán igénybe vette a főállású anyaságot, akkor ki van zárva.
Nekem saját gyerek 4 van...összesen 7-et neveltem fel. 14 éves korom óta dolgozom, és még sincs meg a szolgálati időm a 40 évre. Főleg hogy 10 évet járadékos voltam.

Most beszélgettem egy fiatal férfival. 38 éves. összesen, ha 10 évet tudna leigazolni, mert a munkáltatók nem jelentették be. A mostani generáció (nem túlzás) fele így van foglalkoztatva.
Velük mi lesz?

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.02. 19:19

Kedves Icike!

Élethelyzetben képzelje el amikor hallgatnak egy siket-néma, vagy vak embereket, akkor hogyan is történik a vizsga. Nem árulok el nagy titkot, de sokkal engedékenyebbek velük, sőt segítőkészebbek az oktatók. Nem akarok mélyebben bele menni ebbe a kérdésbe, de ha egy rektor így említi meg diákját, hogy nem egy lángelme, akkor szerintem van némi igazság mögötte. Nem az én véleményem róla, hogy milyen ember, mert személyesen nem ismerem, de a nyilatkozata nekem nem szimpatikus!Politikai pályafutásáról tudna valamit róla bővebben? Kiállt volna a rokkantak érdekében, mivel ő maga is fogyatékos, hogy nincsenek csalók? 1500 emberből 3 esetről, miért nem nyilatkozott? Pláne ha sinosz elnöke, akkor miért nem képviseli valamennyire a rokkantakat! Elfelejti, hogy rokkantak zöme fogyatékossága miatt lett az, nem a szép szemeiért! Ő is számomra egy karcsú ember, mint Hegedűs Úr!

SAJNOS ÖNÖK, MINT ROKKANTNYUGDÍJASOK NINCSENEK KELLŐEN KÉPVISELVE, EZ A NAGY BAJ!!! Pedig nem kicsi a tábor, mert az öregségiekkel együtt 800.000 ember.

Mimóka # 2011.10.02. 20:16

Mari55

Ha valaki megírná azt a bizonyos levelet,biztos nagyon sokan aláírnánk,én is.
Küldeni kellene elsősorban mélyen tisztelt "viktorunknak",Lázár Jánosnak,Matolcsynak,neki személy szerint egy postás állást fölajánlva,/jó postás lenne belőle,egyszerre tudná nézni a házszámot és a borítékot,annyira kancsal/.No lám ő is fogyatékos,mégsem érti meg a helyzetünket?
Gonosz vagyok,de nagyon utálom,könnyű a koldusokról ítélkezni ilyen szintről,és olyan jövedelem mellett!
De ezen kívül még jó pár fideszesnek,úgyis egyformák.
Azt mondta viktorunk,nem azt kell nézni mit mondott,hanem,hogy mit csinál?
Hát nézhetjük,jól megcsinálta!

szafika # 2011.10.03. 02:15

Debra01 ! nem igazán értem , mit tartasz diszkriminációnak a 40 éves munka utáni nyd.- lehetőségen ?! Munkáról volt szó, aki ledolgozott 35-40-45 évet, az kapja ezt a kedvezményt, mert ennyi idő alatt fizetett éppen eleget ! Én a pasiknak is megadnám ezt a lehetőséget ! Nagyon sokan vannak , akik csak kivettek , bele nem raktak a közös kalapba semmit, miért nem azon háborodsz fel ?!

szafika # 2011.10.03. 02:19

Gondolj bele , hányan kapnak ma több juttatást, bármilyen néven, címen , jogon, 5-10 év , v semennyi munkával, mint az olyan emberke aki ledogozott 35-6-8-évet, ma ,munkát nem kap, csak filléreket, pedig fizetett egy életen át !

Nap-lemente # 2011.10.03. 04:34

Kedves Icike!

Javaslatod szerintem jó!

Csak van egy kis gondom : Én is a levél
Összeállításához-megírásához kértem segítséget??!!
Nagyon komoly dolog egy ilyen jellegű
levél megírása.

Doctor szavait-mondatait idéztem beírásomban ... sajnos a saját gondolataimat is nehéz megfogalmaznom .
Megosztással, fórumokon való közzététel
illetékes személyeknek ez már egy kicsit könnyebb feladat.
Elnézést kérek ha félreérthető volt a
beírásom !
"
Kedves Doktor / doctor !

Tisztelt Sórstársaim !

„ Akinek van érzéke a számítógéphez és otthon van, akkor próbáljanak meg facebookon szólni egy jól átgondolt és megfogalmazott levéllel, a rokkantak nevében a most futó politikusokhoz, amondó lennék, hogy kellene egy lista a parlamentben űlő fideszes névsorról, kinyomozni facebookos elérhetőségüket és nekik kellene elküldeni. Minden fóirumot meg kell ragadni és úgy érzem, hogy minden embert, nevén szólítva elküldeni egy segítségkérő, rokkantak védelméről szóló levéllel, valamennyire hatni a megmaradt lelkükre! Próbálják meg valahogyan megszervezni, pl. az egyik össze szedi az elérhetőségüket, netről is ki lehet nyomozni, másik fogalmazáson dolgozik, valaki koordinálja ezt. Javaslom, hogy írjanak levelet Hegedűs úrnak is, hogy ugyan már tegyen többet a vállalt kötelezettségért, mert ez amit eddig csinált, közhelyesen is szólva, nagyon karcsú!!! Én külön írok neki, de kellen önöknek is, így összefogva, névvel vállalva, mert muszály felvállalni a nevüket is, hiszen ilyen komoly esetben, amikor tényleg lét a tét, anonimitás nem fér bele!!! ”"

Teljes mértékben egyetértek Önnel ... Lépnünk-cselekednünk kell-kellene Nekünk is !

Segítséget szeretnék kérni :

„"jól átgondolt és megfogalmazott levéllel”"

Akár itt a fórumon akár belsön /e-mail / címemre .
Elküldeném ill. megosztanám !!!

Elnézést kérek , hogy szavait idéztem !

Tisztelettel : Nap-lemente / Katalin

Debra01 # 2011.10.03. 05:48

Azt tartom diszkriminálónak, hogy minél több gyereket nevel egy nő, annál kevesebb esélye lesz ennek.
Amúgy abban igazad van, hogy a férfiaknak is meg kéne adni ezt a lehetőséget.
De gondolj bele. Honnan lenne 40 év munkaviszonya annak a nőnek, aki nagy család miatt nem tudott munkát vállalni? Ráadásul az egészsége is tönkre megy?

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.03. 05:54

Elnézést kérek Kedves Mari, de nem a saját véleményemet tükröztem, hanem egy tanáremberét! Tudja ott a tüntetésen nagyon lassan ment, megy az idő, ezért az ember, mindenféle okok-okfejtegetéssel múlatja azt, de közben odafigyel az események menetelére.
Ahány ember, annyiféle vélemény és történetek. Bővebben is kifejtette Vidéki-Fővárosi kontrasztot, de a lényeget írtam csak le.

Ha segíthetek, akkor szívesen fogadnék én is a levélmásolatból egyet, mert lehet, hogy tudnék hozzátenni egy-két monológot. Hegedűs Úrnak küldtem levelet, de még választ nem kaptam.

Amint régebben is felvázoltam, nagyon sok fórumra küldjétek el, ha lehetőség engedi a legjobb, ha nyílt-levél formájában tesszük, mert így lesz nagyobb hangja. Javasolnám Aperten segítségét hívni, mert be kellene illeszteni egy-két paragrafus pontot is, hogy tágabb képet kaphassanak az életben lévő passzusokról is! Lehet több oldalas, de jól átgondolt és szerkesztett legyen! Csináljon valaki egy ingyenes portálon egy weblapot, aminek a címe lehetne: Rokkantnyugdíjas károsultak szövetsége, vagy valami hasonló, napi számlálóval ellátva stb.

Gyorsan és gyorsan kell cselekedni, mert ezek DÓZERREL jönnek és tarolnak!

Jó munkát, kitartást a csapatnak!!!

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.03. 06:04

Elfelejtettem írni, hogy a demonstráción elhangzott egy olyan téma, ami vicces volt, hogy gazdasági miniszter posztja a legjobb!! Matolcsynak nem kell őszintén más szemébe nézzen, mert szegény nem tud, még ha akarna is. Nem illik más fogyatékosságán nevetni és élcelődni, de helytálló a megközelítés, nem gondolják?
Képzelet:
...Matolcsy Úr, ha őszintén beszél akkor nézzen a szemembe, ha megkérhetem. Látja nem a szemembe nézz, akkor hogy higgyek magának?

BRRRR, de rossz vicc, szánalmas vagyok, nem?

Hangzottak el, normálisabb viccek is, de inkább a harag és bánat dominált jobban!

Nero49 # 2011.10.03. 06:16

Tisztelt Doctor!

Felvilágosítást szeretnék kapni, a következőről.

60 évesen, 2009-ben rokkantnyugdíjas lettem. Négy infarktusom és szívműtétem miatt. Rokkantnyugdíjazásomkor 45 év és 6 nap szolgálati idővel rendelkeztem.
Ez év augusztusában betöltöttem a nyugdíj korhatárt (62 év), miért maradok életem végéig rokkantnyugdíjas?
Az óriási probléma az, hogy a nyugdíjrendszerből a következő évben ki vesznek bennünket és ezután csak járulékot kapok. Miért nem érdemlem meg 45 év után a nyugdíjat?
A választ előre is köszönöm!