Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


lina49 # 2011.10.01. 18:08

doktor..

Én is köszönöm a saját nevembe, hogy képviselsz minket vidékieket. Nagyon remélem a külföldi újság írok meg írják, hogy a magyar rokkantakat teljesen tönkre akarják tenni. Kitartást kívánok nektek és köszönet a tájékosztatásért....." Ha kitesznek bennünket táppénzeseknek akkor meg majd táppénz csalok leszünk,,

buboka # 2011.10.01. 18:34

doctor! Szívből köszönöm én is a részletes tájékoztatásodat, képviseletedet és minden értünk, a rokkant nyugdíjas közösségért tett munkádat. Szép estét és várjuk a holnapi beszámolóidat is.
Én is csak remélni tudom, hogy a külföldi újságírók megírják ennek ezt az elmebeteg ötletet és onnan is kapunk segítséget.

buboka # 2011.10.01. 18:37

Jake! Én is arra gondoltam, lehet, hogy már írtam is, hogy a "csalónak" kikiáltott rokkant mégsem az, ez hatalmas koki és saller így együtt és így akar bosszút állni minden rokkantnyugdíjason, mert azt nagyon tud és akar is. Tipikusan a majd én megmutatom szindróma.

Mimóka # 2011.10.01. 19:16

Doctor!

Magam nevében és sorstársaim nevében köszönöm meg azt,hogy ilyen lelkesen képvisel minket,és tájékoztat is a történtekről!

Biztató,hogy külföldi ujságírók is voltak ott,talán megírják,és lesz valami viszhangja.

derpate # 2011.10.01. 20:05

Ezen a tüntetésen hivatalosan senki nem képviselte hivatalosan a rokkantak érdekeit. Az elnöknek átadott petícióban is csak a korengedményesekről van szó, rólunk nem. Beleírhattak volna minket is, de sz*rnak ránk.Akkor meg mit ajnározzátok őket ???
Aki egyedül kiállt mellettünk addig csak és kizárólag a MEOSZ volt

derpate # 2011.10.01. 20:09

A táppénzre való utalás marhaság!
A költségvetés tervezetben a rokkantsági ellátás 284 Mrd Ft külön alfejezeten, . Ott van ahol 2007 előtt.

derpate # 2011.10.01. 20:18

...Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke csütörtökön a fővárosban tartott szakszervezeti tüntetés előtt az MTI-nek azt mondta, a demonstrációsorozattal elsősorban az új alaptörvény, illetve a munka törvénykönyve ellen, valamint a nyugdíjak és a sztrájkjog védelméért tüntetnek csaknem száz szakszervezet és társadalmi szervezet összefogásával. Később átnyújtották Schmitt Pál államfőnek címzett tízpontos petíciójukat a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársának; a dokumentumban egyebek mellett a méltányos és igazságos adórendszer visszaállítását és az új munka törvénykönyvének elfogadását megelőző egyeztetést követelnek, továbbá a petíció tartalmazza a szolgálati korengedményes és korkedvezményes nyugdíj visszaállításának igényét is.
nepszava

ujpesti # 2011.10.01. 20:20

departe
Nem értek veled egyet,mert véleményem szerint a Meosz-nak kellett volna csatlakoznia ehhez a demonstrációhoz.Nagy kár,hogy nem így volt.

derpate # 2011.10.01. 20:27

Meggyőződésem, hogy a rokkant társadalom, ne kösse magát semelyik politika oldal szekeréhez, mert mi tehernek számítunk itt is, ott is. Ez az igazság. Magunk vagyunk és nekünk kell, ahogyan tudunk érdeket érvényesíteni.
A MEOSZ-nak azért van tekintélye, ha mellénk áll -érhet valamit.

derpate # 2011.10.01. 20:32

Ujpesti! Ha a kormány engedne a korkedvezményeseknek, korengedményeseknek, azt a mi terhünkre tenné és ezt a MEOSZ is tudja.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.01. 21:02

Szép estét!

Kettős érzésem van. Örülök, mert szerintem több tízezren lehettünk a demonstráción. Bánatom pedig az, ahogyan Derpate is írta, valóban nem képviseltette magát senki a rokkantak védelmében. Hozzá is fogtam levelem megírását Hegedűs úrhoz, hogy nem ártana hatékonyabban képviselnie rokkantak érdekeit, mert ha én megtudom tenni, pedig nem vagyok rokkant, de szolidárisan úgy érzem, hogy ott a helyem, akkor neki kutya kötelessége lett volna, hogy képviselje magát! Holnap délelőtt Clark Àdam térről indul a menet, fel a várba. Bírom szusszal, pedig nagyon elfáradtam és barátaimmal holnap is megyünk! Jó ötletnek tartom ezt a szolidáris úniót, vagy mozgalmat, mert nagy szükség lenne egy váltó pártra, akik ezeket a lelketlen embereket egy életre elkergesse!!!
Demonstráción, látom ezeket a mindenre elszánt arcokat, hogy végíg fogják csinálni és nem adják fel! Bízok magunkban és ha van isten, akkor mellétek áll és nem hagy el benneteket! Akinek van érzéke a számítógéphez és otthon van, akkor próbáljanak meg facebookon szólni egy jól átgondolt és megfogalmazott levéllel, a rokkantak nevében a most futó politikusokhoz, amondó lennék, hogy kellene egy lista a parlamentben űlő fideszes névsorról, kinyomozni facebookos elérhetőségüket és nekik kellene elküldeni. Minden fóirumot meg kell ragadni és úgy érzem, hogy minden embert, nevén szólítva elküldeni egy segítségkérő, rokkantak védelméről szóló levéllel, valamennyire hatni a megmaradt lelkükre! Próbálják meg valahogyan megszervezni, pl. az egyik össze szedi az elérhetőségüket, netről is ki lehet nyomozni, másik fogalmazáson dolgozik, valaki koordinálja ezt. Javaslom, hogy írjanak levelet Hegedűs úrnak is, hogy ugyan már tegyen többet a vállalt kötelezettségért, mert ez amit eddig csinált, közhelyesen is szólva, nagyon karcsú!!! Én külön írok neki, de kellen önöknek is, így összefogva, névvel vállalva, mert muszály felvállalni a nevüket is, hiszen ilyen komoly esetben, amikor tényleg lét a tét, anonimitás nem fér bele!!! Tudják sokat gondolok magukra és próbálok valamit kitalálni, hogy ez a jó csapat, akik így mind egy hajóban eveznek, segítve egymást, komoly dicsőség!!! Csináljon valaki egy honlapot rokkantnyugdíjasok egyesülete, vagy valamilyen címmel, lehessen rá regisztrálni, fizessenek jelképes összeget, támogatva ezt a fajta önálló mogalmat, hiszen a sorsukról szó! Nem is értem, hogy évtizedek óta miért nem alakult meg eddig egy hathatós, erős érdekvédelem rokkantaknak, amikor nem kicsi a tábor, kb 400.000 ember, ha csak egy tizede lép be, már 40.000 emberről beszélünk. Záró soraimmal, fárdtan még annyit, hogy ha most elültetünk egy magot a földbe, locsolgassuk, tápláljuk, akkor a fa megnő és lesz rajta sok termés, amit majd büszkén, emelt fővel learatnak, nyugodtan mondhatják, ez csak a mienk, mi dolgoztunk meg a dicsőségért, nagyobb rangért, akiktől soha de soha nem vehetik el a szerzett jogaikat!!!

jóéjt mindenkinek!

Debra01 # 2011.10.01. 22:29

A tüntetés nekem nagyon tetszett! Ma éjszaka voltam a Clak Ádám téren, és ha időben felébredek, én is megyen a menetre.
Én azt hiszem nekünk is kell tenni magunkért.
Viszont a fiúk szót emeltek a lerokkant emberek jogaiért...is,

Nap-lemente # 2011.10.02. 04:02

Kedves Doktor / doctor !

Tisztelt Sórstársaim !

Akinek van érzéke a számítógéphez és otthon van, akkor próbáljanak meg facebookon szólni egy jól átgondolt és megfogalmazott levéllel, a rokkantak nevében a most futó politikusokhoz, amondó lennék, hogy kellene egy lista a parlamentben űlő fideszes névsorról, kinyomozni facebookos elérhetőségüket és nekik kellene elküldeni. Minden fóirumot meg kell ragadni és úgy érzem, hogy minden embert, nevén szólítva elküldeni egy segítségkérő, rokkantak védelméről szóló levéllel, valamennyire hatni a megmaradt lelkükre! Próbálják meg valahogyan megszervezni, pl. az egyik össze szedi az elérhetőségüket, netről is ki lehet nyomozni, másik fogalmazáson dolgozik, valaki koordinálja ezt. Javaslom, hogy írjanak levelet Hegedűs úrnak is, hogy ugyan már tegyen többet a vállalt kötelezettségért, mert ez amit eddig csinált, közhelyesen is szólva, nagyon karcsú!!! Én külön írok neki, de kellen önöknek is, így összefogva, névvel vállalva, mert muszály felvállalni a nevüket is, hiszen ilyen komoly esetben, amikor tényleg lét a tét, anonimitás nem fér bele!!! ”"

Teljes mértékben egyetértek Önnel ... Lépnünk-cselekednünk kell-kellene Nekünk is !

Segítséget szeretnék kérni :

"jól átgondolt és megfogalmazott levéllel”"

Akár itt a fórumon akár belsön /e-mail / címemre .
Elküldeném ill. megosztanám !!!

Elnézést kérek , hogy szavait idéztem !

Tisztelettel : Nap-lemente / Katalin

lina49 # 2011.10.02. 05:04

Jó reggelt..
doktor...
Olvasom, hogy az éjszaka is kiment a tüntetés színhelyére, nem tudom ezeket az embereket akik ezeket a döntéseket hozzák az ö környezetükben, van e rokkant ha van ö vajon mit szól ehhez az egészhez vagy azt majd elintézik fű alatt....

meszes49 # 2011.10.02. 07:37

Kedves Icike42!
Egyet viszont elfelejtettél említeni.Mivel a korhatár betöltése után mégsem öregségi nyugdíjasok vagyunk,leszünk(hanem szociális járadékosok...stb)és mint ilyenek nem lesz "nyugdíj emelés"!Én már véglegesítve vagyok, 2011.december 13-án betöltöm a 62 évet.Ledolgoztam 36 évet.Szerintem sose fogunk már (nyugdíj,betegállomány,szociális járadék,stb amik leszünk év eleji anyagi emelésben részesülni.És ez a legfájóbb nem a ránk osztott titulus.


senki nem válaszol az itt feltett kérdésekre,

meszes49 # 2011.10.02. 08:21

Kedves Icike!
Sajnos ki kell ábrándítanom.Tegnapi híradóban is,nyilatkozta az "illetékes miniszter",hogy csak és kizárólag a tényleges öregségi nyugdíjat emelik!!!!!!
És innentől már nem újságírói,feltételezés.Sajnos ez így van.


senki nem válaszol az itt feltett kérdésekre,

luck-666 # 2011.10.02. 09:17

Szerintem,csak úgy próbaként kellene egy levelet fogalmazni a Közt,Elnöknek,amiben leírnánk,hogy minket éppen úgy érint a 27%-os áfa,a víz,gáz,villany,szemétszállítás,gyógyszer,
élelmiszer árának emelése és mivel még nyugdíjas státuszban vagyunk,az általa írt levélre hivatkozva védjen meg minket és ezt a levelet elküldeni pár tízezer példányban a KEH címére /A Köztársasági Elnöki Hivatal elektronikus levelezési címe: ugyfelkapu@keh.hu/
és a sajtónak is!

duga # 2011.10.02. 10:03
Szerintem pártokhoz kellene fordulni:
  • amelyik nem lép fel az ellen, hogy a ledolgozott évek száma+jövedelem/nyugdijjáulék levonása/ árán kiszámolt nyugdij soha többé ne legyen nyugdij, arra nem szavazunk,-amelyik pedig a parlamentben képviseli az érdekeinket, azt támogatjuk szavazatunkkal, és a 300000 + családtagok az elég nagy szám, ennyivel el lehet dönteni egy választást, de lealábbis lehet a mérleg nyelve egy koaliciónál.....
derpate # 2011.10.02. 11:19

meszes49. Te bizonyosan öregségi nyugdíjat fogsz kapni.

A többieknek:
A rokkantsági ellátás január 1-től szociális jellegű lesz. Majdnem biztos, hogy az eddig kapott összeg nem változik.
Majdnem biztos, hogy az éves nyugdíjszerű emelés nem lesz.
Biztos, hogy ha valaki eléri az öregségi korhatárt, öregségi nyugdíjat fog kapni.
(az egy más kérdés, hogyan fogják számolni, ezt nem tudom)

derpate # 2011.10.02. 11:23

Még annyit, hogy azt nem tudni még, hogy a nyugdíjkorhatár jelenlegi rendszerét megváltozatják-e.
(nem valószínű)

derpate # 2011.10.02. 11:28

Kedves Icike42!
Az, hogy a média felturbóztatta, hogy csalók vagyunk, már rég lepattan rólam, egyszerűen nem érdekel.
Nem szabad elkeseredni.

mucogi # 2011.10.02. 12:06

Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne,hogy augusztusban voltam felülvizsgálaton 43%ot kaptam.Dolgozni nem tudok,mert olyan eü állapotom van,hogy senki nem érti miért 43.
beadtam a papírt az önkormányzathoz,hogy ez van,megigényeltem azt a nagy összeget és elutasították.
Segítene valaki?lehet nem is jó helyen intéztem?Köszönöm.

kiszolgáltatott # 2011.10.02. 12:43

Pl.én is küzködök a rokkantsági nyugdijjam visszaszerzéséért,és talán van is rá esélyem,de tulajdonképpen a végén meg már az is mindegy lesz,hiszen nem is lesz már ilyen juttatás.
Vagy a cél is az,hogy semmi értelme ne legyen semmilyen jogorvoslatnak?
És akkor még a gyógyulásért vivott harcról nem is beszéltem.Hiszen minden beteg vívja a saját élet-halál hartcát,ami legalább olyan elkeseredett,mint az a bizonyos államadóssággal vivott "országvédelemi háború"
Úgy tünik a gyengéket és betegeket éldozzák föl ebben a háborúban.

kiszolgáltatott # 2011.10.02. 13:09

Magukhoz micsoda lojálisak tudtak lenni ,a saját jövedelmezésükben milyen jól egyetértenek.nem mondják,hogy lemondunk róla ,mert most "országvédelmi harcot vívunk",és sajnos vannak áldozatok.de azok nem ők...azok a többiek:a betegek ,a rokkantak,a munkában kizsigereltek,stb..http://hvg.hu/…es_koncepcio#…

mucogi # 2011.10.02. 13:14

Köszönöm a válaszokat!
Akkor várom jano55-öt!:)