Miért nem kérsz közvetítői eljárást?
információs rendszerrel \ "csalás \ "
Üdv mindenkinek.
Büntetlen előéletű vagyok, azonban egy ostobaságot követtem el. Egy áruházban egy akciós termék vonalkódját átragaztottam egy nem akciós termékre. Ezért informatikai rendszer felhasználásával elkövetett csalás büntette miatt indult ellenem eljárás. A kár 4000ft volt, amit a helyszínen megtéritettem. A munkáltatóm felé rendőrségi eljárás esetén jelentési kötelezettségem van, ezt megtettem. A munkáltató nem szeretne megvállni tőlem, ezért fizetés nélküli szabadságra küldött, ami 1 hónapig tud biztosítani. Azt szeretném megkérdezni hogy milyen büntetésre számítható. Illetve mennyi időt vesz igénybe az eljárás? Illetve kérhetem valamilyen formában az ügyészséget hogy gyorsabban folyón le az eljárás , hogy ne veszítsem el a munkámat ? Köszönöm a válaszát.
Van az ügynek folytatása?
Kaptam egy tárhely üzenetet a rendőrségtől, hogy gyanúsítottként akarnak kihallgatni, fogalmam sem volt, hogy mi ez, majdnem lecsúsztam a székről. A rendőrségen kiderült az is, hogy miért: információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás,
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02