Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


kiszolgáltatott # 2011.10.01. 05:51

A rokkantnyugdíjjakat is munkaviszony és jövedelem alapján számolták ki,miért kellene most szoc.juttatásnak nevezni?És az sem biztos,hogy aki rokkantnyugdíjjas lesz ezt a jogos jövedelmét sokáig tudja élvezni.

Debra01 # 2011.10.01. 06:54

Még mindig ott vagyok leragadva, hogy mikor először kerültem bizottság elé, akkor még úgy volt, hogy 55 évesen mehetek nyugdíjba. Ehhez meg is volt a kívánt időm. De mivel úgy is nemsoká odakerülök, azért vettek az akkori 50 %-ra, hiszen úgyis nem soká rendes nyugdíjas leszek. Aztán szépen belecsúsztam minden határ esetbe, így most 64 éves koromba mehetek nyugdíjba, de az időm nem ketyegett. maradt a 28.5 és fél év. 10 éve vagyok járadékos, amit az egyik orvos úgy jellemzett, hogy 67%-nak kellene lennie, de "túl fiatal" vagyok. Most 57 évesen, még mindig az a 28.5 évem van + az 5 részmunkaidő, de mivel voltam gyesen, munkanélküli...most nem tudom, hogy mennyit fognak számolni.
7 gyereket neveltem fel...ezt a tényt nem dicsőség-ként kezelem, de ha belegondolok, hogy annak a főnöknek az anyja (63éves) akinek a fia engem végleg nyomorékká tett 55 évesen ment nyugdíjba, és mellette feketén dolgozik.
Hol itt az igazságosság?Ő már rég nyugdíjas, én még itt az NRSZH val vívom a csatámat.

buboka # 2011.10.01. 07:11

Kedves vadliba52! Miért várunk ettől a kormánytól bármiféle megértést, pláne jogbiztonságot. Már az is törvénytelen, hogy a megszerzett jogainkat egyszerűen semmibe veszik,lesöprik az asztalról.

Kedves lina49! Úgy gondolom mindenki, aki már ledolgozott 35-40 évet és ezt követően lett - nem jókedvéből - rokkantnyugdíjas, az is bőven megfizette az állambácsinak amit kellett. Itt egyszerűen - véleményem szerint - arról van szó, hogy mivel nem sikerült a rokkantakra rábizonyítani, hogy "kamu" rokkantak, olvastuk 1500 esetből összesen 3 embert találtak annak, úgy gondolták, nem "szórakoznak", mindenkit egy kalap alá vesznek. Sajnos, mi nem tudunk semmit csinálni, ezzel ott fönn nagyon is tisztába vannak, és az amúgy is elesett rétegbe rúgunk még egy jó nagyot. Az a lényeg, hogy az ő zsebük tele legyen, a többi ember élete, életminősége, vegetálása nem számít.

kiszolgáltatott! Önnel is maximálisan egyetértek, ezért kíváncsi lennék, ha végre egy pártsemleges szakértő megírná, hogy kb. mire számíthatunk, főleg anyagilag.

Mindezektől függetlenül igazán szép és emberséges "bejelentés" az idősek napjára tekintettel.

meszes49 # 2011.10.01. 07:12

Az öregségi nyugdíjkorhatárt 2011.december13-án betöltöm.Véglegesen leszázalékoltak 2003-ban.A szolgálati időm 36 év ledolgozva.2011.december 14-én öregségi nyugdíjas vagyok?Vagy rám is az vonatkozik hogy szociális járadékos leszek (vagyok) és 2012 Január 1.nem emelnek nyugdíjat.?


senki nem válaszol az itt feltett kérdésekre,

Mimóka # 2011.10.01. 07:59

Mélységesen fölháborító,amit a rokkantnyugdíjasokkal tesznek.
Jó lenne,ha itt a fórumon valaki hozzáértő elmagyarázná anyagilag mit jelent ez nekünk?
Mi arra a magyarázat,hogy akkor sem lehetünk nyugdíjasok,ha betöltöttük a ránk vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatárt?

Hol vannak a nyugdíjas érdekvédő szervezetek,nem látok semmi megnyilvánulást tőlük a témára!
Miért nem hallatják szavukat?
Ledolgozott évek után lettünk rokkantak,miért legyünk járadékosak?

Valamilyen szinten és formában ez ellen tiltakozni kellene!

Hol van az a szervezet,aki a mi érdekeinket védi??
Bennünket ki véd meg?Azt tesznek velünk,amit akarnak,mert kiszolgáltatottak vagyunk,seni nem szól az érdekünkben egy szót sem?

lina49 # 2011.10.01. 08:02

Ezek nagyon sok nyitott kérdések az embert teljesen kikészítik mire lehet számítani... Arról nem is beszélve hogy amitől jelen pillanatba jobb állapotban vagyok aránylag bármikor gondol egyet a szervezetem és nem fogadja tovább akkor jön megint a fájdalom és a mozgás korlátozottság ami és akkor mi lesz mert ez sajnos bármikor jöhet....Mert jelen pillanatban ennek az injekciónak köszönhetem egyedül, hogy a háztartás eltudom végezni lassan és saját magamat eltudom látni...DE enélkül ez nem menne...

kiszolgáltatott # 2011.10.01. 08:04

Felháborító,hogy az egészségkárosodással élő,rokkantnyugdíjjas sohasem lehet rendes nyugdíjjas,Így betegen és idősen mindig feje fölött lesz a damoklész kardja,ha nem halt volna bele a betegségébe,elitézi ezt az állam járadékrendszere?

vbartamonika@citromail.hu # 2011.10.01. 09:01

Mit mondta ma a páromnak a spárba mikor darált húst vett 50 ft a darálás 50 a csomagolás kormányrendelet jó mi?

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.01. 09:57

Tiszteltek!

Egyenlőre még csak annyit tudni, hogy a kassza hova kerűl, meg minek nevezik a r.nyugdíjat, de semmi többet!!! Aggódni lehet, de szerintem még felesleges.
Volt alkalmam beszélgetni sok emberrel a tüntetéseken, de senki nem tud még semmit. Találkoztam egy 40 -es éveiben járó fiatalemberrel, aki nehezen beszélt , mert nagyothalló és ő pl. 20 éve rokkantnyugdíjas és mellette vállalkozó is. Tőlem kérdezte, hogy mi lesz vele is, mert 20 éve fizet nyugdíjjárulékot, de mellette kapta a 34000.- nyugdíjat is. Véglegesített, ahogyan én értettem, elsőre megkapta a státust. Nehezen ment a kommunikáció vele, de az élni akarás az arcán, a küzdelem, mindenre elszánt volt és meghatott a jellemisége, ahogyan ő is részt vett a demonstráción. Nagyfokú sajnálat érzés fogott el, mert láttam rajta, hogy pánikban van, hogy mi lesz vele, mert szerinte kilátástalan a helyzete, ha elveszik a nyugdíját és mellette nem dolgozhat. Lyukas edzőcipőben, kissé ápolatlanul, szegényes öltözékben volt. Kérdeztem magamban, hogy milyen vállalkozó lehet ő, hiszen alig érterni, hogy mit mond és nagyon rosszúl is hall. Orbán úrnak ezt kellene látnia és hallgatnia, mert kétségbeesett arcok és fájdalom mindenütt. Van ennek az embernek lelke, van ennek az embernek anyja, aki világra hozott egy ilyen embert? Mivé vált, hogy ennyi fájdalmat oszt a népének, miért jó ez neki? Édesanyját kellene idecitálni, hogy lássa ő is mivé vált a fia, mert szerintem nagyon elszégyelné magát, ha tudná, hogy mi folyik körülötte. Szerintem elszigetelten él és nem nézhet tv, sem hallgathat rádiót! Sokszor amikor beszél a mikrofonban Orbán Úr, emlékeztet valakire a stílusa, a gesztikulálása, nem mondom ki az illető nevét, de szerintem mindnyájan tudjuk, hogy kire hasonlít, ha van történelmi érzéke hozzá. Ő sem nézett senkire, sehova, csak átgázolt mindenen és mindenkin, mert azt hitte a népének ez a jó!

Fáj a szívem, mert 2 nap után amit láttam és hallottam, borzalom és még nincs vége! ISTENEM, NE HAGYD, HOGY A NÉP SZENVEDJEN, NE HAGYD, HOGY A BETEG EMBEREK MÉG JOBBAN SZENVEDJENEK, KÉRLEK SEGÍTS RAJTUK, NYISD KI SZEMEID, HOGY LÁSS TE IS, MERT AMI ITT FOLYIK A MEGBOCSÁTHATATLAN BŰN! KÉRLEK ISTENEM SEGÍTS RAJTUK, NE haragudjatok de most zokogok, így nem tudok írni befejeztem... a büdös picsába

sitimaci # 2011.10.01. 10:32

Üdv.mindenkinek!Idézet: Kormány: Lehet tüntetni,de a tüntetések ellenére is,a kormány véghezviszi a nyugdíjreformokat !No coment.

buboka # 2011.10.01. 10:44

Kedves Mimóka!

Aki a mi érdekeinket esetleg képviselné, az Időügyi Tanács, de vezetőjük és tagjaik is Fidesz pártállásúak. Ezek után mire számíthatunk, valóban ki az, aki az képvisel bennünket is. Azért ebben az ügyben az Alkotmánybíróság is megszólalhatna, de hát ők is a fideszhez tartoznak, sajnos. Én is félek a jövőtől, bár ledolgoztam becsülettel én 35 évet, a párom 38 évet és szinte az "utolsó pillanatban" buktunk el.

buboka # 2011.10.01. 11:35

Kedves Icike42!

Köszönöm az infót, remélem nagyon-nagyon sokan kitöltjük és esetleg el is érhetünk közösen valamit.

tian # 2011.10.01. 12:24

A Klubrádió élőben közvetíti a D-Day tüntetés eseményeit. Aki nem nem tudott részt venni a tüntetésen - és tudja fogni a Klubrádiót (interneten biztosan bejön)- az innen is figyelemmel tudja kísérni. 16 óráig tart a közvetítés.

Korall54 # 2011.10.01. 13:14

A Klubrádión hallgatom a neten.


Üdv: Korall (53-as nö)

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.01. 13:39

udv, mindenkinek!

telefonrol irok, nincs ekezet rajta. Rengetegen vagyunk a teren, hangulat is aranylag jo. Jo erzes, hogy sokkal tobben vagyunk, sokat szamit, aki tud jojjon! Bekesseg van, de indulat annal nagyobb. Mindent megteszunk a cel erdekeben!

kiszolgáltatott # 2011.10.01. 13:50

Én is hallgatom.Igen,jól mondták:"NEM VAGYUNK CSALÓK".

tanárúr # 2011.10.01. 14:11

Egyre szarabbul élünk. Ilyen transzparensek láttam a Kossuth téren , az a szomorú hogy ez igaz is is. Kedves Mari55 kérem tegye közzé számításait.A mai technikai fejlettségi szinten én ki tudom számolni, a nyugdíjintézet táblázatai alapján,
hogy mire mennyit fizetnek, ezért nem kell toszogálni senkit, hogy átlássák a rendszert,
és új alapokat létesíteni. Ezt ÖN írta.
Üdvözlettel: Tanárúr

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.10.01. 14:44

Icike 42! Köszi a kérdőívet, kitöltöttem, elküldtem, megköszönték. Már a gép, automatikusan, de mivel nem vagyok egy nagy informatikus, nekem már az is siker, ha valamit el tudok küldeni.
Sajnálom, hogy nem lehetek a tüntetők között, bár megtehetném.
A doctornak köszönöm, szerintem sokunk nevében, hogy ott van, és még tájékoztat is minket. A rádiós közvetítés nem az igazi, ezt a tévécsatornáknak kellene ott lenni a helyszínen, és nem csak széljegyzetként egy mondatban megemlíteni. Remélem, jön még kutyára dér!

tanárúr # 2011.10.01. 15:20

Kedves Mari55.

Mindenre fogékony vagyok!!!

Köszönöm Tanár úr.

tanárúr # 2011.10.01. 15:25

Sok - sok igazság van a Kossuth téren , csak azt nem tudom hogy a rapperek mit keresnek ott?
Üdvözlöm minden Sorstársamat, és kérem hogy vegyen részt a Kossuth téri rendezvényen.

tanárúr # 2011.10.01. 15:52

Kedves Mari55.
Én nem szórakozok a Sorstársaimmal , egyet értek velük és azért a Kossuth téren.
Üdvözletem: Tanár úr

tanárúr # 2011.10.01. 15:53

Kedves Mari55.
Én nem szórakozok a Sorstársaimmal , egyet értek velük és azért voltam a Kossuth téren.
Üdvözletem: Tanár úr

tanárúr # 2011.10.01. 16:05

Össze kell fognunk és ki kell tartanunk!!!

tanárúr # 2011.10.01. 16:36

Én nem csalódtam a mai napban.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.01. 17:24

udv. mindenkinek!
Itt vagyunk a Lanc hidnal, és kevesebben lettunk. Olvastam vissza az oldalon, valaki irta a rappereket. Konkreetan Dopemann volt a szoszolo, mert allitasa szerint a hiressegek be vannak szarva. Valo igaz es a vegsokig kitartunk. Matolcsy elmehabordott, hogy a rokkantakat szimpla tappenzeseknek veszi. Neki is jarna az elmebajara r.nyugdij! Vannak kulfoldi ujsagirok, akik remelhetoleg irni fognak az itteni elegedettlensegrol. Szep estet az otthoniaknak!